мені знається є або плутанина з термінами, або невірно поставлене питання. Точка доступу не залежить від будь якого роутера, бо вона перетворює дротову мережу у бездоротову. А от розширювач\посилювач він же WDS, ось вони дійсно залежать від виробника, тому що у різних вендорів може бути різна реалізація цього протоколу. І взагалі, там купа є нюансів. Так що саме вам потрібно?
Для нормального управления надо контроллер, с телефона там минимум настроек. В принципе ЛЮБУЮ ТД можно запитать по пое, через индектор-сплиттер и понижайку, у меня так 12в камера от эдж-свича питается 24 вольтового.
Есть отдельные разширители покрытия, в том числе и с кабельным Lan входом(по сути те AP). А если просто чтобы что-то примитивно сеть в эфир вещало, то найти в кладовке или за пиво любой древний ADSL или DOCSIS модем с соответствующими интерфейсами и настроить в качестве сабжа отключив встроенный DHCP.
Smap 05.11.2024 13:34 пишет: мені знається є або плутанина з термінами, або невірно поставлене питання. Точка доступу не залежить від будь якого роутера, бо вона перетворює дротову мережу у бездоротову. А от розширювач\посилювач він же WDS, ось вони дійсно залежать від виробника, тому що у різних вендорів може бути різна реалізація цього протоколу. І взагалі, там купа є нюансів. Так що саме вам потрібно?
Caonima 06.11.2024 18:46 пишет: Можете порадити комутатор PoE для відеокамер? TP-LINK 1500грн., а якийсь PowerLink 750грн. Воно все однакове, чи краще переплатити?
в Китаї брав за недорого, використовую його як розгалужувач для кабельного інтернету
Smap 05.11.2024 13:34 пишет: мені знається є або плутанина з термінами, або невірно поставлене питання. Точка доступу не залежить від будь якого роутера, бо вона перетворює дротову мережу у бездоротову. А от розширювач\посилювач він же WDS, ось вони дійсно залежать від виробника, тому що у різних вендорів може бути різна реалізація цього протоколу. І взагалі, там купа є нюансів. Так що саме вам потрібно?
Ну якби в мене Dlink, то він навпаки - перетворює бездротову в дротову, т.к. у супутникового тюнеру немає WIFI, тільки Ethernet.