Прохання, не переносити у ДТ, бо тут значно більше аудіторія. Жодного досвіду по сабжу немає, тому дуже прошу досвіду вашого...наскільки воно котикам "заходить" чи не буде, без діла, пилом припадати?
Попередньо, на заміну дряпці-стовбчику, що вже став занизьким(не можа стати та дряпати у повний зріст тому дряпає стіну поруч ), обрав ОТАКЕ Хочеться, щоби котик й дряпку дряпав та й бавився/стрибав тими верхніми поверхами.
на це питання може відповісти тільки сам котик. Мій попередній котик дуже любив вертикальну дряпалку, видирався нагору постійно. А теперішня кішечка ігнорує і дряпає плаский килим. Імовірність що коту сподобається видертись нагору велика, але не 100%.
Ми шо коти? В мене дві кицьки - зробив давно для старшої, все з натурального джгута, дерево, полички шкірою обтягнуті... Ну дуже іноді підходила. Менша зараз не відходить ,і скаче і висить...
Якщо є місце щоб прикріпити дралку це зручно й займає мало площини. (як на Ютюб) Якщо ні - то треба вибирати стійку дралку, з великим нізом. Ще залежить до якої - вертікальної чи горізонтальної драпалкі кішка привчена. Ну ї належність "гамачків" та "доміків" теж має сенс. У нас полюбляє, хоч кігти дере зазвичай на горізонтальній драпалці
Є два типи котів, яким підходить вертикалка, і яким підходить щось пористе і горизонтальне. Я купив на ОЛХ за 300 грн, нове, тому що той кіт ніяк не реагував на цю дряпалку. Мій 5 разів на день стає на неї і дряпає. А якщо поставиш на діван, то залізе на неї і лежить, це перше що він зробить коли побачить. Тому стан вже "не дуже". Але в брата кіт дряпає лише на вертикальному стовпчику і взагалі не розуміє для чого "це". Тому якщо твій дереться на вертикалку, то купуй такої ж конструкції.
Від кота залежить. Моєму подобається виключно горизонтальна дряпалка, а отой дряпальний ствопчик 2 роки простояв поряд з горизонтальною і залишився незайманим. П.С. - коли прикидав у кімнаті реальні розміри отих "високих стовпчиків з драпалками, підставками і гамаками" для котів, то зрозумів що усе що є на ринку -дуже дрібні і маленькі, хіба що для кошенят.
harald67 17.01.2025 14:56 пишет: "високих стовпчиків з драпалками, підставками і гамаками" для котів, то зрозумів що усе що є на ринку -дуже дрібні і маленькі, хіба що для кошенят.
Кош вагою 4 кг і длиною (без хвоста) 105 см ))))))
harald67 17.01.2025 14:56 пишет: "високих стовпчиків з драпалками, підставками і гамаками" для котів, то зрозумів що усе що є на ринку -дуже дрібні і маленькі, хіба що для кошенят.
Мій кіт "дещо" більший, але він не любить лежати "клубком" навіть коли спить, отже і такий гамак для нього буде замалий, і, відповідно, він у такому не спатиме. І ти вірно написав - треба таку конструкцію жорстко до стіни десь зверху закріпити, бо коли в описі ТС висота конструкції 210 см, а опора - 50Х50 см то кіт на таку просто не полізе, бо під його вагою конструкція хитатиметься, а коти такого не люблять.
Yuriy T4 17.01.2025 14:46 пишет: Якщо є місце щоб прикріпити дралку це зручно й займає мало площини. (як на Ютюб) Якщо ні - то треба вибирати стійку дралку, з великим нізом. Ще залежить до якої - вертікальної чи горізонтальної драпалкі кішка привчена. Ну ї належність "гамачків" та "доміків" теж має сенс. У нас полюбляє, хоч кігти дере зазвичай на горізонтальній драпалці
Дякую за такі подробиці! А можете, будь ласка, дати лінк(чи фото у "повний зріст") на ту шо у вас на фото?
не годуєш чи шо? Один з 4х, акваріум 120 см, котик Люціфер похудів та "всього" 5800 вже планую кришку з ПП замінити на кришку з ОСБ бо прогинається По темі: кому що заходить. Люцик дряпає як стовпчик так і лежачу дряпку, Харік та Мура - виключно лежачу, Йоші - стовпчик, притому усі з задоволенням дряпають ковролін що лишився у останній кімнаті. В ближчих планах знов купити 50 м канату та трубу 150 та зробити стовбур до стелі з поличками, бо той що зробив метровий зараз як рура скоріш не дряпають а танці танцюють
Мій кіт "дещо" більший, але він не любить лежати "клубком" навіть коли спить, отже і такий гамак для нього буде замалий, і, відповідно, він у такому не спатиме. І ти вірно написав - треба таку конструкцію жорстко до стіни десь зверху закріпити, бо коли в описі ТС висота конструкції 210 см, а опора - 50Х50 см то кіт на таку просто не полізе, бо під його вагою конструкція хитатиметься, а коти такого не люблять.
таки дуже вони різні ці коти)...мій має 4,5 кг(добре кіло з яких його шуба ) та дуже полюбляє зкрутитися равликом у якомусь маленькому(нариклад коробка з під взуття 37-го розм) просторі)...
наразі маємо 2 дряпки - горизонтальну(на ній тільки лежить та дуже рідко дряпає) та вертикальний стовбчик 65 см...а роздряпані шпалери на стіні починаються на верхній позначці 130 см))
kkk_GAZ240 17.01.2025 17:38 пишет: Ні, ну залізти в якусь маленьку коробочку - рази в три менше котейки - то їм чтомусь подобається. М'яку лежанку поряд в повний ігнор
є таке))...шикарне ліжечко(сам би там спав), що за дурні гроші куплене, ігнорує вперто... наступного ж дня, після покупки, ще був кошеням, насцяв+насрав туди...й досі усі спроби його туди заманити закінчуються одним й тим самим ...чомусь він думає, що це його лоток №2))
kkk_GAZ240 17.01.2025 17:38 пишет: Ні, ну залізти в якусь маленьку коробочку - рази в три менше котейки - то їм чтомусь подобається. М'яку лежанку поряд в повний ігнор
є таке))...шикарне ліжечко(сам би там спав), що за дурні гроші куплене, ігнорує вперто... наступного ж дня, після покупки, ще був кошеням, насцяв+насрав туди...й досі усі спроби його туди заманити закінчуються одним й тим самим ...чомусь він думає, що це його лоток №2))
Так само існує небезпека що купиш за чималі гроші оту "шведську стінку" для кота, а він нею не цікавитиметься. От мій кіт взагалі ігнорує усі коробка, сумки, ніколи не лежить і не спить клубком. Але часто залазить і лежить у своїй переносці і любить сидіти у шафі купе - навчився відчиняти. Я йому ще й не купую стінку бо він не любить високо залазити і йому небезпечно навіть з 2 метрів стрибати - така порода.
Так само існує небезпека що купиш за чималі гроші оту "шведську стінку" для кота, а він нею не цікавитиметься. От мій кіт взагалі ігнорує усі коробка, сумки, ніколи не лежить і не спить клубком. Але часто залазить і лежить у своїй переносці і любить сидіти у шафі купе - навчився відчиняти. Я йому ще й не купую стінку бо він не любить високо залазити і йому небезпечно навіть з 2 метрів стрибати - така порода.
дійсно, таке можливо, що на ту "стінку" навіть не буде дивитися)... у переносці та у шафі-купе мій теж полюбляє. Від породи мабуть теж залежить, але ж, якщо твій навіть не пробував на ту верхотуру залізти, то звісно наврядчи йому та стінка "зайде"... А мій, вже має не аби який досвід застрибувати на досить високі дерева на дачі, коли я думав, що вже треба його буде якось рятувати ... але ні, сам назад злазить, інстинкти працюють)) ...тому й тішу себе думками, що йому таки зайде, але дуже високу(під стелю) таки не думаю, що зважуся купити, а от +-1,5 м мабуть спробую.
Вибачаюсь за офтоп зазделегідь, бо дитина вмовила на кошеня... Скеруйте, де шукати кошеня (беспородне - ок), яке ще годується від мами. Вважаю, що це оптимальний варіант, бо ще не має звичок.
Rucha 17.01.2025 22:24 пишет: Вибачаюсь за офтоп зазделегідь, бо дитина вмовила на кошеня... Скеруйте, де шукати кошеня (беспородне - ок), яке ще годується від мами. Вважаю, що це оптимальний варіант, бо ще не має звичок.