autoua
Autoua.netФорумКурилка

Війна, інфляція, гроші ...

64 года (37 лет за рулем), Киев, Троя!
С нами с 20.02.2004

Війна, інфляція, гроші ...
      1 октября 2022 в 20:24 Гілками

Пройшовся тут "на досугє" по форуму. Народ всурйоз про депозити трендить: як положити, як зняти, які умови ... Чогось на пам"яті всплили 90-і і ... як жоні шубу купив за 16 мульйонів.
Питаннячко є: от ті, що всерйоз розраховують "заробити" на депозитах під час війни в країні - вони ето правда всерйоз? Чи просто прикалуються?
Ну і друге вдогонку - "лишні" гроші хто як пристосовує: в матрас ... в валюту ... в товар?
Понятно, що багато хто відповість "все на ЗСУ"/кума "на пєредкє" одів/на дрон віддаю/ ... Але ж досить є тут на форумі зажиточних хлопаків, у яких реально "проблема" під час війни з "реалізацією" своєї ЗП (ну от лічно знайомий з чєлом, який оф заробляє більше 100 к в грн), куди вони їх "дівають"?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
гроза таксистов *
39 лет за рулем, Киев
С нами с 25.06.2002

Re: Війна, інфляція, гроші ... [Re: Петрович]
      1 октября 2022 в 21:04 Гілками

Петрович 01.10.2022 20:24 пишет:

Пройшовся тут "на досугє" по форуму. Народ всурйоз про депозити трендить: як положити, як зняти, які умови ... Чогось на пам"яті всплили 90-і і ... як жоні шубу купив за 16 мульйонів.
Питаннячко є: от ті, що всерйоз розраховують "заробити" на депозитах під час війни в країні - вони ето правда всерйоз? Чи просто прикалуються?
Ну і друге вдогонку - "лишні" гроші хто як пристосовує: в матрас ... в валюту ... в товар?
Понятно, що багато хто відповість "все на ЗСУ"/кума "на пєредкє" одів/на дрон віддаю/ ... Але ж досить є тут на форумі зажиточних хлопаків, у яких реально "проблема" під час війни з "реалізацією" своєї ЗП (ну от лічно знайомий з чєлом, який оф заробляє більше 100 к в грн), куди вони їх "дівають"?

ох йо, 18 років на форумі і не знаєш шо вчора треба було постити? П’ятниця ж день для вбросиків.

СуперСтар **
48 лет (28 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

1 октября 2022 в 21:11 Гілками

я поки всі якісь залишки вкладаю у енергетичну автономність будинку. Вважаю, що навіть якщо не знадобиться у війну, то лишнім не буде й потім.

С нами с 20.02.2004

Re: Війна, інфляція, гроші ... [Re: BorisB]
      1 октября 2022 в 21:28 Гілками

BorisB 01.10.2022 21:04 пишет:

ох йо, 18 років на форумі і не знаєш шо вчора треба було постити? П’ятниця ж день для вбросиків.

От не повіриш - зайнятий був ... ще більше здивую - роботою! , не до того. А сьогодні якось так здивувало, шо люди як ніби ото тільки з яйця вилупились.
Да, ще згадалось, як десь в 92-му (можу помилятись) холодильника за 13 тис "достав"
Тому й цікаво, а шо, дійсно отака довіра до банківскької системи? До стабільності в наш буренний час?
Кста, отой чєл, шо норм капусти товче - хранить грощі таки в банку! "Хай служать державі", каже. Можна вірити йому?

бЭндеровец **
11 лет (30 лет за рулем), Донецк - Киев
С нами с 10.10.2005

1 октября 2022 в 21:28 Гілками

Вони купують 1300 долл по 37, це 48100. Припустимо, що через 3 міс їм віддадуть ці доляри, та вони їх продадуть по 41.5, це 53950. Навар - 5850/3 міс= 1950 грн на місяць. Заробіток офігеть, завтра теж піду в банк!

Змінено Mangust (21:29 01/10/2022)

С нами с 20.02.2004

Re: Війна, інфляція, гроші ... [Re: Mangust]
      1 октября 2022 в 21:33 Гілками

Mangust 01.10.2022 21:28 пишет:

Вони купують 1300 долл по 37, це 48100. Припустимо, що через 3 міс їм віддадуть ці доляри, та вони їх продадуть по 41.5, це 53950. Навар - 5850/3 міс= 1950 грн на місяць. Заробіток офігеть, завтра теж піду в банк!

Та я не про заробіток ... я вообще про "віддадуть"
У людей "лишні" бабки? Чи вони просто люблять адреналін? Мо, то "спорт" такий, а я не шарю?

IesuiT *
27 лет за рулем, Киев
С нами с 30.10.2009

1 октября 2022 в 21:51 Гілками

возле банкомата на углу беретти-бальзака ко мне сегодня жиночка подошла с вопросом: вам не надо 50 долларов по 41 грн?
я прям насторожилась...))) прям как в былые времена
эх прям хотелось мне, вот прям хотелось, но денег нет, в четверг по 42.5 все гривны сдала. ныне нечем за стоянку заплатить)

бЭндеровец **
С нами с 10.10.2005

Re: Війна, інфляція, гроші ... [Re: julson]
      1 октября 2022 в 22:01 Гілками

julson 01.10.2022 21:51 пишет:

возле банкомата на углу беретти-бальзака ко мне сегодня жиночка подошла с вопросом: вам не надо 50 долларов по 41 грн?
я прям насторожилась...))) прям как в былые времена
эх прям хотелось мне, вот прям хотелось, но денег нет, в четверг по 42.5 все гривны сдала. ныне нечем за стоянку заплатить)

Обменники на Новой линии или возле ТРЦ Район покупают по 41.50, ей было тяжело туда дойти?))

бЭндеровец **
С нами с 10.10.2005

1 октября 2022 в 22:03 Гілками

Петрович 01.10.2022 21:33 пишет:

А чому ми маємо не довіряти держбанкам?

V.I.P *
Вишневое
С нами с 11.08.2004

1 октября 2022 в 22:08 Гілками

Та були б гроші, а куди вкласти то вже кожен сам собі знає. Наприклад нам, котрі тут взимку хапнули війни поряд, в першу чергу слід було запастися харчами довготривалого зберігання, наприклад навезли за декілька разів соленого, копченого сала, меду, квасолі кави/чаю, миючих, хімії, шоколаду, тощо, запаслися теплим одягом, парою банок самогону…. Ну і облаштувати звісно мінімально якийсь тил в західній частині країни для сім‘ї приїхати в гори на якийсь тиждень та на момент Х, котрий родичі надали в користування. Звісно ще можна було б якогось луаза купити тищі за півтори, бо гарних півтора км. вгору пішки, але їздити його раз на півроку туди заводити та і немає впевненості, що «доброзичливі» сусіди, поцінювачі будь-чого алкогольного за відсутності нагляду за корчиком не розтягнуть його на метал задля випивки. Короче кажучи були б гроші, а куди їх примостити, завжди є, апетит залежить від кількості грошей , але явно не в депозит у нашій країні, принаймні поки що. А тому, що заробляє по 100+ тисяч, ну що порадити , нехай волонтерством активніше займається, а коли жлоб, нехай ними подавиться, здається сьогодні все є очевидним.

IesuiT *
27 лет за рулем, Киев
С нами с 30.10.2009

1 октября 2022 в 22:09 Гілками

Mangust 01.10.2022 22:01 пишет:

Обменники на Новой линии или возле ТРЦ Район покупают по 41.50, ей было тяжело туда дойти?))

так я и спросила - грит все закрыто, а ей на операцию

Супер писатель! **
Киев
С нами с 08.04.2007

1 октября 2022 в 22:14 Гілками

Mangust 01.10.2022 22:03 пишет:

у Вас есть депозит в украинском банке?
у Вас есть депозит в украинском государственном банке?

бЭндеровец **
С нами с 10.10.2005

Re: Війна, інфляція, гроші ... [Re: Maniachello]
      1 октября 2022 в 22:20 Гілками

Maniachello 01.10.2022 22:14 пишет:

у Вас есть депозит в украинском банке?
у Вас есть депозит в украинском государственном банке?

В грн?
Нет.
Нет.
Немножко валюты на текущих счетах. Пока выдают

С нами с 20.02.2004

1 октября 2022 в 22:21 Гілками

Mangust 01.10.2022 22:03 пишет:

Ну ... моя сберкнижка (і не тільки моя) до цих пір "нереалізована"; моя страховка (на хвилиночку - 500 рублів ... тоді ще настоящих!) там же; сину "до 18 років", "на день весілля" туди ж. Битий життям, мені чомусь здається, що зараз не час тримати гроші (ну можливо виключаючи валюту) вдома в якомусь вигляді. До того ж ... зовсім не факт, що власнику (звісно, дай бог йому здоров"я і довгих літ) вдасться їх використати потім.
Я от, наприклад, зараз стараюсь витратити все

бЭндеровец **
С нами с 10.10.2005

1 октября 2022 в 22:35 Гілками

Петрович 01.10.2022 22:21 пишет:

Ну ... моя сберкнижка (і не тільки моя) до цих пір "нереалізована"; моя страховка (на хвилиночку - 500 рублів ... тоді ще настоящих!) там же; сину "до 18 років", "на день весілля" туди ж.

О, Знакомая тема Весной 1990 года военкомат запросил 1000 полновесных рублей, чтобы отмазать меня от службы в рядах ВС СССР)
Я грю, мама ты шо, гонишь? Положи на книжку, я куплю себе джинсы и батник, как приду.
В мае 1992 я вернулся с бесценным опытом управления персоналом в условиях ограниченного ресурса карательных органов а та тысяча, вроде до сих пор лежит в Сбербанке СССР

старый писатель *
Вишневое
С нами с 21.03.2013

1 октября 2022 в 22:52 Гілками

Нынешнее время является сильной встряской для устоявшегося за последние годы рыночного калейдоскопа. То, что казалось устоявшимся "на века" испарилось как туман под солнцем. Много людей уехали и вывели свои деньги, освободив занимаемые бизнес-ниши, таким образом дав шанс, в это критическое время занять их тем, у кого уровень страха оказался круче. Поэтому, тот, кто имел какие то деньги и сумел их сберечь, при определенном счастливом для себя стечении обстоятельств, вполне может рискнуть и получить результаты, о которых в стабильные времена и не мог мечтать.

V.I.P *
Вишневое
С нами с 11.08.2004

Re: Війна, інфляція, гроші ... [Re: _Zedd_]
      2 октября 2022 в 08:48 Гілками

_Zedd_ 01.10.2022 22:52 пишет:

Нынешнее время является сильной встряской для устоявшегося за последние годы рыночного калейдоскопа. То, что казалось устоявшимся "на века" испарилось как туман под солнцем. Много людей уехали и вывели свои деньги, освободив занимаемые бизнес-ниши, таким образом дав шанс, в это критическое время занять их тем, у кого уровень страха оказался круче. Поэтому, тот, кто имел какие то деньги и сумел их сберечь, при определенном счастливом для себя стечении обстоятельств, вполне может рискнуть и получить результаты, о которых в стабильные времена и не мог мечтать.

В будь-якому договорі, який ви укладаєте є пункт форс-мажор (війна). Навіть якщо цього пункта не буде, друга сторона цією обставиною скористається на підставі Закону (кодексу). Тепер беремо умовного жителя Бучі, Іванкова, Ізюму, Каховки, Енергодара, Мелітополя, Херсона, тощо. Чи не скористається умовний банкір в Києві цією обставиною, в котрого з одного боку сім‘я на підсосі в умовній Іспанії, а з Іншого боку держава, яка висмоктує все під нагоду «для ЗСУ». Ну і головне - наша «порядність», відповідальність, тощо. Є такі, хто може ризикнути, але це, наприклад, мер будь-якого міста (бо він бандит і в нього на підконтрольній території все в ручному управлінні) і ті, хто навколо нього. А прості пересічні, це лише прості пересічні. Звертайтеся до суду, а суд - це окрема гілка юридично-обґрунтованого абстракціонізму, котра триватиме дуже довго, а завершиться логічним кінцем для того, хто має з судом безпосередній контакт і змастить перед суддею всі сходинки.
Якесь таке моє бачення відкриття в Україні сьогодні депозитного рахунку.
Офф: Доречі вперше масова проблема виникла під час пандемії у 2020 році, коли людей закрили і вони хотіли зняти гроші.

V.I.P *
43 года, Вишневое
С нами с 06.04.2009

2 октября 2022 в 09:06 Гілками

зараз в силах оборони гарні з\п
а з реалізацією нема часу та натхнення
тому - переводжу в долари США

п.с. може ще нерухомість якщо задешево. є варіанти непогані то можна купувати

С нами с 20.02.2004

Re: Війна, інфляція, гроші ... [Re: sashakiev]
      2 октября 2022 в 09:53 Гілками

sashakiev 02.10.2022 09:06 пишет:

п.с. може ще нерухомість якщо задешево. є варіанти непогані то можна купувати

Під час війни? Ну ... таке собі вкладення, занадто високі ризики.
Досить багато тих, хто зараз не має можливості виїхати, змушені допомагати своїм сім"ям, які тимчасово (а може й ні) ломанулись в Польщі/Амстердами і прочії Германії. Походу бабло раніше від заробітчан йшло в Україну, ну а зараз потік наоборот. Для економіки то не є файно.

опытный писатель **
38 лет (18 лет за рулем), Рівне
С нами с 23.05.2018

2 октября 2022 в 10:38 Гілками

Петрович 02.10.2022 09:53 пишет:

...
Досить багато тих, хто зараз не має можливості виїхати, змушені допомагати своїм сім"ям, які тимчасово (а може й ні) ломанулись в Польщі/Амстердами і прочії Германії. Походу бабло раніше від заробітчан йшло в Україну, ну а зараз потік наоборот. Для економіки то не є файно.

а отут не згідний. багато з тих хто регулрно зависав на заводахх в Польщі чи Чехії, там були і 24 лютого. Лише 1 знайомий повернувся, хоча і усвідомлював ризики - але він прямо сказав що краще на меншій зп в нас, аніж в Польщі на пана. Крім того, ті чоловіки що їздили і опинилися на час вторгнення дома, зараз дома і сидять, і навряд чи їх сім'ї в Европах десь. Ну і не слід забувати що на захід їздить багато жінок на заробітки.

Ті ж хто мав тут хороші зп(аббо і має), а їх сім'ї за кордоном - то думаю це меншість

Autoua.netФорумКурилка
Додаткова інформація
0 користувачів і 118 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 13837

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія