Фууух, 2 години мучився щоб зайти, думав мене просто забанили, проте вирішив спробувати, але просто на всіх девайсах видалив всі збережені паролі, а на форум згадати не міг навіть e-mail на який регився колись, ледве зайшов методом підбору.
Вітаю знову шановне панство
З друзями вже по десятому колу висловлювання думок пішли через цей кейс вибору авто, який здається з першого погляду не складний.
Задача:
Для дівчини, матері двох дітей треба авто. Возити дітей в садок, школу, гуртки, спорт, супермаркет і тд - все по району. Іноді в офіс, але знову ж по Києву в корках та тянучках.
Вхідні данні: 1. Нове, з салону 2. Нетривалі поїздки, 80% будуть до 20 - 30 км в день. Але поїздок за день мінімум 3-4 буде. 3. Бажано кроссовер. 4. Цінник в ідеалі до $26000. 5. Звісно автомат (у всіх його варіаціях).
З варіантів накидали що в ціну влазить і більш менш сучасне, комплектації розглядаються стартові чи наступна в деяких моделях що представлені в салонах:
1. Новий Nissan Juke. Цінник 1 072 780 грн. Плюси: добре напакований, по безпеці добре, подобається майбутній потенційній власниці. Мінуси: хз що там за мотор літровий на 115 конячок, та й ще потенційно жерти бенз може. Десь читав, що літрів 9 легко може. Не знаю правда чи ні.
2. Jeep Avenger. Цінник 1 061 400 грн. Плюси: новий, красивий, непогана комплектація як для класу, гібрид - типу економно та ресурс більший?. Мінуси: якщо вірити сайту - нема камери Для дівчини це must be. Мотор 1,2 PSA з гібридом, можливо хтось щось знає про нього? Ну і сотня конячок... Чи то чисто бензинові конячки, а гібрид ще щось добавляє?
3. Opel Mokka. Цінник 1 129 100 грн. Але комплектація краща за базу, бо бази нема. Плюси: все що треба є. Мінуси: все той же PSA мотор 1,2 на 130 конячок. Хтось каже норм, хтось каже до 100 тис не доїде. Хз, я особисто не стикався. Ну і Opel на наших теренах зникаючий вид - хз що там з сервісом, запчастинами буде.
4. Peugeot 2008. Цінник 1 015 700 грн. Плюси: ну цих багато на дорогах, популярне авто. Мінуси: 1,2 бензин на 130 конячок. Знову ж таки - може як і з вищеназваними підкажете? Біднесенька комплектація.
5. Citroen C4. Цінник 1 048 600 грн. Це за Feel. Плюси: більший за всіх. Мінуси: як у вищеназваних мотор 1,2 бенз на 130 конячок. Тим більше здається йому точно його замало буде.
6. Renault Captur. Цінник 1 119 400. Intense. Плюси: найпотужніший за всіх - 155 конячок. Мотор на 4 циліндри, на відміну від інших кандидатів. Гарна комплектація. Мінуси: трохи застарілий морально салон, мультимедіа в порівнянні з іншими маленька діагональ. Ну й знову ж - що це за 1,3 мотор? З 1,3 155 конячок якось стрьомно. Хтось підкаже по мотору, може стикався? Рено нових взагалі зараз мало їздить. Навіть ВАГ на свій T-ROC та аналоги на 150 коней пихає 1,5.
Так, можна додати штуку баксів і взяти дизель у Peugeot 2008 та Citroen C4 - і потужніше, і здається перевірений мотор. Але є але, як вже з початку написав - дуже короткі поїздки, воно хоча б прогріватися за такий километраж буде? І як це вплине на його ресурс? Ну і мудохатись з зимовою солярою, антигелем і тд - не факт що зручно для людей, котрі ніколи не мали дизель.
Suzuki S-Cross та Vitara морально застрашівші, хоча й надійні капець. В тещі такий з атмосферником, пару разів катався за кермом - я б його не радив, задоволення від їзди мало, бобарик маленький. Ну і не їде взагалі. Але знову ж таки - проблем з авто нема, робоча конячка.
В Google та YouTube не забанили, але там думки "експертів" дуже різняться.
Що порадить шановний колективний розум?
P.S. електрички не розглядаються враховуючи поточну ситуацію з електрикою.
Яріс Кросс? Але, як я розумію, там будуть найпростіші комплектації, що від них очікувати - не знаю. Citroen C4 X? Скала, Камік мабуть ні?
Сузукі, тільки якщо потрібен повний привод і надійність та простота важливі. Моє імхо, як власника попереднього sx4 )) а так - скучна машина, їздить та й усе. Новий допакували корисними опціями, але топ коштує стільки, що можна задуматися й про щось інше.
Стільки вагань щодо ненадійності трициліндрових, що одразу спадає на думку 1.6 mpi як альтернатива. На каміку вже немає, хіба що на ароні)
Мока, яріс, авенгер - то для однієї дівчини без дітей
Діти в кріслах чи без них, вже?
Більш менш по салону та багажнику - жук та 2008
Гляньте ще Камік та Арону
Стільки вагань щодо ненадійності трициліндрових, що одразу спадає на думку 1.6 mpi як альтернатива. На каміку вже немає, хіба що на ароні)
А може годі вже старі таргани годувати?
На генераціях 211 спокійно проїжджають по 200+
То друзям треба, вона раніш їздила на авто чоловіка, але тепер йому треба в офіс кожен день. Ось всією спільнотою друзів вибираємо, бо в авто вони так собі шарять.
По ВАГу в них забобони, в них колись був той самий tsi з тим самим dsg одні з перших, б/в правда, і я так розумію попередній власник там вбив добряче.
Мока, яріс, авенгер - то для однієї дівчини без дітей
Діти в кріслах чи без них, вже?
Більш менш по салону та багажнику - жук та 2008
Гляньте ще Камік та Арону
Старший без, молодший в бустері.
Ну варіанти то я накидав, згідно їх вимог. Що я не знаю по цим авто нічого, здебільшого мотори цікавлять, а вони тим більше. Спільні друзі живуть старими забобонами, в порадити нічого не можуть - бо в салонах і альтернатив нема.
Спільні друзі живуть старими забобонами, в порадити нічого не можуть - бо в салонах і альтернатив нема.
Хай беруть Яріс кросс гібрид на нормальному 1.5 двигуні. Куплять зараз дорожче, дорожче продадуть коли прийде час. А оте все одноразове 1.2 авторіа забита б/ушкою за півціни, і нікому воно не потрібно.
У виборі три технічно однакові машини.
Джук відкидайте одразу. Воно мертве.
А так - та хай обере червоненьку чи зелененьку та й усе. Це ж міська нова машина для дівчини. А вагань стільки, наче очікується по 50к на рік пробігу по автобанах і горах.
У виборі три технічно однакові машини.
Джук відкидайте одразу. Воно мертве.
А так - та хай обере червоненьку чи зелененьку та й усе. Це ж міська нова машина для дівчини. А вагань стільки, наче очікується по 50к на рік пробігу по автобанах і горах.
Ну от як раз тому що короткі поїздки і малі пробіги - ото і питання до надійності. Джук мертвий бо не їде чи ненадійний?
По ВАГу в них забобони, в них колись був той самий tsi з тим самим dsg одні з перших, б/в правда, і я так розумію попередній власник там вбив добряче.
Тому через побоювання 1,0 та ТСІ старі, треба брати 1,2 джук з свт чи стелантіс з роботом
Просто який сенс брати з ростущими дітьми зовсім малі всередині та з меншими багажниками моку, авенжер чи яріс
Тому через побоювання 1,0 та ТСІ старі, треба брати 1,2 джук з свт чи стелантіс з роботом
Просто який сенс брати з ростущими дітьми зовсім малі всередині та з меншими багажниками моку, авенжер чи яріс
Я навіть позаду Фіат 500 розміщаюся Дівчинці ж не треба в багажнику диван возити? А в батька Паджеро Спорт - як сімейне авто є.
Ну є в людей побоювання ВАГу, їх право. І навіть я зі своїм досвідом з Тігуаном і інший друг зі 100500 ВАГів в портфоліо їх не здатні переконати.
А я тут за порадою по конкретних авто прийшов, а не про розмір багажнику
Спільні друзі живуть старими забобонами, в порадити нічого не можуть - бо в салонах і альтернатив нема.
Хай беруть Яріс кросс гібрид на нормальному 1.5 двигуні. Куплять зараз дорожче, дорожче продадуть коли прийде час. А оте все одноразове 1.2 авторіа забита б/ушкою за півціни, і нікому воно не потрібно.
Нафіг той гібрид при таких пробігах? А переплата істотна. Нічого тому 1,2 тойотівському не станеться - буде їздитиме без проблем. От про ПСА шний 1,2 я б так сміливо не говорив, які і взагалі про усі бюджетні витвори стеллантіса.
Я навіть позаду Фіат 500 розміщаюся Дівчинці ж не треба в багажнику диван возити? А в батька Паджеро Спорт - як сімейне авто є.
Ну є в людей побоювання ВАГу, їх право. І навіть я зі своїм досвідом з Тігуаном і інший друг зі 100500 ВАГів в портфоліо їх не здатні переконати.
Прекрасна логіка. Через забобони щодо ВАГа брати не 4 цил. атмосферник на айсіні, а трициліндровий стелантіс на роботі)))
...
Прекрасна логіка. Через забобони щодо ВАГа брати не 4 цил. атмосферник на айсіні, а трициліндровий стелантіс на роботі)))
Їх право Знову ж таки, про Стеллантіс нічого не відомо, тому і спитав, як і про Джук і Каптюр.
Я навіть позаду Фіат 500 розміщаюся
Логіка на зовсім в тему. Ти в Фіат 500 сидиш на задньому сидінні?
Я бачу, що таке авто з малим салоном і малими дітьми у знайомих
Переднє сидіння постійно брудне, спереду на пасажирському нормально не сісти - бо не буде місця дитині в кріслі
Ну от як раз тому що короткі поїздки і малі пробіги - ото і питання до надійності.
Так з пробігами до 10к за рік навіть на не дуже вдалих варіантах питання надійності лише можуть стати актуальними через багато років. Тож брати по принципу "червоненька" і зручності розміщення в салоні, в т.ч. дітей на задньому ряду. Тобто прогнати по салонах основних претендентів і вибрати, що сподобалося по відчуттях.
Я навіть позаду Фіат 500 розміщаюся
Логіка на зовсім в тему. Ти в Фіат 500 сидиш на задньому сидінні?
Я бачу, що таке авто з малим салоном і малими дітьми у знайомих
Переднє сидіння постійно брудне, спереду на пасажирському нормально не сісти - бо не буде місця дитині в кріслі
Слухай, по розмірам - самі в салони поїдуть та дітьми міряти) Доречі, в Тігуан перед покупкою всім сімейством залізли з кріслом і бустером) І інші потенційні авто так тестував.
Тут треба визначитись - на що дивитись з точки зору моторів та характеристик? А інше вже справа смаку.
Ось батько цього сімейства топить за ASX, лише тому що Мітцубісі, але мати сімейства, яка і буде їздити на новому авто, категорично проти, бо їй його бобарик не подобається і марку цю вона взагалі не розглядає.