В світля новин про те що відключення електрики стають все реальнішими влітку, хочу на дачі до генератора додати ще зо три сонячні панелі. Знайомий каже що може дати контролер сонячних панелей і 3.5кВт інвертор. Інвертор старенький але робочий. Відповідно планую купити 3 сонячні панелі 400-ватних, і чотири гелевих аккумулятора, так як інвертов 48-вольтний. В ідеалі мені б від усього цього заживити освітлення і холодилдьник. Підкажіть що ще можна докупити в цій схемі? Я особисто бачу проблему що ніякого автоматичного перемикача між сонячною енергією і мережею. Тобто якщо я підключу холодильник до аккумуляторів і панелей, і він розрядить аккумулятори, він сам не перемкнетьмся на мережу. Як взагалі такі системи будують?
Не хотілося б додатково тратити такі гроші при наявності халявного інвертора. І так бюджет виходить за 30К.
гелеві АКБ не купував би. ресурс малий. беріть lifepo4.
гелеві АКБ не купував би. ресурс малий. беріть lifepo4.
Це дача і це резервне джерело живлення. Вкласти такий бюджет у lifepo4 то занадто буде.
Мені по ідеї потрібен якийсь пристрій який би показував скільки пішло електрики в аккумулятори і скільки було спожито. Щоб розуміти чи йде розряд з батаей чи працює на панелях....
Мені по ідеї потрібен якийсь пристрій який би показував скільки пішло електрики в аккумулятори і скільки було спожито. Щоб розуміти чи йде розряд з батаей чи працює на панелях....
Пост # 2 , а свій інвертор продай, не дякуй.
Пост номер 2 (с). Из отдельных девайсов не соберешь такое. Ну точнее есть солнечные контроллеры (например, epever triron) которые умеют общаться с умными инверторами 220В по RS232, но это не твой случай. Сколько залилось в батареи и сколько взяло с батарей через_выходной_порт_контроллера показывает сам контроллер (если нормальный), а сколько взяло через инвертор - это разве что розетку-ваттметр цеплять и множить результат там на ~1,1.
а яка вартість генератора трифазного на 5-7 кВт реальних? і який нормальний бренд? дякую
Правильно я розумію що це одночасно і контролер панелей і інвертор? Тобто сонячні панелі можна прямо до нього під"єднувати?
а яка вартість генератора трифазного на 5-7 кВт реальних? і який нормальний бренд? дякую
ти впевнений, що тобі 3 фази потрібні? це буде жах у побутовому використанні.
І що значить «реальних»? Дорогий від дешевого буде відрізнятися якістю та довговічністю, кіловати вони однакові видають
Правильно я розумію що це одночасно і контролер панелей і інвертор? Тобто сонячні панелі можна прямо до нього під"єднувати?
"Вбудований сонячний контролер MPPT" т.е. да. Он еще и ИБП ко всему прочему.
ти впевнений, що тобі 3 фази потрібні? це буде жах у побутовому використанні.
І що значить «реальних»? Дорогий від дешевого буде відрізнятися якістю та довговічністю, кіловати вони однакові видають
ну наприклад нагріти воду котлом електричним для бойлера непрямого нагріву реальних мається на увазі, якщо тнаписано 7,5 кВт, то щоб видав самі стільки,а не 6 наприклад -)
не зовсім розумію як можна однофазним нормально користуватись при трьох фазах, якщо насос на воду на одній фазі, холодильник на іншій, а інтернет на третій взагалі-)
не зовсім розумію як можна однофазним нормально користуватись при трьох фазах, якщо насос на воду на одній фазі, холодильник на іншій, а інтернет на третій взагалі-)
Ти плутаєш трифазний генератор та трифазну розводку.
Трифазний гена потрібен тільки тоді, коли є великий стабільний трифазний споживач енергії, який буде рівномірно завантажувати всі 3 фази, інакше ти його по-перше вграєш дуже швидко, по-друге будеш отримувати тільки частину потужності. Я не зустрічав випадків, коли у приватному будинку можна нормально 3 фази генератора збалансувати. Чи є в тебе великий трифазний споживач в будинку?
Що стосується трифазної розводки, то це не проблема, вона легко перетворюється на однофазну при переключенні джерела живлення (наприклад, в мене так і влаштовано).
Цікаво яка логіка була в голові коли вирішив питати про трьохфазний генератор в темі про сонячні панелі.
Тобто я починаючи з такого девайса можу спочатку поставити на нього батареї 24в та підключити до мережі, на всяк випадок додати генератор на вхід. Потім ще нарастити сонячними панелями - але я поки нерозумію якими
Цікаво яка логіка була в голові коли вирішив питати про трьохфазний генератор в темі про сонячні панелі.
при тому, що є ж відповідні, досить актуальні, "генераторні" теми, де дуже щільно усі ті питання перетерли.
ну от така-)))))
при тому, що є ж відповідні, досить актуальні, "генераторні" теми, де дуже щільно усі ті питання перетерли.