Оскільки погода ніяк не дозволяє приємно провести час на свіжому повітрі, вирішив після півроку написати свій відгук по вибору та замовленні автівки із США та відповідно по самому Volkswagen Tiguan 2018 року (по нашому Tiguan Allspace). Можливо даний текст комусь допоможе зробити свій вибір, уникнути помилок та зекономити гроші та нерви. Тексту буде багато, тому якщо не полюбляєте багато читати, проходьте повз.
1. Передісторія. Отже, як я до такого дійшов? Все почалося із Daewoo Sens, потім Daewoo Lanos і, нарешті, Seat Toledo 2008. По кожній автівці міг би писати досить довго, але зупинюся трохи на останній, яка мене затягнула в касту VAG-офілів. Чудова та надійна автівка на базі Golf 5, формату качконоса (мінівено-універсало-хетчбеко-седано нотчбек) дійсно класний, місткий, із чудовою керованістю, великим і зручним багажником. Seat був куплений в 2014 році із пробігом 100т. км. та прослужив до 190т.км. Звичайно він обслуговувався та на нього витрачалися кошти, але в основному ніколи не підводив.
Чому вирішим його міняти? По-перше на разі у мене більше трасові подорожі, а старий Євро-2 1.6 мотор із 100 к.с. та механічною 5-ст. коробкою передач ніяк не додавали комфорту чи впевненості при їзді. Так при 130 км\год на тахометрі вже було 4+ тис.об. та після 13 годин такої їзди було надзвичайно важко. Про обгони на українських дорогах із такою потужністю та великим парусним кузовом краще було б не згадувати, адже адреналін не давав засипати протягом дороги досить гарно. По-друге автівці вже 12 років і так чи інакше це давалося взнаки – то реле, то датчик… трохи це почало набридати. По-третє, вже хотілося нового, більш сучасного авто із більшою кількістю плюшок. Таким чином я постав перед вибором, який напевне кожен із власників мав.
2.1. Вибір авто: нове? Як будь-яка нормальна людина, я хотів нове авто. Саме те авто, яке би я мав з нуля, в якому я знав би всі вади, а не знаходив їх роками після попередніх власників, та які були заліплені епоксидкою чи термоклеєм. В кінці-кінців, як-то кажуть, не пропукане іншими сидіння, а щоб ця честь належала виключно мені . Загальні вимоги виглядали так:
- Підвищений кліренс в форматі універсал \ мінівен \ SUV - Економний (<10л\км) та потужний (>130 к.с. та <10 сек до 100 км\год) двигун, можливо дизель. ГБО в принципі вже не розглядав. Із 3 автівок ГБО було на трьох і більше я не хочу ГБО. Довго можу розказувати чому, але якщо коротко це гємор і ризик з точки зору безпеки. Із 3 авто нормально було лише на Сенсі. На Толедо щоб нормально налаштувати після встановлення я їздив до шанованих на даному форумі осіб 12 (!!!!) разів. Було і багато інших нюансів, із якими я врешті решт вже мав і кабель і програми налаштування і сам міг підналаштувати, короче мені це все в принципі не потрібно більше, я наївся досхочу тих устриць, більше не хочу. - Достойна керованість та гарні і прогнозовані тормоза. Малося на увазі нормані результати того самого лосиного тесту, зрозумілі реакції на кермо та гальмування. Крім того важливо було щоб автівка була в міру жорстка, оскільки сім’я чутлива до укачування. От саме цим пунктом дуже підкупає VAG, оскільки як кажуть деякі, якщо їздив на одній автівці VAG, то ти +- знаєш як будуть їхати всі інші. - Надійність і зрозумілість. Досить умовне поняття в нинішньому світі. Глобалізація вносить корективи, тому питання надійності зводиться до таких понять як вдалість конструкторських рішень. Але чим далі – тим більше електроніки, тому порівнювати по даному критерію досить важко. Щоб не здавалося що я тут рекламую VAG – гляньте надійність VW Tiguan в США – він має досить кепські показники для прикладу. Тому для мене було привабливим саме нове авто на гарантії, яке нівелює дане питання. - Багажник >500 літрів - Комплектація. Після Толедо із досить непоганою на той час комплектацією (клімат, круїз, дзеркала, що самі складалися, і т.д.) я хотів спробувати повний фул із підігрівами всього, лед-фарами, преміальною музичною системою, активними системами безпеки, адаптивним круїз контролем…
Ціна на даному етапі не фігурувала, тому із цими вимогами я пішов по сайтам шукати, що саме ринок може запропонувати мені за доволі помірні кошти (читати – за мінімум коштів). Я можу написати сторінки про огляди на ті чи інші моделі, але врешті-решт мій вибір звівся до автівок: - Renault Kadjar в максималці - Kia Sportage дизель на палці - Opel Grandland в максималці
Причому перевагу я віддавав саме Opel як творінню французько-німецького генія думки. По факту всім вимогам Opel відповідав крім активних систем безпеки (попередження зіткнення із гальмуванням) та щодо преміальної музичної системи. В іншому в вакуумі автівка відповідала всім вимогам. Але… в регіоні де я зараз мешкаю немає дилера, і щоб банально пройти ТО чи вирішити пробему мені доведеться їхати близько 4-5 годин в одну сторону. Щодо Рено, хоча дилер є неподалеку – Kadjar у них не було і протягом найближчих 3 місяців і не мало бути, що досить дивно. Крім того, відверто малий на вигляд багажник та спірний дизайн вселяв певні сумніви.
Що я насправді хотів – Skoda Kodiaq, який в бажаній для мене комплектації (наборній) коштував до 1 млн. гривень, що не вписувалося ніяк в бюджет навіть близько. І на цьому етапі я вирішив подивитися на ринок вживаних автівок.
2.2 Вибір авто: вживане? На цьому етапі до улюблених сайтів починає входити всім відомий сайт продажу вживаних автівок. Чому приваблює вживане авто? Перше і найважливіше – ціна. Здається, що можна зекономити чесно і тяжко зароблені кошти, не переплачуючи жадібним салонам та державі якісь податки. Ну і звичайно банальне психологічне бажання уникнути болю і розчарування від першої царапини і вм’ятини на новому авто.
А що в реальності? Реальність без рожевих тонів (на мій дилетантський погляд) виглядає сіро і не привабливо. Фарбовані, вбиті авто із скрученими пробігами, які нагло і брехливо парять перекупи і не тільки вони, але і самі власники. Якщо відверто поговорити із собою – ніхто без екстреної необхідності не буде продавати гарний, безпроблемний авто із суттєвою знижкою. Таке буває досить рідко (визнаю, що таки буває), і на цьому етапі витримати конкуренцію із тими самими завзятими автобізнесменами неможливо.
Як же так, я ж купував вже вживані авто? Цього разу у мене був вже якраз попередній досвід, крім того я хотів авто із пробігом до 50 тис.км. та до 5 років із прозорою і чистою історією. Цих трьох умов достатньо щоб звести цю задачу в майже недосяжну. Чому майже? Тому що є люди, які надають професійні послуги із підбору авто та можуть знайти те, що не знайду я, але. Але ціна все одно в такому разі буде меншою за нову автівку на 10-20%, і при такій розстановці справ вже краще йти за новою автівкою.
2.3. Виріб авто: биток із США? Еволюційний шлях пошуку автівок врешті решт приводить сюди рекламами на всіх ресурсах, низькими цінами, привабливими фотографіями, успішними історіями. Як ті сирени починає манити опція зекономити кошти, отримати майже нове авто із підтвердженим пробігом. Одне чарівне слово, яке заманює – ШАРА. Ну який українець її не любить. Як мінімум останній перепис показав, що 73% свято вірить, що це має бути частиною нашого життя.
Якщо ви думаєте що це буде реклама автівок із США, ви помиляєтесь. Чому я пішов цим шляхом – не зміг встояти спокусі. Чи я шкодую – ні. Чи я би порадив комусь це робити – також ні, я не візьму на себе таку відповідальність.
Крок за кроком варіант, який над яким я довго глузував почав здаватися мені все реальнішим і тому питання, які я собі ставив ставали все конкретнішими.
3. Купляти в Україні чи в США. Спочатку було бажання купити вже готове авто «тут». Плюсом є те, що бачиш за що віддаєш кошти, отримаєш авто за свої гроші тут і зараз. Дякувати розумним людям, в тому числі тут на форумі (дякую, Fetus), дану опцію я відкинув. Причина проста – зробити авто якісно дуже важко і ніхто не буде робити авто якісно на продаж. Зрозуміти що із авто не так після ремонту важче, аніж якби ремонтувати авто самому. Дозамовляти всі кліпси, заглушки та інші дрібниці ніхто не стане – все збирається «і так сойдьот, будєт ходіть». Оскільки авто куплялося для себе – я хочу знати що із ним, де чекати проблем і що я туди поставлю.
З іншого боку позитивним моментом замовлення авто із США є те, що вхідний квиток малий, тобто суму потрібно віддавати частинами, що є досить привабливо. Тобто начебто ризикуєш на всією сумую одразу, а потроху піднімаєш ставки протягом 2-3 місяців. Отож я почав дивитися на автівки «там», тобто на сайтах Iaai та Copart, а також на сайті autoastat (який вже чомусь став платним). І тут психологічно я піймався на вудочку – коли дивишся поверхнево, то здається що от вона, та сама «шара», варто лише ввійти в цей клуб любителів битків.
З огляду на мої вимоги я знав безпосередньо який авто я шукав – це Golf Alltrack SEL з додатковим пакетом. Авто відповідає усім вимогам, які я мав (крім, напевне, економності, але чимось потрібно було жертвувати). І от на горизонті з'являється авто яке я можу купити. Відповідно постає питання вибрати посередника.
4. Ризики і вибір посередника. Тут почалося цікаве питання щодо вибору посередника. І тут потрібно зрозуміти декілька речей щодо ризиків. З моменту як ви зробили передоплату, до моменту поки ви не отримали авто – все тримається виключно на довірі. Неважливо чи ви зробили платіж за авто, чи хтось інший – більшість в руках тієї людини, якій ви довірилися. По суті ви довіряєте чужій (або якщо у вас є знайомі – то не чужій, але навіть не знаю що краще) людині результати вашої чесної (сподіваюся) праці. Є типу «компанії», на кожному форумі є 2-3 людини які цим займаються. Не скажу що я робив глибоку і досконалу аналітику ринку, але деякі варіанти переглядав. Коротше кажучи я для себе обрав людину тут з форума, про що я не пожалкував (дякую Sal).
Потрібно розуміти, що це далеко не все ризики, які існують. Ще може трапитися ще тисяча і одна річ. Той зиск, який можете отримати – це всього лише премія за ризики, але можна і втратити все, або не мати зиску ніякого.
5. Розчарування реальністю. Отже задаток перерахований, чекаємо на торги по авто. Приходить день Х, от вони торги і… авто продане дорожче і не мені. І тут починається можна сказати прозріння. Чому так вийшло? По перше – авто в максимальній комплектації це рідкість і за ними черга трохи більша (об’єктивно не я один такий), адже % співвідношення таких авто, принаймні для Volkswagen невелике. Але не це головне. Головне те, що ніде немає дурнів. Гарне авто, із мінімумом пошкоджень, малим пробігом, цілою безпекою коштує дорого. Якщо його можна відремонтувати дешево і просто – воно буде продане в США і ціна не буде тією самою шарою.
ОК, йду назад дивитися як я промахнувся дивлячись на статистику по проданим авто. І…. все досить просто. Якщо подивитися на кожне авто УВАЖНО, то видно, що пошкодження не такі вже і малі. Оці всі гарненькі фотки та історії на всіх сайтах і розсилка – не більше ніж клікбейт, приманка, по-простому – фото цілої сторони. Коли дивишся статистику не розглядаючи кожен випадок уважно і детально – робиш ту саму помилку. Достатньо глянути уважніше – і от виходить потрібно міняти подушки безпеки, ремені, і т.д. Або раз – а колесо справа повернуто не так як зліва – отож питання що там із ходовою, полуоссю, коробкою, підрамником. Або легенький удар ззаду але варто придивитися, а зазорів на задніх дверях вже немає. Для когось це дрібниці можливо – для мене розуміння того, що структурна цілісність авто вже постраждала. Подушки (принаймні у VW) не будуть стріляти просто так. Але ж є гарні варіанти за малі гроші – так, дійсно є, але їх відсоток дуже і дуже малий як на мене і за сукупності факторів та удачі це можливо, але я не звик покладатися на удачу.
6. Вибір авто №2. Отож, переглядаю пріоритети із комплектацією простіше, але більш розповсюджені варіанти, але все одно досить оптимістично - Toyota Rav 4 - Honda CR-V - VW Tiguan (від 2018 року) В цей список можна було ще додати Jeep Cherokee, але мені не заходить дизайн від слова зовсім. Є ще Buick та інші, але не хотів зв’язуватися із рідкісним авто, щоб потім не шукати запчастини по всьому світі.
Втім, Toyota у всьому світі Toyota, тому ціни на неї вищі ніж очікувалося, із Honda та ж сама історія. Тому зосереджую увагу на VW Tiguan і постійно моніторю варіанти. Як же так, канонічний VW гірше попит за Toyota\Honda? Саме так я зрозумів, можливо помилково, але на той час так здавалося і по статистиці продаж. Щодо Тігуанів - я би не сказав що достойних варіантів було багато, а ті, які були, продавалися за доволі пристойні гроші вище мого бюджету. Це все одно дешевше, аніж в Україні з ремонтом, але потрібно зрозуміти що так чи інакше отримаєш битий авто. Калькуляція досить проста – умовно для себе просто множив вартість авто в США на два – це приблизно вартість розмитненого авто тут без ремонту. Короче моє терпіння і надія закінчувалися, морально я вже прощався із частиною передплати. Придивлявся і інші варіанти, але не було нічого із «середнього класу», що реально хотілося би.
7. Авто куплено, далі що? Зрозуміло, що так просто моя історія не закінчилася. Я собі налаштував нагадування про авто, по яким буде аукціон і от в суботу мені приходить повідомлення про проведення аукціону по !двом! Тігуанам одночасно. Комплектації середні (нижче розкажу що то є) в обох, рік однаковий, пошкодження +- однакові. В останній момент зумів розгледіти, що на склі одного із них написано “Do not start, oil leaking”, а під авто п’ятна. Знову ж таки як і вище – потрібно дивитися уважно, інакше потім будуть сюрпризи. Короче вибираємо другий варіант і врешті-решт він наш. В чистому залишку – навіть із тим варіантом я був досить далеко від того бюджету, який я собі намалював в своїх рожевих мріях (читати – шара).
А от далі… далі почався етап вже не такий веселий як торги (бо там чесно кажучи реально весело через певний азарт, крім того розумієш, що поки нічого суттєвого не вклав). Етап цей називається чекання. Як-то кажуть немає нічого гіршого ніж чекати та доганяти… По порядку: - Чекаєш рахунку від аукціону - Чекаєш підтвердження оплати - Чекаєш поки авто доїде в порт - Чекаєш поки авто відпливе із порту - Чекаєш поки корабель допливе до неньки України - Чекаєш поки в порту відкриють контейнер - Чекаєш поки розмитнять - Чекаєш поки доставлять
Хто має здорову нервову систему і досить терпіння, проблем напевне нуль. Я чесно кажучи трохи нервові клітини свої попалив, а заодно бомбардував питаннями Sal (знову ж таки дякую!). Жодного разу не було підстав вважати, що мене кинули, але страх втратити все повністю нікуди не дівався. Крім того постійно думки про те, чи нормально доїде, чи нормально загрузять – вигрузять, чи нічого не «позичать» в порту… і так далі. Саме тому на певному етапі здали нерви та вирішив робити авто на своєму СТО, хоча спочатку планував робити у Sal. Загалом доставка зайняла близько 3 місяців.
8. Авто приїхало, ну і як? Ну от, авто нарешті доставлене. Це перемога… чи ні? Як виявилося ні. Авто доставлене і є багато позитивних моментів, наприклад ціна додаткових допів досить суттєва (наприклад 2 комплекти ковриків, третій ряд сидінь, який мені правда не потрібний), салон досить чистий. Але є і негатив і виправдання тієї нижчої ціни за яку авто було придбане (ну немає там дурнів). Як виявилося хоча пошкодження на перший погляд були дрібними (як всі пишуть крило і бампер), з технічного боку авто також потребувало ремонту. Ну от і приїхали, подумав я і став в чергу до майстрів. Важливий момент – я мав справу із ремонтом авто і досі маю «своїх» майстрів, хоча спочатку і не збирався користуватися цією опцією. Тому питання ремонту не було для мене відлякуючим із самого початку, оскільки мав запасний варіант. За тиждень питання вирішилося і почався ремонт запланований.
9. Ремонт авто. Це цікава річ і раджу прочитати її всім хто таке задумує. Так от, я почав купувати запчастини ще коли авто було в шляху базуючись на фото. В принципі я ні з чим не прогадав, скоріше мені довелося докуповувати деякі речі. За що я люблю VAG – за каталоги і те, що в Україні можна замовити майже всі запчастини (в наявності або доставка 2 тижні з Європи) на VW Tiguan із США. Дехто взагалі тупо міняє морду на Європейську (хоча вони відрізняються як зовні, так і всередині щодо силових елементів під бампером). В основному всі речі які я бачив і замовляв поки авто було в шляху я замовляв нові. Те, що вилізло коли авто приїхало – купляв дорожче нове або якщо не було – то вже купляв бу. Чого не купити нового в Україні – це передній бампер і деякі деталі. Так от, на чому я погорів – 90% ЗАПЧАСТИН ЯКІ Я КУПУВАВ БУ – АБО ВИКИНУВ, АБО БУЛИ ІЗ ДЕФЕКТАМИ І ПОТРІБНО БУЛО ДОРОБЛЯТИ, АБО ДО ЦИХ ПІР ПРОДАЮ. Ну наприклад задній стоп – мені впарили від Європейця, він тупо не підходить, продаю. Шланги електронного компресора – впарили взагалі невідомо від чого і пошкоджені – добре що рідні ОК і працюють досі. Фари передні від європейця мені впарили – таке враження що скло вже мінялося і є підтьоки з внутрішньої сторони – були продані зі знижкою. Фара бу із американця оригінальна із пробігом 300км – потрібно було її потім знову знімати, оскільки не виймалася лампа повороту (брак лиття пластмасси перших партій), і так далі. Навіть бампер, який купляв як «муха не сиділа» довелося потім комплектувати із рідних ціліших деталей. Тому якщо є можливість – краще замовляти завжди нове, що в основному і було врешті-решт зроблено. До речі інколи вартість нових запчастин МЕНША за ціну, які називають розборки (то вже взагалі зажралися).
Щодо самого ремонту – через обставини час піджимав, тому авто по факту (без технічної частини) було зроблено за один тиждень, за що я дещо і поплатився – покраска крила могла бути кращою, якби було трохи більше часу. Тим не менш, я знаю що, як, і де робилося. Я замовляв пістончики по 5 гривень із доставкою через пів України і точно знаю що вони є всюди, де мають бути. Я точно знаю, що я зробив би краще якби робив ще раз, але ніхто би навіть і так як є не заморачувався.
10. Постановка на облік. Це цікава історія в стилі детективного серіалу із елементами погоні… в результаті все успішно було вирішено дякуючи знову ж таки Sal та його партнерам, хоча і з додатковими витратами (там де хотів зекономити довелося витратити більше). Що хочу наголосити – веселе спілкування із нашими поліціянтами. Я знаю, що їздити на незареєстрованому авто не можна, але на гарячій ліній запевнили, що все буде ОК. В результаті із неприхованою радістю перші ж поліціянти мене зупинили повідомивши, що авто потрібно евакуювати на штрафплощадку. Я це знав, але така дезінформація з боку їх же кваліфікованої гарячої лінії трохи дивує.
11. VW Tiguan 2018 USA – що воно таке. Нарешті добралися до головного питання – що таке Tiguan нового покоління із США. Отож, з 2018 року (а не 2016 як в Європі) в США презентували новий Tiguan. Він відрізняється від Європейського, оскільки по факту це Tiguan Allspace в Європі. І тут є одна цікава річ – якщо ви думали, що американці всіх намахали і у них такі дешеві авто виключно тому що вони такі круті, то нижче я дещо вас розчарую. Отже, які основні відмінності американського Тігуан від Європейської версії (стандартної):
- Авто довше саме по собі і довша база авто (що є позитивним моментом для траси, але в місті буде важче) - Мотор 2.0 DGUA на 180 к.с. та 300 Нм із циклом Міллера. Я до цих пір не знаю чи там 4 чи 8 форсунок, на жаль інформації не знайшов. - Авто буває передньопривідне (в принципі в Європі теж бувають, але для Америки то є норма). Передньопривідні авто всі із 3 рядами сидінь (такі вимоги в США). - Більше місця на другому ряді ЛИШЕ за умови відсутності третього ряду. Якщо третій ряд є – місця так само як і в Європейській версії (не Allspace). У мене є третій ряд який мені не потрібен і дійсно хотілося би більше місця на другому ряду. - Власне можливість третього ряду, на якому відповідно до інструкції можуть їздити люди від 145 см (згідно ПДД) до 165 см (відповідно до інструкції). - Більший багажник – 700л для 3 рядів і 760 для 2-рядного варіанту. АЛЕ. Я не знаю де ті 700 літрів та в деяких варіантах в моєму старому Seat Toledo влазило більше. Причина у висоті самого багажнику – він низький але довгий і широкий (хоча теж не сказав би що набагато глибший). Так, я зажрався (порівнював із Kodiaq – те саме що і в 3-рядному Tiguan через повнорозмірну запаску), але коли порівнюєш цифри, то чекаєш більшого. Короче, беріть із 2 рядами, там якраз 15 см висоти плюс за рахунок відсутності третього ряду. - Інший передній капот (схожий на європейський після фейсліфту, тобто більш вертикальний) - Інший передній бампер (в Європі називається Offroad пакет) та підсилювач бампера - LED фари лише у мега-топ коплектації і те за окремі гроші. Навіть R-line пакет і той на галогенках. - Підлокітник іншої форми – він не регулюється - Центральна консоль підлокітника із дешевої версії – підстаканники не закриваються - Накладок декоративних на дверях НЕМАЄ (жлоби) - Динаміків всього 6 (пищалок ззаду немає) - Зрозуміло немає жовтих поворотників та протитуманки ззаду. - Інше розміщення бачка рідини омивача. В принципі в американці із того що бачив менше функціональних елементів за бампером. - Немає коригування висоти фар - ледь не забув що в США канонічна коробка Aisin AQ450 на 8 передач. Чесно кажучи я трохи її не зацінив, бо таки вона трохи не дуже плавна при перемиканні
Які версії в США від найпростіших: - S бомж пакет. Кондиціонер, маленький екранчик, немає систем безпеки, крісла тряпка без регулювання попереку (для пасажира його ніде нема) - SE клімат, нормальний екран, моніторинг сліпих зон, попередження зіткнень із гальмуванням, тоновані задні вікна, електро-сидіння водія, сидіння із дермонтину - SEL адаптивний круїз, панорама, 18 диски - Додатково є R-Line пакет, панорама для SE та найкрутіша комплектації із преміум музикою та іншими плюшками у вигляді цифрової приборки, шкіряних сидінь - комплектація SEL+
Останнє питання - чи я задоволений авто? Так, я задоволений. Чи це Happy story? Я би так не сказав. Я обміняв свої нерви, час і працю на певну вигоду – все має свою ціну. Після того я дещо допрацював щоб воно мені приносило трохи більше задоволення, але це ще не кінець і є ще певні плани.
Якщо у вас будуть якісь технічні питання по авто – задавайте, на жаль я досить досконало його вивчив за весь цей час, тому багато в чому можу порадити, хоча і не у всьому. Я дякую за плідну співпрацю і за поради людей із форуму. Власне я і розміщую цю інформацію для того, аби вона комусь допомогла.
Ждал только счета с аукциона и захода денег на счёт аукциона и всё. Так как на остальные этапы влиять не мог, расслабился и получал удовольствие. Получал счета и оплачивал их. Потом по треку следил за контейнером, ох его поносило по морю и портам, даже не звонил никому в это время, так как связан с логистикой и таможней понимаю, что звонки не помогут. Спокойно дождался таможенного оформения. Дальше конечно пришлось чуть поскандались с посредником, то лафет приехал в 2 часа ночи при оговоренных 7 утра, по один лист не передали, из за чего с 1 раза не поставил на учёт, еще и в карантин (вот тут я психанул сильно, зацепило, что этот косяк исправляли 5 дней). Да, на учет ставил сам и ни дал никому за это ни копейки. А что б ездить, повесил америкосские номера и купил ОСАГО на 1 месяц. Ремонт описывать не буду, кроме того, то что купил в Польше нормально, а наши намахали на каждой бу детали (хорошо, что их было 2). По задатку, чего волноваться? У меня оговорено было так, если ничего не куплю, мне всё вернут. Первый раз так и произошло. На втором заходе уже закинул деньги и лежали они у посредника месяц, пока не выиграли. А играли 3 или 4 авто до нашей победы.
Не дуже зрозуміло, чому відбувся "перехід" від досить масової та дешевшої моделі до більш дорогої? Був збільшений бюджет? І взагалі хотілося б більше цифр