autoua
Autoua.netФорумВело

Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який?

igg 1
V.I.P **
61 год (40 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який?
      25 мая 2023 в 11:40 Гілками

Такий, щоби дуже універсальний(щоби й для мене - 190см/+-100кг й для дружини - 160см/65 кг) - проїхатись дачними/лісними вуличками чи у сільскій магаз за хлібом неспішно покрутити...Реально таке знайти?

Я попередньо, обрав отакий во харківський "дорожнік" 28". Ще й на такий же "електро" дивлюся.

Порадьте/покритикуйте, будь ласка!

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Дядя Сь **
43 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: igg]
      25 мая 2023 в 12:42 Гілками

На такий різний зріст складно обрати щось зручне для обох.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: Traveler]
      25 мая 2023 в 12:46 Гілками

Traveler 25.05.2023 12:42 пишет:

На такий різний зріст складно обрати щось зручне для обох.

визнаю, є таке...тому розглядаю вариант придбати 2 шт: 28" - собі та 26" для

Супер писатель! ***
20 лет за рулем, Киев
С нами с 31.08.2006

25 мая 2023 в 12:53 Гілками

Я б не брала собі е-байк на дачу, тільки шахраїв збуджувати )
По картинкам та параметрам підібрала собі вел, прийшла купувати.. і купила інший ) Бо був дуже зручний, коли поїздила. А той шо по картинкам обирала - геть не зручний.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: Veltem]
      25 мая 2023 в 14:30 Гілками

Veltem 25.05.2023 12:53 пишет:

Я б не брала собі е-байк на дачу, тільки шахраїв збуджувати )
По картинкам та параметрам підібрала собі вел, прийшла купувати.. і купила інший ) Бо був дуже зручний, коли поїздила. А той шо по картинкам обирала - геть не зручний.

А який саме вибрали собі?

подсевший на форум **
39 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

25 мая 2023 в 14:34 Гілками

У цього дорожника рама 17" - для дружини буде більш-менш, для тебе зовсім мала. Тобі потрібна 21" рама. Підібрати щоб обом пасувало навряд чи реально.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: harald67]
      25 мая 2023 в 17:40 Гілками

harald67 25.05.2023 14:34 пишет:

У цього дорожника рама 17" - для дружини буде більш-менш, для тебе зовсім мала. Тобі потрібна 21" рама. Підібрати щоб обом пасувало навряд чи реально.

дякую, що помітив, дійсно 17" - замало для мене, є така ж модель на 19"(максимальний розмір) - думаєш й того не вистачить мені, враховуючи, що поїздки плануються нечасті/короткочасні/на малі дістанції?

подсевший на форум **
39 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

25 мая 2023 в 17:56 Гілками

igg 25.05.2023 17:40 пишет:

harald67 25.05.2023 14:34 пишет:

дякую, що помітив, дійсно 17" - замало для мене, є така ж модель на 19"(максимальний розмір) - думаєш й того не вистачить мені, враховуючи, що поїздки плануються нечасті/короткочасні/на малі дістанції?

Все треба міряти власною . У велосипедів різних виробників навіть якщо вони однакового призначення і мають однакові за розміром рами фізичні розміри можуть відрізнятися. Головне що я б порадив - собі не бери на 26 колесах. Краще усього тобі пасуватимуть 29,5.

Достоевский **
21 год за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: harald67]
      26 мая 2023 в 10:51 Гілками

до речі. сину вибираю теж велик, МТБ. на зріст 168.
пощупав Ardis Український. Саму дорогу модель. за 16000. і був приємно здивований. якісна продумана алюмінієва рама сучасного профілю. проводка усіх тросів, гідроліній в рамі, задній перемикач прихований в задньому трикутнику, задні гальма теж приховані в задньому трикутнику. є спеціальне місце і отвори для кріплення підставки. зварні шви у видимій верхній частині заполіровані так що місце зварки не видно, якісна покраска. вилка сантур 30 з ходом 100мм. увесь обвіс шимано, навіть гальма гідравлічні шимано, колісні втулки з пильниками. трансмісія 3*9. і це при тому що зараз багато брендових велосипедів буджетних моделей збирають вже на китайських обвісах через дефіцит компонентів шимано і ради економії. ТАк. китайскьі бюджетні компоненти працюють, але ресурс у них таки менший шиманівського. ставлять такі компоненти від бідності або від безвиходу.
тут ціни непогані https://velo7.com.ua/?gclid=CjwKCAjwscGj...LBoCM_UQAvD_BwE

Змінено alexa11 (10:52 26/05/2023)

важничающий писатель **
41 год (22 года за рулем), Ирпень/Киев екс-Комсомольск
С нами с 18.11.2009

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: alexa11]
      26 мая 2023 в 11:05 Гілками

у ардіса відверто лажова якісь нажаль
і це у якихсь мілких штуках - аля сідло розлізлось / болтик відкручуется і не трима / тормоза не виходить налаштувати

з укр вело брендів норм тільки прайд - https://pridebikes.com/ua/catalog/action?sort=toExpensive

Достоевский **
103 года за рулем, Munchen <-> Praha
С нами с 16.06.2005

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: AverKiev]
      26 мая 2023 в 11:20 Гілками

В ответ на:

і був приємно здивований. якісна продумана алюмінієва рама сучасного профілю. проводка усіх тросів, гідроліній в рамі

Есть вещи, качество которых визуально не определишь. Качество самого алюминия в первую очередь.

Даже сварные швы могут быть иделаьными, с ровненьким наплывчиком, регулярным шагом, никаких подтеков и капель. Гидроформированные трубы. Но. Труба может быть без баттирования, нагрузочные узлы перегреты при сварке.

Лопнуть что-то может уже тысяч через 5 км. У некачественного материала усталость накапливается в разы быстрее и пределы усталости под вопросом.

Конкретно в случае Автора можно брать практически любой вел. Вел будет храниться как я понял в амбаре сельского дома, а кататься будет километров по 20. "Сильно красивый" просто украдут.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: Tibor]
      26 мая 2023 в 13:18 Гілками

Tibor 26.05.2023 11:20 пишет:

Конкретно в случае Автора можно брать практически любой вел. Вел будет храниться как я понял в амбаре сельского дома, а кататься будет километров по 20. "Сильно красивый" просто украдут.

Дякую за пораду ...не знаю, що таке "амбар сєльскага дома" , в мене вел зберігатися буде у коморі на дачі, а в літку - практично на свіжому повітрі)
а кататися буде кілометри 2-3 за сезон.

Вже зрозуміло, що будь-який можна , але...один на двох(з дуже різними комплекціями) - не вийде, тому вже 2 треба шукати)...
Й тепер, є дилема - новий "вітчизняний"(а ля Харківський або Ардіс) VS секонд хенд з Європи(а ля щось таке )?

Змінено igg (17:29 26/05/2023)

СуперСтар *
42 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 23.08.2010

26 мая 2023 в 13:43 Гілками

Як на мене звичайний дорожнік не зовсім підходить до концепції дача - ліс. Треба щось з більш широкими колесами. Тим паче якщо буде десь пісок то дорожнік точно не підходить.
ФетБайк на 20 дюймах буде універсальним для двох, а якщо не шкода коштів то взяти електро фетбайк 20 дюймів то буде взагалі супер.

igg 26.05.2023 13:18 пишет:

Tibor 26.05.2023 11:20 пишет:

В ответ на:

Дякую за пораду ...не знаю, що таке "амбар сєльскага дома" , в мене вел зберігатися буде у коморі на дачі, а в літку - практично на свіжому повітрі)
а кататися буде кілометри 2-3 за сезон.

Вже зрозуміло, що будь-який можна , але...один на двох(з дуже різними комплекціями) - не вийде, тому вже 2 треба шукати)...
Й тепер, є дилема - новий "вітчизняний"(а ля Харківський або Ардіс) VS секонд хенд з Європи(а ля щось таке )?

Змінено Ekspert83 (13:44 26/05/2023)

Достоевский **
21 год за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: AverKiev]
      26 мая 2023 в 16:05 Гілками

AverKiev 26.05.2023 11:05 пишет:

у ардіса відверто лажова якісь нажаль
і це у якихсь мілких штуках - аля сідло розлізлось / болтик відкручуется і не трима / тормоза не виходить налаштувати

з укр вело брендів норм тільки прайд - https://pridebikes.com/ua/catalog/action?sort=toExpensive

це усі проблеми? болтик відкручується може тому що його не закрутили нормально на першому то. любий велосипед навіть самий крутий треба перед продажем налаштуватия і усе позатягувати.
а сідушку часто люди все одно міняють на більш підходящу під свою пяту точку.
за різницю в ціні між ардісом і прайдом можна поміняти на сідло, котре сам захочеш і ще залишиться грошей на крила, світло.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: Ekspert83]
      26 мая 2023 в 17:41 Гілками

Ekspert83 26.05.2023 13:43 пишет:

Як на мене звичайний дорожнік не зовсім підходить до концепції дача - ліс. Треба щось з більш широкими колесами. Тим паче якщо буде десь пісок то дорожнік точно не підходить.
ФетБайк на 20 дюймах буде універсальним для двох, а якщо не шкода коштів то взяти електро фетбайк 20 дюймів то буде взагалі супер.

Та ні ж, нема ніякого бездора та піску/багнюки, нормальні протоптані дорожки по яких дачники їздять на самих простих та банальних велах. Тут питання більше не у всепрохідності, а у комфорті під

Про електро фетбайк я теж думав, та з огляду на такі незначні потреби та пробіги, то якось дуже дорого та необгрунтовано виходить

Змінено igg (17:42 26/05/2023)

Достоевский **
21 год за рулем,
С нами с 05.05.2009

26 мая 2023 в 18:29 Гілками

Дря комфорта під 5 точку вибираємо максимально широкі м'які покришки, і м'яке сідло.

старожил **
С нами с 25.04.2016

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: alexa11]
      26 мая 2023 в 20:41 Гілками

Десна-2 універсальний вєлік. Я з 10 років їздив, батя їздив, мати їздила. І всім було зручно. Тому допускаю, що для ваших пробігів і один вел можна підібрати. Головне щоб жінці було зручно. А вам сідушку повище і вперед. Буде зовсім не зручно завжди можна докупити другий. Придбати проще, чим продати непотрібний. Собі та донці купив б/в з Європи на планетарці. Все влаштовує. За 2 сезона проблем не було.

igg 1
V.I.P **
С нами с 29.03.2005

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: 7895]
      28 мая 2023 в 12:38 Гілками

Вчора, порівняльно, "помацав" "Ардіси" та "Дорожники"...перші здалися суттєво привабливішими(візуально/тактильно), асортимент більший...у дрібничках, але таки якось більше спонукають до покупки. Так що, скоріш за все, буде ардіс)

Супер писатель! ***
20 лет за рулем, Киев
С нами с 31.08.2006

28 мая 2023 в 13:06 Гілками

igg 25.05.2023 14:30 пишет:

А який саме вибрали собі?

Я за кордоном, тут все по-іншому.
Хотіла "голандця" , а взяла Калькофф. Бо на Калькофі як на кораблі )

igg 26.05.2023 13:18 пишет:

На ФБ ссилка на міський велік по типу "голандця", що я хотіла . То на дачу чи по місту? Чи на дачі асфальт?
У меня після тижня покатушок по місту на "голандці" дуже боліло там де сідуха )) А Калькофф файно амортизує ту кляту брусківку)

Достоевский **
21 год за рулем,
С нами с 05.05.2009

Re: Обрати практичний вело-універсал_на дачі кататися_який? [Re: Veltem]
      28 мая 2023 в 23:02 Гілками

Забрав з нової пошти ардіс сину. Рама зроблена якісно, сучасний дизайн, троси , гідролінії проходять в середині рами. Встановили переднє колесо, прикрутили кермо і педалі. І можна їхати. Більше нічого не налаштовували. Все працює нормально, усі гвинти прикручені добре. Вилка сантур бюджетна але під сином відпрацьовує нормально. Все навісне обладнання оригінал шимано. Манетки моноблоки з гідрогальмами шимано. Обидві перекидки шимано асера. Втулки шимано. Касета, шатуни, картридж, система шимано.

Autoua.netФорумВело
Додаткова інформація
0 користувачів і 72 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 10939

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія