Але, у країні війна, треба заощаджувати, якщо нас чекає складна зима, не краще почекати хочаб до 1 листопада але щоб не вимкнулось опалення десь у січні в -10 з заморожуванням труб і подальшою неможливістю використання опалення зовсім?
У мене не саме тепла квартира, але наразі 19 градусів, до 1 листопада гадаю менш ніж 16 не впаде. Навіть без обігріву електрикою якесь тепло іде від холодильника, від готування їжи, від компьютера, телевізора. У знайомого в новому будинку взагалі +23. Так, буде трохи холодно, алеж не критично.
Навіщо зараз вмикати опалення?
Для того щоб до 1 листопада його таки ввімкнути. Це ж процес не одного дня.
Нада знать, кто бенефециар денег за отопление, и все будет понятно
Наче пояснювали, що це пов’язано з енергосистемою, а опалення вже як бонус.
Нада знать, кто бенефециар денег за отопление, и все будет понятно
Картельний сговор ( як з яйцями)
если все включат электро обогревы то будет колапс! вот по этому будет отопление!
Наче пояснювали, що це пов’язано з енергосистемою, а опалення вже як бонус.
То про гарячу воду було. Опалення як бонус на дуже невелику кількість будинків спрацює.
Та какое там опалення, забудьте. После вчерашнего треша на ТЭЦ там ни дымочка, ни огонечка. Откуда оно возьмется? Привезут готовый модуль из Японии?
Та какое там опалення, забудьте. После вчерашнего треша на ТЭЦ там ни дымочка, ни огонечка. Откуда оно возьмется? Привезут готовый модуль из Японии?
Та наче про Київ пишуть....
Оставить зраду. Пишут про старт отопительного сезона. В свете реалий последних лет это значит что оплату будут собирать с завтрашнего дня (среднюю по... Но не менее чем.. ) а вот тепло в батареях в лучшем случае появится через пару недель.
Оставить зраду. Пишут про старт отопительного сезона. В свете реалий последних лет это значит что оплату будут собирать с завтрашнего дня (среднюю по... Но не менее чем.. ) а вот тепло в батареях в лучшем случае появится через пару недель.
Не знаю, як в кого, але де я знаю - оплата по будинкових лічильниках.
После вчерашнего треша на ТЭЦ там ни дымочка, ни огонечка.
та ладно. нам вон горячую воду уже дали. не по воздуху же переслали)
Не знаю, як в кого, але де я знаю - оплата по будинкових лічильниках.
Та это да, но при этом им никто не мешал при отключеном отоплении присылать счета. Кто помешает сейчас?
После вчерашнего треша на ТЭЦ там ни дымочка, ни огонечка.
та ладно. нам вон горячую воду уже дали. не по воздуху же переслали)
Сам в ахере. Я не понимаю, где они ее взяли на 2-й день и за счет каких ресурсов.
взагалі-то похолодання йде на завтра +3 і мокрий сніг
У мене не саме тепла квартира, але наразі 19 градусів, до 1 листопада гадаю менш ніж 16 не впаде. Навіщо зараз вмикати опалення?
То може замісь того, щоб гадати - краще подивитись прогноз? Ось windy , наприклад. Я бачу максимум +7 завтра й +1 вночи на 21-ше. Й далі все майже так само.
если все включат электро обогревы то будет колапс! вот по этому будет отопление!
Чому це? Спрацює захист, відключать цілу вулицю чи район і так поки навантаження не збалансується.
Чому це? Спрацює захист, відключать цілу вулицю ці район і так поки навантаження не збалансується.
А нащо закликають обмежити споживання електрики? Ну "спрацює захист" та й годі..
У нас поки що і не анонсують. І не знаю, що це буде за опалення і які витрати, якщо у багатьох замість скла на вікнах плівках.
Я бачу максимум +7 завтра й +1 вночи на 21-ше. Й далі все майже так само.
Треба враховувати поточні обставини і повну невизначеність що нас очікує через місяць, два. Наразі війна і при потребі в 19млрд кубів на опалювальний сезон є у сховищах тільки 13. Це не кажучи вже про перетворення цього газу у тепло і транспортування газу до цих перетворювачів а тепла до будинків.
Якщо обирати без опалення в +7 чи без опалення в -10, то я обираю +7. Заодно і потренеруватись що таке коли у хаті +15 чи нижче, хоча я такий досвід маю. А ще й ніч в -10 вдень буде довша, температура вночі менша, в обох випадках вважаємо будинок попередньо прогрітим до +19.
А ще й зараз 30% енергогенеруючих потужностей пошкоджено, тобто вважаємо дві третини можуть використати електрику для підігріва, а скільки буде у -10, хто знає?
Чьому не почати заощаджувати прямо зараз? Шкарпетки потовше надягнути і відчути що такі війна у країні.