Підкажить будь ласка, що краще: Машина (степвей рено) стоїть на відкритому пракінгу і буде стояти всю зиму. Їздити на ній наразі нема кому. Щоб не сів акамулятор: 1. Переодічно просто заводити іі ( як часто та наскількі хивилин) 2. Зняти акамулятор і весною якимось чином то все повернути назад ( машина далеченько від сервісних центрів і знімати прийдеться жіночці самій ) 3. Взяти в оренду теплий гараж на зиму.
ssb 18.11.2023 11:43 пишет: Нічого не робити, навесні завести бустером чи прикурюванням (а може і сама заведеться)
+ Як не заведеться - можна якогось таксиста викликати, котрий прикурить за гроші. Чи сусід-друг
Давати комусь їздити нема сенсу, бо за три місяці стояння машині ніц не станеться. А от у чужих руках ще й як може статися
Просто періодично заводити не допоможе. Забирати акумулятор - ну, можна, але без сторонньої допомоги історія приречена на невдачу. І зняти важко буде, і донести теж.
Теплий гараж - непогано, але акумулятор і там буде розряджатися поступово
ssb 18.11.2023 11:43 пишет: Нічого не робити, навесні завести бустером чи прикурюванням (а може і сама заведеться)
Не кращий варіант. Якщо акум не новий, то за перший місяць зими він розрядиться, далі сульфатація пластин акумулятора і після зими його потрібно буде вже міняти. Простіше на зиму скинути клему, та й все. Якщо паркінг під охороною.
Дарина 18.11.2023 14:33 пишет: З процесом "зкинути клему" жіночка сама впорається, я так розумію. А що там буде з електорнікою? Після того, як поверене все назад, можна іхати ?
годинник зіб’ється, може станції в радіо та ше шось типу пам’ять сидушок
Дарина 18.11.2023 14:33 пишет: З процесом "зкинути клему" жіночка сама впорається, я так розумію. А що там буде з електорнікою? Після того, як поверене все назад, можна іхати ?
годинник зіб’ється, може станції в радіо та ше шось типу пам’ять сидушок
магнитолы бывает код просят родные, французы такое любят.
- аккумулятор продать на лох.юэй с самоснятием и самовывозом - омывайку выбрызгать - нанять жорика, чтоб смотрел или не спустили колёса, и по необходимости подкачивал
Машина (степвей рено) стоїть на відкритому пракінгу і буде стояти всю зиму.
А воно дизель чи шось інше? Якщо акум новий (з травня 2023), то воно буде заводитись раз на 2-3 міс, але зі скинутою клемою. В мене під наглядом похожа історія. У дизель вже залили ліквімолю та покатали по порковці тудой-сюдой, бо воно заправилось у червні та їздить не буде
Khimik 18.11.2023 18:46 пишет: Обов'язково зняти клему. Інакше через місяць-півтора акум вже можна буде викинути.
Ну таке Фієста простояла всю окупацію в Ірпіні, акум там був далеко не новий. Коли я приїхав її забирати з резервним акумом, проводами і інструментами - вона просто завелась з ключа та й усе. Якраз десь три місяці простояла
Фієста простояла всю окупацію в Ірпіні, акум там був далеко не новий. Коли я приїхав її забирати з резервним акумом, проводами і інструментами - вона просто завелась з ключа та й усе. Якраз десь три місяці простояла
Мабуть то була просто авто з заводу, без усяких дуже потрібних двосторонніх сигналізацій та ГБО.
Khimik 18.11.2023 18:46 пишет: Обов'язково зняти клему. Інакше через місяць-півтора акум вже можна буде викинути.
Це байки. Маю багаторазовий експірієнс на декількох різних автівках, і в різні сезони. Підзарядити і працює далі. Строк служби акумулятора скорочується, факт. Але як на мене - сильно не настільки щоб варто було цим хоч якось заморачіваться.