Раніше піднімав тему про кросовери Kamiq vs Vitara (дуже довго вибираю і вагаюсь). Вертаюсь знову до неї, але з іншими кандидатами
Skoda Karoq i Opel Grandland.
По ціні +- однакові машини, по комплектації +- теж (Karoq Style i Grandland GS). Візуально Карок подобається більше, але кліренс бляха, ну як можна назвати це кросовером з 16 см. Опель заявляє 18.8 см. (тобто логіка Шкоди мені незрозуміла - у Каміка 18 см , у Карока 16 - 16.3).
Час від часу їжджу в гори, по гриби (та і банально в місті бордюри можу чіпляти передком своєї Astra), тому хочеться трохи повище.
Бачив відоси, де кажуть, що у Карока дуже хороша геометрія звісів і через це висота кліренса нівелюється.
Хто що може сказати відносно цих 2 екземплярів.
P.S. Suzuki S-cross викинув з переліку, всередині як-не-як вона трохи застаріла.
ну хоча Грандленд і новіший і красивіший, а Карок вже майже "до побачення" я б вибрав Карок 1) не треба брати дизель (1,4тсі+8АТ) достатньо надійні та економічні, Грандленд - треба брати тільки дизель 2) Грандленд просторіший але Карок все ж трошки зручніший - і попереду і позаду 3) не думав що колись скажу це про шкоду але якість матеріалів в Кароку теж трохи краща (у Грандленда все гарне залишилось пежо, щоб не сильно конкурували)
ну і якщо треба 4х4 - Грандленд такої можливості не дає
Доброго дня всім.
Раніше піднімав тему про кросовери Kamiq vs Vitara (дуже довго вибираю і вагаюсь). Вертаюсь знову до неї, але з іншими кандидатами
По ціні +- однакові машини, по комплектації +- теж (Karoq Style i Grandland GS). Візуально Карок подобається більше, але кліренс бляха, ну як можна назвати це кросовером з 16 см. Опель заявляє 18.8 см. (тобто логіка Шкоди мені незрозуміла - у Каміка 18 см , у Карока 16 - 16.3).
Час від часу їжджу в гори, по гриби (та і банально в місті бордюри можу чіпляти передком своєї Astra), тому хочеться трохи повище.
Бачив відоси, де кажуть, що у Карока дуже хороша геометрія звісів і через це висота кліренса нівелюється.
P.S. Suzuki S-cross викинув з переліку, всередині як-не-як вона трохи застаріла.
Може цю дилему можна вирішити простіше. Цей опель побудований на одній платформі з Пежо 3008. Коли цей новий 3008 вийшов на ринок то в інеті було багато глузувань з приводу невідповідності заявленого кліренсу реаліям. Бо насправді там було десь 16.5 см, а не 18+ (у 5008 взагалі заявляли 22, а за фактом було 17). Якщо в Опеля та сама ситуація то фактично в обох автівок приблизно однаковий кліренс, і питання вибору стає тривіальним.
ну хоча Грандленд і новіший і красивіший, а Карок вже майже "до побачення" я б вибрав Карок 1) не треба брати дизель (1,4тсі+8АТ) достатньо надійні та економічні, Грандленд - треба брати тільки дизель 2) Грандленд просторіший але Карок все ж трошки зручніший - і попереду і позаду 3) не думав що колись скажу це про шкоду але якість матеріалів в Кароку теж трохи краща (у Грандленда все гарне залишилось пежо, щоб не сильно конкурували)
1. Так і є, якщо Карок - це 1.4 TSI + 8AT, якщо Грандленд - дизель 1.5 2. Ну за розмірами - Грандленд більший у всьому (крім багажника), але різниця несуттєва - до 10 см у всьому (ширина, довжина). 3. 3008 і дорожчий, і візуально мені не дуже.
4х4 не розглядається - там вже ціни інші.
Імхо, брати опель. Всеж більший, хоч і трохи, ну і останній шанс поїздити на нормальному економічному дизелі, який буде тільки дорожчати .
Коли обирав собі, то встиг покатати грандленд дорестайл. Уцілому непогана машина, приємно їде з дизелем, незважаючи на заявлені тоді 12 з гаком секунд до 100. Зі старту є заминка, але на ходу все добре. Карок затестити якось тоді руки не дійшли, але зараз я б дивився більше в його бік. Це ваг, отже, ергономіка та зручність має бути на висоті. Перевірений уже мотор, коробка. При цьому навіть бензин може бути дуже економічним судячи по відгукам. Компактний, що дає плюси у місті.
Щодо кліренса, вважаю, що виробники можуть по різному міряти: хтось реально просвіт у проекції міряє, хтось відстань до найнижчої точки посередині бази і т.д. Тож на цифри я б не заморочувався, а звіси у обох мають бути невеликі, то й від бордюрів не страждатимуть.
Я би для себе в першу чергу дивився на Карок. А там уже дивитися деталі.
А ще, періодично вилазять історії про неполадки в системі adblue на цій силовій установці, хча багато хто їздить без проблем.
Дивився обидві штуки. Всередині +- однаково. Але треба порівнювати конкретні комплектації. В шоурумі грандланд був з якоюсь дешевою цифровою панеллю, малого розміру та кривою графікою.
Можливо в дорожчих краще, але я б надав перевагу нормальній аналоговій, ніж дешевій цифровій.
По двигуну - 1,4 дуже гарний двигун, досить динамічний та економний.
Може цю дилему можна вирішити простіше. Цей опель побудований на одній платформі з Пежо 3008. Коли цей новий 3008 вийшов на ринок то в інеті було багато глузувань з приводу невідповідності заявленого кліренсу реаліям. Бо насправді там було десь 16.5 см, а не 18+ (у 5008 взагалі заявляли 22, а за фактом було 17). Якщо в Опеля та сама ситуація то фактично в обох автівок приблизно однаковий кліренс, і питання вибору стає тривіальним.
Це кому як. Я недавно пересів на 21 см кліренсу, після їзди все життя на пузотьорках з максимум 16 см. Але щоб воно було якось принципово, то ні. Загалом я так і не зрозумів переваг того кліренса, якщо з асфальту не зїжджаєш. От те що сидиш на горі і дивишся на всіх згори вниз, це прикольно. )
Це кому як. Я недавно пересів на 21 см кліренсу, після їзди все життя на пузотьорках з максимум 16 см. Але щоб воно було якось принципово, то ні. Загалом я так і не зрозумів переваг того кліренса, якщо з асфальту не зїжджаєш. От те що сидиш на горі і дивишся на всіх згори вниз, це прикольно. )
Ну є різний асфальт, спробуйте поїхати ближче до гір - Осмолода, Бистриця, Заросляк (там я би сказав швидше залишки асфальту, або нввіть суцільні ями з вкрапленнями асфальту).
Поїдьте по селах Верховинського району Ів-Фр області грунтовкою (Дземброня, Волова) - там ви відчуєте цю різницю дуже сильно. Це я говорю про літні умови, коли сухо.
Дивився огляд на опеля від інфокара - там по дощечках - 17-17.5 см. Для карока такого не знайшов.
Доброго дня всім.
Не має Грандланд 18+, по факту 17+. З 57 хв про кліренс.
http://youtu.be/P8PbPW299Hc Загалом якщо багато довгих і більше трасових поїздок то тоді в дизелі є сенс. У випадку коротких дистанцій та міста, тоді однозначно бенз ну і тоді мабуть таки Шкода. Як показують реалії, у кого на дизелі пробігу більше по місту, ще й короткі дистанції, то починається біда з екологією. Постійні регенерації, що призводить до підвищеної витрати палива.
Дивився огляд на опеля від інфокара - там по дощечках - 17-17.5 см. Для карока такого не знайшов.
Я не про це писав, а про те, що коли заміряти реальний кліренс цієї шкоди і цього опеля то майже напевне виявиться, що ніяких 2 см різниці там немає - буде майже однаковий кліренс. А щодо різниці між кліренсом 21,5 (справжніх, а не заявлених, де за фактом у багатьох виявиться 18) та кліренсом 13, то дуже навіть відчувається навіть у центрі Києва. Там де на субару взагалі не звертаю увагу на ями, лежачі поліцейські, напливи, ... (лише швидкість скидаю) то на Сітроєні доводиться обирати траєкторію і кермом крутити постійно.
Доброго дня всім.
Не має Грандланд 18+, по факту 17+. З 57 хв про кліренс. Загалом якщо багато довгих і більше трасових поїздок то тоді в дизелі є сенс. У випадку коротких дистанцій та міста, тоді однозначно бенз ну і тоді мабуть таки Шкода. Як показують реалії, у кого на дизелі пробігу більше по місту, ще й короткі дистанції, то починається біда з екологією. Постійні регенерації, що призводить до підвищеної витрати палива.
Та я вище писав про це відео, що там 17-17.5 Але у карока ще менше
Ну якщо кожен додатковий см кліренсу такий важливий, чому б взагалі тоді не дивитися на автівки, що мають його багато? Як на мене, якби авто влаштовувало, а зайвий см. для "бездоріжжя" можна буде додати вищим на один розмір профілем шин.
1. Так і є, якщо Карок - це 1.4 TSI + 8AT, якщо Грандленд - дизель 1.5 2. Ну за розмірами - Грандленд більший у всьому (крім багажника), але різниця несуттєва - до 10 см у всьому (ширина, довжина). 3. 3008 і дорожчий, і візуально мені не дуже.
4х4 не розглядається - там вже ціни інші.
а які типові пробіги? Якщо це в основному місто на короткі дистанції, то дизель буде не самим оптимальним вибором, і залишається карок.
у Сузукі S-кросс (один з варіантів ТС) взагалі 15 выйшло
буде дивно, але подивись на Ріфтер, знайомий купив такий собі. Тей сами 1,5 дизель + автомат, охєрєрнний за розміром салон, 18 кліренсу з вже заводськои металевим захистом. Вартість як у грандленду.
буде дивно, але подивись на Ріфтер, знайомий купив такий собі. Тей сами 1,5 дизель + автомат, охєрєрнний за розміром салон, 18 кліренсу з вже заводськои металевим захистом. Вартість як у грандленду.
Боюсь від салону Ріфтера розчарування буде ще більше ніж від С-крос.
Ну якщо кожен додатковий см кліренсу такий важливий, чому б взагалі тоді не дивитися на автівки, що мають його багато? Як на мене, якби авто влаштовувало, а зайвий см. для "бездоріжжя" можна буде додати вищим на один розмір профілем шин.
Які ваші варіанти ? до 30К з салону, або максимум 3 роки (23-25К)
Профіль шин і додаткові прокладки дадуть 1-2 см ?
а які типові пробіги? Якщо це в основному місто на короткі дистанції, то дизель буде не самим оптимальним вибором, і залишається карок.
На даний момент - понеділок-пятниця - школа, гуртки, все по місту. Субота-неділя - по трасі 100-250 км.
у Сузукі S-кросс (один з варіантів ТС) взагалі 15 выйшло
Відмовився через "убогість" салону, але дуже дивно 15 см.
Подивився, НІТ.
При коротких звісах та чималих кутах заїзду - це може бути не так страшно