Дано: Особа перетнула кордон з ЄС 1 березня в Румунії. Потім дісталася Франції. Пройшла паспортний контроль і отримала ще один штампік. Отримала тимчасовий захист. Це документик з фоткою на дорослого а діти "прикріплені" Питань перебування у Франції немає. Питаня щодо подорожей.
Скажімо, через 100 днів особа захотіла відвідати родичів чи друзів що примхою долі опинились в інших країнах. Як це буде рахуватись і чи можна поїхати на тиждень до: а)Іспанії. Я думаю, що так особливо якщо скористатись наземним транспортом без паспортного контролю. Шенген і скоріше за все всім пофіг б) країни не шенгенської зони. Скажімо, Болгарії. Адже там паспортного контролю не уникнути.
Чи будуть рахуватись дні у Франції під тимчасовим захистом? Та і як ті ж Болгари будуть читати той документ францюзькою?
Ну і це актуально тим, у кого вже був якийсь строк проведений і ЄС до цього.
я не знайшов відповідь
бився над цим місяць, так ніхто і не знає ...
Скорей всего вопрос и не урегулирован ещё законодательно
Теоретически должны выдать документы 1. Нац. ИД без права выезда за границу 2. Вид на жительство какой-то. Вот с ним и паспортом можно будет и в Румынию с Болгарией и Хорватией.
Ну а на практике по шенгену думаю вряд ли возможны проблемы, только если сам их искать начнёшь. А с теми, кто пока вне непонятно
Ещё сложнее с теми, кто осел в той же Румынии или Болгарии. Им ведь и в Шенген получается не попасть только с этим временным статусом если нет биометрики?
Питання не в біометричному паспорті. Він є і у мами і у дітей.
Питання в тому що формально людина вже 100 днів в ЄС. І так, у Франції чи Шенгені (якщо не наражатись на паспортний контроль) питань немає.
Але ця людина, припустимо, сідає в літак і літить в Болгарію. Там дивляться на її паспорт, а вона в ЄС вже 100 днів...
Документ во Франції є. Цє бумажка з фото на фр. мові. В Болгарії, наприклад, видають бумажку на болгарській мові. Чи варта ця бумажка хоч чогось при спробі потрапити в іншу країну ЄС - питання
Документ во Франції є. Цє бумажка з фото на фр. мові. В Болгарії, наприклад, видають бумажку на болгарській мові. Чи варта ця бумажка хоч чогось при спробі потрапити в іншу країну ЄС - питання
ему должны эту бумажку обменять на пластиковую карту внж. и с ней уже он будет летать, куда хочет. в Испании и в Литве так сделали, думаю, что это общеЕС тема.
як я зрозумів коли шукав, ти повинен за 90 днів дії безвізу отримати ВНЖ країни і вже виконувати правила цього ВНЖ
Тимчасовий захист це не те саме що ВНЖ.
Не дивлячись на те, що вони дуже схожі за деякими ознаками, це не те саме.
Я так розумію, це все ж таки різний правовий статус особи.
Вы заблуждаетесь в терминах. вид на жительство может быть по очень многим основаниям. одно из них - временное убежище. путь Вам указали - после получения бумажки, получить пластиковую карточку, и с ней уже путешествовать туда, куда хочется.
Вы заблуждаетесь в терминах. вид на жительство может быть по очень многим основаниям. одно из них - временное убежище. путь Вам указали - после получения бумажки, получить пластиковую карточку, и с ней уже путешествовать туда, куда хочется.
Ок. Раз Ви орієнтуєтесь в темі, то підкажіть,
Де можєна знайти хоч якусь інформацію (офіційну чи допис в людини в соцілочках, що це проходила в будь-якій країні ЄС) про те, як на підставі папірця про тимчасовий захист отримати ID картку ?
Ок. Раз Ви орієнтуєтесь в темі, то підкажіть,
Де можєна знайти хоч якусь інформацію (офіційну чи допис в людини в соцілочках, що це проходила в будь-якій країні ЄС) про те, як на підставі папірця про тимчасовий захист отримати ID картку ?
разные процедуры не только в каждой стране, а даже в каждом регионе (в Испании так), так что в этом не подскажу. если они получили бумажку, то им должны были сказать сразу, какая процедура подачи на карточку. или пусть спросят в локальных каналах/группах переехавших, обычно это уже все обсудили и подробно расписали.
обычно это уже все обсудили и подробно расписали.
Нажаль, ні. Є учасником купи груп, ніхто у Франції поки що навіть не згадував проя якесть ID. Так само у Польші, до речі чи Болгарії.
Навіть у місцевій французській префектурі не надто захотіли розбиратись з питанням подорожей - тримайте папірця і не морочьте голову =)
Ба більше, я думаю, що поки що не надто багато людей замислювались над цим питанням. Але час йде.
Вже 2 місяці минуло і через місяць особа може "застрять" у країні тимчасового захисту без просто способу побачитись з рідними в іншій країні.
Нажаль, ні. Є учасником купи груп, ніхто у Франції поки що навіть не згадував проя якесть ID. Так само у Польші, до речі чи Болгарії.
Навіть у місцевій французській префектурі не надто захотіли розбиратись з питанням подорожей - тримайте папірця і не морочьте голову =)
Ба більше, я думаю, що поки що не надто багато людей замислювались над цим питанням. Але час йде.
Вже 2 місяці минуло і через місяць особа може "застрять" у країні тимчасового захисту без просто способу побачитись з рідними в іншій країні.
в Испании активно выдают карточки на основании принятого решения (бумажки с фоткой и отпечатками), но при этом, сразу акцентируют внимание, что карточка нужна именно для международных поездок, а внутри Испании, достаточно этой бумажки. ну и надо учесть, что в глазах ЕС, беженцы - это немножко не те, кто планирует много путешествовать
уточните в нужной стране, как они решили насчет продления безвиза - Испания продлила до 180 дней пребывание по безвизу, т.к. приехавших очень много, и даже на белую бумажку, записывают на конец июля-август сейчас в крупных городах, а в мелких примерно на месяц наперед.
Але ця людина, припустимо, сідає в літак і літить в Болгарію. Там дивляться на її паспорт, а вона в ЄС вже 100 днів...
С Болгарией проще, потому как изучив вопрос, внезапно выяснилось что страны у которых собственный пограничный контроль (Болгария, Румыния и т.п.), позволяют находиться там 90/180, независимо от других стран. Это звучит странно, потому как я думал что правило 90/180 оно для всего ЕС, но во многих статьях пишут обратное, что можно находиться 90 в Шенгене, потом 90 в Болгарии, потом опять вернуться в Шенген. А статей которые утверждают что 90/180 работает именно для всего ЕС - я не встречал.
Поэтому из того что я понимаю - с TPS (Temporary Protection Status) вы находитесь внутри той зоны, которая вам этот TPS выдала. И при этом можно ездить в другие зоны, у которых свой пограничный контроль, и свои 90/180.
Надо ориентироваться на законодательство страны, выдавшей разрешение на пребывание. В Германии есть неочевидный нюанс. Большинство украинских беженцев (все?) при поступлении в страну встают на учёт в социальную службу для получения выплат. Так вот, если человек получает выплаты от правительства, он должен согласовывать с этой службой выезд за границу.
Теоретично, правило 90/100 розповсюджуться ТІЛЬКИ на туристів. Людина, що отримала тимчасовий захист більше не є туристом в країні, яка цей тимчасовий захист надала. Тобто, має право на туристичні 90/180 в усіх інших країнах ЕС.
Теоретично, правило 90/100 розповсюджуться ТІЛЬКИ на туристів. Людина, що отримала тимчасовий захист більше не є туристом в країні, яка цей тимчасовий захист надала. Тобто, має право на туристичні 90/180 в усіх інших країнах ЕС.
Має право, але є нюанс Хочу повторити, у кожної країни своє законодавство, яке бажано не порушувати.
Поездки с Fiktionsbescheinigung § 81 Abs. 3 AufenthG
Все, кто находятся в Германии и подали заявление на получение 24 параграфа, получают так называемый Fiktionsbescheinigung. С этим нельзя ездить по безвизу в Шенгенской зоне, так как ВНЖ ещё не выдан, и Fiktionsbescheinigung его не заменяет для поездок и въезда в Шенген. До 23 мая действует Ukraine-Aufenthalts-Übergangsverordnung, и возможен въезд без ВНЖ. После 23 мая с Fiktionsbescheinigung ездить нельзя и въезд в Шенген не будет возможен. Для поездок нужно будет дождаться выдачи ВНЖ по 24 параграфу.
Вопросов не возникает при условии, что в фрикцион указано § 81 Abs. 4 AufenthG
Ця бумажка - це жокумент о том, що ви отримали статус тимчасового захисту цієґ краґни. Та дійсна вона тільки в межах краґни. Не знаю, яяк в інших карїнах, а в Іспанії на ній написано, що ви повинні отримати "паспорт іноземця". Це пластікова картка називається в Іспанії TIE. Вот з нею можно іздити по всій європі.
Для поездок нужно будет дождаться выдачи ВНЖ по 24 параграфу.
5 років ?
5 років ?
на рік з продовженням на 3 роки але скоро всі сами поїдуть додому, бо житло треба сплачувати, работу знайти важко, жити нема за що. з першого червня все переходить до Джоб центру і почнуть пропонувати роботу, за відмову там де кілька раз мінус виплати. Без знання мови робота буде сами знаєте яка. Німці втомлюються і починають виселяти людей ... А так як українці це не сірійці, як правило всі жили гарно, працювати не гарно і платить за квартиру багато кому буде не той рівень.
Залишаться ті хто отримує гарну зарплату в Україні, або зможе влаштуватись. Плюс принесе жертву заради дітей, і свій український статус засуне ... і почне все с початку, щоб тільки залишитись.