autoua
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

Газоблок чи цегла?

приверженец ***
43 года (25 лет за рулем), Киев
С нами с 19.07.2011

Газоблок чи цегла?
      12 июля 2023 в 13:11 Гілками

Всім добрий день! Знаю, що тема вже вздовж і поперек заїжджена, але, спитаю: наскільки гірше будинок з газоблоків ніж з цегли? Планується купівля будинку 2015 року побудови з сучаним ремонтом (200м2 загальна площа, підвал + 3 поверхи) з газоблоків. Влаштовує місце, планування та ціна. У будинку твердопаливний котел з розводкою опалення на всі 3 поверхи. Ззовні будинок утеплений пінопластом 10-кою та поштукатурений. По вулиці є газова труба (вартість заведення газу у будинок $3-4 тис.). Цегляні будинки у цій ценовій категорії і у цьому місці це маленькі, побудовані 30-40 років тому. Читав багато інформації про газобетон та цеглу. Основне, шо зрозумів, газоблок більш крихкий, треба спеціальні анкери, щоб щось повісити на стіну. Але тепліше за цеглу. Цегла більш довговічна, можна сміливо сверлити та вішати будь-що. Що порадите з власного досвіду? Наскільки критично купити та жити у будинку з газоблоків?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский *
37 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 18.06.2013

Re: Газоблок чи цегла? [Re: vitaxa2006]
      12 июля 2023 в 13:35 Гілками

vitaxa2006 12.07.2023 13:11 пишет:

Всім добрий день! Знаю, що тема вже вздовж і поперек заїжджена, але, спитаю: наскільки гірше будинок з газоблоків ніж з цегли? Планується купівля будинку 2015 року побудови з сучаним ремонтом (200м2 загальна площа, підвал + 3 поверхи) з газоблоків. Влаштовує місце, планування та ціна. У будинку твердопаливний котел з розводкою опалення на всі 3 поверхи. Ззовні будинок утеплений пінопластом 10-кою та поштукатурений. По вулиці є газова труба (вартість заведення газу у будинок $3-4 тис.). Цегляні будинки у цій ценовій категорії і у цьому місці це маленькі, побудовані 30-40 років тому. Читав багато інформації про газобетон та цеглу. Основне, шо зрозумів, газоблок більш крихкий, треба спеціальні анкери, щоб щось повісити на стіну. Але тепліше за цеглу. Цегла більш довговічна, можна сміливо сверлити та вішати будь-що. Що порадите з власного досвіду? Наскільки критично купити та жити у будинку з газоблоків?

Якщо питання тільки в анкерах, а вибір між малим та великим будинком... Звісно газоблок. Ще й підвал є!

важничающий писатель **
12 лет за рулем,
С нами с 22.11.2012

12 июля 2023 в 14:46 Гілками

Зайдіть у санвузол/ванну інші вологі приміщення пошукайте цвіль. Я коли шукав житло не знаходив правильно побудованого будинку з газоблоку утепленого пінопластом із правильною вентиляцією.
Можна утеплити пінопластом, але це вимагає більш правильного проектування та витримки вимог при побудові. Якщо знайдете цвіль - тікати. Ще можуть бути нюанси із тим, що "забувають" про армопояс, про підготовку всіх віконних та дверних отворів і цього ззовні ніяк не побачити. Якщо будують відразу на продаж - ніхто не порочить собі голову побудувати правильно з газоблоку.

приверженец ***
С нами с 19.07.2011

Re: Газоблок чи цегла? [Re: windowz]
      12 июля 2023 в 17:35 Гілками

windowz 12.07.2023 14:46 пишет:

Зайдіть у санвузол/ванну інші вологі приміщення пошукайте цвіль. Я коли шукав житло не знаходив правильно побудованого будинку з газоблоку утепленого пінопластом із правильною вентиляцією.
Можна утеплити пінопластом, але це вимагає більш правильного проектування та витримки вимог при побудові. Якщо знайдете цвіль - тікати. Ще можуть бути нюанси із тим, що "забувають" про армопояс, про підготовку всіх віконних та дверних отворів і цього ззовні ніяк не побачити. Якщо будують відразу на продаж - ніхто не порочить собі голову побудувати правильно з газоблоку.

Дякую за пораду! Подивлюся.

СуперСтар ***
56 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 28.08.2005

12 июля 2023 в 21:47 Гілками

Я цілеспрямовано будував свій будинок з газоблоків. Чому? Це довга розмова. Вже 6 років живу. Ніяких недоліків не знайшов. Те що тут говорили про цвіль та армопояси - також саме може бути і в цегляному. Принципово вони цім не відрізняються. Про анкера... Є така проблема, але вона ДУЖЕ перебільшена. В мене два 100л бойлера висять на звичайних 16*100 пластикових дюбелях.

СуперСтар ***
С нами с 28.08.2005

12 июля 2023 в 21:54 Гілками

По вулиці є газова труба (вартість заведення газу у будинок $3-4 тис.)

Це треба тричі перевіряти! Якщо все так гарно, чому продавець цього не зробив? Насправді завести трубу коштує недорого. А вот усіляки ТУ, дозвіли та таке інше... Крім того, а кому належить ГРП останньої ланки? Якщо державна, то це дешево, якщо приватна, то... Коли я шукав ділянку, то таких "столб/труба біля забору" бачив багато. Це так, але підключення до нього коштує дуже недешево, якщо взагалі можливо.

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Газоблок чи цегла? [Re: sigma]
      13 июля 2023 в 10:25 Гілками

sigma 12.07.2023 21:47 пишет:

Я цілеспрямовано будував свій будинок з газоблоків.

Чим утеплював зовнішні стіни?

СуперСтар ***
С нами с 28.08.2005

Re: Газоблок чи цегла? [Re: juiT]
      13 июля 2023 в 10:51 Гілками

juiT 13.07.2023 10:25 пишет:

Нічім. Газоблоку D300 400мм вистачає. Це був один з критеріїв вибору. Ще одне - в мене стіни не є несучими.

приверженец ***
С нами с 19.07.2011

13 июля 2023 в 13:08 Гілками

sigma 12.07.2023 21:54 пишет:

По вулиці є газова труба (вартість заведення газу у будинок $3-4 тис.)

Це треба тричі перевіряти! Якщо все так гарно, чому продавець цього не зробив? Насправді завести трубу коштує недорого. А вот усіляки ТУ, дозвіли та таке інше... Крім того, а кому належить ГРП останньої ланки? Якщо державна, то це дешево, якщо приватна, то... Коли я шукав ділянку, то таких "столб/труба біля забору" бачив багато. Це так, але підключення до нього коштує дуже недешево, якщо взагалі можливо.

О, не знав цього. Дякую за пораду.

приверженец ***
С нами с 19.07.2011

13 июля 2023 в 13:09 Гілками

sigma 13.07.2023 10:51 пишет:

juiT 13.07.2023 10:25 пишет:

Нічім. Газоблоку D300 400мм вистачає. Це був один з критеріїв вибору. Ще одне - в мене стіни не є несучими.

А несучі з цегли чи по приниципу моноліту? Дякую.

СуперСтар ***
С нами с 28.08.2005

13 июля 2023 в 17:05 Гілками

По кутам та середині стін монолітом заліли колони. Іх і "перев'язували" з армуванням перекриття. Насправді, D300, по нормах, вже можна використовувати як несучий, але, я вирішів, що колони буде залити набагато надійніше.

опытный писатель **
С нами с 24.12.2013

13 июля 2023 в 21:35 Гілками

идеальный выбор - внешние стены из газоблока, утепленные ватой, внутренние - кирпич.

Газоблок - тепло зимой, прохладно летом. Утеплитель (раньше сам был противником) - не так быстро охлаждаются стены при сильном ветре зимой и не нагреваются летом.
Внутренние кирпичные стены - теплоаккумулятор. Зимой долго, очень долго можно продежаться без отопления. С камином - вообще супер, в морозы вечером прогрел дом, утром тепло. Ну и летом держит дольше прохладу. Еще бонус - при внутренних кирпичных стенах лучше звукоизоляция.

Все выводы на собственном опыте - дом из газоблока и_облицовка кирпичом, частичное утепление пенопластом; дом газоблок без утеплителя, но внутри кирпич; дом газоблок внутри и снаружи, утеплен ватой.

Есть еще полуторалетний опыт аренды каркасника - ну нафиг... В нем тепло, пока работает отопление. А летом быстро нагревается.

По утеплителю - есть мнение, что пенопласт на газоблок низя. Лично я с ним согласен, так как хорошо знаю, какой [*****] под ним может происходить. Потому у меня только эппс и только на цоколях и под теплым полом.

По газу - выше правильно сказали, "коммуникации по улице" и "рядом" - это развод.

По газоблоку и его хрупкости - внутренние стены из газоблока 100мм - для самоубийц. 150 и 200 - норм.
Наружные стены из гб в 200мм - только для гаража. Либо 300мм+100мм утеплителя, либо от 400мм без утеплителя.
Проблем с анкерами в газоблок никогда не имел. Есть легкие анкера для газоблока, есть химические. Лично я люблю металлические, потолще и подлиннее. Но бойлеры по 160 литров в двух домах - напольные.

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

Re: Газоблок чи цегла? [Re: sly_fox]
      13 июля 2023 в 22:28 Гілками

Живу в газоноблоке, 400.
Почитал тему, оглянулся по периметру... Блин а что вы такое тяжёлое вещание на стены???
У меня на стене висит вытяжка и два шкафчика( там посуда), пару картин на шурупе просто выкрутил в газоноблок, бойлер (ну да на анкерах для газоблока, стена 200), в санузлах зеркала.
Все.

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Газоблок чи цегла? [Re: мелкий-2]
      13 июля 2023 в 23:01 Гілками

мелкий-2 13.07.2023 22:28 пишет:

Живу в газоноблоке, 400.
Почитал тему, оглянулся по периметру... Блин а что вы такое тяжёлое вещание на стены???
У меня на стене висит вытяжка и два шкафчика( там посуда), пару картин на шурупе просто выкрутил в газоноблок, бойлер (ну да на анкерах для газоблока, стена 200), в санузлах зеркала.
Все.

На даче на газоблоковой стене висит плазма тяжелая (именно плазма, да), крепление в стену вкручено на 16 дюбелей (пластиковые такие с огромной резьбой). Висит надежно, но вот то что их нормально зажать нельзя, ибо начинает вырывать из стены - такое себе ощущение На химические вешать не хотелось.

опытный писатель **
С нами с 24.12.2013

Re: Газоблок чи цегла? [Re: GreenMile]
      14 июля 2023 в 00:06 Гілками

Я такие анкеры в газоблоке юзаю. Никаких проблем.

V.I.P ***
42 года (25 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

14 июля 2023 в 09:54 Гілками

sly_fox 14.07.2023 00:06 пишет:

Я такие анкеры в газоблоке юзаю. Никаких проблем.

Они ж для бетона Я прям не знаю, газоблок весьма "мягкий", каким образом данный анкер в нем может нормально держаться, он же прокручиваться просто будет при затяжке?
Юзал такие, но не скажу, что в восторге от них.

Змінено GreenMile (09:55 14/07/2023)

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

14 июля 2023 в 10:36 Гілками

sigma 13.07.2023 17:05 пишет:

По кутам та середині стін монолітом заліли колони. Іх і "перев'язували" з армуванням перекриття. Насправді, D300, по нормах, вже можна використовувати як несучий, але, я вирішів, що колони буде залити набагато надійніше.

Та блін, ти б з цього і починав, що в тебе правильно збудований дім. Моноліт + газоблок.
На продаж так не будують бо дорого, а починаєш розповідати про моноліт, тобі одразу так у кума, зятя, тестя, батька без монолітна вже 10-20-30 років і все добре.
Доводиться ліпити з гімна, а потім, ті хто купляють, втрачають очі, а чого тріщина в стіні, а чого плитка відпала, а чого криша на другий рік почала протікати і тд.

ПС. Моноліт чимось утеплював?

Змінено juiT (10:39 14/07/2023)

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

14 июля 2023 в 10:41 Гілками

sly_fox 13.07.2023 21:35 пишет:

, либо от 400мм без утеплителя.

+ Стіни внутрішні із цегли.

Проблема мін вати, в неї срок експлуатації 25 років, да і років через 10 вона вже потроху починає втрачати свої властивості.

СуперСтар ***
С нами с 28.08.2005

14 июля 2023 в 11:17 Гілками

Угу. Дорого, що капець. Усы колони мені обійшлися в $50 і зроблені за день. Ну то таке... Звичайно утеплювал Пінопласт та ЕППС 10 см ззовні.
Вата чи пінопласт - багато суперечек. Може у вати і 25 років, не знаю. Але пінопласт - пару років і його зжеруть миші.

Супер писатель! **
42 года (24 года за рулем), Львів
С нами с 26.01.2012

14 июля 2023 в 11:26 Гілками

то у випадку фасадного утеплення? чи в даху теж?

Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості
Додаткова інформація
0 користувачів і 22 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 6721

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія