Може так пощастило, але в усіх моїх попередніх, нічого(майже) не рипіло, а тут, проїхавши тищу км, став відчувати спочатку легкі, а потім досить відчутні звуки рипіння/вібрації у дверках. Навіть вирішив (вперше у житті) зробити шумку 4-х дверок. Ефект від шумки мене дуже приємно вразив(дверки стали приємно "важкими" майже повна тиша у салоні й все таке...), але - ненадовго, вже через день я був вражений наповал, коли на нерівній дорозі від водійськоі, а потім й пасажирської дверки, стали лунати такі звуки , що я таке в останнє чув на дев'ятці у минулому житті - коли "гуляють" карти дверок та оті піпки(закривання дверок) їм підспівують))...
Дуже я засмутився, але прогнав від себе думки, що звукоїзоляторщики щось там недоробили, згадав також, що вони попередили, коли забирав машину, що тепер від дверок - жодних звуків, окрім можливо - рипіння ущільнювачів. Вчора приїхав до спеців, послухали/помацали, їх вердикт - таки ВОНО, ущільнювачі стали єлозити яскравіше на фоні зашумлених дверей. Ну й, остаточно "заспокоїли" мене тим, що усі їх клієнти на крутезних Ауді, Порше, БМВ й т.і. мають той самий клопіт...а єдиний спосіб лікування - мастити (раз на 2 дні) засобами догляду за гумовими виробами...намастили мені - якимось Лікві Молі(подивився, десь 450 грн 0,5 л)...знову тиша.
Сорі, за багато тексту, нерви вже геть не ті))
Ну й, власне, питання досвідченним: чим ви змащуєте, яким саме засобом(дякую за посилання/точну назву) й як надовго вистачає, до наступного змащення?
Любий рідкий силікон в тюбіку з спунжем. Той що в зимку використовується щоб не приліпали двері до ущільнювачів.
скрипят карты дверей - трутся о металл двери. Если снимали карты для шумки - должны были видеть потертости. Снимать карты, клеить на торцы антискрип.
Чтоб елозили уплотнители... ну блин не знаю. У меня было пару десятков авто, начиная с таврии и жигулей. Ничего подобного не было. ДУмаю, когда спреем пшикали - попадало на металл, потому проходило
скрипят карты дверей - трутся о металл двери. Если снимали карты для шумки - должны были видеть потертости.
якщо би навіть так, й дійсно карти труть об метал, я думаю, за пробігу 2 тищі км, жодних потертостей не видно, навіть експертам-звукоізоляторам
ДУмаю, когда спреем пшикали - попадало на металл, потому проходило
при мені, спреєм пшикали на губку якою змащували саме ущільнювачі, ніяк воно на метал не може попасти.
скрипят карты дверей - трутся о металл двери. Если снимали карты для шумки - должны были видеть потертости.
якщо би навіть так, й дійсно карти труть об метал, я думаю, за пробігу 2 тищі км, жодних потертостей не видно, навіть експертам-звукоізоляторам
при мені, спреєм пшикали на губку якою змащували саме ущільнювачі, ніяк воно на метал не може попасти.
Якщо ущільнювачі труть по ЛКП таким чином, що аж чується значний звук/рипіння, то на цьому ЛКП вже повинні бути сліди тертя...
Оце наробили собі клопоту із цим знешумленням. Ну дійсно ж, двері ж стали тяжкішими, тому і репіти почали... А кожні 2 дні змащувати ущільнювачі - це звісно трешак ще той.. задовбетесь це робити...
...
Якщо ущільнювачі труть по ЛКП таким чином, що аж чується значний звук/рипіння, то на цьому ЛКП вже повинні бути сліди тертя...
Оце наробили собі клопоту із цим знешумленням. Ну дійсно ж, двері ж стали тяжкішими, тому і репіти почали... А кожні 2 дні змащувати ущільнювачі - це звісно трешак ще той.. задовбетесь це робити...
То щось загнались із майже щоденною змазкою. Після мийки і то не кожен раз, достатньо легенько пройтись губкою з силіконом по ущільнювачам і цього буде достатньо. Силіконовий спрей, наприклад Пітон(український виробник), коштує менше 100 грн, при цьому не гірший лукі-мукі за майже 500.
сколько не делал шумку дверей (а я еще и люблю 3мм вибру) - проблем не было.
Столкнуть авто с обрыва и купить нормальное
Либо самый дешевый силикон в спрее или карандаше.
Я резинки только перед зимой обрабатываю, чтоб на морозе не примерзало
Ну й, остаточно "заспокоїли" мене тим, що усі їх клієнти на крутезних Ауді, Порше, БМВ й т.і. мають той самий клопіт...а єдиний спосіб лікування - мастити (раз на 2 дні) засобами догляду за гумовими виробами...намастили мені - якимось Лікві Молі(подивився, десь 450 грн 0,5 л)...знову тиша.
Обманюють Ніяких звуків не повинно бути. Я колись перед зимою резинки натирав, а зараз і на це забив. Все одно тиша. Якщо це прям конструктивний недолік авто, як варіант проклеїти проєми плівкою. Вона більш цупка і ще трохи ущільнить і проблеми бути не повинно. Але це теорія Просто знаю, що на деяких авто саме така проблема саме так і вирішена. Не будемо показувати на Ауді пальцем
А що, двері мають так хитатися в проємі, щоб аж терло? Можливо, поправити замки? Теж схиляюся до варіанту, що це не ущільнювачі, а дверні карти (пластикові елементи), або скло.
А що, двері мають так хитатися в проємі, щоб аж терло?
Вони й хитаються, з віком люфт стає більшим, по мірі провисання дверей на петлях.) В Ауді навіть на скоби замків з заводу ставилися спеціальні гумові накладки щоб двері менше гуляли в пройомах.
О, до речі. В чераті, коли на якомусь році почали поскрипувати двері на ходу, то мій ходовик порекомендував на скобу замка намотати пару кілець ізострічки. Синьої під руками не було, то я намотав білу. За деякий час намотка протиралася, я її періодично поновлював, скрип зник.
Оце наробили собі клопоту із цим знешумленням. Ну дійсно ж, двері ж стали тяжкішим и, тому і репіти почали... А кожні 2 дні змащувати ущільнювачі - це звісно трешак ще той.. задовбетесь це робити...
ох, й не кажіть ..."все життя" на всіх своїх автах, уникав втручання у внутрішні органи (карти дверок у тому числі) машини, а тут, вперше наважився на шумку й от...отримав нокдаун під самий "комок нервів" ...Мастити, через день, всі ущільнювачі - мені теж якоюсь дичиною видалось, але ж експерти так впевнено та категорично про це заявили, що жодних сумнівів не може бути ...але ще не почув висновку іх головного експерта...
Коли розказав шумо-ізоляторам про те, що подібного рипіння я не чув й жодного разу нічого не змащував, наприклад, на попередньому своєму гольфі за 5 років володіння, не повірили, кажуть: то ви не звертали уваги/не чули тому, що шумку гольфу не робили)))...а я ж, ну дуже прислухався та все очікував, коли той мексіканскій гольф, що за 3 роки до продажу, простояв під палким мексиканським сонцем, зарипить та цвіркуни розповзуться по всьому салону...не дочекався
якщо у мене і були сумніви (все ж думав на наступний рік зробити) то тепер точно шумку не поїду робити (та і нема такої вже й потреби в додатковій) єдине проклею бардачок - бо на бруківці там з’явилось торохтіння в місці замка
Оце наробили собі клопоту із цим знешумленням. Ну дійсно ж, двері ж стали тяжкішим и, тому і репіти почали... А кожні 2 дні змащувати ущільнювачі - це звісно трешак ще той.. задовбетесь це робити...
ох, й не кажіть ..."все життя" на всіх своїх автах, уникав втручання у внутрішні органи (карти дверок у тому числі) машини, а тут, вперше наважився на шумку й от...отримав нокдаун під самий "комок нервів" ...Мастити, через день, всі ущільнювачі - мені теж якоюсь дичиною видалось, але ж експерти так впевнено та категорично про це заявили, що жодних сумнівів не може бути ...але ще не почув висновку іх головного експерта...
Коли розказав шумо-ізоляторам про те, що подібного рипіння я не чув й жодного разу нічого не змащував, наприклад, на попередньому своєму гольфі за 5 років володіння, не повірили, кажуть: то ви не звертали уваги/не чули тому, що шумку гольфу не робили)))...а я ж, ну дуже прислухався та все очікував, коли той мексіканскій гольф, що за 3 роки до продажу, простояв під палким мексиканським сонцем, зарипить та цвіркуни розповзуться по всьому салону...не дочекався
Купити губку для взуття , кинути під сидінням,під настрій мазюкати нею раз в пару днів. Час від часу міняти,чи пшикати з балончика на неї.
О... Узнаю Рено. Не буду говорить о всех, скажу о своем экземляре. С новья такая фигня. Долго не мог понять. В верхней части дверей трет уплотнитель по металлу дверного проема. Если влажной губкой протереть сам проем и уплотнитель, на время скрип пропадает. Заметил, что сразу после моек нет скрипов. Потом снова. Причем двери не люфтят и не болтаются.))) P.S. У меня не очень большой владения разными авто, но на 9-м Лансере седане такого не было. Мне кажется, что сам кузов хетча не такой жесткий, как у седана, и немного "поигрывает" при наезде на неровности. И, соответственно, двери в проеме тоже. Плюс материал самого уплотнителя в верхней части восистый. У Микры, кстати, такая же фигня...
Мне кажется, что сам кузов хетча не такой жесткий, как у седана, и немного "поигрывает" при наезде на неровности. И, соответственно, двери в проеме тоже. Плюс материал самого уплотнителя в верхней части восистый. У Микры, кстати, такая же фигня...
Поддерживаю. Проверить легко) По диагонали на тротуар, через поребрик, медленно. И все будет слышно Особенно в жару. Минусы несущего кузова у паркетника
Ну й, остаточно "заспокоїли" мене тим, що усі їх клієнти на крутезних Ауді, Порше, БМВ й т.і. мають той самий клопіт...а єдиний спосіб лікування - мастити (раз на 2 дні) засобами догляду за гумовими виробами...намастили мені - якимось Лікві Молі(подивився, десь 450 грн 0,5 л)...знову тиша.
ОбманюютьНіяких звуків не повинно бути. Я колись перед зимою резинки натирав, а зараз і на це забив. Все одно тиша. Якщо це прям конструктивний недолік авто, як варіант проклеїти проєми плівкою. Вона більш цупка і ще трохи ущільнить і проблеми бути не повинно. Але це теорія Просто знаю, що на деяких авто саме така проблема саме так і вирішена. Не будемо показувати на Ауді пальцем
А який сенс їм ОБМАНЮВАТИ? Вони ж знають, що я, в тому числі й з допомогою Авто.юа , виведу їх на чисту воду Й це ж, я не аби куди на шумку заїхав, а у всім відому та поважну "фірму", ще й місяць своєї черги чекав
Якщо серьозно, я теж (був) впевнений, що НІЯКИХ ЗВУКІВ НЕ МАЄ БУТИ! Але ж, тепер маю яскраве рипіння та легкий (поки що) розлад нервової системи ...мастити щодня, звісно, довго не витримаю, легше - вмикати гучніше Bose)) Проклеїти плівкою - варіант, що мені більше до вподоби, ніж змащувати через день.
О... Узнаю Рено. Не буду говорить о всех, скажу о своем экземляре. С новья такая фигня. Долго не мог понять. В верхней части дверей трет уплотнитель по металлу дверного проема. Если влажной губкой протереть сам проем и уплотнитель, на время скрип пропадает. Заметил, что сразу после моек нет скрипов. Потом снова. Причем двери не люфтят и не болтаются.))) P.S. У меня не очень большой владения разными авто, но на 9-м Лансере седане такого не было. Мне кажется, что сам кузов хетча не такой жесткий, как у седана, и немного "поигрывает" при наезде на неровности. И, соответственно, двери в проеме тоже. Плюс материал самого уплотнителя в верхней части восистый. У Микры, кстати, такая же фигня...
О да, была у меня Микра, подтверждаю... За 60 000 км пробега с нуля уплотнитель задних дверей попротирал ЛКП до грунта в местах соприкосновения. А ещё когда открыть водительское боковое стекло наполовину, то оно начинает дребезжать от вибрации просто мотора на холостом ходу. Считаю что недостаточная жёсткость кузова тому виной.
Кстати, когда шумили двери - то снимали карты и стёкла. Возможно где то пистон сломали и не закрепили карту полностью, где то погнули пистон и теперь он криво стоит ти скрипит. Может не до конца затянули болты крепления стекла, или ещё чего то. Короче кривые руки бывают даже у самых не кривых мастеров, это человеческий фактор...
Апгрейд повинен бути у всьому) з Пассатом було б нудно)
Апгрейд повинен бути у всьому) з Пассатом було б нудно)