Кабінет міністрів України планує з 1 липня 2023 року повернути акцизи та ПДВ на пальне до довоєнного рівня що суттево збільшить роздрібну вартість.
А який можна очікувати вплив на паливо на усіляких літрових гаманцях, скриньках і т.і. покупка палива впрок?
Наприклад, у UPG заявлено (чи може вже змінили) що через два місяці від дати покупки у разі збільшення ціни можуть перерахувати. Але якщо два місяці дійсно без змін, то це 30 червня можна закупитися і до кінця літа заправлятися ще по старим цінам
А ще є WOG, ANP з пропозиціями придбати паливо і "не залежати від зміни вартості"
Чи може були якісь офіційні заяви стосовно цього?
я теж думав закупитись трошки на окко та на вогі в додаток, вони наче не будуть підіймать ціну, але багато все одно не візьмеш.
Кабінет міністрів України планує з 1 липня 2023 року повернути акцизи та ПДВ на пальне до довоєнного рівня що суттево збільшить роздрібну вартість.
А який можна очікувати вплив на паливо на усіляких літрових гаманцях, скриньках і т.і. покупка палива впрок?
Як не мене - лотерея, як повезе.
А ще є WOG, ANP з пропозиціями придбати паливо і "не залежати від зміни вартості"
Заправлявся на ВОГ десь до осені, ота клієнтська картка (тут вони у багатьох є, 3.5 на бенз та 1.2 на газ) дозволяла закупати газ на ВОГ по цінах низу роздрібного ринку (рівня БАРС чи Авантаж), але десь з осени в них газ став дорощий на 2Грн від низу, заправляюся переважно на БАРС, навіть з їх 60коп знижкою виходить зараз меньш 20Грн/Л. З другого боку я не пам'ятаю, щоб ВОГ колись робив перерахунки гаманця. Зараз може б і прикупив літрів 500 газу, але затариватися зараз зарплатня не дозволяє.
Заправлявся на ВОГ десь до осені, ота клієнтська картка (тут вони у багатьох є, 3.5 на бенз та 1.2 на газ)
А вони ще працюють? Треба свою пошукати, здається десь в авто лежить, але навіть не намагався користуватися років з три.
я не пам'ятаю, щоб ВОГ колись робив перерахунки гаманця.
На мою думку, якщо перерахують але є прозорі умови то можна щось планувати. Все одно, якщо знаєш що завтра бензин по 60 а сьогодні по 50 (умовно) і за умов покупки на гаманець і місяць (або два) ці літри там залишаться без змін то є сенс. Навіть за рахунок карткових кредитних коштів, наступний місяць це ще льготний період, нічого не втрачаєш.
Гадаю, щонайменше за декілька днів буде відомо по цих акцизах, змінюються чи ні. Далі передивитися умови по заправках і вирішувати.
ЗЫ. Прогнозую, за день до підвіщення цін на АЗС будуть помітні черги з "ааааа, тільки по радіо почув бензинбудедорожчати, треба заправити до повного 3л"
Заправлявся на ВОГ десь до осені, ота клієнтська картка (тут вони у багатьох є, 3.5 на бенз та 1.2 на газ)
А вони ще працюють? Треба свою пошукати, здається десь в авто лежить, але навіть не намагався користуватися років з три.
Коли останній раз користувався - працювали.
я не пам'ятаю, щоб ВОГ колись робив перерахунки гаманця.
Опа! Склероз! Встиг опустошити і мабуть не взяв до уваги..
На мою думку, якщо перерахують але є прозорі умови то можна щось планувати. Все одно, якщо знаєш що завтра бензин по 60 а сьогодні по 50 (умовно) і за умов покупки на гаманець і місяць (або два) ці літри там залишаться без змін то є сенс. Навіть за рахунок карткових кредитних коштів, наступний місяць це ще льготний період, нічого не втрачаєш.
Ти про пільговий термін кредиту по картках? Ні, не користуюся, приват мене не любить, двічі давали той кредит, с початку на 8Кгрн у 2014р (приват ще був Бенін), потім знов його обнулили і знов дали вже на 40КГрн (вже був державним) і знов забрали десь через пів року. При цьому забирають вони його у самий неочікуваний момент, перший раз забрали коли я був за кордоном, другий раз мені не вістачило коштів розрахуватися за заправку, довелося з дружиною всі гаманці витрусити готівкові що б розрахуватися відчуття було ще те. Ну і звичайно "банк не повідомляє з якої причини був знижен кредітний ліміт, вибачте за незручності". Після цього я не користуюся цим лімітом і завжди його блокую сам до нуля.
На UPG можно купить на скрыньку сроком на 2 месяца На okko продают талоны на 3 месяца Хорошо, но мало Где купить по нынешним ценам хотя бы на прл-года? В моем случае это 300 л солярки
На АНП в приложухе можно купить, в перечетах замечены не были
На UPG можно купить на скрыньку сроком на 2 месяца На okko продают талоны на 3 месяца Хорошо, но мало Где купить по нынешним ценам хотя бы на прл-года? В моем случае это 300 л солярки
долари купити по курсу на 3х місячний депозит - вигідніше буде), ціна в доларах на паливо суттєво не поміняється)
долари купити по курсу на 3х місячний депозит - вигідніше буде), ціна в доларах на паливо суттєво не поміняється)
Яка, вибачаюсь, маячня
Якщо повернуть ПДВ та акциз як анонсують то бензин який 30 червня коштує 46грн вже 1го липня буде коштувати 53, а за десять днів плавно зросте до 56грн. Щоб це компенсувати якимось доларом купивши його зараз, треба його продати в липні по 45.50. Готов поставити пляшку віски що такого (або більшого) курса в липні не буде. Я вже не кажу, що зараз під депозит купувати великого сенсу немає, різниця з готівковим курсом копійок 40. Та й на ту суму що я планую витратити на бензин впрок, депозит не зробиш,ті депозити від $200 починаються.
Купувати бензин я не закликаю, щонайменше завернуть увагу, що 30 червня черги за бензином можуть бути як в аптеки місяць тому.
Тижня за два до дати х буде відомо напевно чи не дали вони задню. Я, за вказаних обставин, планую на два місяця бензом запастися.І хоч мова йде про приблизно 100-150л - 1000-1500грн економії теж гроші
Ще є паливні картки Авантаж7. Без терміну дії. У 2020 купив 1500 л 95го по ковідній ціні 17.99 грн. Закінчилися місяць тому. Проблем не було.
На АНП в приложухе можно купить, в перечетах замечены не были
Как вариант И срока годности нет
Я писав в темі про ВОГ. Вони перестали працювати з початку війни. Потім щось давали бонусами, потроху. Моя запрацювала з лютого. В акціях не показує. (про газ не знаю, машину з газом продав)) З лютого дає на звичайному 95 -3 грн. миттєвої знижки, і 1 грн. бонусами на картку. До 14 квітня давало ще 1 грн. бонусами за розрахунок на їх терміналі самообсулуговування. Зараз дає ще 1,5 грн. миттєвої знижки за розрахунок універсальною карткою привата. Загалом виходить зараз -5,5грн. по ній.
Дякую, треба знайти.
Доречі, а як нею користуватися? я маю на увазі, у мене пластік, вони пластік ще приймають (ніби було повідомлення що пластік фсе, електронна картка онлі)
Я писав в темі про ВОГ. Вони перестали працювати з початку війни. Потім щось давали бонусами, потроху. Моя запрацювала з лютого. В акціях не показує. (про газ не знаю, машину з газом продав)) З лютого дає на звичайному 95 -3 грн. миттєвої знижки, і 1 грн. бонусами на картку. До 14 квітня давало ще 1 грн. бонусами за розрахунок на їх терміналі самообсулуговування. Зараз дає ще 1,5 грн. миттєвої знижки за розрахунок універсальною карткою привата. Загалом виходить зараз -5,5грн. по ній.
В мене до війни також була знижка 3 грн. зараз 1.5 грн, мені здається ця знижка в кожного різна, на Вог місяці два як не заїзджав, можливо щось змінилося зі знижкою, потрібно заїхати глянути.
цікаво його реально повернуть, чи зараз заправки бензину купу продадуть, а потім скажуть ну вирішили поки не піднімать і т.д)))
цікаво його реально повернуть, чи зараз заправки бензину купу продадуть, а потім скажуть ну вирішили поки не піднімать і т.д)))
на Вашу думку заправки піднімають податки?:)
заправки с этого ничего не поимеют. да, за неделю до поднятия у них будут очереди, но потом 2-3 недели будут сидеть в носу колупаться, так как у всех будет полный бак и пару канистр
Все що я знаю з цього питання: коли бензин подорожчав до 40+ гривень (якщо не помиляюсь, в червні минуло року) UPG пропонувало два варіанти по залишкам на їх скриньці: - перерахувати відповідно до поточної ціни в 95UPG; - написати заяву і повернути гроші; вартість бензина на скриньці рахували на момент купівлі, звісно.
PS. Та й мова йде купити на місяць-два, у той кількості яку 100% використаєш.
Все що я знаю з цього питання: коли бензин подорожчав до 40+ гривень (якщо не помиляюсь, в червні минуло року) UPG пропонувало два варіанти по залишкам на їх скриньці: - перерахувати відповідно до поточної ціни в 95UPG; - написати заяву і повернути гроші; вартість бензина на скриньці рахували на момент купівлі, звісно.
PS. Та й мова йде купити на місяць-два, у той кількості яку 100% використаєш.
вчора запитував на одному АЗК UPG, то куплене паливо на картці діє 2 місяці. На питання "а що потім" на моє здивування касир сказала, що може згоріти і списатися.
вчора запитував на одному АЗК UPG, то куплене паливо на картці діє 2 місяці. На питання "а що потім" на моє здивування касир сказала, що може згоріти і списатися.
Хотів сказати що касир це, беззаперечно, найбільш авторітетне джерело інформації але подивився офіційні правила і зі здивуванням знайшов що зараз жодних термінів зберігання пального чи вартості не зазначено (ну крім того, що якщо рік карткою не користується можуть ії прикрити). Також раніш при придбанні в смс було зазначено про 60 днів зберігання ціни, а а зараз такого немає.
Фактично, можуть змінити будь коли. Про що, доречі, в правилах теж зазначено. Шкода, а я вже налаштовувася що на ЮПГ на два місяця можна розраховувати.