Підкажіть будь-ласка, хто які намети знає гарні туристичні Максимум - для піших походів Карпатами в теплу пору року. 2е дорослих (189см та 175см) та двоє дітей. Собака
бачив в інеті: tramp mountain 3х+1 місний внутрішні розміри 210х210, вага 4.4
такий самий tramp mountain 4х місний: 210х240, вага 4.9
tramp rock 4х місний - 210х210, вага 4.9 - але тамбурів немає, екстрім серія (як він може важити як трамп маунтін 4?)
і тут темна китайська конячка - Terra canyon 3 , внутрішні 210х205, 4.6кг, тамбур великий, правда - нейлонове дно питання тільки залишається у відповідності заявленої ваги виробником до реальності
Хто зтикався з Tramp та Terra? Чув тільки, що Terra - наче нормальний китай. А Tramp? Ще чув слова Fjord nansen, Hannah, Husky - але їх щось гарних не нашукав в інеті.
Зараз маю чотирьхмісний від Commandor - розклеїлись шви, заїдає блискавка. Та двохмісний Снаряжение Чібіс 2 (здається)
Хочеться тамбура якого не якого з додатковою дугою/консолькою, прийнятної ваги.
Думаю - може краще купити ще один двохмісний легкий - двохмісному і місце простіше знайти і більш універсально наче виходить. Хто пробував порівнювати 1 4хмісний або 2 2хмісних в поході? Як краще?
Під час останнього дикого віпочинку на Азові, був великий вітер. Деякі бюджетні палатки серед нашою компанії просто складувалися, у моєї від вітру зламалися 2 коліна фібергласових дуг. У колеги Terra 2-місна з дюралевими дугами стояла як вкопана
Що стоюється 1*4 чи 2*2, то я б вибрав 2*2, щоб діти не заважали "спілкуванню" з жінкою
Я немного мототурист и тоже смотрю на вес и габариты палатки. При всей моей любви к ТерраИнкогнита, их палатки мне не нравятся - тяжелые и дорогие с боковым входом. Дуги: можно купить с фибергласовыми и заменить на алюминий. В предложенных условиях я бы купил две двушки. Не знаю почему. Возможно дети не всегда с вами в походе, а может для самостоятельности и распределения веса. Пользуюсь Trek Oregon 2. В экстремальных условиях не использовал.
Рахуй намет по ширині. Для дорослих такого зросту потрібно десь 60+50=110см. Розміри дітей не вказані, тому хай буде 90см на двох. 110+90=200см. Це десь відповідає трьошці. Собаку не рахую, бо влітку в карпатах собака повинен ночувати на вулці. Ну хіба шо сильна злива, тоді хай ночує в тамбурі. Взагалі, якщо не дощить, то й самим можна без намета. Комарів на викогір'ї немає. Як на мене то входів повинно бути 2, щоб посеред ночі не бігати через усі тіла в туалет. Висота і розмір тамбурів - це індивідуально, комусь подоюьбся маленкі, комусь великі. Дюралеві дуги - це тільки вага. Щоб не поломало вітром, треба обирати затишне місце, та добре ставити розтяжки. Післі визначення розмірів дивись на вагу, ціну та наявність грошей.
ДО ТС питання - а бюджет-то який? Бо можна і MSR радити або WildCountry, а можна і Пінгвіна з Террою. Розліт по цінам до 10 разів 4-ки непогані попадались із Quechua (купувались в Англії), Vaude, Trimm, да багато чого. Наприклад, 3-ка Trimm Focus по ширині 220 і великий тамбур. Trimm Arizona або Camp то взагалі мінібудинки Fjord Nansen Gotland 4 Light є ще, але він не дуже лайт ))) Hannah ATOL непоганий тим, що тамбур без футпринта (собака не проколить кігтями). Pinguin Storm 4 - вага радує, просторний. Pinguin Campus 4 Duralu - тут можна дискотеку навіть влаштувати, 250 см ширина Pinguin Storm 4 Duralu як на мене взагалі повністю відповідає Вашим побажанням.
З вашими потребами я б дивився або напівсферу з тамбуром на окремій дузі, або полубочку. І те, і те в наших широтах витримує нормально всі випробування. Так само дюралеві дуги - поламати важче, а так не найбільш вагома в виборі характеристика для літніх Карпат. Як на фібергласі палатка нормально поставлена і розтягнута, плюс на вітрових відтяжках, то ені лише раз попадалась погода в кінці квітня в Карпатах, коли я хотів дюраль
П.С. а можна взяти 22-кілограмову Trimm Bungalow II, де у Вас з дружиною, у дітей і у собаки буде по окремій кімнаті
так, шукаєш в гуглі tramp mountain - наші та північного "брата" магазіни. Шукаєш marmot limelight 4p - оппа і вже наших магазинів немає, як і MSR Papa Hubba, вже не кажучи про екзотику на кшалт Sungpack The Cave
от я подивився на ринок - і з'ясувалось, що в принципі не дуже-то вибір. Є незрозумілий виробник - Tramp, якого я зрозу-віку не чув. Є китайці Terra І все, на цьому можна сказати вибір наметів закінчився. А як же більш відомі виробники?
Да ну ладно Я не знаю де Ви дивитесь, але в київськимх магазинах можна навіть пощупати Hannah, Fjord Nansen, Pinguin, Trimm, WildCountry, Marmot навіть є, Terra Nova, Salewa, MSR (!), Vaude. І все це будуть більш імениті бренди ніж Трамп і Терра Інкогніта.
Трамп - кацапи, що відшиваються в Китаї. Терра Інкогніта - Україна, що відшивається в Китаї.
Як на мене то входів повинно бути 2, щоб посеред ночі не бігати через усі тіла в туалет.
а хіба не всі завжди сплять ногами (головою) до виходу, хіба хтось спить боком? і бігати ні через кого не треба.
все залежить від намету, але так - більш всього варіантів, це коли головою до входу (якщо один вхід) Якщо ж людей більше двох і спати боком до входу(ів) - то доведеться таки перелізати тіла, або терпіти
Offspring 19.05.2017 14:19 пишет: ДО ТС питання - а бюджет-то який?
хай буде до 10 тис грн
Offspring 19.05.2017 14:19 пишет: Pinguin Storm 4 Duralu як на мене взагалі повністю відповідає Вашим побажанням.
гарний намет, дякую. Йому б тільки підлогу в тамбурі викинути - для зменшення ваги. Вона на весь намет чи можна від'єднати і стягнути дуги стропами, як в ATOL? Тільки він важить 5.3кг, а Hannah ATOL (без підлоги) - 5. 300 грам на підлогу !? В собаки не такі вже й гострі кігті...
в marmot limelight 4p що не сподобалось при перегляді ютубу - водонепроникна підлога намета не загинається вгору. А віддяжка нижнього краю тенту всього одна між дуг, "юбки" немає. І, здається мені, при сильному боковому дощу таки може підмочити. Взагалі цей намет таке враження більше для південніших районів, де дощі не йдуть. Хоч бери і самотужки туди "юбку" пришивай. І тепліше буде %-)
Offspring 19.05.2017 14:19 пишет: П.С. а можна взяти 22-кілограмову Trimm Bungalow II, де у Вас з дружиною, у дітей і у собаки буде по окремій кімнаті
туди ще ванну дружина затребує - а я точно не донесу
Народ, сори за почти оффтоп, но может есть у кого старая палатка, так шоб не дорого отдать? Нужна такая чтоб установить только, без особых претензий. В личку плиз шоб не сильно засорять тему.
гарний намет, дякую. Йому б тільки підлогу в тамбурі викинути - для зменшення ваги. Вона на весь намет чи можна від'єднати і стягнути дуги стропами, як в ATOL? Тільки він важить 5.3кг, а Hannah ATOL (без підлоги) - 5. 300 грам на підлогу !? В собаки не такі вже й гострі кігті...
Всього 300 грам різниці може бути викликано різною фурнітурою в самій палатці, різним кроєм трохи (різниця в площі тканини, і відповідно, вазі тенту і внутрянки) і т.п. Ну і показники ваги, як і водонепроникність, це та штука, якою виробники трохи грішать А от чи можна відстебнути підлогу тамбуру - чесно, не знаю, але фото без підлоги бачив. В приват скинув посилання в яких магазинах пишуть, що є в наявності, можливо, там відразу і розкажуть. Не реклама
а хіба не всі завжди сплять ногами (головою) до виходу, хіба хтось спить боком? і бігати ні через кого не треба.
Намет на двох має ширину 120-150см. В такому наметі можна спати тільки в одному напрямку
Спав у пінгвінах, ханах, редпойнтах, фьорднансені. Завжди вхід був сбоку О, згадав, десь ще валяється милтековська однослойка. Там дійсно вхід біля голови.
У меня Трамп 3+1 Пользуюсь и мне очень нравится. Качество очень неплохое, как по мне то лучше Терры. Как уже говорилось Трамп это российская фирма, которая шьёт в Китае. Качество комплектующих хорошее. Швы проклеены. Дно не промокает, пока еще. Шнуровки отсвечивают фонарик в темноте, что существенно помогает перемещаться по лагерю. У меня в семье 2 взрослых 2 детей. помещаемся проблем нет. Спим головой к выходу, который к тамбуру. Там ещё есть второй выход, но без тамбура. Туда обычно котелки-миски складываем дабы ночью не вступить. Как по мне, то это оптимальный размер. По бокам мы пустые рюкзаки кладем, чтобы теплее было. Юбка по периметру, тоже удобная штука. Если ее опустить будет существенно теплее, если поднять то будет проветриваться. Минус юбки, пачкается сильно. Если есть вопросы задавайте. Эксплуатация 4 похода(Карпаты) и с десяток выездов.
Вангую, що це були двомісні намети. Як правило, 4х місні - квадратні, а трьохмісні виробники вже роблять та, щоб спати головою до виходу.
Трьошки були, 4х шось не пригадую.
Як на мою думку, то намет потрібен лише для спання. Тому велика висота та величезні тамбури з підлогою, то є повна хєрня! Вони лише збільшують вагу намету. Якщо хочется ввечері затусити з компанією, то краще тента нічого не має