Есть насосная станция (1 кВт),пусковой ток скорее всего будет под 3 кВт имхо. Чем можно уменьшить пусковой ток хотя бы до 1.5-1.8 кВт ? Частотник? Не совсем бюджетно.Оставлю этот вариант на самый крайний выбор.
Насоветуйте плиз вариантов , кто с этим вопросом имел дело.
я заказал себе на али плавный пуск. жду) но отзывы норм) там еще можно пуск+стоп плавный выбрать!
А можно плиз в личку ссылку на товар? Спасибо.
я заказал себе на али плавный пуск. жду) но отзывы норм) там еще можно пуск+стоп плавный выбрать!
+1 І днями отримав. Для пошуку треба забити "Soft Starter Modul" і буде купа варіантів. А ще днями отримав карбюратор під газ для генератора (двигун 168F). Але це вже інша історія...
Вважайте що тиристорний плавний пуск може ваш дввигун піджарити.
Теж була ця проблема. Асинхронний двигун + генератор. Взагалі для асинхронного двигуна 1 до 6 струм. Усі розрахунки роблять з коефіцієнта 6. Але такий струм буває "раз на десять пусків", але буває. В мене по паспорту: 7А штатний і 48! ампер. З того, що накопав: - частотник творить чудеса - УПП знижує стартовий струм в 2-3 рази
Якщо вистачить зниження у 2 рази, то треба ставити УПП. Це в декілька разів дешевше. Для мене 2 рази було замало. Тому я ставив частотник в режимі "Нарощуємо частоту з 10 до 50 Гц за 10 сек, але струм не більш 10А. Якщо струм буде більш ніж 10А, то час старту подовжується" + плавний стоп. Ще є варіант переключення "зірка"-"трикутник", але це складно.
- частотник творить чудеса
Десь чув,що двигун має бути розрахованим для роботи з частотником. Буцімто обмотки можуть дуже грітися. Наскільки це правда,не знаю. Тому задумався,що його робити. Частотник (Італія) десь коштує 7000 грн.
Так і ні. Для кожного двигуна є діапазон частот, в якому він працює. І цей діапазон невеликий. Якщо беремо "звичайний" асинхроннік і подаємо на нього 30Гц на хвилини та години, то він буде працювати в нештатному режимі. І дійсно обмотки могуть грітися. Але, якщо частотник використовувати як УПП, де плавний пуск це декілька секунд, то обмотки не встигнуть нагрітися. З того, що я чув - з частотником не можна запускати звичайні колекторні двигуни. Я перечитав/передивився кучу матеріалу. Усі говорять "у нас є кран з асинхр. двигуном. Запускаємо його через частотник". Не треба плутати частотник і ШІМ. Під ШІМ дійсно не всякий підійде, а під частотник, судячи з усього - будь-який. В мене зараз від частотника працює компресор 3фази, 3.5кВт. Раніше він стартував "з підстрибуванням", а зараз тихенько розкручується і також тихенько зупиняється.
Так і ні. Для кожного двигуна є діапазон частот, в якому він працює. І цей діапазон невеликий. Якщо беремо "звичайний" асинхроннік і подаємо на нього 30Гц на хвилини та години, то він буде працювати в нештатному режимі. І дійсно обмотки могуть грітися. Але, якщо частотник використовувати як УПП, де плавний пуск це декілька секунд, то обмотки не встигнуть нагрітися. З того, що я чув - з частотником не можна запускати звичайні колекторні двигуни. Я перечитав/передивився кучу матеріалу. Усі говорять "у нас є кран з асинхр. двигуном. Запускаємо його через частотник". Не треба плутати частотник і ШІМ. Під ШІМ дійсно не всякий підійде, а під частотник, судячи з усього - будь-який. В мене зараз від частотника працює компресор 3фази, 3.5кВт. Раніше він стартував "з підстрибуванням", а зараз тихенько розкручується і також тихенько зупиняється.
На роботі сотні асинхронних двигунів з частотниками. Проблеми бувають - на погано перемотаних двигунах - на низьких частотах (<10Hz), поганий обдув і великі струми Задача плавного пуску на частотнику це тільки маленька частина його функцій, для цього є пристрій плавного пуску. Але ціна зараз бу фірмового промислового частотника копійки. Аліекспресні і інший ноунейм китай не раджу, краще бу фірмове, воно десятками років працює і в важких умовах експлуатації. На "нештатних" частотах двигуни працюють роками, причому як на понижених (<50/60 Hz) так і на підвищених (70-80Hz). В мене через руки пройшло десятки фірм частотників. П.С. Для чого для компресора плавна зупинка двигуна? Двигун компресора повинен зупинятись вільно (по вибігу). Керування традиційним двигуном компресора займається датчик тиску.
Дай ссылку на товар в личку
В мене через руки пройшло десятки фірм частотників.
А що скажете про Siemens Sinamics v20 ? Можна в ньому налаштувати плавний пуск?
І днями отримав.
Допоміг?
В мене через руки пройшло десятки фірм частотників.
А що скажете про Siemens Sinamics v20 ? Можна в ньому налаштувати плавний пуск?
так
А можно плиз в личку ссылку на товар? Спасибо.
US $20.69 -10% | Однофазный двигатель 220 В, мягкий стартовый модуль, контроллер двигателя 2 кВт, 4 кВт, 6 кВт, 8 кВт, онлайн, мягкий стартовый вентилятор, насос, редуктор давления, конвейер https://a.aliexpress.com/_EJ8ITix
Дай ссылку на товар в личку
US $20.69 -10% | Однофазный двигатель 220 В, мягкий стартовый модуль, контроллер двигателя 2 кВт, 4 кВт, 6 кВт, 8 кВт, онлайн, мягкий стартовый вентилятор, насос, редуктор давления, конвейер https://a.aliexpress.com/_EJ8ITix
На роботі сотні асинхронних двигунів з частотниками. Проблеми бувають - на погано перемотаних двигунах - на низьких частотах (<10Hz), поганий обдув і великі струми Задача плавного пуску на частотнику це тільки маленька частина його функцій, для цього є пристрій плавного пуску. Але ціна зараз бу фірмового промислового частотника копійки. Аліекспресні і інший ноунейм китай не раджу, краще бу фірмове, воно десятками років працює і в важких умовах експлуатації. На "нештатних" частотах двигуни працюють роками, причому як на понижених (<50/60 Hz) так і на підвищених (70-80Hz). В мене через руки пройшло десятки фірм частотників. П.С. Для чого для компресора плавна зупинка двигуна? Двигун компресора повинен зупинятись вільно (по вибігу). Керування традиційним двигуном компресора займається датчик тиску.
Дякую за інформацію. Тому що говорять різне... Я розумію, що плавний пуск це дрібна частина функціональності, але... Усі УПП, що я бачив дають тільки 2-3 рази зменшений струм. А мені цього було замало. І я згоден, що краще взяти б/в промисловий. Може не так красиво, дуже складно налаштувати (в мойому ~100 пунктів налаштувань). Але він виглядає надійно. І залишається думка використовувати частотник для перевода компрессора з режиму "старт-стоп" на зміну потужности. А плавний пуск компресора, тому що він сам зупиняється "бах і встав". Чомусь я не чую вибігу. А с плавним пуском зупиняється також 10 сек. Я думаю, що це краще для компресора. А керування, так - ланцюг з датчиком тиску в тому числі.
А можна попросити посилання на приклади конкретних промислових, і де взяти такі б/у? В мене стоїть задача запуску на дачі глибинної помпи 720Вт (Водолій 40У), від генератора 1,6кВт (до 10 секунд 1,8кВт), щоб була резервна схема в разі відсутності електроенергії.
А можна попросити посилання на приклади конкретних промислових, і де взяти такі б/у? В мене стоїть задача запуску на дачі глибинної помпи 720Вт (Водолій 40У), від генератора 1,6кВт (до 10 секунд 1,8кВт), щоб була резервна схема в разі відсутності електроенергії.
Я купував TWERD на 4кВт на OLX. В травні 2022 це було 4000грн. Зараз можна пошукати на польских барахолках.
Я купував TWERD на 4кВт на OLX. В травні 2022 це було 4000грн. Зараз можна пошукати на польских барахолках.
Але вони 3-фазні? Помпа в мене однофазна.
Але вони 3-фазні? Помпа в мене однофазна.
Це може бути великою проблемою. Промислових на 1 фазу дуже мало. Це споживчий сегмент. Але варіанти є. Можна запустити однофазник з трифазного. Використовувати різницю між фазами