VITASS 04.08.2022 19:51 пишет: Очешуеть. Как забить гвоздик или открутить винтик 100500 страниц. как по делу: никого
Соррі, що не сидим за компом цілий день, ми ще інколи працюємо в полях. Скиньте контакти у приват, з вами зв'яжеться коллега. Дискутувати з місцевими фахівцями, не бачу ні якого сенсу, в них набагато більше досвіду і маси.
Для пиття - осмос; для госппобутових потреб привести таку воду до нормативів буде дуже дорого. Є якісь альтернативні джерела водопостачання крім цього колодязя? Я б відразу дивився на вартість свердловини, бо витрати на буріння до хорошої води можуть бути співставні із вартістю системи очистки для цієї.
Nofate 05.08.2022 10:47 пишет: Для пиття - осмос; для госппобутових потреб привести таку воду до нормативів буде дуже дорого. Є якісь альтернативні джерела водопостачання крім цього колодязя? Я б відразу дивився на вартість свердловини, бо витрати на буріння до хорошої води можуть бути співставні із вартістю системи очистки для цієї.
Не факт, что вода из скважины будет приемлемого качества. В Киевской обл., например, вода из скважин Бучакского горизонта, ~50-60 м, очень насыщена железом. По своему опыту 10-летней давности. Скважина под ключ 3000$, водоподготовка 1000$. Менее глубокие, Полтавского горизонта,писали люди, дают воду получше, но дебет не всегда удовлетворителен. В нашей местности - вообще никакой.
Nofate 05.08.2022 10:47 пишет: Для пиття - осмос; для госппобутових потреб привести таку воду до нормативів буде дуже дорого. Є якісь альтернативні джерела водопостачання крім цього колодязя? Я б відразу дивився на вартість свердловини, бо витрати на буріння до хорошої води можуть бути співставні із вартістю системи очистки для цієї.
комрад наче в Ворохті, бурити там 100$ м. тож і шукає шляхи нормалізації. з відкритих водойм часто залізо значно менше - природньо очищується при контакті з повітрям (я про карпати).
Не факт, что вода из скважины будет приемлемого качества. В Киевской обл., например, вода из скважин Бучакского горизонта, ~50-60 м, очень насыщена железом. По своему опыту 10-летней давности. Скважина под ключ 3000$, водоподготовка 1000$.
Цілком справедливо, тому й треба дізнаватись... До того ж треба розуміти - чи варто інвестувати що у свердловину (її із собою не забереш), що у водопідготовку (теоретично можна використати десь іще).
комрад наче в Ворохті, бурити там 100$ м. тож і шукає шляхи нормалізації. з відкритих водойм часто залізо значно менше - природньо очищується при контакті з повітрям (я про карпати).
теж звернув увагу на залізо. Якось і не чув про таку проблему у колодязях.
Так Ворохта. Залізо у воді тут досить розповсюджене явище. Що у криницях що у скважині. Як сказали вже тут бурять біля 2000 метр. І головне без гарантії наявності води. Тому криниця. Дебет чудовий, якість не дуже. Можливо з часом промиється.
Купив екософт 1354 комплексна станція. Бюджет 50к. Зараз монтую. Побачимо
Оскільки забарвленість низька, а каламутність дуже висока - швидше за все значна частина заліза в органічній формі.
Ні нажаль. Все залізо у розчинній формі. То просто вода на аналіз 2 доби їхала і випало у осад. При наборі вода як сльоза, але запах і смак жах. За добу +- починає окислюватися і жовтіє
Оскільки забарвленість низька, а каламутність дуже висока - швидше за все значна частина заліза в органічній формі.
Ні нажаль. Все залізо у розчинній формі. То просто вода на аналіз 2 доби їхала і випало у осад. При наборі вода як сльоза, але запах і смак жах. За добу +- починає окислюватися і жовтіє
З т.з. водопідготовки так набагато простіше - зв"язати (окислити) розчинене залізо 2+ і потім його відфільтрувати значно легше, ніж довбатись із окисленням органічних колоїдів. Сподіваюсь - екомікс впорається.
Ніколи з цим не мав справу, але теорії нахапався в неті. Тому зібрати було не складно. Від результату у мегазахваті.засипка МіхА. 62 літри. Чиста прозора вода. Без запаху і присмаку. Дуже м'яка (мило змити важко). Але після ванни шкіра як у маля.
Працює, зараза... Поки виставили регенерацію на 4 куба. Потім почнемо збільшувати цикли
VITASS 07.08.2022 11:23 пишет: Так Ворохта. Залізо у воді тут досить розповсюджене явище. Що у криницях що у скважині. Як сказали вже тут бурять біля 2000 метр. І головне без гарантії наявності води. Тому криниця. Дебет чудовий, якість не дуже. Можливо з часом промиється.
Купив екософт 1354 комплексна станція. Бюджет 50к. Зараз монтую. Побачимо
ти хоч вартість не вказуй - не всі ще пройшли "прийняття" того, що відбувається в економіці.. "напередодні" на лайт версию дивився, але поки відклав (можу споживати ту воду без відрази, було бажання покращити те, що не відчути без досліджень)
-Виталя- 06.08.2022 10:46 пишет: Теж підмажуся до теми. Є свердловина, хочу систему пом'якшення та очистки води для побутових потреб + осмос для пиття.
У приватні будь-ласка
я так розумію, хто цією темою займається - тут нема.