Коротше, накрився термостат. Ну як накрився - прогнив корпус і задзюрчало моцним струменем . А так ніби все гуд - і закриває, і відкриває . Крайні 2 рази лив HEPU G12, ніби рекомендують. Тільки щось ото хепу в мене ніц корозію не стримує - в бачку купа червоного накипу, хоча перед заміною кожен раз мив систему водою до моменту, поки не витікала чиста як сльоза - зо два десятки відер води з колодязя і, як контрольний, літрів 30 дистиляту. І все одно - за місяць з"являється тая червоно-руда жижа . Зараз хочу поїздити на дистиляті, зливаючи його кожних пару днів для очистки системи, але от боюся, щоб системі охолодження не стало зле. Питання - чи допоможе від корозії додавання кожного разу з пів літри концентрату? Ну і що лити замість тої хепи? Може G11, ну його то G12? Чи то таки проблема в поганій промивці системи перед заливанням антифризу? Ну і ще таке - що ж робиться в системі, якщо корпус термостата прогнив?
UPD. машинка - сенс, 2011, ~120ткм.
Ни антифриз, ни термостат в тех же местах не покупать
Я себе в лайноса залил г12++ года 3 назад, пока ничо не течёт
ЗЫ: тиритичиски г12 без ++ не рекомендуется в сенсоланосы.
Термостат заменить. Воду слить. Вся ржавчина от воды. В колодце может быть вся таблица Менделеева. При сливе: передом заехать вниз или задом на эстакаду. Для полного слива можно открутить патрубок "печки". Залить более-менее нормальный антифриз. В антифризе присутствуют антикоррозийные присадки, которые не дают ржаветь. Поэтому не нужно так усердно промывать систему охлаждения. После 3-5 лет эксплуатации меняйте на такую-же по составу присадок и будет все нормально.
1. Ни антифриз, ни термостат в тех же местах не покупать
2. Я себе в лайноса залил г12++ года 3 назад, пока ничо не течёт
3. ЗЫ: тиритичиски г12 без ++ не рекомендуется в сенсоланосы.
1. Та ніби місце прикормлене - багато там беруть, той же HEPU і нічо. При мені брав чоловік для ланоса на долив - казав, що все гуд, не потемнів за 2 роки. Брав там же. 2. Ніби ллють, та й кажись в книжці пишуть, що мона 3. г12++ хороший зажирно буде, хоча може й розорюся.
3. г12++ хороший зажирно буде, хоча може й розорюся.
или г11 раз в два года, или г12++ раз в пять, или не спрашивай
а зажирно - это г13
Последние лет 5 использую антифриз GENERAL MOTORS 1940678, по внешним признакам он мне нравится гораздо больше HEPU, который лил раньше. Вот недавно снова делал замену и слитый антифриз после 60 тыс. км пробега выглядел очень прилично и не сильно отличался по цвету от нового. HEPU же за год превращался в какую-то непонятную коричневую жижу, но тут не факт, что я просто на подделку не нарвался
Термостат заменить. Воду слить. Вся ржавчина от воды. В колодце может быть вся таблица Менделеева. При сливе: передом заехать вниз или задом на эстакаду. Для полного слива можно открутить патрубок "печки". Залить более-менее нормальный антифриз. В антифризе присутствуют антикоррозийные присадки, которые не дают ржаветь. Поэтому не нужно так усердно промывать систему охлаждения. После 3-5 лет эксплуатации меняйте на такую-же по составу присадок и будет все нормально.
Після колодязя вибулькав 30 л дистиляту - разів 5 промивав, так що тут мимо. Антифриз міняв минулого року 2 рази - один раз після промивки, весною, 2-й - під час заміни пічки, осінню (цього разу нічого не промивали, просто злили стару жижу і залили HEPU г12 + воду). Отаке... Буду думати над зміною марки антифризу, тому накидайте +/- норм варіантів г11 або г12++. Так щоб не продавати останні штани ну і щоб точка була гуд. Ну і чи буде нормально після г12 залити г11? Після тижня-другого на дистиляті з частою заміною?
Після колодязя вибулькав 30 л дистиляту - разів 5 промивав, так що тут мимо.
Кстате после редкого г и промывки стопиццот раз из колодца тупа залил 3 литра концентрата (с ланаса последние 3 литра без извратов на сливаюцца) и забил. Иничо Не советую, конешно, повторять, но помойму в этом месте пофиг какая вода
Последние лет 5 использую антифриз GENERAL MOTORS 1940678, по внешним признакам он мне нравится гораздо больше HEPU, который лил раньше. Вот недавно снова делал замену и слитый антифриз после 60 тыс. км пробега выглядел очень прилично и не сильно отличался по цвету от нового. HEPU же за год превращался в какую-то непонятную коричневую жижу, но тут не факт, что я просто на подделку не нарвался
То ніби концентрат? Здай точку, де брав - дивлюся по ціні +/- такий же як і теє хепу. Блін, чи може таки старий добрий тосол? Все-таки фосфати вони і в Африці фосфати, а органіка то таке... Може й гуд, але... Обпікшись на тім хепу щось страшнувато...
Концентрат, разводится 1 к 1 для расчётной температуры -38. Брал в разных местах уже, последний раз в Автокладе, это вроде не сильно популярный вариант и надеюсь, что подделывают именно антифриз GM не так уж часто.
Концентрат, разводится 1 к 1 для расчётной температуры -38. Брал в разных местах уже, последний раз в Автокладе, это вроде не сильно популярный вариант и надеюсь, что подделывают именно антифриз GM не так уж часто.
Глянув. На кладі - 728, на автозвуці - 666 грн. (General Motors DEX-COOL LONGLIFE 1940678). Ну і на автокладі під арт. 1940678 пише г12, а не г12+
.. І все одно - за місяць з"являється тая червоно-руда жижа .
Була схожа проблема. Причина - перегрів рідини. В мене в старому авто контроллер вмикав вентилятор радіатора на 110 градусах.. Чого я тільки не лив.. Як тільки не мив.. Поки не перешив мізки на меншу температуру..
.. І все одно - за місяць з"являється тая червоно-руда жижа .
Була схожа проблема. Причина - перегрів рідини. В мене в старому авто контроллер вмикав вентилятор радіатора на 110 градусах.. Чого я тільки не лив.. Як тільки не мив.. Поки не перешив мізки на меншу температуру..
Нєа, тут все норм. Ні разу в русі, навіть в заторах з ввімкненим кондиціонером, не було вище 96 С (за показами БК). 100+ С бачив лише кілька разів літом - коли після затору (понад 90 С) відразу глушив двигун. Термостат і вентилятор працювали штатно - 78 С починає відкриватися термостат, в районі 82-84 С було видно падіння температури десь на градус-два, 1-й вентилятор чітко вмикається на 92 С, другий - на 94 С. Стрілка температури за весь час ні разу навіть не доторкнулася до центральної поділки, хоча показам БК більше довіри.
Після колодязя вибулькав 30 л дистиляту - разів 5 промивав, так що тут мимо. ..........
Антифриз создает пленку на металле, а вода ее вымывает(даже дистилят). Вымыв пленку, металл начинает ржаветь, а после залива антифриза ржавчина переходит в него. Не нужно тщательно промывать водой.
Себе заливал красный феликс. Купили на двоих три 5 литровые канистры, поделили пополам. На долив осталось по 0.5 литра.
... Себе заливал красный феликс...
Тоже заливал такой. Смутило, что через какое-то время он стал мутным и поменял цвет на оранжево-коричневый. Поменял на XADO Antifreeze Red 12+, то пока и цвет не меняет и прозрачный
Після колодязя вибулькав 30 л дистиляту - разів 5 промивав, так що тут мимо. ..........
Антифриз создает пленку на металле, а вода ее вымывает(даже дистилят). Вымыв пленку, металл начинает ржаветь, а после залива антифриза ржавчина переходит в него. Не нужно тщательно промывать водой.
Себе заливал красный феликс. Купили на двоих три 5 литровые канистры, поделили пополам. На долив осталось по 0.5 литра.
Чекай, а як жеж те ГЕ вимити? Чи най там плаває? Та й після промивки заливається антифриз, тобто в чисту систему, тобто основну к-сть іржі вже вимили. Коротше, побавилися в г12, заллю г11, та й в книжці щось пише про тосол (ГОСТ 28084-89 )...
Антифриз создает пленку на металле...
создает пленку G11, а тут с какого то перепугу советуют G12 , или у таврии современный высокотехнологичный блок на уровне мировых производителей двигателей...?
... Тільки щось ото хепу в мене ніц корозію не стримує
и не должен это делать, т.к. рассчитан на другой уровень моторов...
..- в бачку купа червоного накипу,
все верно значит HEPU правильный, т.к. он блокирует накипь только взвешенную, которая и оседает в бачке...
... Може G11, ну його то G12?
разумно
...Чи то таки проблема в поганій промивці системи перед заливанням антифризу?
проблема в поганых материалах самого двигателя, на что намекает сгнивший термостат, кстати надо еще на крыльчатку помпы смотреть, может она тоже стала похожей на термостат...
... Зараз хочу поїздити на дистиляті, зливаючи його кожних пару днів для очистки системи, але от боюся, щоб системі охолодження не стало зле....
на дистиляте не советую ездить, т.к. усиливается коррозия в целом. Желательно не превышать уровень воды по отношению к концентрату более 50%. Обычно после промывок и тщательного промывания блока водой, остается вода в системе, которая может снизить плотность концентрата при заливке нового, тогда возрастет коррозия, лучше использовать ареометр для определения фактической плотности ОЖ в системе...
... Зараз хочу поїздити на дистиляті, зливаючи його кожних пару днів для очистки системи, але от боюся, щоб системі охолодження не стало зле....
на дистиляте не советую ездить, т.к. усиливается коррозия в целом. Желательно не превышать уровень воды по отношению к концентрату более 50%. Обычно после промывок и тщательного промывания блока водой, остается вода в системе, которая может снизить плотность концентрата при заливке нового, тогда возрастет коррозия, лучше использовать ареометр для определения фактической плотности ОЖ в системе...