На почтаку лютого буде закордонне відрядження. Хочу використати чей час щоб трохи розвіяти родину, так як хз чи коли ще буде така можливість. Але що робити в Європі в лютому якщо ми не любителі лиж, та й взагалі діти не люблять холод. Накидайте якихось ідей як їх розважити занедорого?
На почтаку лютого буде закордонне відрядження. Хочу використати чей час щоб трохи розвіяти родину, так як хз чи коли ще буде така можливість. Але що робити в Європі в лютому якщо ми не любителі лиж, та й взагалі діти не люблять холод. Накидайте якихось ідей як їх розважити занедорого?
колись чудово провели з дружиною зимову відпустку в Інсбруці та навколо. Без лиж, там гарна природа, навколо немало чудових місць в межах 2-3 годин на авто, в т.ч. Італія, Баварія, навіть в Зальцбург катнули.
Аквапарки, зоопарки (хто не спить), мождливо якісь атракціони чи науково-освітні музеї типу археологічного чи якогось технічного.
Пречудовий час відвідати Афіни, чи Рим-Неаполь. Влітку там вбивче жарко, а взимку - як раз те шо треба, шоб старовинні руїни дивитись.
Технічний музей - Speyer, Німеччина.
Пречудовий час відвідати Афіни, чи Рим-Неаполь. Влітку там вбивче жарко, а взимку - як раз те шо треба, шоб старовинні руїни дивитись.
Підтримую. Але є одне застереження: тривалість світлої пори доби зараз дуже коротка, отже треба планувати усі відвідини цікавинок ретельно, щоб не приїхати до Помпеї о 17:00 і майже нічого не побачити.
по перше треба розуміти скільки є часу куди саме відрялження - буде можливість сісти на літак чи швидкісну електричку? які взагалі у родини побажання. наприклад в тій же німеччині музей Мерс Порше БМВ ФОЛЬЦ або це замки яких там вистачає або махнути в Португалію - Мадейра )))
по перше треба розуміти скільки є часу куди саме відрялження - буде можливість сісти на літак чи швидкісну електричку? які взагалі у родини побажання. наприклад в тій же німеччині музей Мерс Порше БМВ ФОЛЬЦ або це замки яких там вистачає або махнути в Португалію - Мадейра )))
Фініш відрядження і старт відпустки буде у Варашаві. Буду на машині. 4-5 днів. Але не проблема думаю кудись і злітати. Просто не бачу сенсу їхати десь до моря, там усюди проходно і вітряно в цей час.
Якось зустрічали Новий Рік у Барселоні. І було дивне відчуття - а чого ніхто не загоряє на пляжі? Замість цього взяли човника у ставку і покружляли, познімали чудових гусей і качок на острівках. Ну це так, просто запам'яталось. Але Саграда Фамілія (кому це цікаво) неперевершена. І парк Гуель, зелений, яку влітку. Але короткий світловий день - дуже важливо. Хто рано встає - тому Бог дає. Зовсім поруч Фігейрас з будинком Сальвадора Далі. Знову ж таки - кому цікаво. Це в плані ідей. Якщо рванете до Риму, то квитки в музей Ватікану слід замовити в Інтернеті, бо витратите купу часу на стояння у черзі. Аналогічно музей Ван Гога у Амстердамі - інтернет ще з України.
рим, флоренція, венеція, але краще літаком
Є у Польщі якісь особливості по ПДР? Які там шивдкісні ліміти?
може Венгрія Термали?
Є у Польщі якісь особливості по ПДР? Які там шивдкісні ліміти?
Є!!! Немає ніяких похібок на перевищення! Перевірено особисто при спілкуванні з поліцією! Скільки на знаку, стільки і їхати. Можуть простити 3 -4 км перевищення але не факт. У населених пунктах 50 км, але купа знаків-обмежень 20-30-40. на дорогах поза населеним пунктом — 90 км/год; на швидкісних дорогах з двостороннім рухом — 110 км/год; на автомагістралях, автобанах і автострадах — 130 км/год.
Я перевищів рівно на 20 і отримав 200 зл штраф, якщо б на 21 то це вже 300 зл. І наче зараз ще підняли.
До НГ були ось такі штрафи: при перевищенні до 10 км/год — 50 зл; на 11-15 км/год — 100 зл; на 16-20 км/год — 200 зл; на 21-25 км/год — 300 зл; на 26-30 км/год — 400 зл; на 31-40 км/год — 800 зл; на 41-50 км/год — 1 000 зл; на 51-60 км/год — 1 500 зл; на 61-70 км/год — 2 000 зл; на 71 км/год і більше — 2500 зл
Как выше советовали уже, Барселона. В прошлом году в это время там был, тепло, красиво, море, чайки.
Ну или Рим.
на автомагістралях, автобанах і автострадах — 130 км/год.
вообще-то 140. Это Германия 130. Но и там и там нужно следить за знаками.
може Венгрія Термали?
Цікавий варіант для зими. Але в світлі останніх подій не хочеться інвестувати в угорську економіку, хай і мої витрати там будуть мізерні в масштабах туризму.
Згадав про Барселона Порт Авентура - чи він взимку зачинений?
на автомагістралях, автобанах і автострадах — 130 км/год.
вообще-то 140. Это Германия 130. Но и там и там нужно следить за знаками.
Був не правий, коректні ліміти мовою оригіналу: Autostrada 140 km/h Droga ekspresowa dwujezdniowa 120 km/h Droga ekspresowa jednojezdniowa 100 km/h Droga dwujezdniowa o 2 pasach w kazda strone 100 km/h Droga zwykla 90 km/h
В Німеччині на магістралі рекомендована швидкість 130 км/год (а там їдь скільки можеш) але додатково купа обмежуючих знаків і треба уважно дивитись.
Відсутність інтересу до лиж сильну звужує варіанти. )
Якщо будете у Варшаві, то один день можна витратити на центр науки Копернік, не аби яке вже диво для сучасних дітей, але все ж. ) Квитки треба завчасно купувати.
Ще Енерджіландія цікаве, але як воно там взимку на америкнських гірках щось не уявляю.
Терми є і у Польщі, можна погуглити.
Море о цій порі буде тільки очима подивитись чи варто до нього пертись - х.з. При бажанні можна у Гданськ, море все теж не купабельне, але місто саме по собі дуже гарне. Але буде холодно і сиро, скоріш за все.
Тільки що повернулась з Неаполя. Відносно тепло і недорого (-30% до цін Риму, Флоренції)
Для мене було багато чого подивитись (музеї, церкви, просто по місту прогулятись пішки), не знаю, чи буде цікаво вашій сім'ї
Якщо поїдете, то обов"язково Археологічний музей - там багато артефактів з роскопок Геркуланума та Помпей і це набагато цікавіше, чим самі Помпеї. Рівень цивілізації вражає! Але треба володіння англ чи італ, бо аудіогідів російською нема. Описи тільки італійською та англ
І ще дуже класне місце - монастрир Сан Мартіно та замок сантЕльмо.