Вибачайте, відео тута, не знаю як тягать https://t.me/kievreal1/49384 Джип повернув в полосу ГТ і чекав на вікно лівіше. Вел впилявся в жипа. Це - жип не пропустив ровера? Чи ровер сам завтикав?
Хто позаду той і винен - все дуже просто.
Лісапізд довго гальмував і запізно почав гальмувати свій ТЗ
Дякую! Там спуск, велу гальмувати незручно. Я сам одного разу там на велі гальмував, але переді мною газелька так конкретно всунулася. А тут наче жип "довгеньго" вже на смузі був.
Імхо, лісапед не "вгадав" наступний маневр ровера. Розраховував, що ровер поїде по полосі ГТ, а він об'їде зліва... але ровер виїхав і зупинився, вирішив постояти\почекати вікно в наступному ряду ... чому він не чекав те вікно не виїжджаючи на "головну" питання с зірочкою...
ЗИ, з точки зору ПДД, на мою думку, ровер не надав перевагу лісапєду (своїм маневром примув лісапед змінити швидкість до 0 км\год) з точки зору наявної ситуації на дорогах та "понятіях" лісапедіст мав прорахувати цю ситуацію і таки почати гальмувати раніше, бо в очах водія ровера він "моль"
Імхо, лісапед не "вгадав" наступний маневр ровера. Розраховував, що ровер поїде по полосі ГТ, а він об'їде зліва... але ровер виїхав і зупинився, вирішив постояти\почекати вікно в наступному ряду ... чому він не чекав те вікно не виїжджаючи на "головну" питання с зірочкою...
ЗИ, з точки зору ПДД, на мою думку, ровер не надав перевагу лісапєду (своїм маневром примув лісапед змінити швидкість до 0 км\год) з точки зору наявної ситуації на дорогах та "понятіях" лісапедіст мав прорахувати цю ситуацію і таки почати гальмувати раніше, бо в очах водія ровера він "моль"
Согласен, что джип не надав переваги. А вот какие последствия велосипедисту за тугое торможение непонятно. Лично я при резком торможении на велосипеде больше всего задыхаюсь и сердце резко колотится, и вообще для велосипедиста резко тормозить на высоких передачах в городских условиях проблема, жаль что автомобилисты этого не понимают и часто подрезают. Но тут не могу быть полностью на стороне велосипедиста.
Двояка в мене думка, з однієї сторони, виїхавши на головну дорогу маєш надати велосипедисту перевагу, і це не обговорюється. З іншої саме зіткнення вже за межами перехрестя, та ще й достатньо часу пройшло після того, як авто зайняло полосу, та й ровер перед зіткненням не впорався з керуванням (втратив зчеплення заднім колесом, коли почав виконувати прийоми гальмування). Тут мабуть водію авто потрібен гарний адвокат та успішний висновок експерта, що велосипедист мав достатньо часу відреагувати.
а вот если менты , а потом и суд, решат, что лисапедист виноват, то он возместит ущерб джипу? надо бы обязать лисапедистрв иметь страховки, коль ездят по дорогам, а пусть знают!
а вот если менты , а потом и суд, решат, что лисапедист виноват, то он возместит ущерб джипу? надо бы обязать лисапедистрв иметь страховки, коль ездят по дорогам, а пусть знают!
Цих велосипєдіків треба принаймні зобов'язати здавати іспити на знання ПДР, видавати їм якісь права, позбавляти цих прав з порушення типу проїзду на червоний, рух по зустрічній тощо, і конфісковувати велосипеди за їзду без прав. Бо таке витворяють і на дорогах, і на тротуарах, що страшно не тільки ходити, а й їздити автівкою.
отож. а не дай бог зацепишь такого зож-иста, так еще и уголовка...
отож. а не дай бог зацепишь такого зож-иста, так еще и уголовка...
Коли я вперше побачив це відео, то мене здивувало що отой дебіл нерозумна людина на велосипеді летів правою смугою швидше за автівки у середній та лівій смузі. Це пряме свідчення того, що людина гадки не має як їхати у потоці автівок і чого слід стерегтися.
Согласен, что джип не надав переваги. А вот какие последствия велосипедисту за тугое торможение непонятно. Лично я при резком торможении на велосипеде больше всего задыхаюсь и сердце резко колотится, и вообще для велосипедиста резко тормозить на высоких передачах в городских условиях проблема, жаль что автомобилисты этого не понимают и часто подрезают. Но тут не могу быть полностью на стороне велосипедиста.
Якби авто не надало переваги, то йому б влетіли в бокову частину. Але йому влетіли в зад коли авто вже було повністю в своїй смузі і закінчило маневр, тому тут винуватий лісапед на 100%. Якщо ви ходили до автошколи, то вас повинні були вчити що хто позаду - той винуватий.
Якби авто не надало переваги, то йому б влетіли в бокову частину. Але йому влетіли в зад коли авто вже було повністю в своїй смузі і закінчило маневр, тому тут винуватий лісапед на 100%. Якщо ви ходили до автошколи, то вас повинні були вчити що хто позаду - той винуватий.
Меня учили что если тс с преимуществом вынуждено изменить траекторию или сбросить скорость, то значит выездун со второстепенной ему создал помеху. Автоматизм про виноватого сзади - такое себе утверждение.
Зустрілись два ровери Але я традиційно за заднього. Він хоч за правилами намагався екстренно загальмувати - не змінюючи напрямку руху, тобто щось в дорожній безпеці тямить.
Зустрілись два ровери Але я традиційно за заднього. Він хоч за правилами намагався екстренно загальмувати - не змінюючи напрямку руху, тобто щось в дорожній безпеці тямить.
Так а зачем тормозить? Не надо тормозить тс с преимуществом, надо чтобы он успел ударить в бок и быть правым.
Згідно ПДР та визначення терміну "дати дорогу" жип винен. Особисто по відео. До речі, ровером багато де називають велік. Тому тут ровер не пропустив ровер.
Меня учили что если тс с преимуществом вынуждено изменить траекторию или сбросить скорость, то значит выездун со второстепенной ему создал помеху. Автоматизм про виноватого сзади - такое себе утверждение.
Потік - не потяг. Він постійно то забавляє швидкість, то прискорюється. Але якщо не тормозити, то можна в когось в'їхати. В знайомих, які стояли в кінці затору влетіло бнв - також вважало що в нього персональна смуга...
Згідно ПДР та визначення терміну "дати дорогу" жип винен. Особисто по відео. До речі, ровером багато де називають велік. Тому тут ровер не пропустив ровер.
Нічого джип не винен. Джип виїхав на абсолютно вільну праву смугу і далі ловив просвіт щоб перебудуватися у середній ряд. На момент коли джип повільно виїхав на перехрестя ніякого велосипеда там і близько не було. А далі вже провина велосипедиста: не обрав безпечну швидкість, не помітив вчасно джипа, невчасно почав гальмування тощо.
Нічого джип не винен. Джип виїхав на абсолютно вільну праву смугу і далі ловив просвіт щоб перебудуватися у середній ряд. На момент коли джип повільно виїхав на перехрестя ніякого велосипеда там і близько не було. А далі вже провина велосипедиста: не обрав безпечну швидкість, не помітив вчасно джипа, невчасно почав гальмування тощо.
Это видео неплохо демонстрирует разницу между пдд и "понятиями". По пдд жып вроде прав, выехал раньше вело. По понятиям - этот урод, видя летящего вело не ускорился, не дал дорогу, а тупо вылез перед (где тут адвокат с рассказами что водители лучше определяют скорость и все такое).
И я согласен с тобой - права и сдавать на пдд, начать надо с водителей, с вот таких вот дебилов, которые вылазят на средину полосы, неспособные определить, что велик спокойно едет и 30 и 40 и выталкивают вел в среднюю полосу.
А, ну и поддерживаю про аварийную ситуацию. Если будет видео доказательство тупняка, то решение должно приниматься именно так - затормозил, заставил человека резко менять скорость направление - платишь. Достали уроды ничего не видящие за рулем.
Думаю, ущерб с велосипедиста можно взыскать - по решению суда.