вирішив переїхати в передмістя. переглянув декілька будинків і зрозумів що хочу "сам" будувати. тепер шукаю участок. підкажіть як краще: - через інтернет? - через ріелтора? - їздити по селам та шукати "ногами"?
поділіться досвідом.
вирішив переїхати в передмістя. переглянув декілька будинків і зрозумів що хочу "сам" будувати. тепер шукаю участок. підкажіть як краще: - через інтернет? - через ріелтора? - їздити по селам та шукати "ногами"?
поділіться досвідом.
0. Сформувати свої вимоги до участку, в тому числі по комунікаціям. 1. Визначити напрямки, які тобі підходять. 2. Окреслити КГ та села, що можуть бути кандидатами. 3. Продзвонити кілька об"яв в інтернеті та покататися по локаціям ногами. Поблизу можуть бути участки, яких в інтернеті немає, просто висить табличка з телефоном. Іноді має сенс зайти до сільради, вони багато знають, може щось порекомендують. 4. Скоріше за все, за час пошуків натрапиш на місцевих ріелторів, які зможуть тобі запропонувати варіанти, яких немає в інтернеті.
Якщо є можливість, зніми на деякий час хатинку у районі/КГ/селі, що подобається. Впевнений, що цей досвід дасть дуже багато інформації при фінальному виборі та плануванні будинку.
Іноді має сенс зайти до сільради,
Если село не большое, то зайди в продуктовый магазин. Купи кофейку и поспрашивай у продавца. Она обычно в курсе что кто продает в их округе.
Яке саме направлення цікавить? Віддаленість 75 км. від Киева цікаво?
якщо поділітись досвідом, то знайшов дівчину, в якої є ділянка за містом, оженився - почав будуватись
а так думаю кому горить продати - то виставляє на всіх доступних сайтах, кому ні - то вкопує табличку на ділянці, яку рідко хто крім місцевих помічає.
якщо зацікавить ділянка в с. Рославичі - пишіть в особисті.
Яке саме направлення цікавить? Віддаленість 75 км. від Киева цікаво?
Наразі так далеко не розглядаю. Десь до 30 покищо цікавить.
якщо поділітись досвідом, то знайшов дівчину, в якої є ділянка за містом, оженився - почав будуватись .
Боюсь що дружина не зрозуміє)) А варіант гарний.
якщо поділітись досвідом, то знайшов дівчину, в якої є ділянка за містом, оженився - почав будуватись .
Боюсь що дружина не зрозуміє)) А варіант гарний.
Головне зразу дізнаватися де ділянка а то от в моєму випадку ділянка в Шостці
Я бы пока не спешил с покупкой участка, думаю в перспективе цены будут еще снижаться на участки Квартиры уже упали хорошо за полгода, участки только начинают этап снижения
Ну это если время терпит
Ну сейчас строится это смело. Стоимость материалов просто жесть. А вот купить готовое можно в разы меньше стоимости его постройки. Ну то такое.
Касательно выбора: я ездил по всем направлениям которые были мне интересны, тут же важно не просто точка на карте которая устраивает, а дороги (отказался от одного участка в очень привлекательном месте именно по тому что дороги туда по сути не было к примеру), наличие коммуникаций (газ если нужен, электричество нужной мощности - могут быть сюрпризы, вода). Ну и соседи - семья с коровой и свиньями за забором так себе удовольствие.
В итоге взял в КГ, там по крайней мере как правило решены вопросы с электричеством и соседи вменяемые.
У нас охорона знає усі участки (але то з будинками), що продаються і що там є, а від деяких мають ключі і за домовленістю з господарями можуть показати.
А стосовно оголошень, саме по сусіднім участкам в оголошеннях були представлені тільки ті що продавали в тридорого, за допомогою рієлторів, один, доречі, такі змогли продати, усі були дуже здивовані, оскільки за ті гроші можна було взяти ледь не два інших в такому самому стані.
Тобто, вважаю треба їздити і питати, не всі дають оголошення. Також у селах по дорозі зустрічав написи, продам і телефон.
Але треба готуватися поїздити добряче і часу на це витратити.
Зауважу, в цьому році рієлторів не бачив, а в минулому десь один раз на два-три тижні ходили, показували, один взагалі дуже активний був, досить часто мелькав, потім побачив його фото на ріелтор.уа разом з оголошенням по сусідньому участку.
поділіться досвідом.
Досвід такий, шукаєш будинок напродаж там де не було весною "освободителей", ну і будувати самому накладно сильно, даже якщо ти вхопив бога за бороду...
Ну то дивлячись як вхопив))
Але ж в будь якому разі потрібно все перерахувати декілька разів і помножити як мінімум на два. Ну і розуміти що якщо хочешь дешевше то всякі фірми, прораби відразу ні. Самому шукати людей, самому розбиратмся в питанні і так далі. Часу забирає дуже багато. Але і економія досить велика.
Ну і розуміти що якщо хочешь дешевше то всякі фірми, прораби відразу ні. Самому шукати людей, самому розбиратмся в питанні і так далі. Часу забирає дуже багато. Але і економія досить велика.
корисно все ж таки мати людину, яка буде виконувати функції технадзору, бо як би ти не розібрався, все одно є нюанси, які вивчити або помітити не зможеш.
А так згоден, тільки сам шукай людей по кожному етапу, спеціалістів саме по даному виду робіт, і ні в якому випадку не брати «універсалів», що беруться за все. По-перше, вони роблять довше та неякісно, по-друге, такі люблять набрати обʼєктів та скакати між ними.
Ну і розуміти що якщо хочешь дешевше то всякі фірми, прораби відразу ні. Самому шукати людей, самому розбиратмся в питанні і так далі. Часу забирає дуже багато. Але і економія досить велика.
корисно все ж таки мати людину, яка буде виконувати функції технадзору, бо як би ти не розібрався, все одно є нюанси, які вивчити або помітити не зможеш.
А так згоден, тільки сам шукай людей по кожному етапу, спеціалістів саме по даному виду робіт, і ні в якому випадку не брати «універсалів», що беруться за все. По-перше, вони роблять довше та неякісно, по-друге, такі люблять набрати обʼєктів та скакати між ними.
По технагляду так, згоден, в мене коли робили дах я якраз такого і привіз. Як результат зробили більш правильно, але коштувало мені це десь +30%, при тому як потім з‘ясувалось варіант який пропонували будівники теж був правильним і достатнім в моєму випадку. Та що в технагляді теж потрібно розумітися бо прийде нарозказує, а платити тобі.
А що до цін в мене є живий приклад: за парканом кум побудував будинок, вийшло десь моя цифра Х3, будувала фірма (площі майже однакові), а потім почалося - «куме а електрик в тебе є? Бо щось воно не працює» ну і так далі. Ну і директор той фірми ще за одним парканом одночас побудував ще два будинки на продаж
Доречі, хоть це і інша тема, минулої осені один з сусідів побудував каркасник під ключ за три місяці, по бюджету вийшло сильно дешевше чим класичний будинок. Якби будувався зараз може робив би і так.
Це страшна ідея в мирний час. А зараз як на мене це просто провальна ідея. Хіба що часу вільного і грошей кури не клюють. Але це разом з ідеальними котактами професіоналів.
А чому таке рішення? Будинки на продаж не до вподоби? Чи думаєш що зробиш краще?
поділіться досвідом.
купляв рік/два тому десь участок в клавдіево (35км від кпп) знайшов власника по олх з цікавим мені участком
також були місцеві ріелтори (показували суто свої 1-2 обекти толку від них мало тіки в "уші" льють брехню)
p.s. я за рік то збудував свій будинок від 0 до 1 (це був сканді/укр рішення) Але с приходом русні - зрозумів що це був фіговий крок - думаю продавати може навіть
тому подумайте чи треба вам він і саме під киевом
Це страшна ідея в мирний час. А зараз як на мене це просто провальна ідея. Хіба що часу вільного і грошей кури не клюють. Але це разом з ідеальними котактами професіоналів.
А чому таке рішення? Будинки на продаж не до вподоби? Чи думаєш що зробиш краще?
ідея не з'явилася в один момент. назрівала роками. основні причини переїзду: в багатоповерхових забудовах важко зробити як хочеш. куча сусідів, з якими неможливо домовитися, не влаштовує. трафік задовбав.
в готових рішеннях куча "але". і мені не дуже хочеться за свої гроші з ними миритися) є гарні, але не в бюджеті. по будівництву: найшов гарного забудовника який все під ключ робить. мене влаштовує. мені немає часу бігати по будівництву та по ресурсам вивчаючи всі нюанси. у мене так друзі 13 років будуються(( по грошам: плануюється обмін квартири на дім.
також питання місця відкрите. можливо переїдемо на захід країни. але то не так просто для дружини (веде офлайнові консультації)
поділіться досвідом.
краще всі варіанти.
в готових рішеннях куча "але".
їх всього 2. або "говнолєп на продаж" або "для себе" але дорого.
казки "побудували для себе у 21му році, а зараз емігруємо тому віддаємо за пів-ціни" відкидайте одразу.