У зв'язку зі змінами політики (законодавства) Німеччини виникла необхідність "повернути" на батьківщику свого підбитого американця і на заміну придбати на локальному ринку Німеччини відносно "надійне/безпроблемне" авто в бюджеті до 15т.євро.
Оскільки все життя їздив на японцях/недобитих американцях, нічого не розумію в специфіці авто-життя-буття в країні ВАГ-ів (Німеччині) з їхніми популярними DSG/TSI/TDI/DCI.
Як наслідок, прошу форумчан поділитись думками/порадами/ідеями - які моделі/марки та з якими пробігами, силовими агрегатами краще розглядати з метою придбання для подальшої безпроблемної експлуатації в Німеччині?
Вихідні дані/критерії підбору: - бюджет до 15т.євро - буде їздити дружина і маленька дитина (тому АТ онлі, бажано класичний) - короткі дистанції (10-50км), тобто бензин (брати дизель для коротких поїздок не бачу сенсу) - відносна безпроблемність моделі (я - "тут", дружина з дитиною - "там", тому потрібно мінімізувати ймовірність виникнення технічних несправностей електроніки та силових агрегатів, ремонтом яких я не зможу займатись "віддалено") - помірна вартість обслуговування/запчастин на сервісах Німеччини.
P.S. До ВАГ-групи, BMW, OPEL, MERCEDES ставлюсь дуже обережно і скептично в плані безвідмовності і надійності авто. Можливо помиляюсь і потрібно змінити точку зору?
За моїми спостережннями впродовж останніх кількох днів на вторинному ринку DE досить часто трапляються KIA/Hyundai. Тому можливо корейця?
А хіба у Німеччині Toyotа мало?
А хіба у Німеччині Toyotа мало?
Гібрид саме воно для дружини і возити дітей.
Не зрозуміло про авто якого розміру йде мова. І європейські свіжі бензінки, це вже зовсім не те, що було раніш. Зараза це, як правило, малолітражне роздуте турбіною, можливо трициліндрове чудо, і чи краще воно дизеля не зрозуміло.
В 15 кілоєвро має влізти хороший спортедж, кашкай, каджар, я б дивився дизельні все ж. Якщо сильно пошукати, то може і нормальний х-трейл, але чи воно потрібне дружині? Живий гібридний рав4 в бюджет не влізе, імхо.
там в Європі може кросс і не потрібен. Звичайний хетч. Е-Гольф? при таких пробігах на кожен день я би спробував електричку
Імхо тойота гібрид, що влізе в бюджет і до смаку. Ауріс, пріус, корола
там в Європі може кросс і не потрібен. Звичайний хетч. Е-Гольф? при таких пробігах на кожен день я би спробував електричку
Тільки не е-гольф. Там реального пробігу на одному заряді менше 100 км. А щодо тойот то є ж іще яріс кросс та королла кросс.
Я б порадила дивитися на сайтах просто що є в наявності. На автоматі тільки 20% автомобілів, що продається. Тому вибір не дуже великий. Крім того салони на відстані 100-200 км, на перегляди не наїздишся. Ось в вересні купила собі машину. Вибір випав на сеат арона. В цьому ціновому діапазоні багато опель мокка, кроссланд, грандланд, сітроєнів, фордів. Купляла в салоні, бо я так собі спеціаліст, а там гарантія і менше шансів що нажухають. Можна іноді торгуватися, але не завжди працює. Хороші машини забирають дуже швидко. Ваг, бмв і мерседес в твоєму бюджеті це корито з дуже немалим пробігом. Опель зараз виробництва франціі. Я початково хотіла опель, але в мене упередження щодо французького автопрому.
Тільки не е-гольф. Там реального пробігу на одному заряді менше 100 км. А щодо тойот то є ж іще яріс кросс та королла кросс.
то мабуть якийсь на 24 квтг з убитою батареєю. Якщо брати щось живе на 36 квтг, то 200-250 км є реальним пробігом. Але там є нюанс у відносно повільній зарядці, тому якщо немає вдома розетки, це незручно.
Опель зараз виробництва франціі. Я початково хотіла опель, але в мене упередження щодо французького автопрому.
попередні гранланди та кроссланди ще здається були німецькими. Але якщо зняти упередження щодо французьких німців, то corsa попереднього покоління пропонувалась з 6-ти ступеневим айсіном буде в бюджеті, катав на такій пару тижнів (2500 км), дуже сподобалась.
Опель зараз виробництва франціі. Я початково хотіла опель, але в мене упередження щодо французького автопрому.
попередні гранланди та кроссланди ще здається були німецькими. Але якщо зняти упередження щодо французьких німців, то астра попереднього покоління пропонувалась з 6-ти ступеневим айсіном буде в бюджеті, катав на такій пару тижнів (2500 км), дуже сподобалась.
Тут купівля авто розтягується деколи на тижні. Навіть коли ти вже обрав і заплатив. Якщо тс буде цікаво, розкажу свій досвід купівлі в Німеччині. Які можуть бути помилки або навпаки плюси.
Щось мені здається, що електричка в Німеччині, при вартості електроенергії 40 євроцентів для дому і х.з. скільки на електрозарядках, і вартості дизеля 1,5 євро за літр, буде не така вже і вигідна. А головняка з зарядками буде по два рази на тиждень.
Щось мені здається, що електричка в Німеччині, при вартості електроенергії 40 євроцентів для дому і х.з. скільки на електрозарядках, і вартості дизеля 1,5 євро за літр, буде не така вже і вигідна. А головняка з зарядками буде по два рази на тиждень.
Який дизель, ви про що? На дизелі не всюди в Німеччині заїхати дозволено.
Я не думаю, що з ВАгом будуть проблеми по надійності, особливо якщо брати щось бюджетне.
Про віддалене ... тільки що пояснював по телефону що треба зробити з машиною, і на що звернути увагу, бо дружина зараз в Хорватії. Да і давно вже я машину дружини на СТО не ганяю, тому в "телефоні" проблеми не бачу
Я б рекомендував щось просте тіпа гольфа/А3 в базовому варіанті.
Але якщо сподобається вон та "червоненька" з написом КІА - також проблем не буде
За вартість не скажу, бо щось мені підказує, що там все одно нормочас коштує дорого, хай ті хто там живуть напишуть
Гібрид саме воно для дружини і возити дітей.
Тільки питання бюджету. Я так розумію, тойотки будуть відносно свіжі
Ну і ... бюджетна тойота, це дуже девеше і неприємне авто, порівняно з конкурентами
Я б почав таки з бьюджету. Якщо дружина отримує допомогу, є певні ліміти витрачання власних коштів на непотрібні і витратні речі типу автомобілів якщо не помиляюсь, якщо купиш автівку дорожче за 7500 євро, то можуть обмежити або виключити допомогу. По подальших витратах дивишся на страховку та транспортний податок. Ну і я б мав пріоритет на національному товаровиробнику типу ваг, дешевше і простіше обслуговувати. Напевне що бензин, не дизель. Якщо мова про автівки до 7500, то доведеться напевне вчитися використанню ручки.
В 15 кілоєвро має влізти хороший спортедж, кашкай, каджар, я б дивився дизельні все ж.
Ну я розумію, в Україні розказують, що недомашини на ходулях дуже потрібні, щоб залізти на бордюр чи їздити о дорогах, а в Німеччині це навіщо?
Ні. Зараз 15к€ ліміт.
Який дизель, ви про що? На дизелі не всюди в Німеччині заїхати дозволено.
На скільки мені відомо, реальні обмеження існують для еконорм нижче євро6. А туди, куди на євро6 не можна, я б їхав хіба що на самокаті. )