Такий, щоби дуже універсальний(щоби й для мене - 190см/+-100кг й для дружини - 160см/65 кг) - проїхатись дачними/лісними вуличками чи у сільскій магаз за хлібом неспішно покрутити...Реально таке знайти?
Я попередньо, обрав отакий во харківський "дорожнік" 28". Ще й на такий же "електро" дивлюся.
Порадьте/покритикуйте, будь ласка!
На такий різний зріст складно обрати щось зручне для обох.
На такий різний зріст складно обрати щось зручне для обох.
визнаю, є таке...тому розглядаю вариант придбати 2 шт: 28" - собі та 26" для
Я б не брала собі е-байк на дачу, тільки шахраїв збуджувати ) По картинкам та параметрам підібрала собі вел, прийшла купувати.. і купила інший ) Бо був дуже зручний, коли поїздила. А той шо по картинкам обирала - геть не зручний.
Я б не брала собі е-байк на дачу, тільки шахраїв збуджувати ) По картинкам та параметрам підібрала собі вел, прийшла купувати.. і купила інший ) Бо був дуже зручний, коли поїздила. А той шо по картинкам обирала - геть не зручний.
А який саме вибрали собі?
У цього дорожника рама 17" - для дружини буде більш-менш, для тебе зовсім мала. Тобі потрібна 21" рама. Підібрати щоб обом пасувало навряд чи реально.
У цього дорожника рама 17" - для дружини буде більш-менш, для тебе зовсім мала. Тобі потрібна 21" рама. Підібрати щоб обом пасувало навряд чи реально.
дякую, що помітив, дійсно 17" - замало для мене, є така ж модель на 19"(максимальний розмір) - думаєш й того не вистачить мені, враховуючи, що поїздки плануються нечасті/короткочасні/на малі дістанції?
дякую, що помітив, дійсно 17" - замало для мене, є така ж модель на 19"(максимальний розмір) - думаєш й того не вистачить мені, враховуючи, що поїздки плануються нечасті/короткочасні/на малі дістанції?
Все треба міряти власною . У велосипедів різних виробників навіть якщо вони однакового призначення і мають однакові за розміром рами фізичні розміри можуть відрізнятися. Головне що я б порадив - собі не бери на 26 колесах. Краще усього тобі пасуватимуть 29,5.
до речі. сину вибираю теж велик, МТБ. на зріст 168. пощупав Ardis Український. Саму дорогу модель. за 16000. і був приємно здивований. якісна продумана алюмінієва рама сучасного профілю. проводка усіх тросів, гідроліній в рамі, задній перемикач прихований в задньому трикутнику, задні гальма теж приховані в задньому трикутнику. є спеціальне місце і отвори для кріплення підставки. зварні шви у видимій верхній частині заполіровані так що місце зварки не видно, якісна покраска. вилка сантур 30 з ходом 100мм. увесь обвіс шимано, навіть гальма гідравлічні шимано, колісні втулки з пильниками. трансмісія 3*9. і це при тому що зараз багато брендових велосипедів буджетних моделей збирають вже на китайських обвісах через дефіцит компонентів шимано і ради економії. ТАк. китайскьі бюджетні компоненти працюють, але ресурс у них таки менший шиманівського. ставлять такі компоненти від бідності або від безвиходу. тут ціни непогані https://velo7.com.ua/?gclid=CjwKCAjwscGj...LBoCM_UQAvD_BwE
у ардіса відверто лажова якісь нажаль і це у якихсь мілких штуках - аля сідло розлізлось / болтик відкручуется і не трима / тормоза не виходить налаштувати
і був приємно здивований. якісна продумана алюмінієва рама сучасного профілю. проводка усіх тросів, гідроліній в рамі
Есть вещи, качество которых визуально не определишь. Качество самого алюминия в первую очередь.
Даже сварные швы могут быть иделаьными, с ровненьким наплывчиком, регулярным шагом, никаких подтеков и капель. Гидроформированные трубы. Но. Труба может быть без баттирования, нагрузочные узлы перегреты при сварке.
Лопнуть что-то может уже тысяч через 5 км. У некачественного материала усталость накапливается в разы быстрее и пределы усталости под вопросом.
Конкретно в случае Автора можно брать практически любой вел. Вел будет храниться как я понял в амбаре сельского дома, а кататься будет километров по 20. "Сильно красивый" просто украдут.
Конкретно в случае Автора можно брать практически любой вел. Вел будет храниться как я понял в амбаре сельского дома, а кататься будет километров по 20. "Сильно красивый" просто украдут.
Дякую за пораду ...не знаю, що таке "амбар сєльскага дома" , в мене вел зберігатися буде у коморі на дачі, а в літку - практично на свіжому повітрі) а кататися буде кілометри 2-3 за сезон.
Вже зрозуміло, що будь-який можна , але...один на двох(з дуже різними комплекціями) - не вийде, тому вже 2 треба шукати)... Й тепер, є дилема - новий "вітчизняний"(а ля Харківський або Ардіс) VS секонд хенд з Європи(а ля щось таке )?
Як на мене звичайний дорожнік не зовсім підходить до концепції дача - ліс. Треба щось з більш широкими колесами. Тим паче якщо буде десь пісок то дорожнік точно не підходить. ФетБайк на 20 дюймах буде універсальним для двох, а якщо не шкода коштів то взяти електро фетбайк 20 дюймів то буде взагалі супер.
Дякую за пораду ...не знаю, що таке "амбар сєльскага дома" , в мене вел зберігатися буде у коморі на дачі, а в літку - практично на свіжому повітрі) а кататися буде кілометри 2-3 за сезон.
Вже зрозуміло, що будь-який можна , але...один на двох(з дуже різними комплекціями) - не вийде, тому вже 2 треба шукати)... Й тепер, є дилема - новий "вітчизняний"(а ля Харківський або Ардіс) VS секонд хенд з Європи(а ля щось таке )?
у ардіса відверто лажова якісь нажаль і це у якихсь мілких штуках - аля сідло розлізлось / болтик відкручуется і не трима / тормоза не виходить налаштувати
це усі проблеми? болтик відкручується може тому що його не закрутили нормально на першому то. любий велосипед навіть самий крутий треба перед продажем налаштуватия і усе позатягувати. а сідушку часто люди все одно міняють на більш підходящу під свою пяту точку. за різницю в ціні між ардісом і прайдом можна поміняти на сідло, котре сам захочеш і ще залишиться грошей на крила, світло.
Як на мене звичайний дорожнік не зовсім підходить до концепції дача - ліс. Треба щось з більш широкими колесами. Тим паче якщо буде десь пісок то дорожнік точно не підходить. ФетБайк на 20 дюймах буде універсальним для двох, а якщо не шкода коштів то взяти електро фетбайк 20 дюймів то буде взагалі супер.
Та ні ж, нема ніякого бездора та піску/багнюки, нормальні протоптані дорожки по яких дачники їздять на самих простих та банальних велах. Тут питання більше не у всепрохідності, а у комфорті під
Про електро фетбайк я теж думав, та з огляду на такі незначні потреби та пробіги, то якось дуже дорого та необгрунтовано виходить
Дря комфорта під 5 точку вибираємо максимально широкі м'які покришки, і м'яке сідло.
Десна-2 універсальний вєлік. Я з 10 років їздив, батя їздив, мати їздила. І всім було зручно. Тому допускаю, що для ваших пробігів і один вел можна підібрати. Головне щоб жінці було зручно. А вам сідушку повище і вперед. Буде зовсім не зручно завжди можна докупити другий. Придбати проще, чим продати непотрібний. Собі та донці купив б/в з Європи на планетарці. Все влаштовує. За 2 сезона проблем не було.
Вчора, порівняльно, "помацав" "Ардіси" та "Дорожники"...перші здалися суттєво привабливішими(візуально/тактильно), асортимент більший...у дрібничках, але таки якось більше спонукають до покупки. Так що, скоріш за все, буде ардіс)
А який саме вибрали собі?
Я за кордоном, тут все по-іншому. Хотіла "голандця" , а взяла Калькофф. Бо на Калькофі як на кораблі )
Й тепер, є дилема - новий "вітчизняний"(а ля Харківський або Ардіс) VS секонд хенд з Європи(а ля щось таке )?
На ФБ ссилка на міський велік по типу "голандця", що я хотіла . То на дачу чи по місту? Чи на дачі асфальт? У меня після тижня покатушок по місту на "голандці" дуже боліло там де сідуха )) А Калькофф файно амортизує ту кляту брусківку)
Забрав з нової пошти ардіс сину. Рама зроблена якісно, сучасний дизайн, троси , гідролінії проходять в середині рами. Встановили переднє колесо, прикрутили кермо і педалі. І можна їхати. Більше нічого не налаштовували. Все працює нормально, усі гвинти прикручені добре. Вилка сантур бюджетна але під сином відпрацьовує нормально. Все навісне обладнання оригінал шимано. Манетки моноблоки з гідрогальмами шимано. Обидві перекидки шимано асера. Втулки шимано. Касета, шатуни, картридж, система шимано.