Панове, особливо хто живе "виского" і до кого тиск від КВК не дістає. Чи хтось бавився в "проточну воду" під час блекаута? Наразі в активі є пластиковий "дачний" вмивальник з "піпкою" знизу. Думаєм купити помпу на пляшку на батарейках, щоб вода текла під якимось тиском. Щось іщє бюджетне можливе? Окрім з полторушку одне одному на руки поливати.
"Мойдодир", але то шафа ще одна
У мене валяється туристичний душ - така собі велика грілка, а знизу ситечко. Вішається на гачок, в поході на дерево. Нормально помитися можна одному.
У мене валяється туристичний душ - така собі велика грілка, а знизу ситечко. Вішається на гачок, в поході на дерево. Нормально помитися можна одному.
непогана ідея. Є питання по нагріванню води в ній. Для квартир з вікнами на південь можна виставляти на сонце.
Помпа печки от газели, 12В, 3А вроде, некоторые их даже в систему отопления ставят как резервный насос. Автоматика зависит от полета фантазии и бюджета.
Аналогичная проблема. Нет света - не работают насосы подкачки - нет воды в квартире. Для целей умыться и помыть руки купил аккумуляторную помпу для бутля. Не хватает только ножной кнопки чтоб экономить воду во время умывания. Еще очень выручает гидроаккумулятор системы Осмос. Когда уже совсем [*****], то хоть руки сполоснуть можно. И этот вариант натолкнул на мысль - может поставить где-то более ёмкий гидроаккумулятор? И, как более дешевое решение - просто большую герметичную ёмкость, забор воды из которой сделать трубкой со дна ёмкости и поддерживать избыточное давление воздуха в верхней части ёмкости.
Туристичний душ на дачі був, але таке собі. "Нє впєчатліл" Насос від Газєлі теж ні - я рукожоп і щось майстрячіть з електрикою то не моє. Гідроакумулятор - варіант (теж є осмос), але шось воно коштує... ота актоматична помпа зі шлангочкою в пляшку - 300 грн, і виглядає як кран. На якусь каністру прилаштувати, щоб стікала не на банку, а поруч. Може оприскувач подивитися? Насосом покачав, і воно "бризкає". А замість бризкавки якусь шлангочку, щоб текло з неї.
Туристичний душ на дачі був, але таке собі. "Нє впєчатліл" Насос від Газєлі теж ні - я рукожоп і щось майстрячіть з електрикою то не моє. Гідроакумулятор - варіант (теж є осмос), але шось воно коштує... ота актоматична помпа зі шлангочкою в пляшку - 300 грн, і виглядає як кран. На якусь каністру прилаштувати, щоб стікала не на банку, а поруч. Може оприскувач подивитися? Насосом покачав, і воно "бризкає". А замість бризкавки якусь шлангочку, щоб текло з неї.
Я тогда не совсем понимаю, зачем этот колхоз с бутылками и канистрами для слива, если есть дачный умывальник? Помпа на бутылку не сможет поднять воду на 2 метра вверх, чтобы под ней мыться, а руки мыть за 300 грн - какой смысл при наличии дачного умывальника опять же? Дешево, без работы руками и чтоб впечатлило при этом - не получится.
Можно на крышку канистры прикрутить кран, канистру на край мойки и вперед мыть руки и посуду. Даже готовые продаются.
Панове, особливо хто живе "виского" і до кого тиск від КВК не дістає. Чи хтось бавився в "проточну воду" під час блекаута? Наразі в активі є пластиковий "дачний" вмивальник з "піпкою" знизу. Думаєм купити помпу на пляшку на батарейках, щоб вода текла під якимось тиском. Щось іщє бюджетне можливе? Окрім з полторушку одне одному на руки поливати.
Чекаємо кримчан. В них вода була по графіку, вони ставили баки, в них є досвід.
Чекаємо кримчан. В них вода була по графіку, вони ставили баки, в них є досвід.
У нас була в офісі проблема якось з постачанням по графіку. Зробили бак в туалеті над бачком зі звичайним поплавковим механізмом як в унітазі всередині і туалет через нього запустили. Вистачало на 4-5 походів по потребам
В мене є аж 3 випробуваних особисто рішень цього питання. від 1400 до 12000грн.
Перше швидке дієве та дуже бюджетне рішення яке я винайшов у жовтні 2022р це садовий акумуляторний оприскувач із Леруа Мерлен за 1400грн.
якщо ми на нього уважно подивимося, то побачимо повербанк для води на 17л, ДБЖ для роутера(прикрутити 1 провод), та зарядку ЮСБ(прикрутити автомобільну), можна ще додати сонячну панельку та гідробак для комфорту. Я навіть йому назву придумав після модернізації та лишив на згадку прототип
якщо потрібно помитися, а води зась, то одноразовий душ вирішить питання. перевірено. не вигадуйте велосипед.
наповнюємо його водою, приєднуємо його до будь якої точки розбору холодної води, вмикаємо за потреби кнопкою. Він має акб на 8аг на борту та зарядку. Його ємності вистачає на 1 душ 1 персоні. Далі просто додати води ) прекрасно працює із бойлером, в якому вода все ще гаряча.
недолік один: він гуде як шахед
Друге рішення таке, якщо в хаті є ДБЖ, то те чим я зараз задоволений:
2. насосна станція інверторна має дуже зручні налаштування, компактна, тиха, не потребує гідробаку!, та допомогає економити воду.
недолік - ціна отримуємо комфорт обмежений тільки ємністю бойлера та бочки з водою.
якщо є бажання зекономити то ось цей насос працює добре.
ДБЖ безшумний, з яким в мене це працює в 1к кв: всього на 500вт
що до підєднання (та наповнення бочки) можу підказати (треба зворотні клапани використати)
а якщо подумати в інший бік. запитати насос, який повинен подавати воду на верхні поверхи за допомогою зарядної станції? яка потужність треба на це?
а якщо подумати в інший бік. запитати насос, який повинен подавати воду на верхні поверхи за допомогою зарядної станції? яка потужність треба на це?
зазвичай насоси 1-2 квт. Стартовий струм до 6. Ємність батарей на 1 годину роботи насоса - 3 квт*г. Треба інвертор, AVP та акуми. По грошам десь 300 т, +- В принципі в межах будинку проєкт реалізуємий. В принципі
зазвичай насоси 1-2 квт. Стартовий струм до 6. Ємність батарей на 1 годину роботи насоса - 3 квт*г. Треба інвертор, AVP та акуми. По грошам десь 300 т, +- В принципі в межах будинку проєкт реалізуємий. В принципі
1-2квт - це кожен насос? дивився - там же циркулярні насоси і потужність начебто значно менша, хоча треба дивитись по факту, що встановлено.