Цікавий аналіз по електроавто та твереза точка зору від брита. Мені дуже сподобалося. Щоправда лише англійською... Після кількох років користування EV та PHEV вирішив повернутися на... дизель))
Цікавий аналіз по електроавто та твереза точка зору від брита. Мені дуже сподобалося. Щоправда лише англійською... Після кількох років користування EV та PHEV вирішив повернутися на... дизель))
на відео не хочеться втрачати час, чому б не викласти основні тези для зацікавлення срачу у темі?
Ще і в цю гілку про те саме?
1) Він в лізинг бере Range Rover Sport RR PHEV коштує 1025 фунтів на місяць в лізинг RR Diesel - 600 Він каже що це дохеренна різниця переплати.
2) Потім каже що йому не треба 500+лс від EV для сімейної автівки
3) Страховка дорожче значно для EV
4) Деградація батереї
5) Жре батарейку взимку набагато швидше - це напрягає
6) EV не змінює проблему глобального потепління (тре дивитись, бо доводи так собі)
Врешті ніпрощо. Мене точно не переконав, я впевнено хочу EV або PHEV
1) Він в лізинг бере Range Rover Sport RR PHEV коштує 1025 фунтів на місяць в лізинг RR Diesel - 600 Він каже що це дохеренна різниця переплати.
2) Потім каже що йому не треба 500+лс від EV для сімейної автівки
3) Страховка дорожче значно для EV
4) Деградація батереї
5) Жре батарейку взимку набагато швидше - це напрягає
6) EV не змінює проблему глобального потепління (тре дивитись, бо доводи так собі)
Врешті ніпрощо. Мене точно не переконав, я впевнено хочу EV або PHEV
велика дяка за резюме мої 5 копійок до переказу відео: 1) Ок, але не в"яжеться з покупцями РР, вони типу багаті. 2) не впевнений, що це мінус. 3) Наскільки я знаю страховка від потужності залежність, тому це також під питанням. Дивись п.1. Ну і для лізингу це пох, тому плата включає страховку. 4) Для лізингу це взагалі пофіг. 5) Так, тому треба брати таку батарею яка не напряже. 6) Це повня фігня як на мене. Як мінімум, крім глобального потепління ще існує проблема вихлопів на вулиці і ніхто з затятих противників ЕВ не погодився на челендж провести півтори години у гаражі з дизелем проти півтори годи з ЕВ
на відео не хочеться втрачати час, чому б не викласти основні тези для зацікавлення срачу у темі?
Там все цікаве закінчилося після пояснення - яке саме ЙОМУ потрібне авто ("велике, сімейне, для частих подорожей на дальні відстані із важким причепом") - решта це чіпляння до дрібниць та наведення загальновідомих фактів, які з огляду на його власну ситуацію вже не мають ніякого вирішального значення (типу "а ось коли в мене був гібрид і в нього деградувала батарея, офіціали не змогли її миттєво продіагностувати і сказали лишити ім авто на цілий день - а я його лишити не міг - а якби це був ДВЗ, то вони б відразу продіагностували", "а зарядка на публічних зарядках коштує в рази дорожче, ніж на власній", "а пробіг в холодному кліматі знижується").
Він зробив для себе вірний вибір і купив (лізингував) авто, яке йому найкраще підходить за експлуатаційними характеристиками.
RR PHEV коштує 1025 фунтів на місяць в лізинг RR Diesel - 600
Якраз це і є основною думкою.
Але якщо купляєшь і порівнюєшь такі автівки: Audi Q8 2021 40kE Audi E-tron 2021 30kE
То математика виходить геть іншою.
Не беру електричку, бо жодна не подобається як авто. Який аналог тура на електриці? Живу в приватному будинку, є гараж, навіть вивів щиток для зарядки, але все таки не розумію який з неї сенс крім типу економії. Задоволенням від авто якось не пахне. Про різні тайкани не кажу, якби було дофіга бабок то побавитись може б і взяв. На екологію взагалі пофіг, це все мантри маркетологів. Там від батарей стільки шкоди, що капець
Не беру електричку, бо жодна не подобається як авто. Який аналог тура на електриці? Живу в приватному будинку, є гараж, навіть вивів щиток для зарядки, але все таки не розумію який з неї сенс крім типу економії. Задоволенням від авто якось не пахне. Про різні тайкани не кажу, якби було дофіга бабок то побавитись може б і взяв. На екологію взагалі пофіг, це все мантри маркетологів. Там від батарей стільки шкоди, що капець
Audi E-Tron? 1000 км на баку не отримаєш, звісно, але є свої плюси.
Прохідність і e-tron? На драгобрат заїде?
На драгобрат і 6-ка заїде, e-tron також справиться.
The Audi Q8 e-tron has a ground clearance of 176 mm. On the highway, the body is lowered by as much as 26 mm, which improves stability and aerodynamics at high speeds, thus facilitating a long range. If drivers select “offroad” mode in Audi drive select, it increases ground clearance by 35 mm; for particularly difficult, uneven terrain, the body can be raised by an additional 15 mm.
Але якщо купляєшь і порівнюєшь такі автівки: Audi Q8 2021 40kE Audi E-tron 2021 30kE
Новий єтрон в європці десь 75kЕ коштує. Може я чогось не розумію, але є якщо трирічний єтрон такий класний, то чому ціна від нового - відрізняється в 2.5 рази?
Є недоліки: перегріву трансміссії в офроаді не дочекаєшся, момент 664нм з нуля доступний - звуком двигуна не похизуєшся, передня камера підкаже траекторію - застрягти практично неможливо, все якось легко і без зайвих рухів робиться, одним словом нудно.
Новий єтрон в європці десь 75kЕ коштує. Може я чогось не розумію, але є якщо трирічний єтрон такий класний, то чому ціна від нового - відрізняється в 2.5 рази?
Потрібно дивитись ціну на момент купівлі в 2021 році. Бо зараз ціни на нове дуже сильно дивують.
RR PHEV коштує 1025 фунтів на місяць в лізинг RR Diesel - 600
Audi Q8 2021 40kE Audi E-tron 2021 30kE
Как это ку8 21г 40, если на авториа 18года за 68? Чудеса на вираже?
На драгобрат і 6-ка заїде, e-tron також справиться.
Дивлячись в яку погоду
прокатався на вихідних 400 туди, 400 обратно. без заправок/ зарядок. придивлявся, а що якби я був на електромобілі і не побачив такої можливості без танців з бубном. на трасі велике гасло- електрохаб на 14 автомобілів. це плюс мінус на першій сотні км від столиці, далі пустота. нічого. фв ід4/ід5 їдуть, ні, котяться в правій смузі. їх обгоняє все, навіть фури, потім зовсім таких машин немає. це схоже на мишей і кактус.
як тільки шарові ціни зникнуть, ці всі машини перестануть купувати. гадаю, що якщо раптом зʼявляться якісь шарові авто, дизельний або бензиновий двигун, то ці всі економісти їх так само розкуплять і будут знов збиватись у групи де будуть ділитись ейфорією і поточними проблемами, а потім все замре, як наприклад це було, з дізельгейтнутими фв гольф 7 спортваген.
p.s. в мене по факту поїздки вийшло, заправив 50 л, розхід 4.5, cередня 83км/год, час в дорозі 4,5 години в один бік. Залишок палива 14л. що тут економити? машина майже 5м, майже 1,8 кг, повний привід, 2.0 дизель.
як тільки шарові ціни зникнуть, ці всі машини перестануть купувати.
Насправді, ні. У Європі немає шарових цін, найдешевший кіловат коштує 30 євроцентів, середній близько 50. І навіть це буває економічно доцільно. Навіть якщо в Україні електрика для фіз осіб буде коштувати 8 грн/20 євроцентів (а вангую найближчим часом таки не буде) це все одно буде дешевше ніж солярка.
як тільки шарові ціни зникнуть, ці всі машини перестануть купувати.
Насправді, ні. У Європі немає шарових цін, найдешевший кіловат коштує 30 євроцентів, середній близько 50. І навіть це буває економічно доцільно. Навіть якщо в Україні електрика для фіз осіб буде коштувати 8 грн/20 євроцентів (а вангую найближчим часом таки не буде) це все одно буде дешевше ніж солярка.
В Європі екологічні норми скоро просто заблокують двз автівки. Їм немає куди діватися
писав про Україну. так, в рік поїздок по трасі небагато і якийсь варіант єлектромобіля покриє потреби пересування містом чи в область, але тоді ти є учасником квесту де зарядитись і на чому поїхати по трасі у разі необхідності. в мене є інфраструктура і в місті, і в області, і на роботі але я все одно не бачу сенсу і поки не планую купувати єлектричку. може згодом і тільки при умові, що я зможу на цій машині отак прокатитись куди хочу і коли хочу і доїхати до своєї точки в Європі. Доречі, серед всіх знайомих мені іспанців, єлектромобілів немає ні в кого.