Вкотре у ФБ наткнувся на пост про те, що хтось знайшов чиюсь картку і намагається повідомити про це власника. І от тут мене аж трісьот від того, що люди у 21 столітті не знають що робити у таких випадках.
І от тут мене аж трісьот від того, що люди у 21 столітті не знають що робити у таких випадках.
Наївний ти, Тарасе. Я один раз губила картку і один раз знаходила. В обох випадках служби підтримки банку самі давали (щоправда, питали дозволу) телефон того, хто загубив, тому, хто знайшов, або навпаки. 2004 рік і 2014 рік. Аваль і щось інше крупне (бо була пенсіонерська картка).
Наївний ти, Тарасе. Я один раз губила картку і один раз знаходила. В обох випадках служби підтримки банку самі давали (щоправда, питали дозволу) телефон того, хто загубив, тому, хто знайшов, або навпаки. 2004 рік і 2014 рік. Аваль і щось інше крупне (бо була пенсіонерська картка).
Я наївний? Та де там.
Просто щойно побачив у локальній ФБ групі черговий пост ідіота, котрий думає, що робить добру справу:
"Чоловік,який о 13 год 20 хв знімав кошти в банкоматі приватбанку навпроти костелу , забута вами картка у відділенні банку(який на фото) в менеджера"
А где - купил бы по карте что-нибудь полезное?
І от тут мене аж трісьот від того, що люди у 21 столітті не знають що робити у таких випадках.
А где - купил бы по карте что-нибудь полезное?
Менеджер банку купить. Той, котрому добра душа картку віддасть
Сфоткав би з усіх боків і виклав у різних групах у соцмережах/на форумах
Ру, бігме, є й такі! Раз на тиждень/два викладають сфоткані картки у тій групі на 150 тисяч осіб
Ру, бігме, є й такі! Раз на тиждень/два викладають сфоткані картки у тій групі на 150 тисяч осіб
и CV-код?
Ничего не делать. Карта скомпрометирована, дело владельца в любом случае ее перевыпустить.
...
и CV-код?
так
Ничего не делать. Карта скомпрометирована, дело владельца в любом случае ее перевыпустить.
Единственно правильный ответ. Владельцу - заблокировать карту и перевыпустить. Без вариантов.
на хрешатике в банкомате привата увидел забытую карту (причем премиум) позвонил в коллцентр - сказал номер карты / через 15хв подошел забывчивый иностранец пытался дать 200грн - я отказался
(хотя изначально честно говоря думал ничего не делать - мало ли потом 5 рыл доказывали что я что-то снял с нее итд людям верить не можно у нас)
Единственно правильный ответ. Владельцу - заблокировать карту и перевыпустить. Без вариантов.
Власник може не знати про втрату кілька днів
Тому, думаю, оптимально - задзвонити у банк, повідомити, попросити заблокувати. Якщо сикатна, що потім крайнім зроблять - знищити на місці шляхом спалювання запальничкою. Чи забрати і знищити потім
Это если владелец в курсе, что карту потерял. Я как-то обнаружила забытую чужую карту у банкомата. Естественно, позвонила в банк-эмитент, оставила свои контактные данные, карту сложила на хранения в ящик. Где-то месяца через 3 позвонила мне дама, которой мой телефон дали в банке, куда она позвонила, чтобы узнать, что делать, т.к. оказалось, что карту утеряла. Оказалось, что ей туда деньги приходят раз в квартал, соответственно, раз в квартал она их снимает, и в промежутке ей карта не нужна.
Вкотре у ФБ наткнувся на пост про те, що хтось знайшов чиюсь картку і намагається повідомити про це власника. І от тут мене аж трісьот від того, що люди у 21 столітті не знають що робити у таких випадках.
Знищив би її
смысл искать человека? если я теряю карточку, я сразу блокирую ее и перевыпускаю новую
смысл искать человека? если я теряю карточку, я сразу блокирую ее и перевыпускаю новую
Сенсу нема. Але люди, схоже, керуються емоціями. Типу "як же там це незнайомець без картки? А може вона йому потрібна прям щаз! А він переживає. І перевипуск карти грошей коштує" і роблять дурниці
Немає пункту спитав би на автоуа що робити зі знайденою картою.
Особенно где-нибудь в другой стране это "удобно", да.
Особенно где-нибудь в другой стране это "удобно", да.
где-нибудь в другой стране вообще терять что-либо неудобно в случае карточек, где-нибудь в другой стране, желательно иметь запасные