autoua
Autoua.netФорумПивна в шинку

Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки...

важничающий писатель **
38 лет за рулем, Івано-Франківськ
С нами с 27.07.2013

Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки...
      11 сентября 2018 в 19:05 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

6 років тому зібрав самогонний апарат, а цього року зробив невеликий апгрейд, та вирішив замутити фруктових дистилятів.
Раніше якось пару років тому вже робив сливовицю, але якось хаотично, навіть подробиць не пам"ятаю. Так само є вдалий досвід виноградного дистиляту.
3 вересня знайшов на ринку сливу +- потрібної кондиції та ціни, ось таку:

6 років тому зібрав самогонний апарат, а цього року зробив невеликий апгрейд, та вирішив замутити фруктових дистилятів.Раніше якось пару років тому вже робив сливовицю, але якось хаотично, навіть подробиць не пам"ятаю

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

Re: Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки... [Re: Alex Anders]
      11 сентября 2018 в 19:08 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

В той же день поставив брагу:
на 17 кг сливи десь 11-12 літрів води, сливи не мив, розжмякав руками, потім подумав і додав 3 кг цукру, само собою,не сипав у баняк, а зварив інвертний сироп, вийшло таке:

В той же день поставив брагу:на 17 кг сливи десь 11-12 літрів води, сливи не мив, розжмякав руками, потім подумав і додав 3 кг цукру, само собою,не сипав у баняк, а зварив інвертний сироп, вийшло таке:

Змінено Alex Anders (20:14 11/09/2018)

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

11 сентября 2018 в 19:14 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Ніч потримав бражку вдома, щоб розбродилось, за ніч піднялось гарно, отже я, поки тепло, викинув її на балкон, але з акваріумним нагрівачем на 22 град.
Кожен день топив шапку, не перемішував, через 5 днів шапку зняв і викинув, сьогодні подивився - наче відбродила, сірник не тухне, виглядає ось так:

Ніч потримав бражку вдома, щоб розбродилось, за ніч піднялось гарно, отже я, поки тепло, викинув її на балкон, але з акваріумним нагрівачем на 22 град.Кожен день топив шапку, не перемішував, через 5 днів шапку зняв і викинув, сьогодні подивився - наче відбродила, сірник не тухне, виглядає ось так:

СуперСтар *
52 года (35 лет за рулем), Чернігів
С нами с 28.05.2008

11 сентября 2018 в 19:45 Гілками

Колега по роботі розповідав. Була 200 літрів діжка слив. Цукру не додавав. Відіграло, вигнав.. 60 градусів.. 3-літрова банка аж.. Уявляю скільки мороки його відфільтрувати.. Якось робив з варення.. Ну його, коротше. Цукор - наше все..

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

11 сентября 2018 в 20:06 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Фруктові дистиляти - річ делікатна, отже вирішив не брагу не відсаджувати(мало що - ще підкисне), а одразу гнати.
Перегонний куб в мене - 15 літрів, після зняття мезгі залишилося браги якраз на дві загрузки.
Трошки були проблеми на початку - закидувало бражку у сухопарник, але зрештою підібрав температуру, далі пішло добре.
Гнав на максимумі, витискав з браги "досуха" - навіть в кінці пішла сивуха, але мета була якнайбільш взяти фруктові компоненти, а вже другою перегонкою буду виправляти.
Вихід наразі - біля 7-ми літрів пєрвака, сивого, на тижню буду гнати другий раз.

Фруктові дистиляти - річ делікатна, отже вирішив не брагу не відсаджувати(мало що - ще підкисне), а одразу гнати.Перегонний куб в мене - 15 літрів, після зняття мезгі залишилося браги якраз на дві загрузки

Змінено Alex Anders (20:16 11/09/2018)

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

11 сентября 2018 в 20:28 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

якщо хтось дочитав до кінця, і виникло питання, навіщо це писати, якщо ще нема кінцевого результату: просто слива відходить днями, можна ще встигнути поставити брагу
Вже можу розповісти про деяки помилки:
1)сливи треба більше, у моєму випадку - десь мінімум на 5 кг
2)не треба гратися з гідрозатвором - якщо візьметься бродити, буде бродити і під кришкою
3)цукор можна і треба додавати: вміст фруктози у сливі невеликий, 10-13%, інакше це дурного робота
4)а ось дріжжів диких у сливи овердофіга, якщо слива не падалка, мити її не треба
5)не треба перемішувати, краще топити і раніше зняти мезгу
на фото сухопарник, ось так мені закидувало туди бражку:

якщо хтось дочитав до кінця, і виникло питання, навіщо це писати, якщо ще нема кінцевого результату: просто слива відходить днями, можна ще встигнути поставити брагу  Вже можу розповісти про деяки помилки:1)сливи треба більше, у моєму випадку - десь мінімум на 5 кг2)не треба гратися з гідрозатвором - якщо візьметься бродити, буде бродити і під кришкою3)цукор можна і треба додавати: вміст фруктози у сливі невеликий, 10-13%, інакше це дурного робота4)а ось дріжжів диких у сливи овердофіга, якщо слива не падалка, мити її не треба5)не треба перемішувати, краще топити і раніше зняти мезгуна фото сухопарник, ось так мені закидувало туди бражку:

Змінено Alex Anders (20:32 11/09/2018)

перфекціоніст **
Буча
С нами с 08.03.2010

12 сентября 2018 в 09:04 Гілками

Alex Anders 11.09.2018 20:06 пишет:

Фруктові дистиляти - річ делікатна, отже вирішив не брагу не відсаджувати(мало що - ще підкисне), а одразу гнати.
Перегонний куб в мене - 15 літрів, після зняття мезгі залишилося браги якраз на дві загрузки.
Трошки були проблеми на початку - закидувало бражку у сухопарник, але зрештою підібрав температуру, далі пішло добре.
Гнав на максимумі, витискав з браги "досуха" - навіть в кінці пішла сивуха, але мета була якнайбільш взяти фруктові компоненти, а вже другою перегонкою буду виправляти.
Вихід наразі - біля 7-ми літрів пєрвака, сивого, на тижню буду гнати другий раз.

Вопрос, а на выходе с холодильника пар не улетучивался? Холодильник вертикально, в частности этой конструкции, это не совсем то. Надо угол хотя бы 45 градусов.

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

Re: Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки... [Re: Фуд_експерт]
      12 сентября 2018 в 11:42 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

там есть приличный угол, просто ракурс фото такой...
буду делать второй перегон, сфоткаю сбоку
и пара там нет, продукт идет практически холодный, и в другую емкость, вот такую:

там есть приличный угол, просто ракурс фото такой.буду делать второй перегон, сфоткаю сбокуи пара там нет, продукт идет практически холодный, и в другую емкость, вот такую:

Змінено Alex Anders (11:46 12/09/2018)

Опасный *
27 лет за рулем, Киев
С нами с 18.09.2012

12 сентября 2018 в 11:44 Гілками

полуофф:
это ж так же по логике можно и из кастрюли скисшего борща рюмку-вторую самогона извлечь ?

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

Re: Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки... [Re: Рубан]
      12 сентября 2018 в 13:02 Гілками

Рубан 12.09.2018 11:44 пишет:

полуофф:
это ж так же по логике можно и из кастрюли скисшего борща рюмку-вторую самогона извлечь ?

самогона - вряд ли, а вот через ректификационную колонну действительно можно гнать что угодно, хоть табуретку, как говорил Остап Бендер, и что успешно реализовали китайцы со своим древесным спиртом, из которого у нас в Украине 90% водки делают...

2018-09-14 Предупреждение №2 (1 круг). 4.3.б) клевета и провокации. Sergu44o.

подсевший на форум **
39 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки... [Re: Рубан]
      12 сентября 2018 в 14:55 Гілками

Рубан 12.09.2018 11:44 пишет:

полуофф:

Якщо перечитати або передивитися "Бравого солдата Чонкіна" то з'ясується що ще й не з такого можна робити, головне не думати про сировину, коли п'єш.

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

Re: Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки... [Re: harald67]
      12 сентября 2018 в 15:21 Гілками

да пажалста, рецепт:
самогон из дерьма

Змінено Alex Anders (15:22 12/09/2018)

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

13 сентября 2018 в 21:09 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Сьогодні зробив другу, фракційну перегонку
отже, можна підбивати підсумки:
17 кг сливи
3 кг цукру
2,5-3 кб.м. газу
1.2 кб.м. води
17х7 + 3х13 + 3х7 + 1.2х16 = 200 грн...
7.5 год. перша перегонка і 3 год. друга = 10 год.
результат - 4.5 літри 50 обертів сливовиця
Про органолептичні якості поки що сказати не можу нічого - дегустувати буду після дозрівання і розведення до питкого стану, тобто орієнтовно через місяц-півтора.
Але навіть "хвости" на смак досить приємні - мають чітко виражений фруктовий смак і не кислять, навіть флєгма в сухопарнику не смерділа.

Сьогодні зробив другу, фракційну перегонкуотже, можна підбивати підсумки:17 кг сливи3 кг цукру2,5-3 кб.м

Змінено Alex Anders (21:10 13/09/2018)

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

13 сентября 2018 в 21:12 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

додаю фото апарату в профіль, видно кут укліну холодильника, практика показує, що мені такого достатньо:

додаю фото апарату в профіль, видно кут укліну холодильника, практика показує, що мені такого достатньо:

ExГазировщик **
63 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 14.07.2003

13 сентября 2018 в 21:29 Гілками

Alex Anders 13.09.2018 21:12 пишет:

парни, а вас совсем не смущает, что при такой скорости отбора у вас головы размазываются как минимум на всю первую треть, а сухопарник только закрасит?
Правильная скорость отбора голов:

http://youtu.be/TWE4U4ul3o0

Змінено Amateur (21:37 13/09/2018)

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

Re: Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки... [Re: Amateur]
      13 сентября 2018 в 21:50 Гілками

не понял,а где я писал про скорость отбора голов, и причем тут угол наклона холодильника?
если чё, я отбираю очень тщательно, покапельно, кол-во голов рассчитываю по сахару, и дополнительно растираю и нюхаю.

Вампіііір **
61 год (37 лет за рулем), Киев
С нами с 15.11.2003

13 сентября 2018 в 22:03 Гілками

Прекрасно!

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

Re: Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки... [Re: VIOx]
      13 сентября 2018 в 22:18 Гілками

мерсі
завтра почну розповідь про яблуківку...

ExГазировщик **
63 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 14.07.2003

13 сентября 2018 в 22:43 Гілками

Alex Anders 13.09.2018 21:50 пишет:

не понял,а где я писал про скорость отбора голов, и причем тут угол наклона холодильника?
если чё, я отбираю очень тщательно, покапельно, кол-во голов рассчитываю по сахару, и дополнительно растираю и нюхаю.

Наклон не при чем, как тебе на газе удается настроить покапельный отбор голов? Расскажи!
На 40Л в 50Л кубе, при отборе голов мощность 380-400Вт, при этом на 10Вт меньше - перестает капать, на 10Вт больше - уже течет. У тебя куб 15 литров, браги литров 12-13 (с пеноуносом), т.е. мощность при отборе голов должна быть где-то в районе 120-130Вт, ИМХО даже самый малый огонь на газе отдаст гораздо больше, плюс регулировка. КАК?

Ну и собственно сухопарник, при отжимании досуха на первом погоне - какой смысл?

Змінено Amateur (22:43 13/09/2018)

важничающий писатель **
С нами с 27.07.2013

Re: Дари осені: сливовиця, яблуківка, і не тільки... [Re: Amateur]
      14 сентября 2018 в 07:39 Гілками

Amateur 13.09.2018 22:43 пишет:

Наклон не при чем, как тебе на газе удается настроить покапельный отбор голов? Расскажи!
На 40Л в 50Л кубе, при отборе голов мощность 380-400Вт, при этом на 10Вт меньше - перестает капать, на 10Вт больше - уже течет. У тебя куб 15 литров, браги литров 12-13 (с пеноуносом), т.е. мощность при отборе голов должна быть где-то в районе 120-130Вт, ИМХО даже самый малый огонь на газе отдаст гораздо больше, плюс регулировка. КАК?

Ну и собственно сухопарник, при отжимании досуха на первом погоне - какой смысл?

рассказываю:
у меня 5 конфорок, одна, центральная, самая мощная, и 4 по углам, левая передняя - больше остальных, но меньше центральной
разгоняю я куб на центральной, слежу за сухопарником, когда там начинает капать флегма, я уже на стреме, запускаю циркуляцию воды в холодильнике, жду первых капель продукта.
При их появлении сразу! выключаю центральную конфорку, чуть сдвигаю куб в сторону передней левой(пламя цепляет только край бака), и включаю её сначала на минимум, а потом выставляю газом капельный отбор. Регулируется очень четко, можно выставить практически любую скорость отбора, от капли в секунду до практически непрерывного покапования. В принципе, могу в след.погон даже видео закинуть.
Еще, я немного непонятно написал про куб, он у меня 20 литров, но заливаю я туда обычно не больше 15-и литров браги.

Про сухопарник:
вещь незаменимая, даже при втором погоне, жаль, не сделал фото, но после процесса в сухопарнике собралось ок. 150 грамм сизой флегмы(что неудивительно, учитывая, что при первой перегонке сознательно цепанул сивухи вместе с аромакомпонентами), а когда гонишь на сахаре и дрожжах, она еще и фонит кисляком, так что, считаю, сухопарник не лишний на любом погоне.
Кроме этого, термометра в кубе у меня пока нет, и я по сухопарнику научился контролировать нагрев куба.

Змінено Alex Anders (07:46 14/09/2018)

Autoua.netФорумПивна в шинку
Додаткова інформація
0 користувачів і 39 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Sergu44o, Hrust 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 11005

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія