Можно или лучше не надо? Речь о стальной. Проблема в том, что надо ее вписать между стенками в 145 см. Т.е. или резать 150, или "мучиться" в ванне 140. Поделитесь, плз, кто сталкивался - можно ли это сделать нормально, чтобы ванна в итоге не деформировалась под нагрузкой?
Можно или лучше не надо? Речь о стальной. Проблема в том, что надо ее вписать между стенками в 145 см. Т.е. или резать 150, или "мучиться" в ванне 140. Поделитесь, плз, кто сталкивался - можно ли это сделать нормально, чтобы ванна в итоге не деформировалась под нагрузкой?
Я врезал в стены,например...правда чугуниевую.
Я врезал в стены,например...правда чугуниевую.
+1 Я теж свого часу саме стінку пиляв, щоб ванна 180 см влізла.
У меня 145 - уже максимальный размер с учетом уменьшения толщины стен, дальше с одной стороны мой коридор, с другой соседи.
У меня 145 - уже максимальный размер с учетом уменьшения толщины стен, дальше с одной стороны мой коридор, с другой соседи.
Може кутня влізе, вони як раз бувають 145 на 145
К соседям однозначно! Там потолще стена!
Така не влізе, хіба що 145х90. Але поки що таких не бачив, після 140 відразу 150. Може є під заказ, але буде дорого, не хочу.
К соседям однозначно! Там потолще стена!
Деревянная перегородка с штукатуркой по дранке. Я уже посчитал чисто под дерево
Така не влізе, хіба що 145х90. Але поки що таких не бачив, після 140 відразу 150. Може є під заказ, але буде дорого, не хочу.
По суті питання.... Ви збираєтесь приймати саме "ванну" ? В розмірах 140-150 це , як на мене -мазохізм. А для прийняття душу і 110 досить...імхо.
По суті питання.... Ви збираєтесь приймати саме "ванну" ? В розмірах 140-150 це , як на мене -мазохізм. А для прийняття душу і 110 досить...імхо.
Саме ванну приймати - досить рідко. Мазохізм чи ні - а хрущовськими ванами по 150 якось же користуються, а розмір самого "корита" майже однаковий з 140. Якщо б мова йшла про постійні вани - то це мінімум 170, як зараз стоїть. Але хочу дещо перепланувати, щоб пральна машина стала у ванній кімнаті, бо на кухні дуже заважає.
Саме ванну приймати - досить рідко.
То може душову кабіну?
Але хочу дещо перепланувати, щоб пральна машина стала у ванній кімнаті, бо на кухні дуже заважає.
Я так в "хрущівці" відмовився від умивальника, щоб між унітазом та ванною влізла пральна машина маленька, на 3.5кг. Але тоді в нас дитина маленька була, тому від ванни відмовитись не реально. Зараз діти виросли і ванною ми користуємось лише для душу, тому, якщо б зараз там робив ремонт, то викинув би ту вану і зробив душову кабіну.
Кабіну дружина категорично не сприймає. Тому поки така концепція - невелика вана (звичайна чи кутова) + умивальник теж потрібен. А заради вани 150 доведеться стінку переносити у коридор на 5 см, тому й думаю, що простіше відпиляти ці 5 см від вани
Кабіну дружина категорично не сприймає. Тому поки така концепція - невелика вана (звичайна чи кутова) + умивальник теж потрібен. А заради вани 150 доведеться стінку переносити у коридор на 5 см, тому й думаю, що простіше відпиляти ці 5 см від вани
Ще раз...поміркуй за 110-130. По перше-простіше з кутовим розміщенням шторки. По друге- не потрібно вам 140-150 для прийняття душу.
Немає сенсу 110-130. Там зараз між стінами 140, 145 то вже танці з бубном, а переносити перегородку зовсім армагедець. Ту ж саму шторку 140 см між стінами втикнув - та й усе. Ну і взагалі є варіант поставити під довгу стінку 170-180, але перенести двері, щоб умивальник та пральна влізли. Але двері переносити у дерев"яних перегородках теж не сахар. Хочеться ж простіше.
Немає сенсу 110-130. Там зараз між стінами 140, 145 то вже танці з бубном, а переносити перегородку зовсім армагедець. Ту ж саму шторку 140 см між стінами втикнув - та й усе.
Тобто там не кутову штангу треба. Тоді гууд. Став 140 та не парся.
140 це без проблем. Але як обрізати 150?
140 це без проблем. Але як обрізати 150?
Пошукай акрілову ванну. Ріжеться легко. Ну і 145х90 я б також пошукав акрілову, я бачив якісь ванни у формі не прямокутника, а якогось неправильного чотирикутника.
А стенку в коридор перенести?
Нагрузка идёт на дно ванны, там ножки крепятся. Если срезать боковые ребра - останется ещё жесткость штамповки самой чаши. Имхо, этого будет достаточно. По срезу надо антикор организовать правильный. Какой - хз.