Такая тема. Один мой знакомій (с) получил охотничий нож в подарок, допустим. Ну или в наследство, или нашел древний на антресолях. Нож єтот раньше принадлежал охотнику, тот умер давно. Как теперь законно доставить в машине домой, к месту хранения, ну и дальше как хранить правильно, можно ли продать? Спасибо заранее )))
Такая тема. Один мой знакомій (с) получил охотничий нож в подарок, допустим. Ну или в наследство, или нашел древний на антресолях. Нож єтот раньше принадлежал охотнику, тот умер давно. Как теперь законно доставить в машине домой, к месту хранения, ну и дальше как хранить правильно, можно ли продать то? Спасибо заранее )))
Вариант 1 - молча! Вариант 2 - написать заяву в полицию с изложением обстоятельтсв. Нож в машину, заяву в карман и вперед. Остановят, найдут - так вот везу сдавать.
Спасибо! Так ето если шо - заберут и с концами?
Прочитав топик, первым делом подумал о способе транспортировки дорого коньяка..
Колись знайомий, щоб залишити у родині колекційну рушницю померлого тестя, оформив членство у товаристві...
Упакуй и вези в багажнике.
Спасибо! Так ето если шо - заберут и с концами?
На эскпертизу отправют А знакомый точно уверен что оно ХО? Ато многие считают любую страшную мачету таковым, хотя, на самом деле, есть конкретные определения. Скажи ему шоп вёз и не боялса
Прочитав топик, первым делом подумал о способе транспортировки дорого коньяка..
+1 я теж, зважаючи на сусідню тему про алкоголіків )
А знакомый точно уверен что оно ХО? Ато многие считают любую страшную мачету таковым, хотя, на самом деле, есть конкретные определения.
Точно. Ну и теперь вот что еще интересно: хранение само по себе никак не наказуемо, но ведь история предмета неизвестна. Мало ли чего с ним могло раньше происходить Или это уже параноидальное?
Ну и теперь вот что еще интересно: хранение само по себе никак не наказуемо, но ведь история предмета неизвестна. Мало ли чего с ним могло раньше происходить Или это уже параноидальное?
Ну мы то откуда знаем, чья там кровь на ноже? Хранение ХО - наказуемо административно. По сути вопроса - перевези его по тихому в багажнике, да и делов то. За 50 лет никто у меня багажник не досматривал. Ты же не через блок пост поедешь?
Да тут понятно, перестраховка на всякий случай, несколько км по городу, кто там остановит и полезет искать. Это, как и с хранением, параноидальное насчет неизнакомых вещей. А может, и не параноидальное: потому что одноклассник мой купил с рук телефон однажды, а теперь сидит за убийство - телефон принадлежал убитой женщине, как выяснилось.
Рєжик добре вимочити в "Бєлизні" і при перевезені посадити собі в машину когось з дозволом на вогнестріл - він дає право на холодну зброю теж. На крайняк відмажеться що якраз і їде реєструвати.
Да тут понятно, перестраховка на всякий случай, несколько км по городу, кто там остановит и полезет искать. Это, как и с хранением, параноидальное насчет неизнакомых вещей. А может, и не параноидальное: потому что одноклассник мой купил с рук телефон однажды, а теперь сидит за убийство - телефон принадлежал убитой женщине, как выяснилось.
За покупку - сел? такая совсем гнилая система правосудия? Це ж трындец... А как же всякие фейсбучики и публичность? Неужто никто на адвоката/какие-то телодвижения не потратился?
Тут питання, що від нього залишиться після "Бєлізни". Ну і хто ще погодиться на таку місію - своєю дупою прикривати невідомо що. Є ще варіант оголосити це знахідкою, там є відповідний порядок дій у ЦК. Але знов таки пов"язано з держорганами.
За покупку - сел? такая совсем гнилая система правосудия? Це ж трындец... А как же всякие фейсбучики и публичность? Неужто никто на адвоката/какие-то телодвижения не потратился?
Ну как "сел за покупку"? Он говорит, что купил у кого-то на улице. Я думаю, это правда - примерно в том же месте ко мне на базарчике пару раз левые типы приставали с предложением купить мобилку. А потом в лесу нашли тело, телефон ее под наблюдение, его и вычислили. Тратились на адвокатов и публичность и все такое, ВСУ оставил в силе приговор, хотя ни одной прямой улики в деле нет. Сейчас адвокаты работают тоже, пытаются добиться пересмотра по новому КПК (дело еще по старому начинали).
Тут питання, що від нього залишиться після "Бєлізни". Ну і хто ще погодиться на таку місію - своєю дупою прикривати невідомо що. Є ще варіант оголосити це знахідкою, там є відповідний порядок дій у ЦК. Але знов таки пов"язано з держорганами.
Білизна це по суті звичайна хлорка, можна розбавити щоб не пошкодити девайс, головне що вона розкладе всі біологічні сліди. Відносно знахідки тут теж є ризик що можуть визнати старовиною і відберуть в музей ще й чорним археологом призначать. Бо "знайшов" не означає "став законним власником". І в любому випадку поліцаї мають пробити його по базах. І тут таки так - ризик що це номерний рєжик і перший власник його реєстрував офіційно. І знахідка різко перейде в розряд крадіжка. Тому номери спилювати...
Такая тема. Один мой знакомій (с) получил охотничий нож в подарок, допустим. Ну или в наследство, или нашел древний на антресолях. Нож єтот раньше принадлежал охотнику, тот умер давно. Как теперь законно доставить в машине домой, к месту хранения, ну и дальше как хранить правильно, можно ли продать? Спасибо заранее )))
читаю и прозреваю от количества проблем.
у нас ножи ХО не считаются, любой кабар можно купить с пересылкой по почте и без малейших разрешений. равно как и носить. конечно, вопросы у полицаев будут, если найдут, но тюрьмой это не грозит
Ну в нас теж любі ножі можна вільно купувати при умові що вони не мають ознак ХО - ну там товщина леза, кріплення, упори і т.д. і т.п. Ті що гарантовано ХО магазин без дозволу не продасть. Але й ті що не ХО коли поліцаї знаходять то відбирають типу на експертизу. Навіть з кухонним ножем на вулиці зараз краще не попадатись їм. Аваковщина...
Ну в нас теж любі ножі можна вільно купувати при умові що вони не мають ознак ХО - ну там товщина леза, кріплення, упори і т.д. і т.п. Ті що гарантовано ХО магазин без дозволу не продасть. Але й ті що не ХО коли поліцаї знаходять то відбирають типу на експертизу. Навіть з кухонним ножем на вулиці зараз краще не попадатись їм. Аваковщина...
різниця у виділенному. я можу тут купувати все, що завгодно
упори, товщина нікого не цікавлять
Білизна це по суті звичайна хлорка, можна розбавити щоб не пошкодити девайс, головне що вона розкладе всі біологічні сліди.
Якимось кухонним засобом для миття з хлором я ледь не споганив майже нову мийку, вкрилася чорними плямами. Але то таке, гірше інше - що це ж умисне знищення слідів, якщо вони теоретично є. А тут вже ХЗ
Відносно знахідки тут теж є ризик що можуть визнати старовиною і відберуть в музей ще й чорним археологом призначать. Бо "знайшов" не означає "став законним власником". І в любому випадку поліцаї мають пробити його по базах. І тут таки так - ризик що це номерний рєжик і перший власник його реєстрував офіційно. І знахідка різко перейде в розряд крадіжка. Тому номери спилювати...
За спилювання теж відповідальність передбачена Тут взагалі така історія. Мисливець той помер, усе залишилось його дружині. Діти за кордоном. Дружина продала вартиру з меблями та усіми речами, офіційно продала його недешеву рушницю, та й поїхала на ПМЖ до дітей. Ножа чи то не знайшла, чи просто залишила, бо він копійки коштує. Новому власнику нічого не говорила. Воно і зрозуміло, бо не факт, що він би погодився на цей головняк, вимусив би її саму розрулювати, а їй не до того було.