Треба колективна порада. На днях почало гудіти на швидкостях більше 60. Звук дуже схожий на звук як на асфальті після гусеничної техніки, але асфальт наче як цілий. Проте на якісному новому гул трохи таки менший, якщо мені не здається. Отож 1) На перший погляд очевидно, що якийсь підшипник. Але так само було мені очевидно весною 2022, коли виявилось, що то таки було наслідком гусеничної техніки. Діагностика ускладнюється тим, що на підйомнику "розігнати" авто до високих швидкостей не вдасться. Плюс підшипник в зборі із ступицею (вибачте, слово "маточина" не можу сприймати серйозно ), тому його/їх заміна "на авось" не сама бюджетна. 2) Зношена гума. І хоч вона ще не на індикаторах, але стрімко до цього стану наближається. Як варіант діагностики-поміняти місцями колеса, або підкинути зимові. 3) Коробка/двигун/подушки коробки-двигуна/ інші складні агрегати. Тут хз і дуже сподіваюсь, що не воно. Буду радий порадам
Перекладання в русі вліво-вправо має посилювати гул на одному з боків, якщо вмирає колісний підшипник. + права палка має ще опорний підшипник, якщо мова про тєану (чи це таємна інформація?)
А чо не можна на підйомнику розігнати?
Перекладання в русі вліво-вправо має посилювати гул на одному з боків, якщо вмирає колісний підшипник. + права палка має ще опорний підшипник, якщо мова про тєану (чи це таємна інформація?)
Колись пробували на СТО- не дає,певно,електроніка. Вже не згадаю яку швидкість набрали тоді, але щось було мало
Колись пробували на СТО- не дає,певно,електроніка. Вже не згадаю яку швидкість набрали тоді, але щось було мало
Треба Вимикати esp/dsc ( стабілізацію) і гоу, хоч до двіста км.
А взагалі, гарний гул себе проявить!
Больше что подшипник или резонанс какой.... По любому подъёмник даст понимание.
И замена подшипника это хоть и не бесплатно но вполне подъёмная цена обычно...
Даного функціоналу в "зручному форматі" в авто не передбачено
Сьогодні ще посадив брата послухати - теж схиляється до думки, що ліве переднє колесо. Найбільш відчутний звук на швидкості 60-65, далі вже мабуть заглушається потоком повітря.
якщо відчувається несильно, то ще може бути вдарено диск, особливо якщо сталевий, то я б точно це перевірив.
То , начому вже зійшлись ?
музыку погромче
Думаю що підшипник, якщо тільки по звуку
Дивно, що не проявляється під час діагностики ходової
...
Даного функціоналу в "зручному форматі" в авто не передбачено
Сьогодні ще посадив брата послухати - теж схиляється до думки, що ліве переднє колесо. Найбільш відчутний звук на швидкості 60-65, далі вже мабуть заглушається потоком повітря.
вивісити підозріле колесо і обертати тримаючи рукою пружину - дефекти в підшипниках маточини зазвичай відчутні на пружині.
ШРУС - скорее всего внешний.
ШРУС гуде? А таке буває? Коли стучить чи хрустить при вивороті, таке знаю. Знаю що може іноді шелестіти, але це в машині майже не чуть, це чути зовні. Але щоб ШРУС гудівЮ такого не чув.
Це Ніссан в тебе? В мене гудів на Рено підшипник ступиці, даже механік не одразу почув, бо тільки починав гудіти. Так як слух в мене музикальний, то їздити колись щось не справне, я не можу, тому варіант гул себе покаже, мені не підходив. І правильно вище казали, якщо їхати на швидкості 60 і починати потроху давати вправо/вліво, то гул збільшується..
Поміняв місцями колеса-глобально нічого не помінялось. Тому шукатиму СТО і варіанти як вимкнути стабілізацію
Я гадаю колективний розум автоюа краще знає ніж рукожопи з СТО, почни з моделі авто.
почни з моделі авто.
На підйомнику колеса розвантажуються та підшипник буде давати інший шум. Особливо якщо ще початок його кінця.
почни з моделі авто.
Думаю, ТС таку секретну інфо тут не здасть))...вже ж двічі тут запитували