autoua
Autoua.netФорумПроблеми на дорогах

В'їзд виїзд з прилеглої території

ExГазировщик **
62 года (23 года за рулем), Киев
С нами с 14.07.2003

В'їзд виїзд з прилеглої території
      14 июня 2023 в 17:43 Гілками

У всіх тлумаченнях малюють виїзди з дворів такі, що там два камази розїдуться, але на справді якщо у саміх дворових проїздах два легковики ще можуть розминутися, то от сам виїзд "зажатий" вуличним тротуаром, та дві машини там не розминуться. Сьогодні "зустрілися два барани", пурший баран - я, заїзжав у двор, навіть фактично вже заїхав, тобто повернув з вулиці і ... зупинився на звуженні тротуру, бо в мене вперся другий баран, який намагався виїхати.

Маємо п.10.2:
В ответ на:

Виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки, автозаправних станцій та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспортним засобам, що рухаються по ній, а з’їжджаючи з дороги — велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає.

Я завжди вважав, що у данном увипадку перевага на стороні заїзджаючего, бо по-перше "і транспортним засобам, що рухаються по ній", а по-друге логічно з початку звільнити дорогу, а не придомову теріторію. Але у візаві була іньша думка "треба з початку дати виїхати та ті вже не на дорозі". Нажаль це вже досить не в перше, то в мене і зародилась підозра, може я дійсно не правий?
Що думає з цього приводу шановне панство? Щи може в когось є офіціальні тлумачення/роз'ясненя?
Поспрашав тлумачення

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

Re: В'їзд виїзд з прилеглої території [Re: Amateur]
      14 июня 2023 в 18:02 Гілками

"Корабель, що виходить з гавані, має перевагу над кораблем, що до неї заходить" (с) збірник морських говірок, які я сам для себе придумав, чи десь вичитав.
Сенс в тому, що "гавань" не гумова, а в "морі" місця вистачить на всіх.

V.I.P **
45 лет,
С нами с 08.06.2015

Re: В'їзд виїзд з прилеглої території [Re: Daugava]
      14 июня 2023 в 20:55 Гілками

+1, логічно випустити людей з вузького місця, а потім заїжджати самому. Якщо місця для двох авто не вистачає - то цей пункт ПДР не допоможе вільному місцю з'явитися.

Це те ж саме, що з громадського транспорту, чи ліфта - спочатку усі виходять, звільняючи салон - а вже потім - заходять нові пасажири.

Змінено VovkZ (20:56 14/06/2023)

важничающий писатель *
Киев
С нами с 01.07.2013

Re: В'їзд виїзд з прилеглої території [Re: VovkZ]
      14 июня 2023 в 23:53 Гілками

Обычно что бы куда то заехать, нужно что бы от туда кто то выехал )) Что сложного ))

ExГазировщик **
С нами с 14.07.2003

15 июня 2023 в 07:01 Гілками

Тобто саме як повинно бути згідно до ПДР ніхто обгрунтувати не може? Бо зараз мі дійдемо до того що
- Вранці треба випускати з двору, а ввечері до двору.
- За старшинством.
- Па панятіям.
- ...?

Достоевский **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 17.12.2007

15 июня 2023 в 08:00 Гілками

В ответ на:

транспортним засобам, що рухаються по ній

Перевага у транспорта який рухається по дорозі, ті хто з неї з'їжджають, такої переваги не мають.

Спочатку випускаєшь, потім заїзжаєш.

may
V.I.P **
40 лет за рулем, Львов
С нами с 10.01.2009

15 июня 2023 в 08:06 Гілками

Amateur 15.06.2023 07:01 пишет:

Тобто саме як повинно бути згідно до ПДР ніхто обгрунтувати не може?

чого ж!? Є п.1.3
Поступитися має той, у кого сприятливіші умови. Раз на раз не приходиться. Зазвичай зі сторони дороги ситуація краща. Про гавань і ліфт - показово!

may
V.I.P **
40 лет за рулем, Львов
С нами с 10.01.2009

15 июня 2023 в 08:15 Гілками

В ответ на:

Я завжди вважав, що у данном увипадку перевага на стороні заїзджаючего

а якщо у дворі місце тільки на одну машину? Чи по ПДР такого не буває?
Є такі двори, де твоє тлумачення фізично неможливе.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

Re: В'їзд виїзд з прилеглої території [Re: may]
      15 июня 2023 в 09:50 Гілками

От ТС зависит, я когда на двух колесах, то вообще не парюсь. А вот от трех и выше если в длинную кишку заезжаешь а тебе камаз навстречу, вот тогда обидно да.

продавець овочів **
Таращанський р-н
С нами с 11.04.2006

15 июня 2023 в 09:57 Гілками

це якраз той випадок коли по понятіям для всіх краще. падеде тут знадобляться якщо буде детепе і треба буде з'ясовувати хто винен. Наскільки я розуміюся на падеде то хто виїжджає має всім поступитися. Хоч вони заднім ходом їдуть, хоч по зустрічній.

Змінено nickka (09:58 15/06/2023)

подсевший на форум **
39 лет, Київ
С нами с 29.05.2008

15 июня 2023 в 10:02 Гілками

Той хто виїжджає з двору має тобі дати дорогу згідно 10.2, як ти і процитував.

Але якщо він вже заліз в вузьку частину виїзду і стоїть там, то тоді ти туди вже не влазиш:
В ответ на:

13.4
Якщо зустрічний роз’їзд утруднений, водій, на смузі руху якого є перешкода чи габарити транспортного засобу, яким він керує, заважають зустрічному руху, повинен дати дорогу.

Тобто твої габарити не дадуть йому проїхати, тож ти його випускаєш.

Змінено Stor (10:02 15/06/2023)

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

15 июня 2023 в 10:52 Гілками

Большую часть жизни прожил в месте, где затруднен разъезд и две машины не помещаются - 150 метров прямого выезда из дворов (примерно по середине есть тупиковое примыкание из другого двора), всегда, кто первый на "прямую" выехал - тот и едет, остальные, кто только подъезжают к выезду - стоят пропускают, независимо от того во дворе они, или на дороге находятся. Иногда да, случаются два или больше баранов в этом месте.
Друг живет в Патриотике, периодически к нему заезжаю на машине - отам ваще адЪ и Израиль - 250 метров кишка запаркованная наглухо со всех сторон еще и движняк на порядок больше Один раз выезжал из двора и просто стоял ждал (и за мной еще машины три), пока 5 встречников назад на дорогу выезжали, которые решили мне в лоб переть, когда я уже где-то 2/3 расстояния проехал. Что у них в голове я хз. Не знаю как они там живут там в этих человейниках, дичь какая-то. Во дворах там просто развернуться - это адский квест, они об этом прекрасно знают, но все равно прут, вместо того чтобы выпустить и себе больше места освободить

Супер писатель! ***
56 лет (32 года за рулем), Киев
С нами с 18.03.2002

15 июня 2023 в 10:53 Гілками

Ну мене теж спіткали сумніви, у подібній сітуації.. Правда в мене обтяжувало, що я заїздив у двір та одночасно спускався з крутої горки. Зустрілися десь посередині... Звісно, згідно ПДД той що спускається, поступається тому що їде в гору. І попри те, що у опонента позаду був абсолютно пустий двір з купою місця, мені довелося задом, вгору, повертатися на основну дорогу з дуже активним трафіком. (і часу це зайняло звісно більше, аніж якщо опонент просто відкотився назад п'ять метрів) Але все по ПДД. Але не "по-людські"

СуперСтар **
52 года (34 года за рулем), Кропивницкий/Киев
С нами с 22.04.2009

Re: В'їзд виїзд з прилеглої території [Re: Daugava]
      15 июня 2023 в 10:59 Гілками

Daugava 14.06.2023 18:02 пишет:

Сенс в тому, що "гавань" не гумова, а в "морі" місця вистачить на всіх.

але є і інше але - в разі зустрічі одному з "баранів" доводиться здавати назад і ось тут здати назад у двір набагато безпечніше ніж здати назад на дорогу, на якій дуже легко впіймати "спішуна" шашечника.

Вампіііір **
60 лет (36 лет за рулем), Киев
С нами с 15.11.2003

Re: В'їзд виїзд з прилеглої території [Re: ivatuning]
      15 июня 2023 в 11:11 Гілками

ivatuning 15.06.2023 08:00 пишет:

В ответ на:

Перевага у транспорта який рухається по дорозі, ті хто з неї з'їжджають, такої переваги не мають.

То Ви з тих .шо на Т-образному ,їдучи прямо завжди на Головній?

Вампіііір **
60 лет (36 лет за рулем), Киев
С нами с 15.11.2003

Re: В'їзд виїзд з прилеглої території [Re: cliv]
      15 июня 2023 в 11:20 Гілками

cliv 15.06.2023 10:53 пишет:

згідно ПДД той що спускається, поступається тому що їде в гору. "

Отак от просто бере і поступається?
Де там таке прописано?

Змінено VIOx (11:22 15/06/2023)

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

15 июня 2023 в 11:23 Гілками

Amateur 15.06.2023 07:01 пишет:

Тобто саме як повинно бути згідно до ПДР ніхто обгрунтувати не може? Бо зараз мі дійдемо до того що
- Вранці треба випускати з двору, а ввечері до двору.
- За старшинством.
- Па панятіям.
- ...?

ПДР не допоможуть, намає там нічого типу "позаду мене дорога, тому у мене перевага". Залишаються тільки правила здорового глузду - щось типу про гавань і кораблі, як вище написали.

ExГазировщик **
С нами с 14.07.2003

Re: В'їзд виїзд з прилеглої території [Re: ivatuning]
      15 июня 2023 в 12:55 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

В ответ на:

Тобто коли я рухаюсь по вулиці повертая у двор я вже не рухаюсь по вулиці? ОК, ми зустрілися у вузькому місці саме в'їзду, мені здавати назад на вулицю? Коли я знов задом виїду на вулицю (до речі там поряд ще й пішохідний перехід), хто буде мати перевагу?
У разі ДТП у вузькому місці на які пункти ПДР будуть опиратися слідчі?

Пункт ПДР наведеш?

Схоже, що деяким тут здається що я таки принциповий та бикую - зовсім ні. Ситуация там така, що якщо виїзжаючий вже заїхав у звуження - то вибору немає, доводиться випускати, це звуження воно метрім 6-7 (трохи більше за длину авто), одразу за ним є поворот направо, там можна спокійно розминутися, мені до того повороту було метри півтора (вперся в нього перегородивши саме тротуар), але зустрічни вірішив, що мені треба здавати назад на вулицю, що б його пропустити, бо в нього "є перевага".
Одразу за цим маленким перехрестям з одного боку дворового проїзду напарковано автомобілів, то ж я його помітив тільки коли вже в'їхав у це звуження бо з заїзду я його зовсім не бачив за припаркованими авто. Сам коли виїзжаю, якщо бачу, що хтось заїзджає у двор - завжи стану так, щоб він міг доїхати до поворота і ми прекрасно разїжамося.

may 15.06.2023 08:06 пишет:

Є п.1.3
Поступитися має той, у кого сприятливіші умови. Раз на раз не приходиться. Зазвичай зі сторони дороги ситуація краща. Про гавань і ліфт - показово!

1.3:
В ответ на:

Учасники дорожнього руху зобов’язані знати й неухильно виконувати вимоги цих Правил, а також бути взаємно ввічливими.

ОТ я і бажаю "знати й неухильно виконувати".
Про гавань, ліфти, місце лише для одного - то вже вигадки, до цбого випадку дожного відношення не мають.

ОТ я і бажаю "знати й неухильно виконувати". Про гавань, ліфти, місце лише для одного - то вже вигадки, до цбого випадку дожного відношення не мають

Змінено Amateur (12:59 15/06/2023)

СуперСтар **
31 год за рулем, Киев
С нами с 28.11.2006

15 июня 2023 в 13:11 Гілками

Картинка значно спростила відповідь. В тому проїзді, де червоним намальовано, по ПДР перевагу має (ми ж шукаєм відповідь саме по ПДР?) авто, яке рухається з правої частини мапи у ліву. В свою чергу, ті хто з'їхали з вулиці на лівій стороні картинки, пропускають, бо мають на своєму боці дороги перешкоду для руху (позначено червоним).

А якщо без ПДР, виходячи зі здорового глузду, треба дивитися кожен окремий випадок.

ExГазировщик **
С нами с 14.07.2003

Re: В'їзд виїзд з прилеглої території [Re: Фиат-Дьябло]
      15 июня 2023 в 13:41 Гілками

Фиат-Дьябло 15.06.2023 13:11 пишет:

Картинка значно спростила відповідь. В тому проїзді, де червоним намальовано, по ПДР перевагу має (ми ж шукаєм відповідь саме по ПДР?) авто, яке рухається з правої частини мапи у ліву. В свою чергу, ті хто з'їхали з вулиці на лівій стороні картинки, пропускають, бо мають на своєму боці дороги перешкоду для руху (позначено червоним).

А якщо без ПДР, виходячи зі здорового глузду, треба дивитися кожен окремий випадок.

Червоним намальовано там, де запарковані авто, синім міста де можна роз'їхатися, а мова йде саме за в'їзд у двор з волиці, там нічог не намальовано.

Змінено Amateur (13:42 15/06/2023)

Autoua.netФорумПроблеми на дорогах
Додаткова інформація
0 користувачів і 38 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, LordAmid, Yorc, moderator, Alexandr 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5460

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія