Усім привіт! Можливо хтось нещодавно робив чи зараз робить ремонт - цікавить реальна ціна на деякі чорнові роботи? Квартира за 500 км, тому скоріш за все треба буде найняти робітників віддалено: 1) розкидати електрику (цікавить напр. укладка 1 м ел. провода, вівід точки (розетка/вимикач); 2) розкидати сантехніку (1 м водо.труби, вивід точки на кран/злив, встановлення радіатора утеплення); 3) штукатурка 1 кв м.
Добрий день! Насамперед, треба самому визначитись, що і як ви плануєте. Нещодавно робили ремонт сину, поки не скалали самі собі проект (свої забаганки), майже не можливо начорно ціну порахувати.
albano 12.04.2023 12:41 пишет: Добрий день! Насамперед, треба самому визначитись, що і як ви плануєте. Нещодавно робили ремонт сину, поки не скалали самі собі проект (свої забаганки), майже не можливо начорно ціну порахувати.
Та проєкт тут ні до чого... Цікавить прайс на 5-6 позицій, озвучених вище..
Подивись по Кабанчику, додай 10-15% - як на мене нормального виконавця з такими цінами знайдеш. Потім ще відсотків 10 накинь на загальну суму (щось з обсягами невірно порахуєш, ціни зміняться) - от і буде орієнтир.
Себе знайшов штукатура саме на Кабанчику, він далі ремонт й дороблює (шпаклювання, фарбування, гіпсокартон, шпалери), ціни на роботи звідти й беремо середні.
Привіт Електрика розраховуй на 10$/м2 твоєї площі квартири. В незалежності від точок десь так і буде. Гарних електриків можу порадити. Сантехніка..тут важче... Штукатурка...якщо це машинна то десь 400 грн м2 з їх матеріалом. розраховуй на додатковий прайс по відкосам..
Makovsky 16.04.2023 07:40 пишет: Привіт Електрика розраховуй на 10$/м2 твоєї площі квартири. В незалежності від точок десь так і буде. Гарних електриків можу порадити. Сантехніка..тут важче... Штукатурка...якщо це машинна то десь 400 грн м2 з їх матеріалом. розраховуй на додатковий прайс по відкосам..
так выдкоси ж раныше були 1м погонний як 1м2 за цыною. вже не так?
Так, робіть тендер! Тендер, це взагалі добре, коли не можеш сформулювати що хочеш отримати. Я чув, що зараз на тендері є ціна фарбування в 40 грн.м2 Ну це дешевше раза в 2 ніж було... Напевно знайдуться майстри, які прокладуть кабель за 10 грн. і поштукатурять за 100 грн.
Подивись по Кабанчику, додай 10-15% - як на мене нормального виконавця з такими цінами знайдеш.
Кабанчик десь 10 (а може і 15%) відсотків забирає, тобто фактично майстри згодні робити за менше ніж ціни на кабанчику.
DKTigra 12.04.2023 22:45 пишет:
Потім ще відсотків 10 накинь на загальну суму (щось з обсягами невірно порахуєш, ціни зміняться) - от і буде орієнтир.
Якщо ціна за квадрат, умовно $100 то вона не зміниться від того що замовник чи виконаець невірно порахували площу. Так само можна ізначально і в + порахувати, потім, нібито, дешевше вийшло.
Dorosh 16.04.2023 12:30 пишет:
Напевно знайдуться майстри, які прокладуть кабель за 10 грн. і поштукатурять за 100 грн.
В галузі побутових ремонтів ціна зазвичай договірна, тобто така яка влаштовує і виконавця і замовника. Якщо домовились за 100гр поштукатурити і у замовника є можливість подивитися попередню роботу і якість влаштовує - ризики мінімальні. Якщо попередніх робіт немає, відгуків немає, то що за 100грн що за 400 можна попасти. Я так вважаю. Чи якась ціна 100% гарантує що все буде зроблено ідеально?
Дякую усім за поради.. Дивився сайти, спілкувався з електриками та сантехніками - хочу зробити саме розводку, бо документи будуть в кінці року, а саме ці роботи дозволяє зараз робити забудовник.. З того, що промоніторив: -прокладка 1 пм кабелю 20-30 грн за 1 пм; -автомат/узо 100-150 грн за 1 шт -прокладка 1 пм водотруби/каналізації 50-60 грн за 1 пм. Отаке..
В галузі побутових ремонтів ціна зазвичай договірна, тобто така яка влаштовує і виконавця і замовника. Якщо домовились за 100гр поштукатурити і у замовника є можливість подивитися попередню роботу і якість влаштовує - ризики мінімальні. Якщо попередніх робіт немає, відгуків немає, то що за 100грн що за 400 можна попасти. Я так вважаю. Чи якась ціна 100% гарантує що все буде зроблено ідеально?
Давайте введемо тоді поняття "умовно влаштовує". Бо є сучасні реалії собівартості життя і реальний об'єм роботи, який можна виконати з якістю А за визначений проміжок часу. І якщо замовник "видавлює" якусь низьку ціну, то він скоріш за все отримає якість В, а то і С. Звичайно з "кривими" стінами жити можна. Та навіть з розводкою розеток, коли вони усі на одній ліні, також можна. Але якщо ви хочете рівненькі стіни, і сучасну надійну електрику та сантехніку, вам прийдеться платити реальну ринкову вартість робіт. А гарантії? А хто платить наперед?
THOR 17.04.2023 22:25 пишет: Дякую усім за поради.. Дивився сайти, спілкувався з електриками та сантехніками - хочу зробити саме розводку, бо документи будуть в кінці року, а саме ці роботи дозволяє зараз робити забудовник.. З того, що промоніторив: -прокладка 1 пм кабелю 20-30 грн за 1 пм; -автомат/узо 100-150 грн за 1 шт -прокладка 1 пм водотруби/каналізації 50-60 грн за 1 пм. Отаке..
О, цікава інформація. Ціни так не погано піднялися... бо ми ще працювали по угодам, які були укладені здебільш до початку повномасштабного вторгнення, по старим цінам. Так, матеріали сильно здорожчали, навіть у валютному еквіваленті, але роботи не так. Але бачу що я трохи відстав від реальної картини.
Якщо є, умовно, три цінові пропозиції і по кожному виконацю була можливість подивитися попередні роботи, узгоджені найпростіші критерії оцінки якості тих чи інших робіт, то чому з цих трьох не обрати нейменшу а треба обов'язково обирати ту яка буде не менш ніж ринкова, чи, взагалі, найбільшу?
Dorosh 21.04.2023 23:33 пишет: І якщо замовник "видавлює" якусь низьку ціну,
Обсяг, ціни, критерії якості оговорити заздалегідь, влаштовує обидві сторони - працюємо, не влаштовує не працюємо, як можна тут щось продавити?
Dorosh 21.04.2023 23:33 пишет:
з "кривими" стінами
Приклав рівень, приклав правило, подивився під сітлом - дуже прості критерії прийомки, які, звичайно, треба оговорити заздалегідь. І ті хто робить стіни прекрасно ці критерії розуміють. А вимоги дійсно можуть бути різні, в деяких випадках може бути достатньо тільки площину зробити, усі кути строго під 90 замовнику не треба.
навіть з розводкою розеток, коли вони усі на одній ліні,
Якщо є креслення розведення електрики, як там можна щось зробити не так
сантехніку
Каналізацію достатньо пролити, водопровід перевирити під тиском. Зовнішній вигляд - очима.
THOR 17.04.2023 22:25 пишет: Дякую усім за поради.. Дивився сайти, спілкувався з електриками та сантехніками - хочу зробити саме розводку, бо документи будуть в кінці року, а саме ці роботи дозволяє зараз робити забудовник.. З того, що промоніторив: -прокладка 1 пм кабелю 20-30 грн за 1 пм; -автомат/узо 100-150 грн за 1 шт -прокладка 1 пм водотруби/каналізації 50-60 грн за 1 пм. Отаке..
автомати на чорновому етапі не потрібно робити, вони пилу не люблять, електрики кажуть