як гадаєте, на зиму весну піде ще зниження чи уже ціни достатньо просіли мова йде звичайно киів та околиці
як гадаєте, на зиму весну піде ще зниження чи уже ціни достатньо просіли мова йде звичайно киів та околиці
Оренда у вересні стрибнула у ціні істотно, навіть у доларовому виразі і попит різко зріс - усі привабливі варіанти уходять за пару днів.
Оренда у вересні стрибнула у ціні істотно, навіть у доларовому виразі і попит різко зріс - усі привабливі варіанти уходять за пару днів.
а купити\продати
Є закордонном знайомі, після новини про контр наступ ЗСУ, телефонували цікавились, як придбати нерухомість та земельні ділянки. Зрозуміло, що це тільки балачки, без конкретних дій та окремий випадок , та ось іноземці вже моніторять, як вкласти грошей в нерухомість. (вважають: "Будет только дорожать" (с)).
а купити\продати
Це мабуть складніше відстежити у реальних цифрах, але ж процеси взаємопов'язані.
Є закордонном знайомі, після новини про контр наступ ЗСУ, телефонували цікавились, як придбати нерухомість та земельні ділянки. Зрозуміло, що це тільки балачки, без конкретних дій та окремий випадок , та ось іноземці вже моніторять, як вкласти грошей в нерухомість. (вважають: "Будет только дорожать" (с)).
В Европе инфляция 12-17%, цены недвиги несоизмеримо больше, ипотека под 5-7%, рост околонулевой (ROI отрицательный). Вот и ищут куда вложить небольшие суммы чтобы сохранить хоть что-то.
Нужно учитывать еще статус нерезидента. Сколько там налог? 30%?
...
а купити\продати
Це мабуть складніше відстежити у реальних цифрах, але ж процеси взаємопов'язані.
дивлюсь земля просідає гарно біля києва та висить в продажу (не пропадають ділянки місяцями на олх). будинки до 100-150 квадратів до 50-60 тис є так само, більшість висить, але є деякі пропадають (може знімають продавці). власне, по квартирам складно відстежити але брокер радить чекати до зими\весни (при такому ж стані на фронті).
знакомая брокерша сказала, что сильно просел дорогой сегмент. бюджетный без изменений.
Можу сказати по Львову (бюджетний та середній сегмент), первинка: в $ ціна просіла на 10-15%, в грн підскочила на 25-30%.
Можу сказати по Львову (бюджетний та середній сегмент), первинка: в $ ціна просіла на 10-15%, в грн підскочила на 25-30%.
15% донизу? хм... і ще Львів Думаю Киів ще має сильніше просісти
проседание есть. как по мне то процентов на 20-30 ( это то, что стоило 150-200 тыс). понятно, что есть тот кто просит до военный ценник, но мое ИМХО по нему продать не реально ( разве что то мега эксклюзивное).
15% донизу? хм... і ще Львів Думаю Киів ще має сильніше просісти
Так і є...продажі сильно впали.. Найкраще з обл.центрів сьогодні продається Ужгород. Це все про новобудови на етапі будівництва.
Як приклад в Ліко Граді, Теремки все повернулось на довоєнний рівень, неадекватство якесь. 1к. кв. 43 м3 вже знов 85 т дол., оренда 12000 грн. Комерційна нерухомість: є одне приміщення в травні хотіли 187 т дол., зараз знизили до 170 і це за 65 м3.
Як приклад в Ліко Граді, Теремки все повернулось на довоєнний рівень, неадекватство якесь. 1к. кв. 43 м3 вже знов 85 т дол., оренда 12000 грн. Комерційна нерухомість: є одне приміщення в травні хотіли 187 т дол., зараз знизили до 170 і це за 65 м3.
ніякого неадеквацтва - порахуйте скільки зруйновано квадратних метрів. ... а потім поцікавтеся цінами на матеріали.
цена есть, продажи скорее всего не будет.
замкутый круг, ибо многим что бы купить квартиру надо сначала продать квартиру, а рынок замер ( единичные сделки) и потому все продают....
все мое имхо
замкутый круг, ибо многим что бы купить квартиру надо сначала продать квартиру, а рынок замер ( единичные сделки) и потому все продают....
все мое имхо
а як же ітішнічкі?
эти уже накупили, часть уже даже продают, дабы быть патриотом с канады ( к примеру) и думаю погоды они не сделают. как по мне то сейчас покупают те кто хотел, имеет наличку ( не последнюю) и не боится. Потому как у кого последние , условно 100 тыс, то купить на них квартиру и остаться с тысячей долларов, а вдруг прилетит в дом, а вдруг надо будет уезжать, стремно , потому народ не спешит.
эти уже накупили
як накупили? тіки "вчора" стали ітішнічками і вже накупили? от халепа.
все мое имхо
є таке я б наприклад будинок купив біля києва. але реально задешево. по ринку та ще й по довоєнному, вибачте, сенс зараз купувати? то тоді вже можна почекати кінця війни:))) ризики, ризики... вони мають компенсуватися ціною. був будинок район Боярка-Забіря, 130 кв, звичайний житловий стан - можна жити, довго стояв за 35, думаю за 30 десь пішов, бо оголошення пропало. варіанти є гарні від 40 до 55 просять уже "заходь живи". в рази дешевше чим собівартість будівництва, бо свій літом 21 го року продав на 200 кв і знаю скільки побудувати дім коштує, місце побудуви не зашло.
бо свій літом 21 го року продав на 200 кв ... місце побудуви не зашло.
як так? тільки вже коли побудував, то зрозумів, що місце на зайшло? хоч вкладене відбилося?