Нмагаюсь пристосувати дачу до зимового проживання, так як раніше це не планувалось. Хочу розвести повітроводи від кінати з каміном до усіх кімнат. Повітроводи потрібно протягнути крізь три стіни з 40см дерев"яного брусу. Власне питання чим прорізати у ньому отвори під повітроводи, підкинте ідею? Просверлити отвори свердлом то зрозуміло, а як вирізати прямокутний отвір? Шабельна пилка якась? Чи електро-бензопилою?
товщина дерев'яної стіни 40 сантиметрів??
Хочу розвести повітроводи від кінати з каміном до усіх кімнат.
Ти вважаєш цього буде достатньо?
з 40см дерев"яного брусу.
ти нічого не плутаєш з розміром?
товщина дерев'яної стіни 40 сантиметрів??
Ок, ок, промахнувся, десь 20см.
Це буде краще ніж зараз є. Сама хата тепла, та кімната де стоїть камін, коли я ввчерері протоплюю, залишається на ранок теплою навіть в -10. Проблема що інші кімнати при цьому майже не прогріваються, бо природньої конвекції занадто мало.
робив би бензопилкою, тільки попередньо потренувавшись)
выстукивать долотом. долго, муторно. но без тренировки бензопилой можно не дыры, а новые двери пропилить)))
Из того, что не называли еще: 1. Электролбозик, пильные полотна на 250мм точно есть (глубина реза меньше будет, но до 200 должно доходить), больше - не знаю. 2. Реноватор, им делать пропилы по контуру, и постепенно удалять стамеской внутрянку. 3. Мини-цепная пила (аля шуруповерт с шиной и пильной цепью), меньше шансов накосячить, чем с полноценной бензо/электро.
Це буде краще ніж зараз є. Сама хата тепла, та кімната де стоїть камін, коли я ввчерері протоплюю, залишається на ранок теплою навіть в -10. Проблема що інші кімнати при цьому майже не прогріваються, бо природньої конвекції занадто мало.
Ти розумієш що потрібно будет вентилятор ставити і короб в холодній кімнаті опускати вниз до 20см від підлоги?
Ти розумієш що потрібно будет вентилятор ставити і короб в холодній кімнаті опускати вниз до 20см від підлоги?
В мене від камінної топки на першому поверсі виведено два повітропроводи на другий поврх. Отвори подачі теплого повітря на другому поверсі саме внизу і зроблені - на висоті десь 30 см від полу. Гріє добре. Але якщо ТС хоче робити все на одному поверсі - то я теж не дуже розумію, як він це все реалізує.
Из того, что не называли еще: 1. Электролбозик, пильные полотна на 250мм точно есть (глубина реза меньше будет, но до 200 должно доходить), больше - не знаю. 2. Реноватор, им делать пропилы по контуру, и постепенно удалять стамеской внутрянку. 3. Мини-цепная пила (аля шуруповерт с шиной и пильной цепью), меньше шансов накосячить, чем с полноценной бензо/электро.
Хоча купляти її заради однієї роботи... Електробанзопила і електролобзик вже є.
Хоча купляти її заради однієї роботи... Електробанзопила і електролобзик вже є.
Это демонтажная пила, у тебя с ней никогда не будет ровного реза ни в одной из плоскостей, учитывая, что пилить надо толщу в ~20см. Лобзик тоже не про прямолинейные резы, но там хотя бы полотно к подошве находятся под более менее прямым углом (на длинной пилке о перпендикулярности реза можно забыть сразу, в любом случае).
іще як варіант можна розглянути всеж-таки круглий отвір із вставленим в нього круглим же прохідним елементом, коронку 100+мм можна взяти напрокат. буде красиво-акуратно.
іще як варіант можна розглянути всеж-таки круглий отвір із вставленим в нього круглим же прохідним елементом, коронку 100+мм можна взяти напрокат. буде красиво-акуратно.
Пройти стіну круглою коронкою, але купити, вони не дорогі. Єдине прийдеться проходити і потім стамескою видобувати. Вже із сторони кімнати поставити перехідник і опустити прямокутну трубу. Це реально самий простий і безпечний метод.
В мене від камінної топки на першому поверсі виведено два повітропроводи на другий поврх. Отвори подачі теплого повітря на другому поверсі саме внизу і зроблені - на висоті десь 30 см від полу. Гріє добре. Але якщо ТС хоче робити все на одному поверсі - то я теж не дуже розумію, як він це все реалізує.
В тебе тепле повітря підіймається вверх саме, у тс потрібно примусово гнати вниз. Тому тільки вентилятор, єдине , з продуктивністю потрібно експериментувати. Знову ж таки, три труби потрібно в одну і потім вентилятор. Накшталт витяжки якоїсь широкої у формі купола, зверху ставити вентилятор, потім соту хрестовину і вести далі окремі канали у кімнати.
Як приклад. Зонт витяжний вентиляційний 800мм Вентилятор, хрестовина.
3
Ще, я би зібрав конструкцію без вентилятора і спробував як буде самотоком.