Скажіть, хто знає, чи правда це. Якщо квартира не знаходиться на обліку в електронному реєстрі нерухомості, то у випадку її руйнування внаслідок ракетного обстрілу власникам не надається ніяка компенсація від держави. Хочу з'ясувати, чи відповідає це дійсності.
На мою думку щодо будь-якого нажитого добра в принципі: варто мати у наявності та зберегти документи на будь-яке майно яке є чи було зруйноване, знищене, викрадене мародерами. В ідеальному варіанті - зробити скани, фото таких документів, зберегти на інших (декількох) носіях, які в свою чергу тримати «у різних кошиках».
До моменту, поки будуть підводитися підсумки, сплачуватимуться репарації (якщо такі взагалі будуть сплачуватися) - ой як далеко. Доживуть не всі, то й питати буде нікому.
Ну і майже особисте: моя віра у шахраїв, які «кинуть» пересічного де зможуть і як зможуть - залишається незмінною та непохитною. Сідати за один стіл, грати з ними їхню гру - небезпечно завжди.
До слова: У «селі» де зараз живу один з моїх приятелей купив хату. Про ціну не питав, десь 350-400 тисяч. Класична хата, «з лайна та палок». Так от, у нього є договори про кредити з банком, купа інших папірців. А чогось схожого на «Свідоцтво про реєстрацію права власності на нерухомість» - немає.Зовсім немає. Як там з цим ділом у інших провінціях не скажу, бо не маю уявлення. І нічого, люди живуть собі якось, купляють хати, продають хати, «котлети» готівкових USD вдома не тримають (зберігають кошти у банку).
Менше вуха розвішуйте на чергові «нововведення та ініціативи» цих шахраїв. Вони «поматросять і бросять», а ви будете сльозами заливатися через те що повелися на схеми чергового «кидалова».
Скажіть, хто знає, чи правда це. Якщо квартира не знаходиться на обліку в електронному реєстрі нерухомості, то у випадку її руйнування внаслідок ракетного обстрілу власникам не надається ніяка компенсація від держави. Хочу з'ясувати, чи відповідає це дійсності.
А на чому грунтується це твердження? Хтось сказав? Чи була відмова?
Не зовсім так. У нас розробили та навязуть усім оту Дію і за будь якої нагоди намагаються народ нагнути, щоб Дію встановлювали, авторизувалися і усе вносили куди тільки можливо. І зараз заяву на компенсацію за зруйноване житло намагаються примусити подавати саме через Дію. А як зруйнованого житла немає у реєстрі, то і заяву у Дії подати неможливо. Але якщо так, то що заважає внести пошкоджену нерухомість до реєстру вже після пошкодження? Це якщо боронь боже таке станеться.
Невозможно в Дие подать заявление на компенсацию через єВідновлення, если недвижимость не внесена в этот самый единый реестр. Но ничего не мешает внести ее туда в момент возникновения необходимости (бесплатно в ЦНАПе), а потом подать заявление.
Тільки цнап може і місяць вносити дані в реєстр, так що краще зробити це завчасно.
Тільки цнап може і місяць вносити дані в реєстр, так що краще зробити це завчасно.
Тут, як та кажуть, палка о двох кінцях. Поки нерухомості немає в електронному реєстрі, на неї і податок не нараховують . А коли доведеться внести, то лише за три останні року зможуть вимагати.
Тут, як та кажуть, палка о двох кінцях. Поки нерухомості немає в електронному реєстрі, на неї і податок не нараховують. А коли доведеться внести, то лише за три останні року зможуть вимагати.
В мене є нерухомість, яка не внесена в реєстр. Але податкова її чудово бачить та нараховує податки. хз як це.
Не зовсім так. У нас розробили та навязуть усім оту Дію і за будь якої нагоди намагаються народ нагнути, щоб Дію встановлювали, авторизувалися і усе вносили куди тільки можливо. І зараз заяву на компенсацію за зруйноване житло намагаються примусити подавати саме через Дію. А як зруйнованого житла немає у реєстрі, то і заяву у Дії подати неможливо. Але якщо так, то що заважає внести пошкоджену нерухомість до реєстру вже після пошкодження? Це якщо боронь боже таке станеться.
Та що завгодно! Наприклад у мене ще навесні був прильот прямо під вікнами, коли пішов вносити квартиру в реєстр, з'ясувалось, що площа вказана в техпаспорті та договорі куплі не збігаються(вірна саме в паспорті а в договорі менша на кілька метрів). На підставі цього реестратор відмовив в цій дії. Тепер, куди не звертався, всі розводять руками, бо невідомо що в такому випадку робити. Ці документи ще в 90-ті отримувались. Хіба що в суд, але це може затягнутись на роки, а відновлювати потрібно було ще вчора Добре, що в кімнатах замінили за рахунок благодійного фонду, але решту треба з власної кишені ремонтувати. Чи всеж є ідеї як можна в Є-відновлення потрапити без реєстру, чи в реєстр без чинних документів. Із зацікавленістю вислухаю
А у мене навпаки - в реєстрі і навіть у податковому кабінеті є дві квартири сумарною площею понад 60 м.кв., а податкова не нараховує податок. І ще - я успадкував однією спадковою справою квартиру і гараж. Квартира в реєстрі (і в кабінеті платника податків) є, а гаража немає.
Чи всеж є ідеї як можна в Є-відновлення потрапити без реєстру, чи в реєстр без чинних документів. Із зацікавленістю вислухаю
А чому через суд ні? Подати заяву і хай собі там якось рухається. Якщо є гроші, то, напевно, можна знайти адвоката, який знає як прискорити справу (виключно законними методами, звісно). Можна в приватне БТІ звернутися і спитати а що робити. Може вони що порадять.
Чи всеж є ідеї як можна в Є-відновлення потрапити без реєстру, чи в реєстр без чинних документів. Із зацікавленістю вислухаю
А чому через суд ні? Подати заяву і хай собі там якось рухається. Якщо є гроші, то, напевно, можна знайти адвоката, який знає як прискорити справу (виключно законними методами, звісно). Можна в приватне БТІ звернутися і спитати а що робити. Може вони що порадять.
Бо ще невідомо в які кошти це стане в результаті, та й позитивний результат також не гарантований(я взагалі не знайшов прецедентів такого кшталту). А серед спеціалістів думки різняться. Найбільш екзотична порада поки була - якось доприватизувати недостаючі метри Втім щось робити необхідно, бо виходить що ніяких операцій з цим житлом здійснювати наразі неможливо
Я б спробував звернутися до якогось досвідченого (саме у питаннях оформлення угод з купівлі/продажу житлової нерухомості) нотаріуса, який має надійні зв'язки з БТІ та досвід вирішення таких проблем. А там вже що він порадить. Чи техпаспорт загубити і замовити новий з виїздом на місце замірника..., чи ще якийсь варіант. Власне і до реєстру нерухомості квартиру може внести і нотаріус, але не безкоштовно (на відміну від цнапу).
А на чому грунтується це твердження? Хтось сказав? Чи була відмова?
Таке зустрілося: "Шуляк наголошує - житло, яке не зареєстроване у ДРРП, у українців ніхто не відбиратиме. Це припущення, підкреслила вона, абсолютно не відповідає дійсності. Але у випадку, якщо житло було знищене в результаті російської збройної агресії, громадянин не зможе, на жаль, отримати за це компенсацію за програмою "єВідновлення"." (С) https://www.rbc.ua/rus/news/navishcho-po...google_vignette Але це газетна стаття, і довіри до неї мало. Тому і уточнюю.
...не зможе, на жаль, отримати за це компенсацію за програмою "єВідновлення"." (С)
«Вашому б теляті та нашого вовка з'їсти» (про того, хто такі проекти пише) Бойові дії закінчені? Ні. Об'єм пошкоджень, втрат визначений? Ні. Хто платитиме за цей бал: колективний Захід? Репарації з парашки? Ніхто?
ТакоЄ... Ділити шкуру невбитого ведмедя... Спочатку хай мільярд дерев виросте, щоб помацати можна було...
В мене є нерухомість, яка не внесена в реєстр. Але податкова її чудово бачить та нараховує податки. хз як це.
В мене навпаки. Є нерухомість, яка в зареєстрована, і податкова їх бачить... Але податки не нараховує, хоч трісни. Перші два-три роки ми навіть самі розраховували та платили. Так ці гроші досі там а кабінеті платника податків бовтаються, як переплата
коли пішов вносити квартиру в реєстр, з'ясувалось, що площа вказана в техпаспорті та договорі куплі не збігаються(вірна саме в паспорті а в договорі менша на кілька метрів). На підставі цього реестратор відмовив в цій дії. Тепер, куди не звертався, всі розводять руками, бо невідомо що в такому випадку робити. Ці документи ще в 90-ті отримувались.
В чому проблема виготовити новий техпаспорт?
так у техпаспорті правильно все, виготовити неправильний? Проблема, як я зрозумів, у договорі купівлі.
Скажіть, хто знає, чи правда це...
Не правда. Мій будинок був знищений, по висновку експертизи на 90%, повний демонтаж. Коли почали подавати документи, то для підтвердження "шо он такі мой" довелось підіймати архівні дані з якоїсь там біржі, на якій був весь процес купівлі (середина 90-х). Звичайно, всі документи в паперовому вигляді були присутні. Тепер ніби то все й зібрали, і все ніби то одобрили, але "дєнєг нєт"... А що робити, якось держусь.
так у техпаспорті правильно все, виготовити неправильний? Проблема, як я зрозумів, у договорі купівлі.
Саме так. I навiть фiктивне перепланування не допоможе, бо жилплощу зменшувати заборонено. До того ж кожен раз(на рiк) техпаспорт оновлювати треба, якщо якiсь дii з нерухомiстю. А договiр ще з академiею наук був, з'ясувати навiть чому так уклали а нотарiус цю лажу завiрив зараз майже нереально.