Хочу обговорити ситуації : Ситуація 1 - один учень "розповідає" вірш, який треба було вивчити читаючи його з книжки. Один учень (назвемо його Чесний) робить зауваження щодо того, що книжка відкрита. Діти обурюються, що за підстава. Вчитель показово коментує - а тепер закрий книжку і спеціально для Чесного розкажи вірш. Реакція вчителя, зрозуміло, що не є нормальною. А от чи правильно закривати очі на ось такі дрібні з першого погляду недотримання певних вимог. Чи не виховується ось таким чином байдужість та толерантність до правопорушень у майбутньому ? Є правило і воно загальне для всіх учнів цього класу - вчимо вірш на пам'ять, а отже розповідаємо його на уроці не підглядіючи. Порушення правила - тримати книжку відкритою та читати вірш. Сприяння порушенню правила - вчитель та учні роблять вигляд, що не бачать відкриту книжку. Ситуація 2 - хлопці йдучи додому зі школи знаходять у парку під деревом клаптики вирваних сторінок зі щоденника. Вони складають ті клаптики як пазл - оцінки хороші, але є декілька зауважень щодо поведінки. Обоє обурені - як можна виривати листки. Тобто є правило, його порушили і вони знають про це. Листки один з хлопців віддав вчительці. Питання ті самі - як правильно було б вчинити?
OMG и что надо выяснить?) всегда так было))
Хочу обговорити ситуації : Ситуація 1 - один учень "розповідає" вірш, який треба було вивчити читаючи його з книжки. Один учень (назвемо його Чесний) робить зауваження щодо того, що книжка відкрита. Діти обурюються, що за підстава. Вчитель показово коментує - а тепер закрий книжку і спеціально для Чесного розкажи вірш. Реакція вчителя, зрозуміло, що не є нормальною. А от чи правильно закривати очі на ось такі дрібні з першого погляду недотримання певних вимог. Чи не виховується ось таким чином байдужість та толерантність до правопорушень у майбутньому ? Є правило і воно загальне для всіх учнів цього класу - вчимо вірш на пам'ять, а отже розповідаємо його на уроці не підглядіючи. Порушення правила - тримати книжку відкритою та читати вірш. Сприяння порушенню правила - вчитель та учні роблять вигляд, що не бачать відкриту книжку. Ситуація 2 - хлопці йдучи додому зі школи знаходять у парку під деревом клаптики вирваних сторінок зі щоденника. Вони складають ті клаптики як пазл - оцінки хороші, але є декілька зауважень щодо поведінки. Обоє обурені - як можна виривати листки. Тобто є правило, його порушили і вони знають про це. Листки один з хлопців віддав вчительці. Питання ті самі - як правильно було б вчинити?
Пробачте за прямоту, але ви часом не на Місяці школу закінчували? Це такі дрібниці порівняно із тим, що ми у школі витворяли, що навіть не можу зрозуміти, у чому власне проблема?
+1
а когда я учился, то ТМ "честный" еще вполне мог бы быть побитым после школы. правда у нас в классе никто "честным" не был, ибо и подсматривали все и вырывали листы...
+1
а когда я учился, то ТМ "честный" еще вполне мог бы быть побитым после школы. правда у нас в классе никто "честным" не был, ибо и подсматривали все и вырывали листы...
я так подсматривая умудрилась школу с золотой медалью закончить
я знаю, що так було, є і буде. Та я як мама щось не можу визначитись як правильно коментувати сину ту чи іншу ситуацію. От наприклад приходить він зі школи і каже уявляєш і розповідає, наприклад, про невивчений вірш. Оскільки він розповів, значить він хоче про це поговорити. Так, я спробую з'ясувати його думку, а далі ? Далі має бути мій коментар і от тут я гублюсь, бо схиляюсь до варіанту, що Чесний правильно зробив - але реакція більшості дітей та й, думаю дорослих - стукач (от в'їлось це слівце у нашу повсякденність). І от як відповісти на питання - чому більшість відреагувала на чесність негативно. Варіант забив, не переймайся - не варіант.
піддивлюватись і тупо читати це трохи різні речі. І от питання чи не виховується таким чином толерантність до порушення Законів у майбутньому. Моя хата скраю Я бачу порушення, але нікому не скажу, бо я ж не стукач
піддивлюватись і тупо читати це трохи різні речі. І от питання чи не виховується таким чином толерантність до порушення Законів у майбутньому. Моя хата скраю Я бачу порушення, але нікому не скажу, бо я ж не стукач
да, в целом таки да , именно так. но хорошо или плохо быть стукачем, тут уж вопрос философский, не знаю, что сказать и не знаю в какую школу пойдет мое дите ( вернее почти знаю, но еще жена пойдет изучать подробнее . это частная школа)
І от як відповісти на питання - чому більшість відреагувала на чесність негативно. Варіант забив, не переймайся - не варіант.
посоветовать не дружить с пацаном, который читал, т.к. он может обмануть любого. Объяснить, что читающий обманывает прежде всего себя и не стучать, если обман не вредит никому, кроме него. Если видишь что кто-то обманывает или делает какую-то гадость, от которой могут пострадать другие - дать им знать и вместе решать.
)) тобто трохи порушити (піддивлюватись) можна,а просто порушити (читати) ні??
щось не так ))
я взагалі не люблю оце слово - стучать. Я вживаю повідомити про порушення правил. А звідси може виплисти питання у дитини - а чому я не повинен повідомити про порушення будь-якого правила? Тобто виходить, що на дрібні порушення можна не звертати увагу ? А чому хтось дотримується правил, а хтось ні? Чому ти мене примушувала вчора до ночі вчити вірш, а він не вчив і отримає таку саму оцінку як.
Коли ми перестанемо мислити категоріями, що лишились у спадок від сересеру ? і що найстрашніше - ми паредаємо цей не найращий спадок нашим дітям
+1
++!
)) тобто трохи порушити (піддивлюватись) можна,а просто порушити (читати) ні??
щось не так ))
влучно підмічено виходить якось так
Чесний правильно зробив
но зря, Учитель типичная скотина.
но хорошо или плохо быть стукачем, тут уж вопрос философский
можете дати Ваше розуміння хто такий стукач ?
Чесний правильно зробив
но зря, Учитель типичная скотина.
чому даремно ?
я знаю, що так було, є і буде. Та я як мама щось не можу визначитись як правильно коментувати сину ту чи іншу ситуацію. От наприклад приходить він зі школи і каже уявляєш і розповідає, наприклад, про невивчений вірш. Оскільки він розповів, значить він хоче про це поговорити. Так, я спробую з'ясувати його думку, а далі ? Далі має бути мій коментар і от тут я гублюсь, бо схиляюсь до варіанту, що Чесний правильно зробив - але реакція більшості дітей та й, думаю дорослих - стукач (от в'їлось це слівце у нашу повсякденність). І от як відповісти на питання - чому більшість відреагувала на чесність негативно. Варіант забив, не переймайся - не варіант.
Скільки років синові? У мене у самого син - першокласник. Так мама також у шоці від деяких речей, про які розповідає син (типу як хлопці між собою б'ються). А я не переймаюся, тільки вчу - як правильно бити і давати відсіч. А класу після сьомого у нас вірші на пам'ять взагалі ніхто не вчив, і списували на контрольних усі поголовно. І в інституті також на іспитах усі списували. В чому тут кримінал і де обман? Там (у школі, а чесно кажучи і у вищах) дуже багато всякого непотрібу вивчається - списувати - захисна реакція організму.
++!
плюси означають, що "так, так і було" чи "так і треба з цими чесними вчиняти"?
все ж таки це і є стукачество Я б сказала так, як вище вже написали, з таким хлопцем не підтримувала б відносин. Але б і не говорила б вчительці. Оскільки його вчинок не шкодить нікому, крім нього (злочину нема), це вибір того учня і його персональна відповідальність
но хорошо или плохо быть стукачем, тут уж вопрос философский
можете дати Ваше розуміння хто такий стукач ?
тю, выше же писала о том, что кто то читал стих, а не учил. ну , а кто то "марьивановна, а петя читает". вот о последнем и идет речь. Тут уже советовали, пусть с ним не дружит, он же учится не для учительницы а для себя и т.д... говорю же, тут вопрос философский, без 100 грм не разобраться ( как мой филосов в институте говорил)