Иду учиться, на этот период у брата беру. Байк покупать не планирую(пока что, может потом, я еще джип не переварила), но буду брать кататься(в хорошую погоду и тп). Спортивный. Кататься планирую спокойно и не жужжа; Не далеко и тп. Но я хочу взять хороший экип. Так как я совсем новичок то надо как я понимаю брать максимально хороший. Что вообще надо смотреть-гуглить? Кто делает шлемы? Какие они бывают? Какой шмот? Обувь там и тп? И скажите, как вы катаетесь, когда за бортом +30? У нас тут байкеры в основном на всяких харлеях ездят, в майках считай.. мне совершенно не понятно как так можно, но им тут виднее конечно, я так не буду. В общм, насоветуйте барышне.
Для себе, обрав екіп Dainese, шолом AGV (суббренд Dainese). Чому? Один із топових і новаторських брендів по екіпу. Ледь не половина пілотону MotoGP та WorldSBK в ньому ганяє. Єдине, перчатки довелось купити іншого бренду, рука нестандартна чи що і щоб зручно сіли на долоні і довжину пальців.
Дам лиш одну пораду! Екіп міряти, міряти і ще раз міряти. Щоб ніде нічого не давило, при цьому плотно облягало, але щоб не сковувало рухів. В шоломі, при кінцевому виборі, хоча б хвилин 15-20 посидіти і впевнитися що ніде нічого не давить.
Наприклад, боти я купив лиш після примірки абсолютно всіх моделей і марок ботів, що є в столичних магазах, зате як на мене шиті і зручні комфортні, при їзді абсолютно не відчуваються
тут як...справа в тому, що ті ще не знаєш, чи воно тобі треба, їздиьт на моцику. тому можу порадити брати екіп вживаний тому що може статись, що ти зрозумієш, що це не твоє. з екіпу головне шолом, але без фанатизму, це зайве.гарна куртка з ліктями, плечами і спиною. рукавички багато не коштують, досить щось доволі середненьке. в якості штанів досить джинсів, на коліна купи собі наколінники. взуття можна щось на зразок доктор мартенс, або взагалі робочі. передбачаю, що зараз набіжитькупа народу і почне волати, що я нічого не розумію;тому для довідки: їзжду більше тридцяти років
Из проверенного и недорого - шлем Shoei, куртка-штаны Revit Tornado (Airwave). Подороже - шлем Schuberth, куртка-штаны - BMW, Klim. Ботинки и перчатки только по своим ногам-рукам, из брендов можно подобрать всегда.
Справа в тому, що в Штатах (а ТС звідтіля пише), можна купити екіп дешевше ніж звичайні шмотки, якщо пошаритись по різним розпродажам. За ціну Мартенсів можна непогані мотоботи придбати
На рукавицях, економити трохи зайве... скільки кісточок на руці і всі вони дрібненькі хрупкі. Те ж стосується і ніг в ботах. Імхо
San40S 28.10.2018 23:12 пишет: На рукавицях, економити трохи зайве... скільки кісточок на руці і всі вони дрібненькі хрупкі.
Можно подробней про защиту хрупких косточек перчатками? Истирание - да, удар - не верю.
ИМХО экип в гражданских условиях работает на скоростях до 40-60 км/час. На сотне экип поможет как известно кому припарки. В итоге 90% экипа это фетиш, а шлем за мало и много денег часто отличаются лишь качеством вентиляции и шумозащитой.
В MotoGP вокруг трассы уловители из сыпучих материалов. В городе опасен компрессионный удар, а стереть пятую точку об асфальт не получится - велик шанс встретиться с препятствием значительно раньше.
peredviznik 28.10.2018 07:38 пишет: тут як...справа в тому, що ті ще не знаєш, чи воно тобі треба, їздиьт на моцику. тому можу порадити брати екіп вживаний тому що може статись, що ти зрозумієш, що це не твоє. з екіпу головне шолом, але без фанатизму, це зайве.гарна куртка з ліктями, плечами і спиною. рукавички багато не коштують, досить щось доволі середненьке. в якості штанів досить джинсів, на коліна купи собі наколінники. взуття можна щось на зразок доктор мартенс, або взагалі робочі. передбачаю, що зараз набіжитькупа народу і почне волати, що я нічого не розумію;тому для довідки: їзжду більше тридцяти років
ну в мене є де взяти шолом на деякий час, та куртку. рукавічкі я можу завести, вони не дорогі. дуже хорошо подмічено, що я взагалі ще не знаю чи зайде воно мені чі ні. літаки я точно знаю, що зайдуть, та море. а тут ось такі не знаю. байк шоссейний в мене є, люблю, гірскій також. а як воно тут буде не ясно. я взагалі мотик лише трогала, навіть не садилася ніколи )
San40S 28.10.2018 23:12 пишет: Справа в тому, що в Штатах (а ТС звідтіля пише), можна купити екіп дешевше ніж звичайні шмотки, якщо пошаритись по різним розпродажам. За ціну Мартенсів можна непогані мотоботи придбати
На рукавицях, економити трохи зайве... скільки кісточок на руці і всі вони дрібненькі хрупкі. Те ж стосується і ніг в ботах. Імхо
Якщо на період попробувати чи взагалі зайде мото, то може й сойдуть. То ж Ваше тіло/здоров'я, ми не маємо права за Вас вирішувати п.с. я прибічник фулл екіпу, навіть якщо в магаз через дорогу з'їздити
San40S 28.10.2018 23:12 пишет: На рукавицях, економити трохи зайве... скільки кісточок на руці і всі вони дрібненькі хрупкі.
Можно подробней про защиту хрупких косточек перчатками? Истирание - да, удар - не верю.
На мото рукавицях, не просто ж так є захисні накладки на косточках. І не просто так "пришивають" мізинець. Ще є вставки Knox, в потрібних місцях, щоб рука саме скользила по асфальту, а не "гальмуючи" - підверталась під тіло і ламалась.
В противному випадку, можна брати прості осінні шкіряні рукавиці в переході - вони захистять від подряпин
п.с. а падіння дуже часто на невеликих швидкостях, особливо в місті. Падав двічі - 0км/год і 20км/год тепер маю інше бачення щодо екіпу
аж бігом бери також до уваги, що мотошколи мають власний екіп. бери з собою одноразову шапочку для волосся, це буде найдорожче з екіпу на перший час
так, мають, но брат дає на перший час, да і потім можна, просто воно не дуже гарно сидить на мені. Тому що чоловікове. Шолом вчора міряла, на перший час норм, но форма голови в нього інша, заведу точно свій.
Якщо на період попробувати чи взагалі зайде мото, то може й сойдуть. То ж Ваше тіло/здоров'я, ми не маємо права за Вас вирішувати п.с. я прибічник фулл екіпу, навіть якщо в магаз через дорогу з'їздити
я також. тому що не можу осознати як вони тут в маєчках....в шоломах як каска... ну і раз байк не покупати, то можна єкіп взяти гарний. но питання в мене всеж одне - як в тому єкіпі в +30? я знімала дах в джипі в +33 і каталась 2 години...не просто скажу вам.
RF178 29.10.2018 14:28 пишет: но питання в мене всеж одне - як в тому єкіпі в +30?
Жарко (коли їдеш) а коли зупиняєшся на світлофорі, а особливо як пробираєшся в заторі поміж гарячих автомобілів, то хоч бери та й роздягайся
На літо маю куртку такого плану. В ній, мабуть, відсотків 70 - це сітка, вона добре продувається на ходу, але стояти/ходити в ній всеодно жарко. Боти з перфорацією, через оті малесенькі дірочки, на ходу добре задувається повітря і ногам не жарко. Є в мене ще старі боти без перфорації, то в них сауна для ніг .