малий просить на день народження велосипед (11 років буде, зріст +/- 143см).
як обрати? на що дивитися? які речі потрібні, які ні?
асфальт, поля, луга, на річку - з річки. без екстремального користування.
бюджет. в ідеалі б в 500 уо вкластися. можливо більше, але то вже треба розуміти скіти і за що. за 1 к уо точно не візьму.
За такие деньги в любой веломагазин. Это нормальная цена за вел.
Брать лучше на раме 13" ближе к взрослому. Колеса 24" или 26" Остальное в обвесе значения особо не имеет.
P.S. Шлемак обязательно, на шлем жлобиться нельзя. Приучай ребенка с детства. Вот вчера, к примеру, с вела летел там, где 100 раз проезжал. Городская лесопосадка. Отметина от камня на шлемаке осталась.
І я трохи послухаю. Мені тут нещодавно підказали, що з Європи б/у веліки теж "ганяють", обслуговують і продають за адекватну ціну. На ОЛХ є такі об"яви.
Я б ще звертав увагу на вагу. Для мене це прямо шоком було, наскільки більше кайфу від легкого велосипеда. Звісно критеріїв дофіга але от якщо не знаєш яку модель з кількох вибрати - бери легшу. Якщо звісно не ціль накачати синові ноги-боги
Я б ще звертав увагу на вагу. Для мене це прямо шоком було, наскільки більше кайфу від легкого велосипеда. Звісно критеріїв дофіга але от якщо не знаєш яку модель з кількох вибрати - бери легшу. Якщо звісно не ціль накачати синові ноги-боги
Тільки легкий велосипед з якісними компонентами - це 1000+ зараз
Тому брати за 500 той, що сподобається
Author, Kellys, Merida, якщо впишуться
В мене дитина трохи старша і вища (14 - 151), обирав сам собі, не знаю як само. Сказав що хоче саме Kinetic Storm і дуже хотів певного кольору. В інеті вони стояли десь 14.500, біля Дитячого Світу купили за 12.600 - ми прямо тут і живемо. Десь з місяць активно їздить в центр, на Гідропарк і ПДН - наче все дуже подобається. До цього був пділітковий Ардіс.
В мене дитина трохи старша і вища (14 - 151), обирав сам собі, не знаю як само. Сказав що хоче саме Kinetic Storm і дуже хотів певного кольору. В інеті вони стояли десь 14.500, біля Дитячого Світу купили за 12.600 - ми прямо тут і живемо. Десь з місяць активно їздить в центр, на Гідропарк і ПДН - наче все дуже подобається. До цього був пділітковий Ардіс.
там механічні гальма - відкинув одразу.
Як раз "межовий розмір" виходить. Якщо дивитися на вел з колесами 24 дюйми, то там рама буде напевне 11 дюймів. Вона десь до зросту 150 см (на своєму малому це бачив). Брати з 26, або 27,5 колесами - там рама буде мінімум 15 дюймів і ще й пошукати доведеться таку маленьку. Але б семе останній (27,5 колеса) я б і дивився, і щоб передач було поменше. Бачив якісь моделі саме Мерід взагалі без передньої перекидки (реально вона малому нафіг не потрібна буде). Десь 7-8 зірочок ззаду і одна з переду - ідеальний варіант. І дискові гальма, і перемикач щоб був із важільками а не крутилка. І ще без задніх амортизаторів. Вага, якщо рама алюмінієва, буде +/- однакова у всіх виробників.
так там то некомлект - то у половитни вісімка на колесі з коробки.
бюджет. в ідеалі б в 500 уо вкластися. можливо більше, але то вже треба розуміти скіти і за що. за 1 к уо точно не візьму.
Як казав колись майже професійний велогонщик (учасник марафонів на витривалість) Дачний варіант? - любий з епіцентру. Як на мене, в бюджеті до 10 т.грн для пацана є варіанти. Звісно, зараз заплюють та накидають варіантів за пару т.у.о. мінімум. Але брати вел за всі кошти світу на пару років гасати по селі? Ще й вкрасти можуть
Як казав колись майже професійний велогонщик (учасник марафонів на витривалість) Дачний варіант? - любий з епіцентру. Як на мене, в бюджеті до 10 т.грн для пацана є варіанти. Звісно, зараз заплюють та накидають варіантів за пару т.у.о. мінімум. Але брати вел за всі кошти світу на пару років гасати по селі? Ще й вкрасти можуть
А я мав нещодавно розмову з чоловіком вагою десь за 90 кг. Казав, що дав хресник проїхатися на веліку з епіцентра і під ним чи рама чи трубка сідла почала згинатися. Сказав якість металу погана. Можливо для малої дитини це не критично, але ось таке почув.
Як казав колись майже професійний велогонщик (учасник марафонів на витривалість) Дачний варіант? - любий з епіцентру.
З епіцентру краще не брати. Зіпсувати собі задоволення
Колись, ще був молодий та зелений батьки купили мені Author дешевий, а другу у дворі ашанбайк % на 30 дешевше.
Його чудо було важке та страшне, розвалилось чреез декілька років. Свій потім ще й продав
купив сину ардіс монтана 24 колеса та рама 14 дюймів. 21 передача, дискові гальма, спереду аморт. Так, якщо його порівняти з моїм келліс, то він важче, але у свої 9 років син нормально їздить на великі відстані
Гідравліка і за 500 баксів? )
я модель дав велосипеда - якщо хтось тямить в комплектуючих і може прокоментувати - то будь-ласка.
так там то некомлект - то у половитни вісімка на колесі з коробки.
На орбеї стоїть чавунний непрацюючий пружинний сантруп, тому вага одразу 15кг що занадто (Мій вел важить 14,5кг з подібним обвісом але з рокшоківскою виделкою - проте і для мене важкуватий, мрію пересісти на карбон.)
Прайд якийсь гібрид - я такого ще не бачив, хоча вартий уваги, проте поскакати на ньому на ямах буде боляче. Якщо вага до 13 то брати!
я десь згоден з такою думкою, а з іншого боку не вийде що сільпошний велик я буду ремонтувати кожен місяць, а за сезон взагалі ушатається?
я десь згоден з такою думкою, а з іншого боку не вийде що сільпошний велик я буду ремонтувати кожен місяць, а за сезон взагалі ушатається?
Так і буде.
Ніколи не треба брат велики в ашанах, епіку і т.п масмаркетових місцях
Моему Author скоро 20 лет. Живучий. Чем плохи механические тормоза, непонятно? Потому что у соседа гидравлика? Оно понятно, что подросткам важно ориентироваться на понты, но для этого есть взрослые. Лучше поднять марку, но уменьшить обвес. То есть в одну цену, лучше бюджетный Giant чем навороченный Ardis, а уж тем более ашанбайки, которые, кстати, именно внушительно и делаются под пдростков.
Так і буде.
Ніколи не треба брат велики в ашанах, епіку і т.п масмаркетових місцях
... а також у магазинах, що торгують "б/в веплосипедами з Європи".