Тяжкий рік з електротехнікою видався. Ще й бойлер потік. Як було: вимкнув гарячу воду - з'явилось якесь незвичне потріскування, а потім з-під нижньої кришки потекла вода. З переляку відключив все, злив воду повністю. Зараз вже зняв ту кришку та подав на нього холодну воду, щоб подивитися, звідки тече. Виявилось - по периметру фланця, але потекло не відразу, навіть не капало спочатку, а якось різко через пару хвилин. Чи то коли набралася частина баку до якогось рівня, чи коли створився всередині відповідний тиск. Ще не розбирав. А є сенс? Що далі робити? На що дивитись, що міняти?
Якщо через ущільнювач фланця - замінити прокладку та затянути. Можна і зараз підтягнути гайки. А ще треба перевірити, чи працює запобіжний клапан, бо може тиск при нагріві зашкалює. З опису схоже, що сам бак цілий. Все інше ремонтується.
Все написане стосується типового бюджетного бойлеру Яка конструкция в тебе - хз.
Не хочу турбувати, він же послуги надає, це поки що не мій варіант
Якщо через ущільнювач фланця - замінити прокладку та затянути. Можна і зараз підтягнути гайки. А ще треба перевірити, чи працює запобіжний клапан, бо може тиск при нагріві зашкалює. З опису схоже, що сам бак цілий. Все інше ремонтується.
Все написане стосується типового бюджетного бойлеру Яка конструкция в тебе - хз.
В мене такий. Підтягнув - все одно тече. Розібрав. Маса багнюки. Прокладка ззовні ціла, могла б бути більш еластична, на мій погляд. Але коли повикручував усі болти - довелося ще підковирнути цю кришку фланцю викруткою, щоб зняти, тільки тоді залишки води витекли. Дуже підозріло виглядають краплі води вище фланця на корпусі бака. Ну хз, зараз буду вивчати інтернет-талмуди з ремонту. Щоб перевірити бак - виходить, треба замінити прокладку, зібрати та дати тиск води - тоді буде зрозуміло.
Щось менi пiдказує що зусилля будуть марними. Зазвичай якщо тече, то вже сам бак луснув.
Щось менi пiдказує що зусилля будуть марними. Зазвичай якщо тече, то вже сам бак луснув.
та щось мені теж так здається, ото потріскування недарма ж було.
В мене пару раз сочилось саме з прокладки. Перший раз підтягнув і все стало ок. Другий раз десь через рік після заміни прокладки. Думаю, вона "сіла" та прослабиляся. Підтягування допомогло. Цікаво, що другий раз почало вибивати діфавтомат. Вода капала на якусь деталь з електрикою та пішов слабий струм на землю. Ось так теж буває.
Потріскувати при нагріві міг і накип на ТЕНі, і те ж з'єднання фланцю, а от "краплі вище фланця на корпусі баку" - це таки баку кінець на 99%, нажаль...
Потріскувати при нагріві міг і накип на ТЕНі, і те ж з'єднання фланцю, а от "краплі вище фланця на корпусі баку" - це таки баку кінець на 99%, нажаль...
Та я думаю, що і звук, і краплі - все разом. Хоча ще цікаво пошукати метод, щоб стовідсотково визначити негерметичність баку.
Каплі на баку вище могли бути конденсатом вологи з повітря приміщення на холодну градусів 8-10 воду яка у баку. Цікаве питання ТС, не можу зрозуміти - а в тебе бойлер без води стояв чи що?
Каплі на баку вище могли бути конденсатом вологи з повітря приміщення на холодну градусів 8-10 воду яка у баку. Цікаве питання ТС, не можу зрозуміти - а в тебе бойлер без води стояв чи що?
Ну коли потік пару днів тому - злив воду. Сьогодні експериментував далі. Але це не конденсат, думаю, бо він би був по усьому периметру, а там невеликий сектор. Та і вода не така холодна, навіть на гнучких металевих підводах немає конденсату.
ЗІ. Я б сфоткав, але файли чогось неможливо приатачити. Там між самим фланцем та пластиковим корпусом бойлеру отвір по колу менше 1 см, через який можна побачити частково бак - від місця кріплення фланцю до краю того отвору у пластику.
В моєму попередньому Арістоні такого "конденсату" зібралась повна нижня кришка, помітили коли вже з неї потекло... Пощастило, що вдень було діло. А от у брата в туалеті по рівень дверного порогу набралося, ну і ще півкоридору законденсатило, але вже о п'ятій ранку...
Ну коли потік пару днів тому - злив воду. Сьогодні експериментував далі. Але це не конденсат, думаю, бо він би був по усьому периметру, а там невеликий сектор. Та і вода не така холодна, навіть на гнучких металевих підводах немає конденсату.
ЗІ. Я б сфоткав, але файли чогось неможливо приатачити. Там між самим фланцем та пластиковим корпусом бойлеру отвір по колу менше 1 см, через який можна побачити частково бак - від місця кріплення фланцю до краю того отвору у пластику.
Файли фото або на шару + сюди посилання, або зменшити до потрібного розміру та завантажити сюди.
Та ось відео на Ютубі про заміну термостату на іншій моделі Тесі, але там аналогічна конструкція фланця: https://www.youtube.com/watch?v=g5ynVrKsQmU На 2.00 якраз можна побачити ту вузеньку ділянку баку навколо фланця, де в мене були сліди води. Але вона могла туди дійсно бризкати з прокладки, хз. Всю конструкцію розібрав, прокладка ціла, а от місця під болти на кришці продавлені.
Перевірте редуктор тиску. Бо колись теж почало прокапувати з під прокладки. Майстер ставив нову, але не допомогло. Пичому прокапувало не постійно, а декілька разів на день. Тиск в системі пригав. Замінив редуктор і пройшло.
В моєму попередньому Арістоні такого "конденсату" зібралась повна нижня кришка, помітили коли вже з неї потекло... Пощастило, що вдень було діло. А от у брата в туалеті по рівень дверного порогу набралося, ну і ще півкоридору законденсатило, але вже о п'ятій ранку...
Я при монтажі перестрахувався то повісив бойер над ванной(якщо потече, та інших міркувань), але за стільки років прориву так і не дочекався. Але в гіршому випадку прилад ще може стати в нагоді в якості буржуйки.
Перевірте редуктор тиску. Бо колись теж почало прокапувати з під прокладки. Майстер ставив нову, але не допомогло. Пичому прокапувало не постійно, а декілька разів на день. Тиск в системі пригав. Замінив редуктор і пройшло.
Звісно, та й простіше нове все поставити. Той, що стоїть на вході ХВП, показує 2-2,5. Ще клапан як варіант. Але поки хочу переконатися, що саме протікає.
До речі, про користь вивчення мануалів. Відкрив його подивитись, а там для таких випадків виробник рекомендує встановлювати під бойлером якусь захисну ємність/ванночку із дренажем у каналізацію. В моїй моделі можна для цього використати нижню пластикову кришку, під'єднавши до неї у найнижчій точці якусь гофру, в мене там і каналізація зовсім поряд. Чи якщо далеко до каналізації - зливний шланг від пральної машини, наприклад. Таким чином, якщо навіть бак лусне вночі - вода під тиском з системи буде уходити в дренаж, а не сусідам на голову. Навіть якщо відключена подача на бойлер - то це значно краще, ніж бак витече на підлогу.
Хоч би пару слів за стан анода і цілісність емалі всередині баку, якщо вже розбирали. А так це просто розмови ні про що