мне тут банк предлагает повысить статус карты. Но надо будет переходить на Визу с Мастеркарда. Вроде раньше при оплате в Европе у Визы была двойная конвертация? типа через бакс Но щас говорят, что прямая кароч - есть ли смысл переходить с Мастеркард на Визу?
Diamond_77 10.11.2021 17:22 пишет: мне тут банк предлагает повысить статус карты. Но надо будет переходить на Визу с Мастеркарда. Вроде раньше при оплате в Европе у Визы была двойная конвертация? типа через бакс Но щас говорят, что прямая кароч - есть ли смысл переходить с Мастеркард на Визу?
эти мутки мне не понятны, но они есть. Есть у меня евро карта МС у отп и у моно. Пытался расплатиться евриками забугром обеими картами. Результат - моно честно снял сумму, которую запрашивал терминал, отп сначала заблочил тоже точную сумму, но через пару дней списал больше. На запрос в отп банк какого ж фига, был получен ответ, что идёт тройная! конвертация, мол, МС оперирует баксами, поэтому там были конвертации с евро в бакс, с бакса обратно в евро и вишенкой всего этого беспредела стала ещё конвертация в грн, не смотря на то, что карта именно открыта как евро валюта. После таких приколов я закрыл евро карту в отп и открыл в грн, смысла нет.
На запрос в отп банк какого ж фига, был получен ответ, что идёт тройная! конвертация,
ммм, валюта країни в якій проходив розрахунок точно євро була? Я був певний, що euro settlement являється дефолтним для Мастеркард в еврозоні. Це як раз з VISA кожен банк мав окремо домовлятися в якій валюті з ним мають розраховуватися. Але якщо цей розрахунок в євро був наприклад в Хорватії, то тоді потрійна конвертація дуже і дуже ймовірна. Виставляти рахунок в валюті клієнта - стандартний метод заробітку на не уважних клієнтах, окрім кількох конвертацій там зазвичай використовується і чимала комісія на першому етапі. Запобігти цьому просто - завжди розраховуватися в валюті країни в якій ви знаходитися. Колись давно Приватбанк брав ці ризики на себе, щоб клієнтам було зручно (з них списувалося саме стільки скільки блокувалося). Я тоді дуже дивувався цьому моменту, бо гроші на його об'ємах втрачалися величезні. В решті решт Приват просто заблокував можливість таких транзакцій.
Таким чином, як буде відбуватися розрахунок залежить від: - валюти розрахунку - країни розрахунку - платіжної системи - валюти рахунку (-ів), до якого (-их) прив'язана картка - бек-офіс кухні конкретного банку (вона запросто може змінитися по ходу п'єси).
P.S. Я вже кілька років не займаюся картками на професійній основі, може щось за цей час змінилося. Тримаю гроші на картках виключно в гривні.
Імхо, лаунж у МС, все ж таки значно кращі (хоча і там і там, дуже від конкретного аеропорту залежить). Але(!) у Візи 100500 лаунжів (LoungeKey) по всьому світу, а от у МС - їх кілька десятків в окремих країнах
Імхо, лаунж у МС, все ж таки значно кращі (хоча і там і там, дуже від конкретного аеропорту залежить). Але(!) у Візи 100500 лаунжів (LoungeKey) по всьому світу, а от у МС - їх кілька десятків в окремих країнах
Я писала о бориспольском, сорри. Я только в одном была от визы.
На запрос в отп банк какого ж фига, был получен ответ, что идёт тройная! конвертация,
ммм, валюта країни в якій проходив розрахунок точно євро була? Я був певний, що euro settlement являється дефолтним для Мастеркард в еврозоні. Це як раз з VISA кожен банк мав окремо домовлятися в якій валюті з ним мають розраховуватися. Але якщо цей розрахунок в євро був наприклад в Хорватії, то тоді потрійна конвертація дуже і дуже ймовірна. Виставляти рахунок в валюті клієнта - стандартний метод заробітку на не уважних клієнтах, окрім кількох конвертацій там зазвичай використовується і чимала комісія на першому етапі. Запобігти цьому просто - завжди розраховуватися в валюті країни в якій ви знаходитися. Колись давно Приватбанк брав ці ризики на себе, щоб клієнтам було зручно (з них списувалося саме стільки скільки блокувалося). Я тоді дуже дивувався цьому моменту, бо гроші на його об'ємах втрачалися величезні. В решті решт Приват просто заблокував можливість таких транзакцій.
Таким чином, як буде відбуватися розрахунок залежить від: - валюти розрахунку - країни розрахунку - платіжної системи - валюти рахунку (-ів), до якого (-их) прив'язана картка - бек-офіс кухні конкретного банку (вона запросто може змінитися по ходу п'єси).
P.S. Я вже кілька років не займаюся картками на професійній основі, може щось за цей час змінилося. Тримаю гроші на картках виключно в гривні.
я вот тоже помню, что лет 5 назад тот же отп мне говорил что как раз МС в евро, и потому я переходил с визы на евро и открыл евро карту в МС. А теперь вот как получилось. Но, вполне возможно, что просто "мой премиальный менеджер" которой лет 20 сама не вкурсе и лепит отсебятину, пытаясь натянуть свершившийся результат под решение задачи.. Расплачивлся в Хорватии, проверял и как ведут себя Ft, и как оплата в EUR, в обоих случаях моно себя вел адекватно, а отп банк - нет. В выписке ОТП видна валюта запроса - EUR и вторая колонка сколько реально списано через пару дней - тоже EUR, только сумма другая ) Суммарно, где-то 50 евро точно на конвертации потерял.
щас проверил МС в сентябре расплачивался в Болгарии - вроде норм курс (счет выставлен в левах был)
сейчас менеджер говорит, что у Визы если евро или доллар - прямая конвертация... если другая валюта - идет двойная конвертация через доллар это у всех так?
Расплачивлся в Хорватии, проверял и как ведут себя Ft, и как оплата в EUR, в обоих случаях моно себя вел адекватно, а отп банк - нет.
Ти сам собі злобний Буратино. Я на цьому форумі мабуть в кожній темі присвяченій оплаті картками за кордоном вже років 10 кажу про те, що коли ти обираєш при оплаті зручну собі валюту, а не валюту країни, то маєш "бути готовим до будь-яких сюрпризів" (с) Філеас Фогг. Зручність має хтось оплачувати. Якщо Моно робить це за тебе, то в кращому разі - це частина його маркетингу виглядати "котиком для клієнта", в гіршому, команда що прийшла з Привату, так і не навчилася рахувати та притягнула цю "фічу" в Універсал.
В ответ на: - валюти розрахунку - країни розрахунку - платіжної системи - валюти рахунку (-ів), до якого (-их) прив'язана картка - бек-офіс кухні конкретного банку (вона запросто може змінитися по ходу п'єси).
Менеджер конкретного банку може казати тільки за конкретний банк (і то як правило, той хто спілкується безпосередньо з клієнтом може сам не розуміти як це все працює). Наприклад, я в минулому CIO банку з емісією >1млн.карток, був впевнений, що VISA Euro-Settlement (розрахунки між банком та VISA за транзакції в євро зоні) стандарт де-факто ще з початку 00-х, але виявилося, що це окрема справа кожного банку і абсолютно нормально зараз можна знайти банк, який буде робити все через долар. Про це мені потикали носом в документацію саме тут на форумі, щоправда пошук зараз працює так, що знайти не можу.
Diamond_77 11.11.2021 12:31 пишет: о, ща менеджер написала, что у визы и мастеркард - конвертация через доллар я всегда думал, что МС - через евро
какой банк?
Я бы посоветовал тебе не копаться в этом, а всегда рассчитываться гривневой ОТП: у этого банка один из самых нормальных курсов конвертации в Украине, и особенно из третьих валют - проверено неоднократно.
Cabai 11.11.2021 13:35 пишет: Я бы посоветовал тебе не копаться в этом, а всегда рассчитываться гривневой ОТП: у этого банка один из самых нормальных курсов конвертации в Украине, и особенно из третьих валют - проверено неоднократно.
+100 до поради.
Ще раз підкреслю основі постулати, розраховуватися треба в валюті країни в якій ви знаходитися. Тримати гроші для розрахунків треба в валюті, в якій ви їх заробляєте.
В такому випаду VISA чи MasterCard для вас різниця буде тільки в плюшках, що постійно змінюються.
Для непередбачених випадків варто мати картки обох систем від різних банків на різних осіб. Не забуваємо, що система АСВП вже давно обов'язково для банків і багато хто з гравців на ринку її вже запровадив, тому ймовірність блокування всіх своїх карток водночас через якусь помилку виконавчої служби, чи власну недбалість далеко не нульова.
Diamond_77 11.11.2021 12:31 пишет: о, ща менеджер написала, что у визы и мастеркард - конвертация через доллар я всегда думал, что МС - через евро
какой банк?
Я бы посоветовал тебе не копаться в этом, а всегда рассчитываться гривневой ОТП: у этого банка один из самых нормальных курсов конвертации в Украине, и особенно из третьих валют - проверено неоднократно.
ну в конечном итоге так и сделал, но хотел просто как-то себя обезопасить от прыжков курса, типа отложил 2кевро на карту, и знаю что вот у меня есть 1.5к на отель, и 500 евро на погулять, и пофик что там с курсом.. Но так это не работает, увы.
Хех, не всегда эти Lounge Key помогают. Была длинная пересадка в конце сентября в Афинах, так желающих оказалось намного-намного больше, чем мест в лаунжах. Поэтому пускали только тех, у кого билеты в бизнес-класс. А нам, нищебродам с Visa Signature, пришлось кантоваться на лавках возле гейта. Но в KBP понравилось, людей было мало.
AL® 11.11.2021 15:14 пишет: ну в конечном итоге так и сделал, но хотел просто как-то себя обезопасить от прыжков курса, типа отложил 2кевро на карту, и знаю что вот у меня есть 1.5к на отель, и 500 евро на погулять, и пофик что там с курсом.. Но так это не работает, увы.
Евро как защита от прыжков курса - плохая идея ). Полгода назад я сдавал по 1.22, сейчас уже 1.1465 и дальше наверняка вниз. 7% за полгода - это очень много.