Я думав, що в автотемі біда з перекупами, з нерухомістю не доводилось, але там ще більше трешак. Не розумію, чому люди квартири самі не продають (власники розміщують оголошення десь 2-5% від всього ринку)? Як оминути ріелтора і виходити на власника (з переглядом або пропозицією), окрім, як пройтись по сусідам?
З останнього, все дійшло до пропозиції, день коли мали зустрітись з власником, поспілкуватись і подивитись оригінали доків, ріелтор різко знімає з продажу, пропозиція не актуальна і через пару годин переводить в розділ оренди
Не розумію, чому люди квартири самі не продають (власники розміщують оголошення десь 2-5% від всього ринку)?
Тому що продавцю це безкоштовно, а весь гемор бере на себе ріелтер.
Не розумію, чому люди квартири самі не продають (власники розміщують оголошення десь 2-5% від всього ринку)?
Тому що продавцю це безкоштовно, а весь гемор бере на себе ріелтер.
Більшість пропозицій без % для покупця, комісія з продавця Тут інше питання. Якщо навіть % з продавця, то це збільшує ціну і зменшує потенційних покупців (при 50к, ціна від власника може бути 46-47к)
На ринку нерухомості трешак тому, що приблизно 90% обʼяв від ріелторів розміщуються без згоди і навіть без відома реальних власників нерухомості, яка продається. Тобто ріелтор знаходить в інети обʼяву про продаж від власника або ріелтора, якого уповноважив власник, копіює і виставляє від себе. Ну і більше половини об´яв від таких псевдоріелторів взагалі порожні тобто або квартири не існує, або давно продана, або ріелтор не може зв•язатися із справжнім продавцем. Поки не будуть запроваджені жорсткі каральні санкції за спроби продажу житла без згоди власника ладу на ринку нерухомості не буде.
Я продавала квартиру з ріелтором, квартира була порожня, у ріелтора були ключі, і вона повністю зняла з мене гемор з переглядами. Половина покупців були неадекватні, вона максимально зняла з мене необхідність з ними спілкуватися, а коли один такий дав задаток, а потім передумав, вмовила задаток не віддавати. Вона більше, ніж я тоді, орієнтувалася в ринку, і більш обгрунтовано торгувалася.
Вийти на власника простіше за все в новобудові: знайти чат ЖК пошуком в телеграмі і далі звідти добратися до якогось чату з оголошеннями.
Як оминути ріелтора і виходити на власника (з переглядом або пропозицією), окрім, як пройтись по сусідам?
Тут прикол ещё.Даже если вышел непосредственно на хозяина многие из них все равно риэлтора тащат.Риэлтор у них фактически платная моральная поддержка для самообмана.Причем платят по-сути они так как большую часть денег которую получит риэлтор, недополучат соответственно они.
"Благодаря риэлтору я продал квартиру за пятьдесят и быстро."Когда говоришь что ты мог бы получить на руки пятьдесят пять - смотрят с непониманием как на дебила.
Всё из-за тупости и лени.
На ринку нерухомості трешак тому, що приблизно 90% обʼяв від ріелторів розміщуються без згоди і навіть без відома реальних власників нерухомості, яка продається. Тобто ріелтор знаходить в інети обʼяву про продаж від власника або ріелтора, якого уповноважив власник, копіює і виставляє від себе. Ну і більше половини об´яв від таких псевдоріелторів взагалі порожні тобто або квартири не існує, або давно продана, або ріелтор не може зв•язатися із справжнім продавцем. Поки не будуть запроваджені жорсткі каральні санкції за спроби продажу житла без згоди власника ладу на ринку нерухомості не буде.
і до чого тут ріелтор?
Ріелтори не несуть тупо НІЯКОЇ відповідальності. Ну і сама жесть - хочуть наї...ти покупця за його ж гроші.
Декілька років тому
- Ало, цікавить така-то об'ява - Залиште будь-ласка телефон і з вами зв'яжеться наш супер-пупер фахівець, який надасть детальну інформацію по цій квартирі
... - Я супер-пупер ріелтор\ - Цікавить така-то така-то квартира. Можна точну адресу, назву ЖК. Фото території, парадного - Ви знаєте, це дешева квартира, тому наша комісія охуліард баксів - А дані? - Ви знаєте, я там не була. Уточню. Адресо така-то - Так це проблемний об'єкт? - Ой, там все добре...
Я продавала квартиру з ріелтором, квартира була порожня, у ріелтора були ключі, і вона повністю зняла з мене гемор з переглядами. Половина покупців були неадекватні, вона максимально зняла з мене необхідність з ними спілкуватися, а коли один такий дав задаток, а потім передумав, вмовила задаток не віддавати. Вона більше, ніж я тоді, орієнтувалася в ринку, і більш обгрунтовано торгувалася.
Вийти на власника простіше за все в новобудові: знайти чат ЖК пошуком в телеграмі і далі звідти добратися до якогось чату з оголошеннями.
А в чому гемор з переглядом? Приїхав відкрив двері і ходиш за потенційним покупцем.
Ще бісить, коли на питання, які знає відповідь власник, ріелтор вигадує щось або каже я уточню (чи тепло взимку, чи є гаряча вода, чи нормальні сусіди, чи є лічильник і будинку на тепло і ТД)
Едине, що може ріелтор, це здорово навішати лапшу на вуха і створити ажіотаж. Сьогодні чув історію, що завдаток хотіли дати на перегляді, але гроші забули, а чого не мотнулись за кешем не зрозуміло і квартира вже має запланованих 14 переглядів.
Едине, що може ріелтор, це здорово навішати лапшу на вуха і створити ажіотаж.
Проблема рієлтерства у нас в тому, що в цю роботу брали кого завгодно, без розбору. Тому на ринку переважна більшість абсолютно некомпетентних, ледачих и безтолкових. Але професійний рієлтор сильно полегшує життя що при продажу житла, що при його пошуку. Проблема тільки в тому, що щоб вийти на таку людину, потрібно їх мінімум десяток перебрати.
і до чого тут ріелтор?
До того, що має бути лише два варіанти присутності ріелторів на ринку: 1) ріелтор має угоду з продавцем-власником і представляє його інтереси 2) ріелтор має угоду з потенціальним покупцем і підшукує для нього житло. Усі інші так звані ріелтори мають бути позбавлені права хоч якось брати участь у купівлі/продажі житла під страхом драконівських штрафів. Тоді на ринку буде хоч якийсь порядок.
Я ще якось розумію функцію перекупів авто, точніше той факт, що їми користуються. Коли у власності відро з гайками, то йому за три копійки і без проблем зливають... А тут, власник тупо місяцями не може продати хату, бо ціна завищена (є ріелтори, які в ціну додають 5%) і слабої компетентності (на запитання не мають відповіді). Ну, який власнику від того сенс? Вистав на 3-4к дешевше і показуй собі бажаючим. Навідріз не розумію. Реально є варіанти, на яких розумієш, мінус комса ріелтора і цікавий варік
Я ще якось розумію функцію перекупів авто, точніше той факт, що їми користуються. Коли у власності відро з гайками, то йому за три копійки і без проблем зливають... А тут, власник тупо місяцями не може продати хату, бо ціна завищена (є ріелтори, які в ціну додають 5%) і слабої компетентності (на запитання не мають відповіді). Ну, який власнику від того сенс? Вистав на 3-4к дешевше і показуй собі бажаючим. Навідріз не розумію. Реально є варіанти, на яких розумієш, мінус комса ріелтора і цікавий варік
Коли ріелтор завищує ціну на свій відсоток за згодою власника то вже проблеми власника. Я пишу про те, що через кілька годин після того, як власник або ріелтор який представляє інтереси власника вивішує обяву про продаж житла на одному з загально відомих ресурсів усі ресурси з продажу нерухомості вже забиті кількома десятками обяв про продаж цієї квартири. Ці обʼяви вивішують ріелтори, які просто копіюють фото і опис, але вже контакти продавця вивішують свої. Такі "ріелтори" гадки не мають що за квартира і ніколи не контактували з реальним продавцем. Отже покупець банально не може знайти справжню обяву і телефонує отаким "ріелторам" а ті не здатні навіть перегляд організувати. Квартира вже рік як продалася, а обʼяви все висять. У підсумку відсотків 80 обʼяв про продаж квартир у Києві це обяви про неіснучі обєкти або від ріелторів, які не здатні звʼязатися із продавцем і організувати принаймні перегляд. Натомість, ріелтори брешуть що господар "на два місяці виїхав на дачу" чи щось таке саме і пропонують якийсь непотріб, який вони насправді продають.
Я пишу про те, що через кілька годин після того, як власник або ріелтор який представляє інтереси власника вивішує обяву про продаж житла на одному з загально відомих ресурсів усі ресурси з продажу нерухомості вже забиті кількома десятками обяв про продаж цієї квартири. Ці обʼяви вивішують ріелтори, які просто копіюють фото і опис, але вже контакти продавця вивішують свої.
Та це ще нічого. Є такі уроди, які знаходять можливість через ОЛХ забанити оголошення власника, щоб покупець його не знайшов. А так - хай вивішують. Завжди їм говорив, що не збираюсь ніяк оплачувати їх послуги, бо до них не звертався. А покупця вони можуть привести завдяки масовості. Ну і ця проблема скоріше на ОЛХ, особливо якщо власник не рекламує своє оголошення про продаж. На інших популярних ресурсах є позначка "власник".
Я пишу про те, що через кілька годин після того, як власник або ріелтор який представляє інтереси власника вивішує обяву про продаж житла на одному з загально відомих ресурсів усі ресурси з продажу нерухомості вже забиті кількома десятками обяв про продаж цієї квартири. Ці обʼяви вивішують ріелтори, які просто копіюють фото і опис, але вже контакти продавця вивішують свої.
Та це ще нічого. Є такі уроди, які знаходять можливість через ОЛХ забанити оголошення власника, щоб покупець його не знайшов. А так - хай вивішують. Завжди їм говорив, що не збираюсь ніяк оплачувати їх послуги, бо до них не звертався. А покупця вони можуть привести завдяки масовості. Ну і ця проблема скоріше на ОЛХ, особливо якщо власник не рекламує своє оголошення про продаж. На інших популярних ресурсах є позначка "власник".
Вони обдзвонюють власників з сайтів і навішують послуги. Ще коли я не мала досвіду, погодилася. Це страшне - приводять кого попало, в трьошку раптом приходять люди що шукають однушку, або значно менший бюджет, або, наприклад, абсолютно неадекватні люди з вимогою власного паркомісця чи встановлення кондиціонера/бойлера/пмм тощо. Я нічого не маю проти цих бажань, але навіщо витрачати мій час, якщо ця квартира явно не відповідає забаганкам? А на фб в групі ріелтори зло мою об*яву мовчки свиснули і «втюхали» покупцю. На перегляд домовлялися без згадування що це ріелтор з клієнтом. Ще й проігнорували мою умову «без тварин» і це виявилося вже після факту підписання договору. Окрема ланка - відповідальність. Рівно 0 цілих 0 десятих. А окремий котел в пеклі - послуга під назвою ексклюзив.
Вони обдзвонюють власників з сайтів і навішують послуги. Ще коли я не мала досвіду, погодилася
Так у нас вже традіційно у будь-якій сфері діяльності потрібно чи самому розбиратися, чи хоча б мати таких добрих знайомих чи родичів. Скільки люди скаржаться на ріелторів - складається враження, що вони не готові до наявності на ринку цього "прошарку", очікують добросовісних та якісних послуг, а не того, що звичайно пропонують так звані ріелтори. Тут просто потрібно знати, як вони працюють, чого від них очікувати, яку користь можуть принести, а в яких випадках, навпаки, нашкодити. Так буде набагато простіше. А чекати, коли держава наведе лад на цьому ринку - то державі й раніше не до цього було, а зараз і немає про що говорити. "Самі, все самі" (с)
А в чому гемор з переглядом? Приїхав відкрив двері і ходиш за потенційним покупцем.
Лол, дійсно, які проблеми, домовився, викроїв час, приїхав через затори в інший район, послухав, що воно коштує на 10к менше, це якщо нічого не зірвалося, і так десь раз на тиждень. Дякую, дуже дякую.
Лол, дійсно, які проблеми, домовився, викроїв час, приїхав через затори в інший район, послухав, що воно коштує на 10к менше, це якщо нічого не зірвалося, і так десь раз на тиждень. Дякую, дуже дякую.
если не нужны "лишние" пару тысяч долларов то вариант норм.
Вони обдзвонюють власників з сайтів і навішують послуги. Ще коли я не мала досвіду, погодилася
Так у нас вже традіційно у будь-якій сфері діяльності потрібно чи самому розбиратися, чи хоча б мати таких добрих знайомих чи родичів. Скільки люди скаржаться на ріелторів - складається враження, що вони не готові до наявності на ринку цього "прошарку", очікують добросовісних та якісних послуг, а не того, що звичайно пропонують так звані ріелтори. Тут просто потрібно знати, як вони працюють, чого від них очікувати, яку користь можуть принести, а в яких випадках, навпаки, нашкодити. Так буде набагато простіше. А чекати, коли держава наведе лад на цьому ринку - то державі й раніше не до цього було, а зараз і немає про що говорити. "Самі, все самі" (с)
Так від держави ж багато не треба: запровадити щтраф наприклад у 10 прожиткових мінімумів (чи скільки там буде ) за публікацію безпідставних обʼяв. Наприклад висить обява про продаж/оренду житла. Дзвонить податківець, прикидається клієнтом і під час зустрічі питає у такого "ріелтора" - покажіть доки, що ви власник чи представляєте інтереси власника. Немає. Тоді адмінпротокол і до суду. А там суддя вже у режимі нон стоп виписує штраф. Кількість обʼяв на сайтах нерухомості відразу скоротиться на порядок і пошук продавця і покупця істотно спроститься. Ще й держбюджет попервах поповниться. Ну і збільшиться пропозиція на ринку праці .
Так від держави ж багато не треба: запровадити щтраф наприклад у 10 прожиткових мінімумів (чи скільки там буде ) за публікацію безпідставних обʼяв. Наприклад висить обява про продаж/оренду житла. Дзвонить податківець, прикидається клієнтом і під час зустрічі питає у такого "ріелтора" - покажіть доки, що ви власник чи представляєте інтереси власника. Немає. Тоді адмінпротокол і до суду. А там суддя вже у режимі нон стоп виписує штраф. Кількість обʼяв на сайтах нерухомості відразу скоротиться на порядок і пошук продавця і покупця істотно спроститься. Ще й держбюджет попервах поповниться. Ну і збільшиться пропозиція на ринку праці .
Ніт! Тут як з проституцією: простіше легалізувати, очолити та отримувати дивіденди, ніж викоренити