Сьогодні скористався послугами підземного паркінгу в ТЦ "Олімпійський" біля ст. м "Республіканський стадіон". Спокусився порівняно прийнятною ціною - 3 гривні за 1 год парковки, та й не хотілось шукати парковку на вулиці Фізкультурній ( діло було в 15:00 дня).
Спуск та підйом в цей підземний паркінг дуже крутий, я так на око думаю, 45% градусів, коли спускались в підземелля, то дружина , як пасажир, навіть ойкнула. Сам паркінг запутаний злегка і не зразу розберешся, як рулити і як виходити пішоходам на поверхню. Але спрацьовує "людський фактор" - завжди поруч парковщик , який проведе інструктаж по користуванню чуда інженерної думки - підземним паркінгом, зразу скажу схема з користування паркінгом заплутана і не проста.
...проходить 30 хв, я плачу 3 гривні як за годину стоянки, розганяюсь по рівній площині паркінгу, переключають на другу передачу (відбиваються на мені настанови з часів мого навчання водіння - "перша передача тільки для рушання з місця"), вирулюю на підйомчик, починаю підйом, і на середині горки .... глохну . Тааак... ну нічо. Заводжу мотор, перша передача, ..... опппаааа... колеси задні просковзують і машина все одно сповзає по горці зниз.
Прийшлось таки скотитись вниз з цієї горки назад в підземелля і уже тихо-претихо на 1й передачі піднятись вгору.
Ось такі ось пригоди.
Які 45? Такі горки не всякому позашляховику під силу. ІМХО там набагато менше.
колеси задні просковзують
на Сенсі задні колеса ведучі, чи я щось не так зрозумів?
відбиваються на мені настанови з часів мого навчання водіння - "перша передача тільки для рушання з місця"
З тих пір, як я розпрощався з ВАЗами і став юзати іномарки, я забув цю аксіому і використовую першу передачу за обставинами так, як і інші.
опппаааа... колеси задні просковзують і машина все одно сповзає по горці зниз.
..... опппаааа... для мене це відкриття - невже Сенс задньопривідний
заезжаю-выезжаю из подобного паркинга ежедневно: спуск - на второй или на нейтралке катимся, если с охранником по дороге беседуем, подъем - только на первой
Які 45? Такі горки не всякому позашляховику під силу. ІМХО там набагато менше.
Гадаю, що ніякому не під силу.
Чесно скажу... не знаю, чи Сенс передньопривідний чи задньопривідний =) Суб'єктивне враження було, що задні колеса просковзували.
Чесно скажу... не знаю, чи Сенс передньопривідний чи задньопривідний =) Суб'єктивне враження було, що задні колеса просковзували.
Может быть ты задом выезжал, ничего такого не заметил?
заезжаю-выезжаю из подобного паркинга ежедневно: спуск - на второй или на нейтралке катимся, если с охранником по дороге беседуем, подъем - только на первой
охранник небось сзади подталкивает
Ноги, ноги тренировать надо. На педаль сцепления жать. И тогда Сенсу покорится пирамида Хеопса. Кстати угол наклона ее стороны 51 градус.
Ок, ок, я уже зрозумів, що Сенс передньопривідній з ваших коментів.
Сьогодні скористався послугами підземного паркінгу в ТЦ "Олімпійський" біля ст. м "Республіканський стадіон".
Спуск та підйом в цей підземний паркінг дуже крутий, я так на око думаю, 45% градусів,
Ось такі ось пригоди.
Привіт Андрій.Ти дійсно думаєш що там 45 градусів?це ж яка з машин туди може заїхать? ?
Ребята, напрасно смеетесь. Там действительно весьма неприятное место даже для опытных и тертых перцев.Особенно когда впервые попал в это место. Я вот преодолевал этот уклон зимой, когда помните морозы 20-25 гра. были. Так вот имея приличный стаж вождения, я хоть и смог с первого раза вскарабкаться, но испытал при подъеме массу негативных эмоций, когда думал о холодном двигателе(машина более часа перед этим стояла)...
Ребята, напрасно смеетесь. Там действительно весьма неприятное место даже для опытных и тертых перцев.Особенно когда впервые попал в это место. Я вот преодолевал этот уклон зимой, когда помните морозы 20-25 гра. были. Так вот имея приличный стаж вождения, я хоть и смог с первого раза вскарабкаться, но испытал при подъеме массу негативных эмоций, когда думал о холодном двигателе(машина более часа перед этим стояла)...
ИМХО в этом паркинге негативные эмоции другие: когда выезжаешь наверх, а там тротуар А тебе нельзя притормозить пока машина не достигнет ровной площадки. Пешеходы там сильно рискуют. Идиотский проект паркинга
человек изначально написал проценты (%), а не градусы!
давно читав в прессі що Унімог (спец шассі розроблене Мерседс) зміг піднятись і спуститись з уклону 45%, стерджувалось що це рекорд для колісних ТЗ.
В тому паркінгу не був, тільки мимо проходив і заглянув у середину - відмітив для себе що по можливості туди просо ніколи не зайжджати а шукати унші місця для стоянки.
по процентам... ну гаразд, змінити заговолок не получиться, тепер визнаю, там може градусів 30 підйом. "У страху очі великі".
суті не міняє, підйом там очевидно надто крутий для звичайних міських авто, як какжуть людьми, в тому числі и будівельниками і проектантами керує дві речі: нестримне бажання заробітньої плати та страх її втратити.
Когда-то в советские времена была какая-то передачка, так та хвалили жип, вроде Рэнж-Ровер, который на 100% пожет заехать, и сказали, что все 3 авто в мире способны на такое... (может, это хаммер был?) Давно было...
который на 100% пожет заехать
Это как это? Что значит - на 100% заехать??? Вообще - что значит "проценты"? Проценты от чего считать-то? Как по мне, так за 100% нужно брать максимум, верно? с точки зрения математики максимум это 360 градусов, с точки зрения чего-то еще - максимум (для подъема или спуска) - это вертикальная стена, т.е. 90 градусов. Ни на 360 (вообще бред, невозможно в принципе представить себе такой подъем ) ни на 90 градусов заехать невозможно! Так собсно вопрос - что значит "на 100% может заехать"?
Я бы не стал писать про транспортир, если бы человек не написал
45% градусів
Учитывая, что у Сенса буксовали задние колёса, я с большОй долей вероятности предполагаю, что он имел в виду именно классические градусы.