У чому суть питання...До сьогодні, був певен, що оту тирсу, що утворюється після котячих піпісьок, треба просіювати й прибирати із лотка якнайчастіше. Я це роблю 2-3 рази на день, залишаючи у лотку цілі гранули. Але почув від знайомої (теж відносно починаючої але із трохи більшим стажем) кошатниці, що я все роблю невірно й не варто так часто прибирати оту пропісяну тирсу, бо та дрібненька фракція, що утворилась від пропісяних гранул, наче імітує пісок, що є більш природним(ніж крупні гранули) для котів. Мовляв, від того, котик може ходити(а в нашого таке трапляється) повз лотка, як за великим так й малим. У інтернетах чіткої відповіді, як часто та правильно міняти наповнювач, не знайшов Поділіться досвідом, як ви це робите?
Це дуже залежить від власне котика. Я вже для третього свого котика (два попередник вже померли від старості) використовую туалет типу такого: страница але знизу ще є висувний піддон (це принципово). Купував в інеті і зараз не можу знайти такий.
Тобто уся рідина, яку з себе виділяє котик просякає через не товстий шар гранульованої тирси і опиняється у висувному лотку. Власне замоченими і, відповідно розкрошившимися після кожного походу кота у цей девайс виявляються невелика кількість наповнювача (десь 10 см.кв.). Їх зверху захоплюю туалетним папером і викидаю в унітаз. Після цього виймаю лоток, виливаю його вміст в унітаз. Промиваю лоток 2-3 рази водою з крану і виливаю цю воду в унітаз. Раз на 2-3 тижні вимиваю висувний лоток туалетним каченям. Якщо забруднюється ота решітка то мию і її (але вона не часто забруднюється). Наповнювача сиплю небагато - щоб котові було що позагрібати. Прибираю за котом як він зробить свою справу, або як додому прийду (а справу вже зроблено).
igg 31.10.2022 13:03 пишет: У чому суть питання...До сьогодні, був певен, що оту тирсу, що утворюється після котячих піпісьок, треба просіювати й прибирати із лотка якнайчастіше. Я це роблю 2-3 рази на день, залишаючи у лотку цілі гранули. Але почув від знайомої (теж відносно починаючої але із трохи більшим стажем) кошатниці, що я все роблю невірно й не варто так часто прибирати оту пропісяну тирсу, бо та дрібненька фракція, що утворилась від пропісяних гранул, наче імітує пісок, що є більш природним(ніж крупні гранули) для котів. Мовляв, від того, котик може ходити(а в нашого таке трапляється) повз лотка, як за великим так й малим. У інтернетах чіткої відповіді, як часто та правильно міняти наповнювач, не знайшов Поділіться досвідом, як ви це робите?
Та мелкая фракция впитала в себя мочу, которая потом естественно воняет, а коты не сильно любят ходить в грязный туалет. У меня одна из кошек вообще мега-чистюля, может терпеть пока лоток не помоешь, только помыл - тут как тут садится дела делать, при чем мождет так сделать два раза подряд У меня лоток с вставным "решетом", в котором деревянные пелеты насыпаны, когда кошки ходят в туалет, жидкая фракция стекает сквозь сито в нижний лоток, а то, что разбухло сверху в сите я просто "просеиваю" вниз, высыпаю в унитаз и промываю. Таким образом в сите всегда чистые и сухие пелеты остается, а все отходы и мокрая тырса извлекается. Нижний лоток периодически моется едреной химией от отложившихся солей. Учитывая что кошек у меня две, то может и по 4-5 раз в день приходится мыть Опщем, ты все делаешь правильно. Если кумарит, можно перевести на бетонитовую глину, она слипается в грудки и просто комками выбрасывается - запаха нет, мороки меньше. Но оно дороже и больше мусора вокруг лотка.
только у меня прошлая кошка была приучена в лотки без ничего? в грязный и мокрый не ходила, потому просто держал штук 5-6 лотков. Сейчас подобрали кота и дети к тырсе приучают (у прошлой был минус что воняла пока не помоешь)
WarFox 31.10.2022 20:32 пишет: только у меня прошлая кошка была приучена в лотки без ничего? в грязный и мокрый не ходила, потому просто держал штук 5-6 лотков. Сейчас подобрали кота и дети к тырсе приучают (у прошлой был минус что воняла пока не помоешь)
А навіщо привчати до порожнього лотка коли є лотки з решіткою? Запах звісно не приховує, але ж решітка залишається майже сухою і кінця може сходити в лоток ще раз, а то і двічі. Звісно по малому. У мого кота зараз лоток з решіткою і висувним піддоном. І я насипаю йому на решітку десь жменю гранульованої тирси лише заради того, щоб було що позагрібати. Витрати тих гранул невеликі.
WarFox 31.10.2022 20:32 пишет: только у меня прошлая кошка была приучена в лотки без ничего? в грязный и мокрый не ходила, потому просто держал штук 5-6 лотков. Сейчас подобрали кота и дети к тырсе приучают (у прошлой был минус что воняла пока не помоешь)
А навіщо привчати до порожнього лотка коли є лотки з решіткою? Запах звісно не приховує, але ж решітка залишається майже сухою і кінця може сходити в лоток ще раз, а то і двічі. Звісно по малому. У мого кота зараз лоток з решіткою і висувним піддоном. І я насипаю йому на решітку десь жменю гранульованої тирси лише заради того, щоб було що позагрібати. Витрати тих гранул невеликі.
лотки с решеткой все то понятно, говорю ж чистюля. а нижний лоток заливался ж сразу.
harald67 31.10.2022 20:50 пишет: лише заради того, щоб було що позагрібати.
це, я так думаю, має бути обов'язково, бо то ж - на рівні інстинкту... хоча й без тирси, дивлюся, мій перед тим, як насцяти/насрати повз лоток, ретельно загрібає те, чого там немає))
зі. таку десь читав теорію, що лотків має бути більш ніж один на одного котика...
котик мусить бути не з вулиці а з родин де поколіннями привчали використовувати лоток. З тим наповнювачем який використовували там звідки взяли. Можна потихеньку перевчити на тип наповнювача підсипаючи потроху до звичного. Тоді він/вона терплять аж поки лоток не поставлять на місце. Навіщо лотків більше одного незрозуміло хіба на тиждень куди їхати то тоді два ставили. Якщо кота не привчили до лотка з народження, то тут може бути таке що вдасться привчити, а може бути таке що не вдасться і нічого не зробиш. Якщо кіт був привчений до лотка а зараз ходить повз то проблема не в кількості лотків.
це, я так думаю, має бути обов'язково, бо то ж - на рівні інстинкту... хоча й без тирси, дивлюся, мій перед тим, як насцяти/насрати повз лоток, ретельно загрібає те, чого там немає))
зі. таку десь читав теорію, що лотків має бути більш ніж один на одного котика...
Инстинкты - сильная вещь, мои так загребают лоток, что затирку из плитки в стене выколупали, а если выгоняешь раньше времени, то идут "дозагребать" миски с едой Прям ОКР какое-то
На счет теории, зависит от кота, у меня была кошка которая принципиально в лоток только писяла, наваливала по другую сторону унитаза, ставишь туда лоток - делает наоборот, ставишь два лотка - наваливает в третьем месте, меняешь наполнитель - ничего не меняется Нынешние отлично обе все дела делают в один лоток, у тещи у двух кошек разные лотки, так они устраивают диверсии и периодически друг-другу в лоток мины подкладывают
Коти це створіння, у чиїх діях логіка відсутня. У мене перед цим котом було два коти (п'ять років у них різниця у віці була, отже 14 років прожили разом, а потім залишився один). З того часу, як котів було 2, ми тримали три лотки. Коти їх не ділили - ходили хто куди. Потім залишився один кіт і три лотки (усі із сітками і без наповнювачів використовувалися). Коли кота не стало то усі три лотки викинули, бо вирішили більше котів не заводити. Протрималися рік і завели нового кота. Він був привчений у розпліднику до такого лотка страница - нарешті знайшов фото, хоча товару і немає в наявності (Лоток дуже зручний і великий і з високими бортиками, бо в середній лоток дорослий кіт часто не влучав, коли по великому ходив). От посадили кошеня до такого лотка, трохи насипали туди гранул з тирси і за рік - жодного промаху (правда кошеня брали вже 4-имісячним і привченим до саме такого лотка). Паралельно купили два простих лотка із сіткою і також туди насипали гранул - думали про всяк випадок, як не вистачить місця у основному лотку. У підсумку у резервні лотки - жодного походу за рік - стоять сухі і чисті.
nickka 01.11.2022 09:59 пишет: котик мусить бути не з вулиці а з родин де поколіннями привчали використовувати лоток. З тим наповнювачем який використовували там звідки взяли. Можна потихеньку перевчити на тип наповнювача підсипаючи потроху до звичного. Тоді він/вона терплять аж поки лоток не поставлять на місце.
в нас, все майже так, як ти розповів)...кошеня сумлінно ходить на лоток із деревними гранулами але, час від часу(вже пару-трійку раз таке було за 2 місяці, що він із нами), насцить/насере не у лоток...й навіть не поруч
nickka 01.11.2022 09:59 пишет: Якщо кіт був привчений до лотка а зараз ходить повз то проблема не в кількості лотків.
а в чому може бути проблема, ось у тому й питання ж
harald67 01.11.2022 12:47 пишет: Він був привчений у розпліднику до такого лотка страница - нарешті знайшов фото, хоча товару і немає в наявності (Лоток дуже зручний і великий і з високими бортиками, бо в середній лоток дорослий кіт часто не влучав, коли по великому ходив).
igg 31.10.2022 13:03 пишет: У чому суть питання...До сьогодні, був певен, що оту тирсу, що утворюється після котячих піпісьок, треба просіювати й прибирати із лотка якнайчастіше. Я це роблю 2-3 рази на день, залишаючи у лотку цілі гранули. Але почув від знайомої (теж відносно починаючої але із трохи більшим стажем) кошатниці, що я все роблю невірно й не варто так часто прибирати оту пропісяну тирсу, бо та дрібненька фракція, що утворилась від пропісяних гранул, наче імітує пісок, що є більш природним(ніж крупні гранули) для котів. Мовляв, від того, котик може ходити(а в нашого таке трапляється) повз лотка, як за великим так й малим. У інтернетах чіткої відповіді, як часто та правильно міняти наповнювач, не знайшов Поділіться досвідом, як ви це робите?
Я б робив раз на 2/3 дні.
Є закриті лотки для котів в квартиру, з вугільним фільтром, кажуть класна річ:
у нас був такий і досить великий, але більш-менш великий кіт, навіть не мейн-кун, там не може нормально загрібати, йому незручно. Тому кришка була знята і валялась десь на балконі, а піддон зручний бо великий і з високими бортами.
harald67 01.11.2022 12:47 пишет: Він був привчений у розпліднику до такого лотка страница - нарешті знайшов фото, хоча товару і немає в наявності (Лоток дуже зручний і великий і з високими бортиками, бо в середній лоток дорослий кіт часто не влучав, коли по великому ходив).
Я б робив раз на 2/3 дні.
А чому, саме раз на 2/3 дні? Це із власного досвіду чи припущення пальцем у небо? Є закриті автоматичні лотки для котів із нано технологіями)) ...кажуть, класна річ
А чому, саме раз на 2/3 дні? Це із власного досвіду чи припущення пальцем у небо? Є закриті автоматичні лотки для котів із нано технологіями)) ...кажуть, класна річ
Крім космічного дизайну та цінника є обгрунтоване припущення що привчити кота до користування таким девайсом буде практично неможливо.
В мене туалети-лотки закриті з вугільними фільтрами, наповнювач комкуючий з деревини. Прибираємо раз на тиждень комки і пидсипаємо трохи свіжого наповнювача. Не уявляю навіть як користуватись відкритим лотком, тож вонь буде.
Barsic 03.11.2022 17:50 пишет: В мене туалети-лотки закриті з вугільними фільтрами, наповнювач комкуючий з деревини. Прибираємо раз на тиждень комки і пидсипаємо трохи свіжого наповнювача. Не уявляю навіть як користуватись відкритим лотком, тож вонь буде.
Гадаю що якщо прибирати раз на тиждень то сморіду буде набагато більше за відкритий лоток, який прибирають один два рази на добу. І ніякий вугільний фільтр не допоможе. У мене кіт ходить у лоток за розкладом (сам дивуюся цьому). Десь о 5 ранку по великому і малому і десь о 20-21 по малому. Обидва рази прибираю ледь не відразу. Ніякого сморіду.
Закритий туалет - майже герметична конструкція, єдине звідки може братися запах, периметр дверки 0,5 мм +-, я вже мовчу про переваги комкуючого наповнювача. Вонь можна почути, якщо в 5 см до нього носа підсунути і в лотку рік не прибирали і немає наповнювача ніякого. І були в мене різні відкриті - хоч 50 раз на день прибирай, запах є, а в практичності відкритому до закритого, як до місяця рачки.