Є спеціалісти по догляду за басейнами? Реанімую басейн після зими, я його не спускав. 16 кубів. Спочатку вода була темно-зелена. Дав 200 грам шок-хлору. Вода стала світло-зелена. Дав ще 160 грамів, вода стала просто мутною, зелені вже немає. Але фільтрую другу добу і нічого не міняється, вода виглядає просто мутною. Вчора дав ще 100гр хлору, здається нічогог особливого не змінилось. Фільтрую поки його далі. Може треба коагулянта дати щоб муть осадити?
фільтр який ?
фільтр який ?
Стандартний комплектний. Картриджний.
Не спеціаліст, але мав свого часу басейн на 7 кубів, цікавився темою. Фільтр потрібен пісчаний, картриджний - це баловство, не ефективний. Прозорість води підтримувати можна пергідролем 40% (перекис водню), 0.7 л. на куб, забув періодичність. Це екологічно, він розкладається на кисень і воду.
16 кубов это конечно дохера, но лучше бы сменить воду хз, как потом в том хлорном растворе купаться имхо
До хлору ще треба альгіцид і коагулянт - саме вони роблять воду прозорою. в 27.уа воно все є. Але по правильному, спершу РН вирівняти, потім інша хімія і пісочний фільтр.
16 кубов это конечно дохера, но лучше бы сменить воду хз, как потом в том хлорном растворе купаться имхо
Ну якби поцікавились як працює хлор, то не боялись би "хлорного розчину".
До хлору ще треба альгіцид і коагулянт - саме вони роблять воду прозорою. в 27.уа воно все є. Але по правильному, спершу РН вирівняти, потім інша хімія і пісочний фільтр.
Весь минулий рік з цим проблем не було. Тут для мене просто незрозуміло, чи це ще лишилась органіка, які треба допалити хлором, чи це вже залишок який просто треба відфільтрувати. Але таки да, треба розібратись з рН, бо хлор може просто не працювати.
Не спеціаліст, але мав свого часу басейн на 7 кубів, цікавився темою. Фільтр потрібен пісчаний, картриджний - це баловство, не ефективний. Прозорість води підтримувати можна пергідролем 40% (перекис водню), 0.7 л. на куб, забув періодичність. Це екологічно, він розкладається на кисень і воду.
Буде з часом і піщаний, але поки не на часі. Пергідроль ще можна юзати для малого басейну, я його використовував коли у мене був чотирьохкубовий. Для великого забагато з ним геморою.
А набрати 1,5 літра води на аналіз і зрозуміти що прибрати? Хлор навряд вже допоможе.Треба коагулянт. Нуй температура води. Якщо там +15 то хімія не працює
фільтр який ?
Стандартний комплектний. Картриджний.
тоді спустити воду, вимити лайнер та набрати нову і обробити. Бо картриджний фільтр з такою водою не впорається.
Маю власний досвід використання каркасника на 20куб. з 2015р по 2023. Та в цьому році теж буду ставити.
Тільки пісочний фільтр від 4.6куб продуктивністю позбавить від таких проблем, та і йому на це знадобиться пару діб та промивка піску в режимі викиду води назовні.
Пергідроль ще можна юзати для малого басейну, я його використовував коли у мене був чотирьохкубовий. Для великого забагато з ним геморою.
Пергідроль це не те що треба.
Вирівняти рН, потім шок хлор 1 раз у дві неділі, та таблетки повільного хлору у поплавку постійно. рН постійно моніторить треба та вирівнювати. Та водний прибирач сміття з лайнера, який потягне тільки потужний пісочник.
тоді вода чистенька завжди.
Аналогічна проблема, звалився на голову догляд за бассейном 31 куб, фільтр піщаний. Поки розібрався з технічною частиною (а там купа різних девайсів, бо басейн з підігрівом від сонячного колектора), з хімією тільки-тільки почав розбиратись. Познайомився з шок-хлором (таблетки по 20 грамм) - як мені розповіли, їх треба кидати тільки коли "провтикав з хімією і вода вже зелена". Довгий-хлор (таблетки по 200 грамм) - треба щоб вони постійно були у корзинці-скімера, вистачає одної десь на 2 тижні. Але треба ще розібратись як слідкувати за рівнем PH і як його корегувати, і що треба ще мати для доглядом за бассейном - бо як температура води стала 20+ градусів, він постійно зелений От якби хтось дав коротеньку інструкцію, що за чим робити і як часто - було б дуже круто
На 16 кубів потрібно ставити пісчаний фільтр кубів на 8, а краще на 10 там різниця не суттєва, особливо якщо басейн на вулиці і нічим не закривається. Картриджі, це гімно повне, або хлору пхати, щоб очі вилазили. Не пожлобись, зроби раз і на багато років. З монтажем зможу допомогти, не безкоштовно звісно.
Аналогічна проблема, звалився на голову догляд за бассейном 31 куб, фільтр піщаний. Поки розібрався з технічною частиною (а там купа різних девайсів, бо басейн з підігрівом від сонячного колектора), з хімією тільки-тільки почав розбиратись. Познайомився з шок-хлором (таблетки по 20 грамм) - як мені розповіли, їх треба кидати тільки коли "провтикав з хімією і вода вже зелена". Довгий-хлор (таблетки по 200 грамм) - треба щоб вони постійно були у корзинці-скімера, вистачає одної десь на 2 тижні. Але треба ще розібратись як слідкувати за рівнем PH і як його корегувати, і що треба ще мати для доглядом за бассейном - бо як температура води стала 20+ градусів, він постійно зелений От якби хтось дав коротеньку інструкцію, що за чим робити і як часто - було б дуже круто
Який фільтр? Модель? Обслуговую басейн, 50м3 пхаю в тиждень 1-2шт (200грам) таблетки хлору тривалої дії, дивлячись який вільний хлор, шок хлор тільки при першому запуску. Вода завжди кришталево чиста на протязі всього сезону 4 місяці. Також станція дозації Ph, це взагалі обов'язковий атрибут.
перше куплямо тестер рН, шок хлор, повільний хлор, та рН-(скоріш за все) або рН+(значно менш вірогідно) за результатами тесту.
1. Вимірюємо та вирівнюємо рН. 2. Додаємо шок хлор. 3. вкидаємо в поплавок (не в скімер!) повільний хлор. 4. фільтруємо пісочним фільтром з чистим кварцевим піском відповідної фракції.
Коли вода стає прозорою, збираємо бруд із дна, та викидаємо його назовні у режимі waist пісочного фільтру, якщо дуже багато. Якщо ні, то можна у звичайному, а потім промити пісок.
Насолоджуємося, та не забуваємо контролювати раз на тиждень, або після рясного дощу рН, постійно у поплавку тримати повільний хлор, раз у 2 тижні шок хлор (при нормальному навантаженні людей на басейн). Раз у тиждень збирати бруд із дна та стінок. Драбину не тримати постійно у воді.
Дякую! Буду вчитись Фільтр IML ROMA FEC-450-VT, поплавка ніколи і не було тому всі таблетки кидали в корзинку-скімер, бо звідти забирається вода для фільтрації і регулярно є протік води. Може це не правильно?
тому всі таблетки кидали в корзинку-скімер, бо звідти забирається вода для фільтрації і регулярно є протік води. Може це не правильно?
так теж можна робити коли треба підняти концетрацію повільного хлору у воді (дуже спекотна погода або велике навантаження на басейн).
при нормальних умовах поплавок, тоді табетка розчиняється без прискорення.
в свій час теж ставив басейн (каркасний 3.5 і 1.2м (але по факту десь метр висота з водою)). в мене було як люди писали - шок хлор, а потім поплавок, його десь на 7-10 днів (різні бувають) вистачає
-- в мене був звичайний катріджний фільтр, але я його майже кожен день промивав (шо сильно задовбувавло ) але тоді це працює і насос шурував 24 години. плюс я ще купляв накидку - і всеодно кожен день мільон мушок комарів і всього такого сачком діставав.
в цілому - прикольний досвід побавитись)
Фільтр IML ROMA FEC-450-VT розрахована на 8 м3, для 31 м3 басейну це в притик, на 14 м3 в самий раз. Потрібно промивати два рази в тиждень, 1 раз це мінімум. Також пісок потрібно міняти раз в 4-5 років, бо він збивається грудками, що молотком потрібно розбивати. Відповідно і фільтрація ніяка через таки глиби. В любому випадку потрібно вскрити і подивитись, можливо частину піску вимило і потрібно досипати. Насос потрібно щоб працював 24/7. Тоді в більшості випадків проблем з водою не буде.