Сьогодні на Столічці не пощастило, сало було всього у 8-10 продавців, тільки біле вже, після холоду застигнувше, а попереднього разу купляли ще "живе" коли воно ще в холодильнику не побувало. До того ще у більшості шкіра на салі дубова, або погано висмалена або з кип'ятком не вишкрябували. На ГД заїхали, там взагалі сумно. Більшість торгує вже маринованим зі спеціями. З ранку були недалеку від Рокитного та тільки вдома дізнався що там гарний базар по салу та м'ясу як у Глушках. Спеціально в Глушки їхати поки що не хочеться, а сало треба до четверга, бо приїдуть доня та японський зять у яких ломка за салом та не хочеться частувати аби чим. Фермерське генеральське по 1000 за кіло з доставкою не зважаючи навіть на все йде лісом, бо собі шматок брали по 300 , білого щоб не дарма заїзжати. Є перевірена точка у нас на Левка Лук'яненка, але вони тільки у п'ятницю,і не в кожну. Локація бажано Оболонь, Виноградар, (площа Шевченка базара вже нема майже), Петрівці, Лютіж, Димер, якщо ТОЧНО буде за чим їхати то поїду. Щоб 2 рази не вставати - а що дійсно не тільки у Японію а навіть у Польщу з салом не пустять?
А ти рахував скільки бензину виїздив шукаючи сало? По точці не підкажу. Мені б в голову не прийшло так заморочуватися з цим. Пропускають тільки в вакуумній упаковці. А це означає що тобі пряма дорога в сільпо.
А ти рахував скільки бензину виїздив шукаючи сало? По точці не підкажу. Мені б в голову не прийшло так заморочуватися з цим. Пропускають тільки в вакуумній упаковці. А це означає що тобі пряма дорога в сільпо.
Взагалі то зробив крюк у 10 км на Столічку, поїхавши не по набережній а через Жуляни додому, решта маршруту була планова. На Глушки крюк був би вже 100+ км тому не поїхали. Сільпошне купляли вже - багато краще на Столічці та дешевше, але тут хочуть саме свіжого, а у вакуум упакувати не проблема - дуже гарний апарат для цього є. Тобто якщо я запакую у вакуум то пропустять? Можу навіть з етикеткою та на палетці запакувати
Взагалі то зробив крюк у 10 км на Столічку, поїхавши не по набережній а через Жуляни додому, решта маршруту була планова. На Глушки крюк був би вже 100+ км тому не поїхали. Сільпошне купляли вже - багато краще на Столічці та дешевше, але тут хочуть саме свіжого, а у вакуум упакувати не проблема - дуже гарний апарат для цього є. Тобто якщо я запакую у вакуум то пропустять? Можу навіть з етикеткою та на палетці запакувати
Я тобі нічого не можу гарантувати. У більшості випадків пропускають без проблем. Але в правилах написано що це провозити не можна.
в неділю під вечір? Традиційно Бессарабка, може Володимирський
Я тобі нічого не можу гарантувати. У більшості випадків пропускають без проблем. Але в правилах написано що це провозити не можна.
Зять дуже хоче батьків пригостити, бо він в Україні був, все це пробував, а сватам донька з великими проблемами борщ зварила (капусту та буряк прийшлось купляти аж у Кореї) а сало вони навіть не пробували, йому дуже подобається, але він переживає щоб за порушення правил ввозу не поставили відмітку що він ненадійний Це для нього та доньки шукаю, приїдуть на пару днів, тому хочеться купити таке як їм сподобалось попереднього разу найбільше (в Глушках купив ще тепле, присипане сіллю та перцем, таке що аж трусицця на лезі ножа, та з гарячім чорним хлібом.... Аж у самого повний рот слини вже ) Скоро як колумбійці будемо - підпільна мережа торгівлі салом та компонентами борщу . якщо іноземець якому українка зварила борщу, з сальцем та часником не стане борщоманом то або українка неправильна та несмачний зварила, або в нього серця немає ))) Бувша сусідка на борщ німця вполювала першу річницю весілля відмічали.
в неділю під вечір? Традиційно Бессарабка, може Володимирський
На бессарабці ніколи не було саме "живого", там воно дороге, виглядає красиво, але вже побіліло бо день в день там не торгують. Якщо до вівторка не знайду, то поїду у Глушки, а щоб мотивувати поїздку то ще на південне кладовище заїду, може знов насіялось та треба повирубуввти, але планував все ж таки ближче до середини жовтня. Кажуть у Демидові гарний базар, але чи є там кворум по буднях не знають. У Демідів чи навіть Димер ближче з Оболоні чим майже до Білої Церкви у Глушки.
Сьогодні на Столічці не пощастило, сало було всього у 8-10 продавців, тільки біле вже, після холоду застигнувше, а попереднього разу купляли ще "живе" коли воно ще в холодильнику не побувало. До того ще у більшості шкіра на салі дубова, або погано висмалена або з кип'ятком не вишкрябували. На ГД заїхали, там взагалі сумно. Більшість торгує вже маринованим зі спеціями. З ранку були недалеку від Рокитного та тільки вдома дізнався що там гарний базар по салу та м'ясу як у Глушках. Спеціально в Глушки їхати поки що не хочеться, а сало треба до четверга, бо приїдуть доня та японський зять у яких ломка за салом та не хочеться частувати аби чим. Фермерське генеральське по 1000 за кіло з доставкою не зважаючи навіть на все йде лісом, бо собі шматок брали по 300 , білого щоб не дарма заїзжати. Є перевірена точка у нас на Левка Лук'яненка, але вони тільки у п'ятницю,і не в кожну. Локація бажано Оболонь, Виноградар, (площа Шевченка базара вже нема майже), Петрівці, Лютіж, Димер, якщо ТОЧНО буде за чим їхати то поїду. Щоб 2 рази не вставати - а що дійсно не тільки у Японію а навіть у Польщу з салом не пустять?
Ті будеш удивлен. Но очень приличное сало вижу регулярно в Новус ретровиль. В продуктовом в ЄПИЦЕНТРЕ на полярной, можно еще глянуть а Сильпо в Орнаменте ( перекресток правді/Своббоді.
Я таке сало регулярно бачу на отих виїздних ярмарках, що у кожному районі організовують на кожного дня різних локаціях. По 400 бачив у серпні. Але треба десь о 7:29 завітати на такий ярмарок. Тому що такого сала викладають небагато, о 7:00 ще не торгують, а до 8:00 таке сало розкуповують. До Польщі таке сало не пропустять... якщо знайдуть у багажі. Якщо знайдуть то штраф не випишуть, просто заберуть і утилізують (найімовірніше прям після зміни у підсобці десь).:
За Новус вже поставив в план заїхати завтра, з ярмарками нажаль пізно, розклад тільки по 8.09, де буде далі розкладу ще нема З цікавістю знайшов на олх сало у банках, для себе мабуть куплю бо воно хоч не як свіже але магазинному велику фору дасть по смаку. Те що купив сьогодні виявилось з сюрпризом неприємним, десь 1/3 в середині шматка з якоюсь прослойкою що не вгризеш. Навіть шкварки з нього не жуються. Хіба що на смалець перетопити. Добре що купив 300 грам а не кіло.
з ярмарками нажаль пізно, розклад тільки по 8.09, де буде далі розкладу ще нема
ті шо по буднях проходять в одних місцях незмінно. Міняються адреси у деяких на вихідних.
По середах на виноградарі одразу за вишгородською на паралельній дорозі. Та сама що по суботах біля куренівського парку.
(це ті що я знаю і буваю)
ПС: кстати в магазине можно тоже пробовать
По середах на виноградарі одразу за вишгородською на паралельній дорозі. Та сама що по суботах біля куренівського парку.
(це ті що я знаю і буваю)
ПС: кстати в магазине можно тоже пробовать
+ BorisB - ДЯКУЮ. Якщо не знайду раніше, то середа, через дорогу від МакДаку, проспект ЕС 5-11. Завтра перевірю Новус, у всякому разі м'ясо там набагато краще чим у Сільпо чи навіть Фоззі.
В ретровиле мясной отдел просто супер
В новусе бутербродное с перчинкой по 169грн, забыл когда на рынок ездил
В Рокитному, до речі, дуже слабенький м'ясний павільйон на ринку. Аби щось застати треба бути дуже рано. Так що не жалкуй.
еслишо в мэтро на полках с хамоном и т.п. есть всегда свежий бейкон - просто бомжественный
еслишо в мэтро на полках с хамоном и т.п. есть всегда свежий бейкон - просто бомжественный
Ну ти порівняв. хрен з ділдо
Дик доця ж тільки по чоловіку японка, по батькам вона українка, тому бекон не катить . Вже спробувала його там, каже в Йокогамі купили англійський, а воно не сало а підчеревина. До речі, ніколи не заморочувався а зараз дивлюсь воно навіть по ціні різне: хребтове та бокове. Хребтове то ж більш ніжне, без м'яса майже але м'яке, а бокове тонше, може бути х жорсткою прослойкою чи плутаю? ( завжди купляв "те що на мене дивиться" та після дегустації, з чим сьогодні нарвався, тепер буду просити відрізати не тільки по краях ще й з середини шматка десь збоку. Тіґе що лишилось не пропало звісно, з картоплею половинками у чугунці в духовці запекли, пішло як діти до школи, ще й на ранок лишилось більша частина, але неприємний осад лишився.
В Рокитному, до речі, дуже слабенький м'ясний павільйон на ринку. Аби щось застати треба бути дуже рано. Так що не жалкуй.
Та то впевнився що смартфон підслуховує та читає все, бо серія роліків у тиктоці почалась від продавчині з Рокитного як сало вибирати, та таке інше )) після Боріного посту в тому ж тіктоці пішла серія з Бесарабки зараз мабуть якщо зайду буде серія як бекон готувати