...в квартиру, в одну комнату где спит старенькая бабушка. Задача автономный обогрев одной комнаты в минус 10 в хрущевке дней 5 на случай блэкаута. Видел разные модели но слабо понимаю что выбирать...
газ в багатоповерхівку... ще й літня людина
як варіант Конвектор Cooper&Hunter CH-2000 десь на форумі був камрад, що їх пропонував
...в квартиру, в одну комнату где спит старенькая бабушка. Задача автономный обогрев одной комнаты в минус 10 в хрущевке дней 5 на случай блэкаута. Видел разные модели например слабо понимаю что выбирать...
Керамічний газовий обігрівач польський Duraterm DR 2020 4.2 кВт
...в квартиру, в одну комнату где спит старенькая бабушка. Задача автономный обогрев одной комнаты в минус 10 в хрущевке дней 5 на случай блэкаута. Видел разные модели например слабо понимаю что выбирать...
На одну комнату 4.2 кВт? Даже если он с регулировкой от 1.5 кВт.
недолік оцієї штуки в тому, що він вижирає повітря та чадний газ накопичується у приміщенні. На ніч я б таке не ризикнув вмикати. У мене такиє є, бо дружина мерзне вдень у кімнаті, я не дозволяю більше ніж на 30 хвилин вмикати. Газовий конвектор не має таких недоліків, він забирає повітря з вулиці та викидує продукти горіння. Але що на цю тему каже пожежна та газова безпека я не знаю
Если планируется, что бабушка будет сама управлять - никакой, просто поверьте она это не сможет сделать. Я жене запрещаю самостоятельно включать, а вы говорите старенькая бабушка. Если 24 часа будет рядом ответственный человек, можно советовать и человек должен быть рядом (в одной квартире) именно постоянно круглосуточно.
як варіант Конвектор Cooper&Hunter CH-2000 десь на форумі був камрад, що їх пропонував
Это же электрический обогреватель. В блэкаут откуда брать электричество 220 долго?
По поводу сложности: ну я буду рядом какое то время - думаю смогу обучить алгоритму безопасности. Главное самому его понять.
Кстати, в Японии где нет центрального отопления у меня был керосиновый обогреватель. Отличная штука , скажу я вам. Таких у нас есть , японцы греются. ЕСТЬ! 100 Ватт для него будет давать Bluetti.
Это же электрический обогреватель. В блэкаут откуда брать электричество?
так електричний, але безпечніший , швидко обігріває приміщення. і сподіваюсь, що до повного блекауту не дойде
Газовий конвектор не має таких недоліків, він забирає повітря з вулиці та викидує продукти горіння. Але що на цю тему каже пожежна та газова безпека я не знаю
Окрема точка підключення газу та робиться через газову контору. Наскільки пам"ятаю, тільки для будинків до 2 поверхів.
. Є такі. Коли ще не було опалення то вмикали його хвилин на 30 і вже тепло. Його можливо налаштувати і він сам буде включатися і відключатися як Ви його налаштуете. І там два режими. Ми вмикали на мінімальну. Температуру виставив і він гріє. Газовий продавали в купи продайке не авто. Він і обігрівач і як плитка
просили автономний. я розумію що в нас "наймудріший нарід", але сподіваюсь навіть йому в голову не приходить спати з ПРАЦЮЮЧИМ газовим обігрівачем.
ввімкнули, нагріли за пару годин, вимкнули і спати.
Вся Япония спит с включенным керосиновым обогреватель и ничего...
недолік оцієї штуки в тому, що він вижирає повітря та чадний газ накопичується у приміщенні. На ніч я б таке не ризикнув вмикати. У мене такиє є, бо дружина мерзне вдень у кімнаті, я не дозволяю більше ніж на 30 хвилин вмикати.
ну то ви вже зовсім перегинаєте. пару годин без проблем абсолютно можна.
п.с. да і кому цікаво - можна заморочитися і порахувати скільки кисню спалить оігрівач при витратах газу 110г/година (мін потужність 1,5 квт).
110г = 0,27л газу.
для спалювання 1 куба зріженого загу потрібно 27 кубів повітря. 0,27*27 = 7,3 літра повітря.
...
недолік оцієї штуки в тому, що він вижирає повітря та чадний газ накопичується у приміщенні. На ніч я б таке не ризикнув вмикати. У мене такиє є, бо дружина мерзне вдень у кімнаті, я не дозволяю більше ніж на 30 хвилин вмикати.
п.с. да і кому цікаво - можна заморочитися і порахувати скільки кисню спалить оігрівач при витратах газу 110г/година (мін потужність 1,5 квт).
110г = 0,27л газу.
для спалювання 1 куба зріженого загу потрібно 27 кубів повітря. 0,27*27 = 7,3 літра повітря.
Выделенное вытри, тогда будет нормально.
Для сжигания СУГ необходимо большое количество воздуха (для сжигания 1 м3 газовой фазы пропана необходимо 24 м3 воздуха, а бутана — 31 м3 воздуха);
А дальше считай: 1м3 паровой фазы это 1.97 кг жидкой фазы пропана или 3.92 литра.
...
просили автономний. я розумію що в нас "наймудріший нарід", але сподіваюсь навіть йому в голову не приходить спати з ПРАЦЮЮЧИМ газовим обігрівачем.
ввімкнули, нагріли за пару годин, вимкнули і спати.
"... У місті Хирів на Львівщині 11-річна школярка врятувала життя однокласника, у помешканні якого сталася пожежа через запалену свічку. Хлопець у той час спав у кімнаті і не бачив займання.
Як розповіли у середу, 7 грудня, в ДСНС Львівщини, подія трапилася ще минулого тижня у місті Хирів Самбірського району. Коли в місті не було світла, Софійка перебувала вдома і побачила вогонь з вікна сусіднього будинку. Дівчинка одразу покликала свого дідуся і вони разом побігли до сусідів. Зайшовши в одну з кімнат, побачили, що на ліжку спить однокласник Дмитро. Вони розбудили хлопця та вивели його на свіже повітря, а далі загасили займання. ..."
"..У зв’язку з регулярними відключенням електропостачання люди шукають альтернативні варіанти освітлення, обігріву своїх домівок і приготування їжі. Але нерідко забувають при цьому про безпеку. Зокрема, із жовтня вже четверо людей загинули через необережне поводження зі свічками, серед них – і шестирічна дитина.
Крім того, з початку опалювального сезону бригади екстреної медичної допомоги по всьому Закарпаттю госпіталізували вже 37 людей із симптомами отруєння чадним газом. Окрім пічного опалення, нині до причин таких інцидентів додалося й порушення правил безпеки при використанні електрогенераторів. Тільки нещодавно подібні випадки було зафіксовано у Виноградові, хустському с. Синевирська Поляна, а також тячівському с. Вонігово...."
Нарід кажеш?
Нарід кажеш?
ну це діти, що тут рівяти... це як восени я бачив натовпи грибників "у передмістях Києва", в мене була тіки одна думка - хоч би дітей з собою не брали, дов...би.
Нарід кажеш?
ну це діти, що тут рівяти... це як восени я бачив натовпи грибників "у передмістях Києва", в мене була тіки одна думка - хоч би дітей з собою не брали, дов...би.
Ну якось 11 років....
Я таж якось чуть хату не спалив. Поставил окорочка в кляту духовку газову, після суток, і прикемарив після 100 грамм. Собака розбудив, лупив лапами у грудь. Плита палала, газ перекрив. Затушив.
А скільки таких буде "я ж тільки очі прикрию на 5 хвилинок..." І вже по невеликому Закарпаттю така кількість випадків. А що буде коли холода вдарять?
...
110г = 0,27л газу.
для спалювання 1 куба зріженого газу потрібно 27 кубів повітря. 0,27*27 = 7,3 літра повітря.
Для сжигания СУГ необходимо большое количество воздуха (для сжигания 1 м3 газовой фазы пропана необходимо 24 м3 воздуха, а бутана — 31 м3 воздуха);
А дальше считай: 1м3 паровой фазы это 1.97 кг жидкой фазы пропана или 3.92 литра.
добре 3,92л/1,97кг = 1,99 110г*1,99 = 0,22 літра = 0,056м3 паровой фази 0,056*31 = 1,73 куба повітря в годину.
критично? кімната герметична? обіг повітря дорівнює 0?
...
110г = 0,27л газу.
для спалювання 1 куба зріженого газу потрібно 27 кубів повітря. 0,27*27 = 7,3 літра повітря.
добре 3,92л/1,97кг = 1,99 110г*1,99 = 0,22 літра = 0,056м3 паровой фази 0,056*31 = 1,73 куба повітря в годину.
критично? кімната герметична? обіг повітря дорівнює 0?
Ти рахуєш скільки піде воздуху на згоряння. А от куди піде то, шо утворилось після згоряння? ЗІ. Люди помирають не от того, что кисню не вистачає. Від чадного газу.
Нарід кажеш?
Ну якось 11 років....
Я таж якось чуть хату не спалив. Поставил окорочка в кляту духовку газову, після суток, і прикемарив після 100 грамм. Собака розбудив, лупив лапами у грудь. Плита палала, газ перекрив. Затушив.
А скільки таких буде "я ж тільки очі прикрию на 5 хвилинок..." І вже по невеликому Закарпаттю така кількість випадків. А що буде коли холода вдарять?
будуть, 100% будуть. але це вже залежить суто від людини.
але нажаль наразі ми стикаємось з проблемами котрі треба вирішувати.
або газовий обігрівач під стороннім контролем (на кімнату 1-1,5 години вистачіть) або модний екофло хоча б на 1000 ватгодин і електродуйку і спати спокійно.