Не знаю куди писати про театр, наче ця гілка найближча за сенсом.
Дуже хотів спитати, може хто був, а Конотопська відьма в Франка і Уривський (режисер) взагалі реально варті того хайпу, який з ними несеться? Просто хотілось би сходити, але квитки на сайті театру купити нереально (власне не тільки на це), при цьому на ОЛХ у перекупів є що хоч за космічний прайс (на Конотопську відьму мені вчора пропонували від 2х тис). Тому виникли думки, що це якийсь перекупський двіж (може й за змовою з театром) створює цей ажіотаж, а годувати цих дармоїдів якось не хочеться, хай сидять з непроданими квитками.
І це так не тільки в Франка, а ще й, наприклад, в театрі на Подолі, де дійсно круті вистави, але якось раніше було набагато простіше на них потрапити. Чи реально театри стали настільки популярними?
Як театрал зі стажем дозволю собі відповісти і почну з кінця. Так, український театр став мега-популярним під час війни. Особисто моя версія - через суцільний стрес людям не вистачає позитивних емоцій. Ніхто цього не очікував, але так сталося. Спостерігається шалений попит на популярні вистави Чому Уривський? До війни в Києві було три зіркових театральних режисера: Стас Жирков, Максим Голенко і Іван Уривський. Вони молоді, талановиті і ставлять дуже оригінальні сучасні вистави. З початком війни Жирков виїхав закордон і працює в театрі в Німеччині. Голенку запропонували очолити львівський театр Заньковецької, він переїхав до Львова і ставить свої зіркові постановки там. Залишився Уривський У Уривського є вистави в різних театрах, і всі вони користуються великим попитом: Конотопська відьма, Калігула, Безталанна, Лимерівна, Хазяїн... Конотопську відьму я бачила двічі. Вважаю її одною з найкращих вистав ever. Обидва рази купувала квитки на сайті театру, і вони коштували 200-250 грн. Третій раз купила там же квитки в подарунок мамі на Новий рік. Тобто, все реально. Перекупів я б не годувала
UA 04.03.2024 19:49 пишет: не класика, сучасний такий собі стиль, сам не ходив-) бо не любитель-) ну і вдала піар компанія-)
Ніякої піар компанії. Вистава стала популярною через вірусне відео в Тік Току. Молодь повалила на неї, і кожен знімав своє відео. Театр сам був в шоці через таку популярність.
UA 04.03.2024 19:49 пишет: не класика, сучасний такий собі стиль, сам не ходив-) бо не любитель-) ну і вдала піар компанія-)
Ніякої піар компанії. Вистава стала популярною через вірусне відео в Тік Току. Молодь повалила на неї, і кожен знімав своє відео. Театр сам був в шоці через таку популярність.
ну так це ж також реклама
Реклама - це за гроші. А тут школярі самі знімають.
О, цікаво, а за скільки ж треба ловити ті квитки? Бо на жодну з вистав Уривського до кінця театрального сезону квитків немає, навіть на кінець травня. Більш того, навіть на не Уривського на квітень в Франка я не знайшов жодного квитка.
Wave 04.03.2024 23:54 пишет: О, цікаво, а за скільки ж треба ловити ті квитки? Бо на жодну з вистав Уривського до кінця театрального сезону квитків немає, навіть на кінець травня. Більш того, навіть на не Уривського на квітень в Франка я не знайшов жодного квитка.
Як зловити квитки на Конотопську відьму. Система така. Коли відкриваються продажі на майбутній місяць, квитки на популярні вистави розкуплюються за годину. Але ніхто не знає, в який момент ці продажі почнуться. Тому я поставила собі в закладки сайт театру Франка і кожного ранку в 9:00-10:00 заходила туди. Так і зловила. Станом на зараз вже були відкриті продажі на квітень і травень. Тобто, якщо немає квитків на Калігулу і Безталанну, це означає, що вони розкуплені. Але! Ні в квітні, ні в травні в афіші не зазначена поки що Конотопска відьма. Вона може з'явитися в будь-який момент. Треба ловити. ЇЇ спеціально не виставляють задовго, боряться з корупцією. Тож, на Конотопську на квітень і травень квитки ще не поступили в продаж.
Дружина із донькою ходили. Обидві в захваті. Дружина сказала, що хоче ще раз подивитись, але щоб був інший акторський склад. Зі слів знавців - обидва склада грають неперевершено, проте сприйняття зовсім різне.
З того, що класне і на що можна купити квитки, я можу порекомендувати виставу Кицюня в Дикому театрі. Я її називаю "подонківська" Вона створена за п'єсою Мартіна Макдони (Банши Інішеріна, Залягти на дно в Брюгге, Три бігборди...). Тобто, як і все у цього автора там "кров, кишки, розпідор...ло" (с). Але! Це дуже-дуже смішно і якісно! Треба бути готовим, що на сцені мат, постріли, катують русню Якщо Ваша жіночка - ніжне створіння, то їй може не сподобатись. Я себе до таких не відношу, тому ми реготали як коні. Це режисер Максим Голенко. Він завжди робить вистави на грані фолу
З нейтрального, але теж гарного йдіть на виставу в театрі на Лівому березі З цією виставою щось не так. Вона для сімейного виходу. На неї можна з дітьми, з дружиною, з дівчиною на перше побачення. Вистава створена за британською франшизою. Це яскрава комедія. Якийсь аматорський театр вирішив поставити п'єсу на сцені, але, як ви вже зрозуміли, завжди щось іде не так. Декорації не тримаються, актори забувають текст, спецефекти не спрацьовують... Але артисти на сцені мужньо виходять з положення. Дуже смішно і дуже класно зроблено!
Juliet Capulet 05.03.2024 09:35 пишет: Як зловити квитки на Конотопську відьму. Система така. Коли відкриваються продажі на майбутній місяць, квитки на популярні вистави розкуплюються за годину. Але ніхто не знає, в який момент ці продажі почнуться. Тому я поставила собі в закладки сайт театру Франка і кожного ранку в 9:00-10:00 заходила туди. Так і зловила. Станом на зараз вже були відкриті продажі на квітень і травень. Тобто, якщо немає квитків на Калігулу і Безталанну, це означає, що вони розкуплені. Але! Ні в квітні, ні в травні в афіші не зазначена поки що Конотопска відьма. Вона може з'явитися в будь-який момент. Треба ловити. ЇЇ спеціально не виставляють задовго, боряться з корупцією. Тож, на Конотопську на квітень і травень квитки ще не поступили в продаж.
Дякую, а я думав, що в квітні-травні її вже просто не буде, буду ловити. В Дикому не був, треба сходити, а на Лівому раніше дуже подобались вистави.