У всіх тлумаченнях малюють виїзди з дворів такі, що там два камази розїдуться, але на справді якщо у саміх дворових проїздах два легковики ще можуть розминутися, то от сам виїзд "зажатий" вуличним тротуаром, та дві машини там не розминуться. Сьогодні "зустрілися два барани", пурший баран - я, заїзжав у двор, навіть фактично вже заїхав, тобто повернув з вулиці і ... зупинився на звуженні тротуру, бо в мене вперся другий баран, який намагався виїхати.
Маємо п.10.2:
Виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки, автозаправних станцій та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспортним засобам, що рухаються по ній, а з’їжджаючи з дороги — велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає.
Я завжди вважав, що у данном увипадку перевага на стороні заїзджаючего, бо по-перше "і транспортним засобам, що рухаються по ній", а по-друге логічно з початку звільнити дорогу, а не придомову теріторію. Але у візаві була іньша думка "треба з початку дати виїхати та ті вже не на дорозі". Нажаль це вже досить не в перше, то в мене і зародилась підозра, може я дійсно не правий? Що думає з цього приводу шановне панство? Щи може в когось є офіціальні тлумачення/роз'ясненя? Поспрашав тлумачення
"Корабель, що виходить з гавані, має перевагу над кораблем, що до неї заходить" (с) збірник морських говірок, які я сам для себе придумав, чи десь вичитав. Сенс в тому, що "гавань" не гумова, а в "морі" місця вистачить на всіх.
+1, логічно випустити людей з вузького місця, а потім заїжджати самому. Якщо місця для двох авто не вистачає - то цей пункт ПДР не допоможе вільному місцю з'явитися.
Це те ж саме, що з громадського транспорту, чи ліфта - спочатку усі виходять, звільняючи салон - а вже потім - заходять нові пасажири.
Обычно что бы куда то заехать, нужно что бы от туда кто то выехал )) Что сложного ))
Тобто саме як повинно бути згідно до ПДР ніхто обгрунтувати не може? Бо зараз мі дійдемо до того що - Вранці треба випускати з двору, а ввечері до двору. - За старшинством. - Па панятіям. - ...?
транспортним засобам, що рухаються по ній
Перевага у транспорта який рухається по дорозі, ті хто з неї з'їжджають, такої переваги не мають.
Спочатку випускаєшь, потім заїзжаєш.
Тобто саме як повинно бути згідно до ПДР ніхто обгрунтувати не може?
чого ж!? Є п.1.3 Поступитися має той, у кого сприятливіші умови. Раз на раз не приходиться. Зазвичай зі сторони дороги ситуація краща. Про гавань і ліфт - показово!
Я завжди вважав, що у данном увипадку перевага на стороні заїзджаючего
а якщо у дворі місце тільки на одну машину? Чи по ПДР такого не буває? Є такі двори, де твоє тлумачення фізично неможливе.
От ТС зависит, я когда на двух колесах, то вообще не парюсь. А вот от трех и выше если в длинную кишку заезжаешь а тебе камаз навстречу, вот тогда обидно да.
це якраз той випадок коли по понятіям для всіх краще. падеде тут знадобляться якщо буде детепе і треба буде з'ясовувати хто винен. Наскільки я розуміюся на падеде то хто виїжджає має всім поступитися. Хоч вони заднім ходом їдуть, хоч по зустрічній.
Той хто виїжджає з двору має тобі дати дорогу згідно 10.2, як ти і процитував.
Але якщо він вже заліз в вузьку частину виїзду і стоїть там, то тоді ти туди вже не влазиш:
13.4 Якщо зустрічний роз’їзд утруднений, водій, на смузі руху якого є перешкода чи габарити транспортного засобу, яким він керує, заважають зустрічному руху, повинен дати дорогу.
Тобто твої габарити не дадуть йому проїхати, тож ти його випускаєш.
Большую часть жизни прожил в месте, где затруднен разъезд и две машины не помещаются - 150 метров прямого выезда из дворов (примерно по середине есть тупиковое примыкание из другого двора), всегда, кто первый на "прямую" выехал - тот и едет, остальные, кто только подъезжают к выезду - стоят пропускают, независимо от того во дворе они, или на дороге находятся. Иногда да, случаются два или больше баранов в этом месте. Друг живет в Патриотике, периодически к нему заезжаю на машине - отам ваще адЪ и Израиль - 250 метров кишка запаркованная наглухо со всех сторон еще и движняк на порядок больше Один раз выезжал из двора и просто стоял ждал (и за мной еще машины три), пока 5 встречников назад на дорогу выезжали, которые решили мне в лоб переть, когда я уже где-то 2/3 расстояния проехал. Что у них в голове я хз. Не знаю как они там живут там в этих человейниках, дичь какая-то. Во дворах там просто развернуться - это адский квест, они об этом прекрасно знают, но все равно прут, вместо того чтобы выпустить и себе больше места освободить
Ну мене теж спіткали сумніви, у подібній сітуації.. Правда в мене обтяжувало, що я заїздив у двір та одночасно спускався з крутої горки. Зустрілися десь посередині... Звісно, згідно ПДД той що спускається, поступається тому що їде в гору. І попри те, що у опонента позаду був абсолютно пустий двір з купою місця, мені довелося задом, вгору, повертатися на основну дорогу з дуже активним трафіком. (і часу це зайняло звісно більше, аніж якщо опонент просто відкотився назад п'ять метрів) Але все по ПДД. Але не "по-людські"
Сенс в тому, що "гавань" не гумова, а в "морі" місця вистачить на всіх.
але є і інше але - в разі зустрічі одному з "баранів" доводиться здавати назад і ось тут здати назад у двір набагато безпечніше ніж здати назад на дорогу, на якій дуже легко впіймати "спішуна" шашечника.
Перевага у транспорта який рухається по дорозі, ті хто з неї з'їжджають, такої переваги не мають.
То Ви з тих .шо на Т-образному ,їдучи прямо завжди на Головній?
згідно ПДД той що спускається, поступається тому що їде в гору. "
Отак от просто бере і поступається? Де там таке прописано?
Тобто саме як повинно бути згідно до ПДР ніхто обгрунтувати не може? Бо зараз мі дійдемо до того що - Вранці треба випускати з двору, а ввечері до двору. - За старшинством. - Па панятіям. - ...?
ПДР не допоможуть, намає там нічого типу "позаду мене дорога, тому у мене перевага". Залишаються тільки правила здорового глузду - щось типу про гавань і кораблі, як вище написали.
Тобто коли я рухаюсь по вулиці повертая у двор я вже не рухаюсь по вулиці? ОК, ми зустрілися у вузькому місці саме в'їзду, мені здавати назад на вулицю? Коли я знов задом виїду на вулицю (до речі там поряд ще й пішохідний перехід), хто буде мати перевагу? У разі ДТП у вузькому місці на які пункти ПДР будуть опиратися слідчі?
Пункт ПДР наведеш?
Схоже, що деяким тут здається що я таки принциповий та бикую - зовсім ні. Ситуация там така, що якщо виїзжаючий вже заїхав у звуження - то вибору немає, доводиться випускати, це звуження воно метрім 6-7 (трохи більше за длину авто), одразу за ним є поворот направо, там можна спокійно розминутися, мені до того повороту було метри півтора (вперся в нього перегородивши саме тротуар), але зустрічни вірішив, що мені треба здавати назад на вулицю, що б його пропустити, бо в нього "є перевага". Одразу за цим маленким перехрестям з одного боку дворового проїзду напарковано автомобілів, то ж я його помітив тільки коли вже в'їхав у це звуження бо з заїзду я його зовсім не бачив за припаркованими авто. Сам коли виїзжаю, якщо бачу, що хтось заїзджає у двор - завжи стану так, щоб він міг доїхати до поворота і ми прекрасно разїжамося.
Є п.1.3 Поступитися має той, у кого сприятливіші умови. Раз на раз не приходиться. Зазвичай зі сторони дороги ситуація краща. Про гавань і ліфт - показово!
1.3:
Учасники дорожнього руху зобов’язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими.
ОТ я і бажаю "знати й неухильно виконувати". Про гавань, ліфти, місце лише для одного - то вже вигадки, до цбого випадку дожного відношення не мають.
Картинка значно спростила відповідь. В тому проїзді, де червоним намальовано, по ПДР перевагу має (ми ж шукаєм відповідь саме по ПДР?) авто, яке рухається з правої частини мапи у ліву. В свою чергу, ті хто з'їхали з вулиці на лівій стороні картинки, пропускають, бо мають на своєму боці дороги перешкоду для руху (позначено червоним).
А якщо без ПДР, виходячи зі здорового глузду, треба дивитися кожен окремий випадок.
Картинка значно спростила відповідь. В тому проїзді, де червоним намальовано, по ПДР перевагу має (ми ж шукаєм відповідь саме по ПДР?) авто, яке рухається з правої частини мапи у ліву. В свою чергу, ті хто з'їхали з вулиці на лівій стороні картинки, пропускають, бо мають на своєму боці дороги перешкоду для руху (позначено червоним).
А якщо без ПДР, виходячи зі здорового глузду, треба дивитися кожен окремий випадок.
Червоним намальовано там, де запарковані авто, синім міста де можна роз'їхатися, а мова йде саме за в'їзд у двор з волиці, там нічог не намальовано.