Припустимо, що ви вирішили взяти, або вже купили електромобіль. Що вплинуло на рішення взяти саме цей варіант? У мене сусід їздить на Opel Ampera + KIA Soul. До цього їздив на якомусь бензиновому Лексусі кросовері, і каже що на авто з ДВЗ вже не повернеться. Агітує за європейців. Це офіційний сервіс, порт CCS2 для швидкої зарядки та поїздок в Європу. Спілкувався з власником MG4 - так само агітує за європейців.
Тестдравйвив BYD Song L - це просто ракета та космос. Дуже сподобався, і от задумався. Ціни та якість непогані зараз у китайців. Можна за бажанням переробити порт GB/T > CHADEMO. Сервіс начебто теж є. Можна українізувати, та ставити той же Вейз. Ціна на запчастини в рази нижче від європейців. Якщо є власники електричних китайців - хотілось би почути про +/- експлуатації.
Ще збираюсь подивитись Tesla Y, MG4, Mokka-e, Denza N7, Zeekr 7x, KIA Niro EV... Може звернути увагу ще на щось? Зараз маю KIA Sportage бензиновий, але другої автівки мабуть нам не треба, тому розглядаю як повноцінну заміну. Щоб могла хоча б 400 км проїхати без підзаряду.
Усі європейці виглядають якось дуже скучними, як на мене. Дивився Avatr 11, BYD Sea Lion 7, BYD Song Plus, BYD Tang, китайські VW ID4, ID6. Останні два теж якісь скучні. Може ще когось варто подивитись?
guevara 09.12.2024 18:31 пишет: Усі європейці виглядають якось дуже скучними, як на мене. Дивився Avatr 11, BYD Sea Lion 7, BYD Song Plus, BYD Tang, китайські VW ID4, ID6. Останні два теж якісь скучні. Може ще когось варто подивитись?
Оце критерій Якщо так хочеться не "скучного" життя, то варто не те що Аватр, а щось і ще більш рідкісних в наших краях китайців подивитися і купити, бажано когось з вже банкрутів типу Хай-Фай (чи як його).
імхо, якщо нову та до 5 років плануєте користуватись то китай, бо вони кожні 2-3 роки змінюють дизайн і мені було б стрьомно купувати, бо фіг знайдешь щось на них. Але нові в ціні зара швидко падають. Чадемо глючна щоб вам не говорили. Якщо потрібно завжди стабільно заряджатись то тільки тайп2. або гбт і не виїзджати.
Де заряджати авто є? В жбт мінус - воно однофазне. Ну як мінус, не мінус а особливість. І це потрібно враховувати . Європейці ж часто мають інвертор на три фази. Це значить що в китаєця при 16а ти зальєш 3.5кВт (за нічний тариф 3.5*8=28), а в європейця за тих же умов 6 кВт (за ніч 48 кВт). Китайці можуть приймати максимум 32а. Для мене порт взагалі виявився не проблемою. При 53 кВт акумулятора авто ставлю на ніч зимою через день/кожен день. Літом раз в три дня. А ось те чого немає в китайців це повнлцінно працюйочого додатку для телефону.
мелкий-2 09.12.2024 20:32 пишет: Де заряджати авто є? В жбт мінус - воно однофазне. Ну як мінус, не мінус а особливість. І це потрібно враховувати . Європейці ж часто мають інвертор на три фази. Це значить що в китаєця при 16а ти зальєш 3.5кВт (за нічний тариф 3.5*8=28), а в європейця за тих же умов 6 кВт (за ніч 48 кВт). Китайці можуть приймати максимум 32а. Для мене порт взагалі виявився не проблемою. При 53 кВт акумулятора авто ставлю на ніч зимою через день/кожен день. Літом раз в три дня. А ось те чого немає в китайців це повнлцінно працюйочого додатку для телефону.
Поправка, по одной фазе обычно 7кВт 32А. При 3фазах 11кВт (16А*3)
мелкий-2 09.12.2024 20:32 пишет: Де заряджати авто є? В жбт мінус - воно однофазне. Ну як мінус, не мінус а особливість. І це потрібно враховувати . Європейці ж часто мають інвертор на три фази. Це значить що в китаєця при 16а ти зальєш 3.5кВт (за нічний тариф 3.5*8=28), а в європейця за тих же умов 6 кВт (за ніч 48 кВт). Китайці можуть приймати максимум 32а. Для мене порт взагалі виявився не проблемою. При 53 кВт акумулятора авто ставлю на ніч зимою через день/кожен день. Літом раз в три дня. А ось те чого немає в китайців це повнлцінно працюйочого додатку для телефону.
Китай 3-фазный очень даже бывает, не часто конечно.
Усі європейці виглядають якось дуже скучними, як на мене. Дивився Avatr 11, BYD Sea Lion 7, BYD Song Plus, BYD Tang, китайські VW ID4, ID6. Останні два теж якісь скучні. Може ще когось варто подивитись?
Купри глянь- ті самі фольксвагени в профіль, але вже трохи смішніші. Шкода Еніак Купе ще веселіше. Френчі типу С4 або нового Мегану. Новий Форд Капрі чи шо воно.
Зі. Саме веселе що бачив з китайських електричок - здоровезний корч XPENG G9 весь на шкірі з оттаким таблом через всю морду - його місцевий дилер Ауді пропонує у якості дешевої альтернативи Вагу. Але ж не беруть
Я за e-tron. Є ще дизель в запас, то 350 км з головою. Зараз в дружини e-golf европейський, малувато, на весну-літо будемо апгрейдитись. На китайців навіть якось і не дивився, підписаний на канал один в ютубі, хлопці в Києві займаються ремонтом електричок, то все бажання відпало . Ну я взагалі не переварюю шось китайське, корейськеі т.д., але це мої таракани,
Kudr 09.12.2024 22:42 пишет: Я за e-tron. Є ще дизель в запас, то 350 км з головою. Зараз в дружини e-golf европейський, малувато, на весну-літо будемо апгрейдитись. На китайців навіть якось і не дивився, підписаний на канал один в ютубі, хлопці в Києві займаються ремонтом електричок, то все бажання відпало . Ну я взагалі не переварюю шось китайське, корейськеі т.д., але це мої таракани,
Классический 55-й Е-трон без извращений сейчас проедет 250 км 50-й - ок. 200
Е-трон Q8 поэкономнее, но не глобально
Я когда телсу вай брал, у меня она в финале с Е-троном была. Сделал выбор в сторону Теслы, т. к. все Е-троны в ее бюджете и дажке чуть дороже не без нюансов. Первые модели были технически "сырыми" с возможными потенциальными проблемами по батарее (особенно в 50-х).
И да, по состоянию на май 2024 года никто в Днепре, даже оф дилер у которого машина на гарантии, не мог проверить состояние батареи. Тупо нет диагностики.
У Теслы свои приколы, но первые Е-троны судя по чатам таки требуют периодического внимания. Как типичный ВАГ - не масличко даливать, но по мелочам посношаться периодически надо ))
В ответ на: Китай 3-фазный очень даже бывает, не часто конечно.
Цікаво це які авто? Під китаєм розумію авто для китайського ринку, а не авто китайських виробників для інших ринків.
Полного списка у меня нет. Точно знаю Q5 E-tron китайский (который он же ID6), кажись Avatr ещё, но тут могу ошибаться... BYD вроде 3-ф не ставит уже несколько лет, хотя раньше было... Ну в общем они есть
Kudr 09.12.2024 22:42 пишет: Я за e-tron. Є ще дизель в запас, то 350 км з головою. Зараз в дружини e-golf европейський, малувато, на весну-літо будемо апгрейдитись. На китайців навіть якось і не дивився, підписаний на канал один в ютубі, хлопці в Києві займаються ремонтом електричок, то все бажання відпало . Ну я взагалі не переварюю шось китайське, корейськеі т.д., але це мої таракани,
Классический 55-й Е-трон без извращений сейчас проедет 250 км 50-й - ок. 200
Е-трон Q8 поэкономнее, но не глобально
Я когда телсу вай брал, у меня она в финале с Е-троном была. Сделал выбор в сторону Теслы, т. к. все Е-троны в ее бюджете и дажке чуть дороже не без нюансов. Первые модели были технически "сырыми" с возможными потенциальными проблемами по батарее (особенно в 50-х).
И да, по состоянию на май 2024 года никто в Днепре, даже оф дилер у которого машина на гарантии, не мог проверить состояние батареи. Тупо нет диагностики.
У Теслы свои приколы, но первые Е-троны судя по чатам таки требуют периодического внимания. Как типичный ВАГ - не масличко даливать, но по мелочам посношаться периодически надо ))
Я зазвичай роблю вибір за тим як авто відчувається, яка посадка, якість матеріалів, плавність руху. В e-tron пневма - це вже одразу про багато говорить, плюс надійність точно вища за теслу. Ось якби статистика трохи tuv-2025 Можна побачити, де там тесла 3, Y, я так розумію, на базі неї. Ще в нас люди битки полюбляють зі штатів, я таким не цікавлюсь, всі авто з ЄС в нас в сімʼї, Тур з Німеччини, e-golf з Норвегії. e-tron теж пригонка буде з Німеччини, ну і прайс буде 40+
Я зазвичай роблю вибір за тим як авто відчувається, яка посадка, якість матеріалів, плавність руху. В e-tron пневма - це вже одразу про багато говорить, плюс надійність точно вища за теслу. Ось якби статистика трохи tuv-2025 Можна побачити, де там тесла 3, Y, я так розумію, на базі неї. Ще в нас люди битки полюбляють зі штатів, я таким не цікавлюсь, всі авто з ЄС в нас в сімʼї, Тур з Німеччини, e-golf з Норвегії. e-tron теж пригонка буде з Німеччини, ну і прайс буде 40+
Ще в нас люди битки полюбляють зі штатів, я таким не цікавлюсь, всі авто з ЄС в нас в сімʼї, Тур з Німеччини, e-golf з Норвегії. e-tron теж пригонка буде з Німеччини, ну і прайс буде 40+
Дякую за поради всім. Де заряжати є, тільки зараз намагаюсь визначитись, скільки мені потрібно потужності замовити. Перехідник на тайп2 хтось юзав? як воно?
guevara 10.12.2024 14:51 пишет: Дякую за поради всім. Де заряжати є, тільки зараз намагаюсь визначитись, скільки мені потрібно потужності замовити. Перехідник на тайп2 хтось юзав? як воно?
З власного досвіду - 3 кВт/год (16А на одну фазу) дає в межах нічного тарифа 23-24 кВт в батарею, що більш ніж достатньо для повсякденного пересування Києвом. Якщо тариф буде комерційний, то ти взагалі не обмежений дешевою енергією та обирай по кишені, але прийнятний мінімум - то 16А одна фаза для критого паркінгу. Якщо на вулиці заряджатися -то помножуй на два для холодної пори року, на обігрів батареї
Невелике порівняння, катав, дуже щільно вивчав. Вольмемо дві європейки 22-23 р.
Тесла Вай + Динаміка Енергоефективність Ремонтують в кожному гаражі ПЗ (можливості + оновлення)
- Табуретка Якість матеріалів Маск-му*ак СМожливі глюки з прошивками
Є-Трон + Пнєвма Якість в деталях Можна поставити на гарантію в наших ОД
- Енергоефективнсть - жах 50-ку взагалі не слід розглядати під більшість сценаріїв Навіть ОД не вміє ремонтувати (в "гаражах" ще проблемніше) Надійність Динаміка
До речі, казав тут декілька разів й напишу ще раз - при всіх мінусах Тесла 20 р й Тесла 22 р - дві різні за якістю Тесли
Якщо хочеться комфорту й є зайві 10-20К - точно брати Е-Трон. Тесла - про динаміку. Та Е-трон з його прожерливістю - суто міське авто. На Вайці я з Дніпра й в Умань, й в Київ катав без проблем.
guevara 10.12.2024 14:51 пишет: Дякую за поради всім. Де заряжати є, тільки зараз намагаюсь визначитись, скільки мені потрібно потужності замовити. Перехідник на тайп2 хтось юзав? як воно?
Більшість Європейок - 3 фази по 16А. Деякі - по 3 фази 32 А, є вийнятки по 40, але їх мало.
3 по 16А достатньо. Це 10 кВт десь. Раджу прямо від лічильника протягнути лінію.