Зараз працюю на вікнах, і досвід тільки фізичної роботи (на меблях, бруківку клав), освіта в мене середня спеціальна - обслуговування комп'ютерних систем, але по поофесії ніколи не працював. Рік тому отримав травму коліна (не думав що на айкідо можна травмуватись), після півтора місяці лікарняного повернувся до праці, зараз вже пройло більше року з моменту травми а коліно все не відновлюється, повязую з важкою фізичною працею, тому і вирішив шукати щось легше. Друг порадив спробувати сферу IT, хоча він сам нічого в цьому не розуміє. Я маю цікавість до цього, читав книгу по Pyton (Учим Python, делая крутые игры), напевно пітон це не моє. Спробував C#, дуже важка для початку. А от джава мене притягує, зараз читаю "Джава для чайников" (100 сторінок подолав), і ще курс JavaRush (він на початках безплатний). Скажіть чи можливо буде знайти роботу (а мені вже 34)? Чи я дурно трачу час і зусилля, якщо можна то порадьте як? Там є ще якісь тестувальники, і багато чого в чому я не розбираюсь. Одним словом все описав. Порадьте.
Есть смысл конечно.
Не пожлобиться потратиться на курсы и честно их пройти, со всеми домашками. Потом двигаться в QA -> Automation -> Dev
Можно попробовать сразу прыгнуть джуном и работать за хлеб, года два. Окупится.
У нас, например, работает бывший контролер с общественного транспорта. 34 - не граничный возраст, но лучше поторопиться и начать уже сейчас.
Спробувати можна, але час зараз зовсім невдалий. У роботодавців зараз і так збільшилося коло вибору і з досвідчених. Якщо прямо хочеться - вчитися, робити якісь проекти "для себе", які можна буде показати в резюме. Не раджу кидати попередню роботу, краще працювати і паралельно вчитися.
Пайтон у порівнянні з Джава важко?! Моя дружина в 40+ перевчилась з фінансиста на джава-розробника. Шлях був важким, брехати не стану, але вже 3 роки працює, мідл+.
Спробувати можна, але час зараз зовсім невдалий. У роботодавців зараз і так збільшилося коло вибору і з досвідчених.
Не знаю наверняка как в Украине сейчас. Циклум своих на бенч пересадил и офисы открывает в восточной Европе. Но "за хлеб" работа есть всегда.
Якщо прямо хочеться - вчитися, робити якісь проекти "для себе", які можна буде показати в резюме. Не раджу кидати попередню роботу, краще працювати і паралельно вчитися.
Все равно то качаство поделок у новичков будет достойно резюме при работе "за хлеб".
Параллельно можно, но берут обычно фулл тайм. Менять отрасль и сидеть на двух стульях мегасложно. Я бы рассчитывал на сбережения, если они есть конечно.
Ні я не писав що пайтон важчий за джаву, я писав це про сішарп.Просто джава мені цікавіша, і більше мене притягує.
Я бы рассчитывал на сбережения, если они есть конечно.
Якщо є сім'я то це важче. Легше коли один працює а інший світчиться.
Ні я не писав що пайтон важчий за джаву, я писав це про сішарп.Просто джава мені цікавіша, і більше мене притягує.
Дивно. Джава значно відсталіша від .NET-у. Зараз ніхто не буде розпочинати розробку нового проекту на джаві, а от на .NET аж бігом. Також не зрозуміло чим джава може бути цікавішою..
Дивно. Джава значно відсталіша від .NET-у. Зараз ніхто не буде розпочинати розробку нового проекту на джаві, а от на .NET аж бігом. Також не зрозуміло чим джава може бути цікавішою..
Про не буде починати не зовсім правда. Та кожному своє. Як з англійською?
А от джава мене притягує, зараз читаю "Джава для чайников" (100 сторінок подолав), і ще курс JavaRush (він на початках безплатний). Скажіть чи можливо буде знайти роботу (а мені вже 34)? Чи я дурно трачу час і зусилля, якщо можна то порадьте як? Там є ще якісь тестувальники, і багато чого в чому я не розбираюсь. Одним словом все описав. Порадьте.
Ні, не дурно, і все цілком можливо, але знадобиться щонайменьше на порядок більш зусиль, ніж "Джава для чайников" і "курс JavaRush", плюс розмовна англійська. Готовий? Тоді бери ще курс computer science.
Бгг.
Ще хотів би спитати на рахунок курсів, про itstep читав, мало позитивних відгуків, може хтось порадить якісь кращі?
Потом двигаться в QA -> Automation -> Dev
Дада, идите в QA, говорили они.. )
Ще хотів би спитати на рахунок курсів, про itstep читав, мало позитивних відгуків, може хтось порадить якісь кращі?
Важко радити, постійно все змінюється (ті ж викладачі, яких можуть призвати), особливо у теперішній час. Дружина пройшла GoIT, про обсяг самостійної роботи страшно і згадувати.
У нас QA на проект полгода искали, еще одна позиция открытая. Люди приходят слабенькие. Германия.
Зависит от облака и от стека, который в компании принят на вооружение. Но даже у нас на Azure начинали проекты в Котлин.
Текущий проект клиента совсем свежий, год. Параллельно еще несколько стартовали. Финтех, поддерживается линейка та же - Джава.
P.S. Вечные споры насчет языка разработки... Никто не упоминает, что кроме языка есть десятки разных технологий, котрые меняются от проекта к проекту. Чуть менее чем полностью. Я в некотром роде даже утомился все изучать, на язык времени не остается. Работают общие концепции, но все равно "они каждый день новые".
Зависит от облака и от стека, который в компании принят на вооружение. Но даже у нас на Azure начинали проекты в Котлин.
Текущий проект клиента совсем свежий, год. Параллельно еще несколько стартовали. Финтех, поддерживается линейка та же - Джава.
P.S. Вечные споры насчет языка разработки... Никто не упоминает, что кроме языка есть десятки разных технологий, котрые меняются от проекта к проекту. Чуть менее чем полностью. Я в некотром роде даже утомился все изучать, на язык времени не остается. Работают общие концепции, но все равно "они каждый день новые".
Якщо ми в контексті вибору мови вивчення, то нащо вивчати з нуля легасі? От якби ти зараз сам починав - то з джави, чи з .NET-у?
У нас QA на проект полгода искали, еще одна позиция открытая. Люди приходят слабенькие. Германия.
Вряд ли у вас искали вайтишника без опыта. Естественно и среди них есть бриллианты, но найти его среди десятков тысяч.. ну такоэ.
В целом я к тому, что сейчас стратегия "сходи в QА, посмотри шо там, а дальше уже как-то пойдет" не работает. Хотя она и раньше работала так себе.
Топикстартеру стоит принять тот факт, что войти-в-айти стало на порядки сложнее и нужно быть готовым буквально работать за еду следующие несколько лет, и то только в том случае если удастся эту работу найти.
Про не буде починати не зовсім правда. Та кожному своє. Як з англійською?
Поки шкільна програма, при потребі можу спрямувати зусилля на вивчення. І джва не остаточне тверде рішення, я спробував пітона, якось не так зачепив, дот нет так складно якщо з нуля. Джпва просто сподобалась. Але я відкритий для пропозицій і порад.
Якщо ми в контексті вибору мови вивчення, то нащо вивчати з нуля легасі? От якби ти зараз сам починав - то з джави, чи з .NET-у?
З computer science, мова, насправді, відносно другорядне питання. Тим більше, шо джава і C# як мови - дуже схожі.