Колеги, знайома має провідати мати на окупованій території і потім повернутися. Що робити із смартфоном і мессенджерами? Знайома має проукраїнську позицію і має відповідні дописи на всіх мессенджерах та соціальних мережах (СМ). З такими записами фільтрацію точно не пройти. Як бути? Новий смарт та новий номер, знається, викличне ще більше підозри - ну, немає наразі людей, які б не мали профіля на СМ. Видаляти - це не варіант, бо все відновлюється. Може хтось має досвід свій або знайомих як краще зробити: новий смарт, видаляти профілі, взагалі не везти смарт.......
взагалі не везти смарт.......
для подорожі придбати дешевий кнопочний і карту для нього. необхідні номери записати якось нейтрально (краще звісно запам'ятати важливі номери).
для подорожі придбати дешевий кнопочний і карту для нього. необхідні номери записати якось нейтрально (краще звісно запам'ятати важливі номери).
це припущення? чи дійсний метод? Хто зараз повірить, що у 24-му році людина не має жодного профіля у СМ? Звичайний кнопочний телефон не викличе ще більше підозри?
Колеги, знайома має провідати мати на окупованій території і потім повернутися.
цікаво, а де у нас таке КП зараз? Чи вона з Европи буде їхати?
імхо, всі маніпуляції з телефоном будуть помітні та викликати підозру. Тому головна надія - дії конкретного фсб-ешника, чи буде у нього бажання копати "до кінця". Звісно, новий смарт чи кнопка- це по-любе. Але ще краще не їхати.
Колеги, знайома має провідати мати на окупованій території і потім повернутися
запитав знайомих з такою самою ситуацією - так вони зустрічались з батьками у Грузії, місяць тому.
Колегу, яка мала намір поїхати на окуповану територію, завернули в аеропорту масквабаду без жодних пояснень.
Звісно, новий смарт чи кнопка- це по-любе.
Так, судячи з усього - вони 100% мають можливість відновлювати дані на телефонах (на смамтах, не знаю про кнопкові). Тому, якщо вже вирішила - то новий номер (вкрали, згубила старий) та новий смарт (не любить соцмережі). В усяких фейсбуках і т.п. - варто видалити свій профіль, щоб він не гуглився так явно і легко. Далі - не знаю. Якщо захочуть - ФСБ-шники знайдуть якісь її профілі в соцмережах, по ПІБ та фото, в своїх базах даних (ймовірно, навіть видалені профілі - але не знаю наскільки поширюється їхня база даних на пересічних людей іншої країни).
Колегу, яка мала намір поїхати на окуповану територію, завернули в аеропорту масквабаду без жодних пояснень.
думаю, це не самий поганий варіант гірше, коли приліплять дискредитацію сво та в обмінний фонд направлять
запитав знайомих з такою самою ситуацією - так вони зустрічались з батьками у Грузії, місяць тому.
які дають поради?
які дають поради?
ніяких, там все просто і прозоро, ризиків нема. ру паспорти у його батьків є, так.
Колеги, знайома має провідати мати на окупованій території і потім повернутися
ситуація може бути така сама, це якщо мати може їхати кудись, в ту ж Грузію наприклад.
т.е. она видит единственную проблему в смарте? кнопочная нокия не спасет. все-равно шось нароют
Рисковые люди. Не, ну я понимаю, что родственники могут быть не ходячими и все такое. Да и то, ХЗ стоит ли оно того, что бы ехать. Но если ходячие, то Грузия или Турция...
т.е. она видит единственную проблему в смарте? кнопочная нокия не спасет. все-равно шось нароют
нокія врятує від спроб вскрити профілі. може і не новий "інший" телефон (пройтися шредером щоб минулі дані затерти), просто справний з слідами користування - вже спокійніше. вони ж якщо зацікавляться, то певно зусилля будуть прикладати для пошуку, можливо шукати схований смарт. але прям щоб шукати інфу по кожному в мережах - це вже дуже їх треба зацікавити.
Колеги, знайома має провідати мати на окупованій території і потім повернутися. Що робити із смартфоном і мессенджерами? Знайома має проукраїнську позицію і має відповідні дописи на всіх мессенджерах та соціальних мережах (СМ). З такими записами фільтрацію точно не пройти. Як бути? Новий смарт та новий номер, знається, викличне ще більше підозри - ну, немає наразі людей, які б не мали профіля на СМ. Видаляти - це не варіант, бо все відновлюється. Може хтось має досвід свій або знайомих як краще зробити: новий смарт, видаляти профілі, взагалі не везти смарт.......
В приватних глянь.
З такими записами фільтрацію точно не пройти.
естественно если речь про Ш-тьево только нейтральная территория . и Грузия, которую тут советуют, это очень плохой вариант...
Сразу же развернут. И не пропустят. Имею опыт, вывозил людей.
це припущення? чи дійсний метод? Хто зараз повірить, що у 24-му році людина не має жодного профіля у СМ? Звичайний кнопочний телефон не викличе ще більше підозри?
Звісно викличе. Потрібно готуватись за рік, лівий аккаунт, якісь переписки в месенджерах. А не пустий вайбер, пустий інстаграм, и здравствуйте, я ваша тётя.
Взагалі не розумію оці потуги побачити родичів. От серйозно, 10 років не бачили, а тепер дуже закортіло? Я вже не кажу, що вони всі вороги які голосували і підтримували путіна, хай не в останню каденцію, а першу, другу чи третю.
Взагалі не розумію оці потуги побачити родичів. От серйозно, 10 років не бачили, а тепер дуже закортіло?
я вже вдавався до деталей, бо мені воно не потрібно. Але, як я зрозумів, хтось з рідних помирає - а не просто побачитися. І тому ніхто і не готувався заздалегідь з "лівими" профілями і таким іншим у СМ. Як би не це, ніхто б і дергався.