Це знов я і моя Тіано-Теана Від минулого власника стояла в бампері металева сітка, виглядала в цілому гармонійно, мороки не робила, поки я її потужно не пробив, а вона гострим кутом- пробила радіатор кондіка. Отож ЗА малі камінчики, я вважаю, вона все таки успішно відбивала, що я і не помічав ПРОТИ "не малий камінчик" наробив нормально так шкоди. Не факт, що без неї було б менше наслідків, але то вже питання суперечливе
Хто що скаже? Я б повісив щось більш гнучке, щоб не було потенційно гострих кутів. Але щось підходяще не нагуглив ще. Плюс не демонтуючи всякі запчастини її може і не вкорячиш, що підвищує бюджет, а отже зменшує доцільність.
Вкрячити будь що - бампер знімати, ну щоб акуратно зробити.
Бачив сітки як металеві, але з пластику.
Вкрячити будь що - бампер знімати, ну щоб акуратно зробити.
Бачив сітки як металеві, але з пластику.
Або бампер,або радіатор кондиціонера - обидва варіки мене не влаштовують))) Але з моїм вмінням запартачити радіатор - боюсь, що перший же камінчик попаде саме в "оголене" місце
ставив би сітку однозначно. Неважливо металічна чи пластикова. Вона рятує у більшій кількості випадків усього, що летить, ніж шкодить. Дехто каже, що вона погіршує охолодження двигуна думаю то не критично
Дехто каже, що вона погіршує охолодження двигуна думаю то не критично
думать хорошо але з досвіду - температура масла на машині з сіткою градусів на 10 вища за аналогічну машину без сітки.
За 25 років жодного разу не прилетіло, а є думка що температурний режим гірше
Я знаю про ймовірність і т.д., але думаю то зайве. Навіть ну прилетить один раз, але воно того не варте
думать хорошо але з досвіду - температура масла на машині з сіткою градусів на 10 вища за аналогічну машину без сітки.
Ну та і захист двигуна тоді не варто ставити
Захист автовиробники самі ставлять, хоч інколи просто з якогось пластику, а не як ми любимо, щоб сталевий. А от сітки чомусь ні, а навпаки роблать здоровенні дірки і ставлять по 3-4 радіатора.
На одній з попередніх машин, мабуть щось прилетіло і паяли радіатор кондішина. Дірка була прямо на паямному шву. Тоді і поставив сітку, але то був атмо на механіці.
Зараз, для себе вирішив, і на обидві не ставив, хоч і були думки. Перегрівати ні АКПП ні варіатор нема бажання.
звісно не варто мало того що він нафіг не потрібний, так ще й невідомо як себе поведе при ДТП, плюс погіршує охолодження. Завжди дивувало навіщо цей колгосп.
на першій машині стояв захист. сталюка. одні проблеми з ним були. потім не експерементував. жодних проблем не відчував. щастило, напевно. хоча я не обмежував себе. а от з сіткою також не морочився, але не думаю що там аж така різниця. десь дивився відео на цю тему. не памʼятаю чи були там реальні заміри. висновок - можна ставити. але я ставити не маю бажання. мене більше фари турбують)) та і бампер не дешевий.
PS. глянув, що є радіатори по $2к. тут мабуть має сенс.
Не зовсім розумію як сітка погіршить охолодженння, це ж не москітна сітка. Там нормальні дірки. Крім того у багатбох виробників решітки і так різного розміру. І бувають доволі вузенькі. З 16 років з сіткою ні разу не перегрівав ні двигун ні варіатор. Якщо по місту катати, що може і не варто ставити.
на першій машині стояв захист. сталюка. одні проблеми з ним були. потім не експерементував. жодних проблем не відчував. щастило, напевно. хоча я не обмежував себе. а от з сіткою також не морочився, але не думаю що там аж така різниця. десь дивився відео на цю тему. не памʼятаю чи були там реальні заміри. висновок - можна ставити. але я ставити не маю бажання. мене більше фари турбують)) та і бампер не дешевий.
PS. глянув, що є радіатори по $2к. тут мабуть має сенс.
ну я ж кажу - в купра-чаті порівнювали з сіткою помітна різниця в температурі масла і коробки Двигун мабуть теж, але датчик температури двигуна як завжди умовний - показує завжди 90 градусів
Якщо по місту катати, що може і не варто ставити.
Ну якраз по місту і пофіг, можна хоч 2 сітки. Є припущення, що на швидкості через опір і завихрення потоків сітка працює майже як суцільний шматок катону...
Отож бо й воно. Якщо турбо мотор, то я б не ризикнув ставити сітку. Малолітражна атмосфера в цілому картдинально змін не відчує.
Отож бо й воно. Якщо турбо мотор, то я б не ризикнув ставити сітку. Малолітражна атмосфера в цілому картдинально змін не відчує.
Щоб розуміти чи відчує, треба на цій малолітражці проїхатись по трасі без сітки, а потім з сіткою і порівняти температуру оливи... Якщо в гуглі ввести "сітка бампер перегрів", то в принципі багато інформації про це можна знайти...
якраз по трасі в спеку температура норм так росте Зверни увагу, олива 116 градусів, і це без сітки.
якраз по трасі в спеку температура норм так росте Зверни увагу, олива 116 градусів, і це без сітки.
Прикольно. А температуру антифрізу теж показує з точністю такою? ну типу 87-93-96...? Чи зазвичай стоїть "90" як на аналоговому?
звісно не варто мало того що він нафіг не потрібний, так ще й невідомо як себе поведе при ДТП, плюс погіршує охолодження.
на відміну від сітки, в мене купа прикладів, коли захист реально спас від серойозних проблем
Зловити на дорозі щось, що треба пустити між колесами цілком реально, а там вже моливі різні варіанти.
34С за бортом і 180 км/г. Звісно зростатиме. Але ж з такими швидкостями не багато хто їздить
на відміну від сітки, в мене купа прикладів, коли захист реально спас від серойозних проблем
Зловити на дорозі щось, що треба пустити між колесами цілком реально, а там вже моливі різні варіанти.
на моїх машинах ніколи не було нештатного захисту, якось оце тисяч 700 кілометрів вже на особистому транспорті проїхано без проблем. Вважаю що 20 років - достатній строк, аби набрати статистику, і продовжувати вважати що колхоз зі сталевим захистом - поперше шкідливий для температурного режиму, по друге - невідомо куди піде двигун при ДТП.